Höst i Frankrike

Då var höstens resa gjord. Den startade i fredagskväll då Ingemar skjutsade upp mig till Ing-Lill i Nyköping. Tillbringade kvällen hos henne med god mat och gott rött vin. Vi gick och la oss i skaplig tid eftersom vi satt alarm på 04,30 för att få skjuts ut yill Skavsta.
 
07,00 lyfte planet mot Franska Beziers. Knappt tre timmar senare landade, tog bussen in till centrala delar av staden och vandrade genom naturskön stad på väg till hotell Alma.
 
 
Mycket uppför men vi tog det lungt för vem hade en tid att passa
 
 
Sagolik park 
 
 
 
Hittade snart vårt hotell men vi fick inte checka in ännu utan lämnade bara in våra väskor och gav oss ut på stan för att äta lunch. Vi stannade vid en liten uteservering och jag åt en supergod pasta med ostsås, mums.
 
Vi hade läst på lite och visste att det fanns en katedral som skulle vara värd att ses.
 
 
Nja, jag har sett många katedraler och den här var inte den finaste. Den var stängd så hur den var inne vet i tusan, men utsikten därifrån var fin.
 
 
Efter en liten tur i omgivningarna och inköp av vin och korkskruv tog vi oss tillbaka till hotellet där det fanns en takterass som drunknade i solsken.
 
 
 
Vi hade på vår vandring sett att det var chokladmässa i congresshuset som låg ett stenkast från oss. Snacka om att hamna i himmelriket
 
 
Allt var gjort i choklad och vid alla montrar fick vi smaka på något, inträde 4 eur.
 
 
 
 
Ut på staden igen och nu lite shopping i småbutiker. Men hör och häpna jag shoppade inget. Vi slank ner på en resturang och beställde middag. Den beställningen var inte den enklaste eftersom servitrisen rekommenderade oss kvällens specialitet och det på franska, hon kunde ingen engelska. Men vi trodde vi förstod.... Förväntade oss en köttbit med grönsaker och potatis av någon form. Det skulle var det bästa för kvällen.
 
Maten var helt okey men det var inte kött utan fisk........ lite språkproblem.
 
Efter en lång dag var vi trötta och gick och la oss tidigt....... klockan var kvart över åtta...
 
Sov som klubbade men var naturligvis uppe i ottan. Frukost hade vi inte beställt på hotellet utan tog oss till Hallarna där vi intog en perfekt frukost innehållande kaffe, ost, seranoskinka, färskpressad juice och bröd.
 
 
Lyxigt och gott, rejält mätta.
 
Nu vandrade vi ner till centralstationen, för att ta en buss ut till kusten och den franska riviäran. Vi hade ingen större koll på hur det skulle gå till men vi brukar lösa det mesta. Vi frågade en busschafför som sa att vi skulle ta nästa buss som kom. När den kom klev vi på och betalade 1,50 eur för oss alla tre, under fem kronor per person. 
 
Resan dit tog cirka en halvtimme.  
 
På vägen ner till stranden tittade vi på marknaden
 
 
 
Bara godsaker.
 
Solen lyste och vi satt oss och delade en flaska vin och bara njöt av livet.
 
 
 
 
 
Klart vatten och vi såg stora fiskar som simmade nära hamnkanten.
 
Doppade fötterna i medelhavet som inte var jättevarmt men om jag hade haft badkläder hade jag nog kunnat tagit ett dopp.
 
 
Långa stränder som var helt folktomma, nja det är inte säsong direkt.
 
 
Lunchen hade vi nästan kunnat plocka själva
 
 
Men det gjorde vi inte utan tog istället in lite musslor med pomme
 
 
 
 En gryta per person.
 
Fortsättning följer....
 
...Nilla...

Kommentarer
Postat av: Tackan

Ser härligt ut!

2013-10-16 @ 19:27:55
URL: http://farhuset.blogg.se/far/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0