Reseskildring av Venedig

 
Har du chans att få uppleva Venedig tveka inte!
 
I onsdags morse skjutsade Ingemar mig till Skavsta för att jag skulle ansluta med Inga-Lill och kliva på flyget mot Italien. Vi brukar vara tre på dessa resor men vår väninna som brukar vara med har ett krångligt ben som inte klarar att gå några längre sträckor. Jättetråkigt att hon var tvungen att hoppa av men i efterhand förstår vi att det inte varit möjligt för henne för om det är något vi gjort så är det att gå och gå, trappa upp och trappa ner. Ingen biltrafik, den taxi som fannis är båttaxi och då får man lätta på plånboken.
 
Flyget dit tar straxt över två timmar och direkt vid flygplatsen finns det buss som tar en in till Venedig. Den färden tar nästan en timme. 
 
Vi går direkt till en resturang för att inta lunch och redan nu känns det helt fantastiskt
 
 
Rio Delie Burcielle.
 
Här satt vi och bara njöt av den värme som omslöt oss.
 
Vi startar sedan vår första promenad för att komma till vårt hem för de närmaste dagarana. 
 
 
Den promenaden tog oss cirka en och en halvtimme, vilket berodde på vår okunskap om Venedig ;) gick lite vilse. Vi trodde vi gick utmed Grand Canal gick vi utmed utkanten av stadskärnan vid Canale di Cannaregio.
 
 
När vi väl fattade vårt misstag var det egentligen inga svårigheter att hitta till vår lya. Vägen var en ren upplevelse.
 
 
 
 Hotellet var också en upplevelse :) man får vad man betalar för och vi behöver inte mera än en varsin säng och toalett med dusch och mycket mera fanns inte. Men utsikten från fönstret var det inget fel på. På eftermiddagen var det gondoler som gled förbi men senare på kvällen  och tidigt på morgonen motorbåtar som brummade på, den ljudkänsliga skulle nog tycka det var jobbigt men vi är tåliga.
 
Vi lämnar bara in väskorna, använder toaletten och drar ut igen.
 
Marcusplatsen var nu målet och även nu gick vi ibland lite fel, gick på smala gränder och ibland fick vi vända för gatan tog slut. Tur vi har pigga ben och bra skor.
 
Men vi hittar det vi vill och tar sedan en eftermiddagsdrink utmed Canale di Cannaregio i solen.
 
 
Avslutar dagen med med middag utmen Grand Canal i form av kalvlever och polenta. Kommer tillbaka till hotellet vid åtta och är riktigt trötta och sover före halv tio, har varit uppe sedan fyra på morgonen.
 
Vaknar tidigt och före klockan åtta är vi ute igen för att leta upp frukost. Det finns frukost att köpa på hotellet men den har fått dåligt betyg.
Dricker lite kaffe och äter toast på ett litet fik, allt vi behöver.
 
Efter det tar vi en tur på marknaden, en färgglad upplevelse.
 
 
 
 
 
Fram till lunch strövar vi runt på olika shoppinggator, ser skitsnygga handväskor, mycket glasprylar, kläder och mycket mera. Synd att vi inte har RunKeeperr för att se hur mycket vi går, ofta vet vi inte var vi är men rätt som det är kommer vi fram till Grand Kanal och håller bara reda på vilken sida av den vi är ...... vilket jag ibland glömmer.
 
 
 
 
Vid lunch sitter vi med utsikt över Rialto bron.
 
 
 
Jag intar ett lass med musslor
 
 
 
Inga-Lill satsar på sardiner
 
 
Nu löser vi tvådygnskort till Varappo som är en form av busstur men på vatten. Vi tar en tur ut på Lagunen ut till Burano.
 
 
En lite charmig ö 
 
 
 
 
Även här finns de smala gränderna.
 
 
Tar oss sedan med Vapporetton tillbaka till Venedig och kvällen närmar sig.
 
 
En pastarätt är nu på sin plats och jag väljer naturligtvis med skaldjur, förvånande va?
 
Eftersom vi vill använda vårt "busskort" tar vi oss hem via Grand Kanal, en vacker färd.
 
 
Jo, ni vi är tidigt i säng idag också och benen behöver vila.
 
Ute tidigt på fredagen och intar en frukost vid Grand Kanal brevid Rialto bron i soluppgång.
 
 
Vi har planerat att ta oss ut till Murano. Ännu en ö ute på Lagunen och där Muranoglas tillverkas. Gäller att utnyttja "busskortet".
 
 
 
 
Här fanns det verkligen glas i alla de former. Takkronor som jag absolut inte vill ha :) men en del häftiga saker.
 
 
Tyvärr får man inte ta foton inne i affärerna, den ena smaklösa takkronan efter den andra. I en affär vi var inne i frågade de var vi kom ifrån och när vi sa Sverige sa de direkt att det här är inget för er smak men visade oss lite som kunde vara tänkbart för oss svenskar :)
 
Den här lampan lockade dock oss och då hittade vi ett trevligt lunchställe som hade musslor.
 
Inga-Lill föredrog ett fat med Mozzarella.
 
Vägen tillbaka var solig och riktigt härlig
 
 
 
 
Fredagen var solig och varm och nu tillbaka i Venedig ville vi sitta i solen och bara njuta. Hittade en bar ut med 
Canale di Cannaregio som severade en mycket god Sangria.
 
 
 
Vi fortsatte nu att ta en shoppingtur och hade tänkt hitta till Armani som jag läst skulle finnas bland de andra märkesaffärerna Prada, Gucci, Desigual m.m.
 
 
 
Hittade aldrig till just Armani vilket egentligen inte spelade någon roll. Vi hittade däremot en annan affär som sålde så snygga herrtröjor att vi var tvugna att shoppa till våra männ.
 
Letade sedan rätt på den affär som jag hade valt ut en handväska i som inhandlades (bild kommer senare).
 
Vi intog kvällsmiddagen nästan under Rialtobron där vi kunde välja fisk om vi ville
 
 
Men vi valde pasta.
 
Återigen var vi trötta trots att klockan inte slagit åtta och började vandra hemåt. Gick då förbi en klädaffär som lockade. Hittade där en röd ulljacka som jag bara kände som tusan för. Den sitter lite tajt över magen men det får jag jobba på. Passar perfekt till handväskan och priset var runt 400 kronor, kunde inte låta bli.
 
Somnade tidigt och var nu framme vid sista dagen. Vi gick även nu ut tidigt för att inta frukost, hitta en mataffär för att Inga-Lill vill inhandla lite ost och skinka. Själv kommer jag inte ha plats med något mera i väskan.
 
 
Tillbaka till hotellet och plockade ihop, satt nästan på väskan för att få igen den. En sista promenad till Vapporeton för att ta oss till busstationen.
 
Resan hem gick bra men lite försenade.
 
Åker gärna hit igen.
 
...Nilla..
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Syster Yster

Whoow! Vilken fin resa men nu är du väl trött på musslor för ett tag. Vill se väskan och jackan ska bli spännande. När kan vi åka dit???

2014-09-28 @ 11:30:10
Postat av: Veronica

Ser helt underbart ut!!
O du är skitsnygg på sista bilden!!
Ses kanske på walkingen ikväll? :D

2014-09-29 @ 12:15:27
URL: http://tjockvawa.blogg.se
Postat av: Inga-Lill

Snygg skildring av våra dagar. Du är fortfarande usel på att ta selfie!

2014-09-30 @ 19:32:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0