Stavanger

Dag fyra lämnar vi Odda efter att vi ätit frukost, hotell Trolltunga har inte någon speciell bra frukost, nä ganska dålig faktiskt. Vi hör att de som bokat en guidad tripp till Trolltunga har bokats av på grund av förväntat oväder.

Vi stannarvid ett vattenfall som vi såg på vägen hit och fotade lite men som vanligt gör bilderna inte riktig rättvisa:
(null)

Ett rejält dånande där vattnet drog fram, alltså Norge är helt fantastiskt.
Vi fortsätter mot Stavanger som är vårt mål för dagen och resan dit innehåller också överraskningar av fina vyer och dessutom en färjetur.
När vi kommer fram till Stavanger visar det sig att staden har någon form av matdagar med aktiviteter i staden, matstånd på gatorna som var avstängda för trafik. Lite svårt att hitta till hotellet då och vet inte hur de tänkt när det stänger av för rett som det är går det inte att ta sig någonstans utan att köra mot enkelriktad körbana, jag var inte ensam om att lösa problemet på det sättet. Det var också svårt med parkering och vi fick leta en hel del. Nu var det en bit över lunch tid och humören var inte på topp. Gick runt och försökte hitta något bra ställe att äta på medans irritationen härjade i kroppen. Hittade tillslut en lugn restaurang som serverade god och bra sallad och humörkurvan svängde upp igen.
Hotellet här var riktigt bra och rummet var så pass stort så vi kunde röra oss.
Efter att ha vilat en liten stund gick vi ner till baren, jag tog en Aperol och Ingemar tog en Irish Coffie. Tog sedan ett varv vid vattnet och hittade en resturang som serverade musslor. 
Tillbaka till hotellet och såg på avsnitt av Breaking Bad och somnade tidigt för dagen därpå var det vandring som gällde och då till Predikstolen.
...Nilla...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0