Fläskfilé och stekt blomkål

(null)

En fläskfilé så stor som du vill ha
250 gram färska champinjoner
3 st schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 paket bacon eller två om du vill
4-5 soltorkade tomater i olja
3 dl grädde
3 dl creme fraiche
1 dl vitt vin 
2-3 msk dijonsenap
1 msk kycklingfond
1 msk soja
2-4 tsk torkad dragon
Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader
Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem på båda sidor salta peppra. Lägg köttet i en gratängform som är smord med smör.
Skiva champinjonerna och finhacka löken och vitlöken. Knaper stek baconen och blanda i champinjonerna och löken och stek en stund till. Strimla de soltorkade tomaterna och rör ner. Häll över grädde, creme fraiche och vin och låt det puttra ihop några minuter. Krydda med dragon, soja, dijonsenap och kycklingfond, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över såsen och sätt in det i ugnen i cirka 20 minuter.
Under tiden skiva ett blomkålshuvud och stek i smör gärna tillsammans med skivad vitlök.
Lovar att det här är supergott.

Livet knallar på och idag har vi varit på begravning......den meningen blev något konstig. Det var Ingemars morbror Bengt som vi gav en sista hälsning. Det var en fin stund och inte jätte sorglig eftersom han varit sjuk en tid och nu fått gå i vila.
Helgen som var hade vi kräftskiva här hemma med vänner men Ingemar hade varit på fest dagen innan och mådde lite som en del tycker man förtjänar ........ alltså bakfull och då inte lite utan väldigt bakfull. Tror inte hans nervsystem klarar av en kväll med grabbar och alkohol. Han var inte med på kräftskivan utan låg i sovrummet. Men vi andra hade kul och kvällen gick alldeles för fort.

Varit dåligt med träning men snart börjar Giro 4 passen
1750/41 = 42,68 kronor, det sjunker långsamt nu.
...Nilla...



Stockholm i min ensamhet

Är nu i Stockholm på hotell, två dagars kurs processledarutbildning i IBIC. Ska tillbaka igen två dagar i oktober. Efter att checkat in igår eftermiddag gick jag ner till resturangen och beställde en Cesarsallad med kyckling och ett glas vin, tanken var lite kvalitetstid med mig själv. Cesarsalladen var absolut inte god och kycklingen var riktigt äcklig faktiskt. Nä åt kanske två salladsblad, drack några klunkar vin, bottennapp och nästa gång jag kommer hit kommer jag välja någon annan resturang.

I söndags var jag på spinning och när jag kom in i salen och böjde mig ner för att ta upp en trasa ur en tunna brände det till i svanken och kände hur det låste sig. Tänkte att jag kunde jobba bort det på cykeln och körde passet. Harfortfarande ont och är stel, tar värktabletter. Ska försöka hinna ett yogapass snart så kanske det lossnar lite.

1750/40= 43,75kr
Nilla 

LCHF-bröd

Mycket att göra nu, både på jobbet och privat. Ska till Stockholm på kurs i två dagar den här veckan, plus en planeringsdag och en chefsdag, blir bara en dag på kontoret och då ska allt hinnas med.

Ska åka in och genomföra ett spinningpass för i veckan kommer det inte bli av och det är nu över två veckor sedan jag sist tränade.

Behöver fokusera på att plocka ihop loppisen i kvarnen också så svärföräldrarna kan få in sina trädgårdsmöbler.

Jag har nu ramlat på ett väldigt gott och bra recept på ett bröd, går snabbt och är enkelt.

(null)

2 dl riven ost, gärna smakrik
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 tsk örtsalt
1/2 dl chiafrön
1/2 dl rostade solroskärnor
Lite vallmofrön

Sätt ugnen på 200 grader, blanda allt i en skål (rosta solroskärnorna i en torr panna) klicka ut fyra bullar på en bakplåtsklädd plåt och tryck till dem lite. Sprinkla på vallmo och grädda i 15 minuter.
(null)

Dela dem som frallor, goda till soppa eller bara som frukostmacka.

...Nilla...

Fisksoppa nästan för god

(null)

Efter att hela helgen haft loppis öppen för sista gången den här säsongen var jag sugen på fisksoppa. Det märks att det går mot höst för inne i kvarnen är det nu kallt, visserligen lite bättre idag än igår då jag frös hela dagen. 
Soppan blev onödigt god och vi toppade med vitlökssås gjord på creme fraiche, dill och räkor.
Ingredienser till soppan:
En påse salladslök
2 morötter
Ett paket fryst grön sparris ( använde bara knopparna)
Smör
En flaska vitt matlagningsvin (33 cl)
4 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 msk hummerfond
5 dl vispgrädde
Cayennepeppar
400 gram lax
400 gram torsk
Salt 
1 dl mjukost (använde en som var smaksatt med vitlök och örter)
1/2 pressad citron
En knippe dill
Cirka 10 små tomater ( romantica funkar bra)

Skär salladslöken i bitar, skala morötterna och skär i slantar, skär bort det mesta av sparrisens stam. Fräs det i smör några minuter. Häll i vatten, vinet, hummerfond, buljongtärningarna och grädden och låt det koka i cirka fem minuter, smaka av med cayennepeppar efter smak. Skär torsken och laxen i soppstora bitar och lägg dem i grytan, rör ner mjukosten och låt det puttra fem minuter till. Pressa i saften från en halv citron. Klipp i en knippe dill
Klart!
(null)

Längtar till lunchen i morgon då jag har soppan med mig.
...Nilla...

RSS 2.0