Starten på en reseberättelse Aruba 2013

12 Mars 2013
Klockan ringer 02.00 och jag har inte sovit särskilt bra utan bara småslumrat.Tar en snabbdusch och slänger ihop det sista.
 
  
Vid tre-tiden lämnar vi Jesper och hemmet med en stor termosmugg med kaffe som vi delar mellan oss. Det är 11 minusgrader ute men bilen är skapligt varm eftersom den stått i garaget.
 
Eftersom det är natt går det ingen färja över Bråviken så vi får åka  över Norrköping. Passar bra att åka förbi och se resterna efter Blå Huset som brann ner föregående natt.
 
Vägen är bra, ingen halka och lite trafik. Vi stannar till vid Siljekrog och går på toa, handlar en macka, lite dricka och en Allers för att få lite korsord.
 
Tillbaka upp på E4:n och vid halv sex tiden är vi framme vid långtidsparkeringen, den sista vägbiten var vi båda bra trötta men piggnar till när vi fått lasta in i minibussen som tar oss till terminal 5 på Arlanda.
 
När vi kliver in i termenalen vimsar vi naturligtvis till det och går åt fel håll. Läste på stora tavlan vilken gate vi skulle till och knallar därför bara förbi incheckningen med resväskor :) en av personalen frågade lite försiktigt var vi var på väg.....gör om gör rätt.
 
Sedan går allt smidigt och när vi tagit oss genom säkerhetskontrollen är Ingemar hungrig, jag hade ätit en macka i bilen och hade egentligen inget behov men inte bangar jag för en flygplatsfika, men vilka priser. Ingemar tar sig en öl men jag är duktig och tar en juice, präktig flicka.
 
Vi kollar in lite böcker och jag köper en Ranelid, bara för att jag gjorde samma sak förra resan till Aruba och då tyckte den var riktigt läsvärd. Köper också en korsordtidning till och tuggummi, bra att tugga vid landning.
 
Vid halv åtta går vi till gate och där har det bara kommit ett par till men snart strömmar det "vinterbleka" människor till. Tjugo över åtta var det dags att gå ombord, jag hade köpt speciella platser åt oss i förväg för att vi skulle få sitta tillsammans på ett två-säte. Ombord var det redan passagerare från Göteborg.
 
Nu börjar en lång, tråkig resa på elva timmar, tänker jag men faktiskt var det inte så illa.
 
Första timmarna lyssnade jag på en ljudbok som jag inte alls hörde......somnade in om och om igen, vaknade till varje gång jag höll på att tappa huvudet.
 
Efter lunchen (Grönpeppar biff med potatismos, riktikt gott faktiskt)  började jag lösa Sudoko, lyssnade på musik och drack vin och mådde på topp. Satt i system att bara titta på klockan efter att jag löst en hel sudoko vilket gjorde att tiden gick riktigt fort. Löste sammanlagt nio stycken. Visst blir det lite jobbigt i kroppen men tyckte det gick riktigt bra.
 
Två timmar innan landning serveras det mat igen och då en kall rätt bestående av potatissallad och kyckling. Gott men var bara som en smakportion och jag skulle kunnat äta en portion till.
 
Det är så underbart när man går in för landning och vi ser det turkosa havet och den vita sanden redan från flygplanet. Människor runt som inte varit förut blir helt stumma av bara åsynen och det pirrar i kroppen av att veta att nu ska jag tillbringa två veckor i detta Paradis.
 
På vägen till tullkontrollen hörs Karibiska toner från högtalarna.
 
Buss nummer fyra tar alla passagerare som ska till "The Mill" och bussen blir mer än halvfull.
 
Vi känner väl igen oss när vi åker genom Orajestad och snart ser vi de höga hotellen som ligger runt kring vår kvarn.
 
Framme vid hotellet serveras drinken Aruba Ariba och det smakar så gott, det är varmt även om det är lite molningt.
 
Hotellet är ganska stort även om det egentligen ser litet ut och vi får en lägenhet på övre plan. Tar hissen upp och börjar leta, tar naturligvis den längsta vägen....men vi har ju suttit hela dagen :)
 
Den här lägenheten är riktigt fint och lite större än det vi hade sist.
 
 
Vi packar snabbt upp på rummet, låser in våra värdesaker och tar på oss lite bättre kläder för vädret, känner att vi behöver tillfredställa våra knorrande magar.
 
Nu är klockan straxt efter 17 på Aruba och hemma är hon 22, vi har varit igång länge. Lite mat på hotellets resturang känns som en bra idé nu och vi går ner. De har egentligen stängt varje dag mellan 17 och 18 men eftersom vi är nyanlända får vi beställa av lunchmenyn och vi beställer vi varsin Club Sandvich.
 
Oj,oj,oj nu kommer vi ihåg hur det var.....vilket matlass. Portionen består av sammanlagt sex skivor bröd varvat med ost, bacon, stekt ägg, kyckling, tomater, lök och till detta ett lass med pomme, vi kunde ha delat på en portion. Nu dricker vi naturligtvis Arubas egna öl Balashi.
 
 
Efter maten bestämmer vi oss för att gå och handla på Super Market. Lika bra att fylla upp kylen. Det är en promenad på cirka 2 kilometer. Vi knallar iväg och känner oss helt till freds med att ha allt under kontroll. Går förbi den lilla Super Marketen för att komma till den stora välfyllda.
 
Under de här två åren har det tydligen inte stått stilla här för vår stora fina Super Market hade lagt ner.......
HA, där fick vi som var så säkra på att hitta och ha läget under kontroll.
 
Bara att vända och gå till den lilla Super Market, handlar där vad vi behöver och knallar hem. Klockan är nu 20.00 och vi har varit igång i 24 timmar. Lägger oss i vår King size säng och säger God Natt till varandra. Lyckliga och trötta.
 
fortsättning följer....
 
...Nilla...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0