Livet är oträttvist men jag är inte bitter......



Sten Sture Skaldeman beslutade att äta sig till döds.

Med ett skyhögt blodtryck och ett hjärta som nästan inte orkade pumpa runt blodet i sin stora kropp tänkte Sten Sture att om han nu ändå inte skulle leva mera än ett halvår som den sista läkaren sagt kunde han likagärna äta den mat han länge undvikit. Han skulle frossa i god mat.

Vad händer?

Ett år senare var han smal och frisk!

...Nilla...


Man blir inte grön av grönsaker ......

och därför inte fet av fett

Så var det dags för en vägning och jag klev upp på vågen med för stora förväntningar:

Resultat:
-1,3
Är jag nöjd?
Har jag aldrig varit när det gäller viktnedgång och inte heller nu.

Men jag har allafall bevisat att jag kan äta massor med fett utan att gå upp.

Fortsätter jag?

Svar:
Ja

Första veckan med nya matvanor.

En vecka med de nya matvanorna, LCHF, och det har gått riktigt bra. Inga större problem bara lite lätt huvudvärk en dag. Tycker att jag mår bra och orkar faktiskt mycket mera, eller är det inbillning?

Visstt finns det saker jag saknar, som t.ex. frukt, känns konstigt att jag ska knalla förbi frukhyllorna när jag är och handlar. Jag saknar också något smakrikt att dricka, vin är ju tillåtet i måttliga mängder men det kan jag inte dricka hela tiden.

I morgon ska jag väga mig och se om det händer något med min övervikt. Min äkta hälft som även han provar LCHF har tappat vikt vilket inte var meningen för hans del, hans BMI ligger under 25. Han testar LCHF för att se om den hjälper något mot hans MS-värk.

Nu kokar min broccoli som ska mosas med grädde och smör, till det en smörstekt kotlett, dricka blir det Ramlösa.

Längtar till morgondagen och tycker att livet är bra.

...Nilla...


Två oroliga nätter......


Fri tolkning på den här bilden?





Vilka nätter, undrar om det var lika åskväder i Nyköping i natt som här eller åskar det där jag är?

Kommentar om att LCHF är dyrt vet jag inte. Det som jag äter mest är ägg och bacon som alltid är ganska billigt. Sedan är det billigt med vitkål, blomkål och broccoli tycker jag. Visst är det kanske lite väl lyxigt med tigerräkor och de kostar en hel del men det passade jag på att äta när jag var ensam för min familj är inte så villig till skaldjur. Entrecote är inte heller billigt men eftersom jag köpte en bit som det var kort datum på = halva priset blev inte det heller så dyrt.

Idag har vi ätit Moussaka gjord på blandfärs, auberginer, grädde, ägg, ost, majonnäs och en vitkålsallad till, gott och inte speciellt dyrt.

Nu vet ju jag vad en naturdiet kostar.......

Kram
...Nilla...


Natten var sömnlös



Fredagarkvällar brukar jag vara trött och nu efter en första arbetsvecka, plus en sömnlös natt efter oväder är jag ändå relativt pigg.

Så pigg att jag till och med försökt mig på att baka LCHF bröd.....???? Tycker nog inte att är brödlika utan påminner mera om små omeletter men ändå fullt ätbara. De innehåller bara ägg, philliadelfiaost och pyttelite bakpulver.

Vägningen som var tänkt till måndag framskjuts till tisdag eftersom den ärligaste vågen är i nyköping, men bara bra med mera tid.

...Nilla...


Jo men .......



Kvällsmat!
Räkor, avokado, äggkräm, tomat och grönsallad.
Mums

...Nilla...


TVEKAN

Satt nyss och kom på att det idag är dag tre på mitt nya liv. Dag tre brukar vara den dagen i alla dieter som är en av de jobbiga och motivationen kan tryta.

Tycker att det går bra med maten men börjar vara tveksam på om det blir något resultat. Känns jätte konstigt att äta så här fet mat. Men jag ska fortsätta, det ska jag.

Köpte idag en kokbok med LCHF och där i finns mycket gott och jag längtar till helgen när jag är hemma i ett riktigt kök. Här i nyköping blir det lite spartanskt och jag ställer mig inte och bakar direkt.

I kväll har jag ätit spenat som jag värmde med smör och grädde och sedan klickade i philiadelfiaost. Till det en kycklingfilé som jag kladdade på lite mjukost och sedan lindade med bacon och hade i ungen, mums så gott.

...Nilla...


Ett glas vin

Kollade vågen imorse eftersom jag själv har svårt att tro att jag kan äta så här mycket fett utan att gå upp men.... kan ju vara bara en tillfällighet  ... men.... nä vågar inte tro att det var sant....... kommer heller inte tala om något förrän på måndag nästa vecka så ni får ge er till tåls.

Har iallafall hittat en negativ sak med LCHF och det är när man steker maten i mycket fett blir det en fet hinna på glasögonen. Stackars de som inte har glasögon vad de måste vara feta i ögonen!

Om du som läser min blogg nu skulle bli sugen på att prova LCHF ska du absolut tita på http://www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf. En jättebra sida med mycket tips och om du där går med i deras Facebooksgrupp kan du lägga en fråga och få svar väldigt snabbt. Två gånger har jag frågat och fått svar, den senaste i morse när jag frågade om några tips för att jag har en lätt huvudvärk, två timmar senare när jag kollade hade jag fått svar om att dricka mera vatten och eventuellt använda mera salt.

Alkohol finns det väll ingen diet som förspråkar och inte heller LCHF men om man vid något festligt tillfälle vill ha det ska man absolut inte välja öl utan rödvin, torrt vin eller ren sprit.

Idag var det ett sådant tillfälle andra dagen på dieten...... Var nere vid hamnen i Nyköping och åt en låda räkor med aoli, sa till om att jag inte ville ha något bröd och så var meningen att dricka ett glas rödvin....Ärlighet varar längst så det blev två glas.

Äh,  det här går ju hur bra som helst och kommer att hålla i ett tag till.

...Nilla...


Chockad

En och annan chock har det blivit idag

Den första var när jag ställde mig på vågen ..... tror inte jag vägt så här mycket någon gång, inte ens när jag väntade Jesper och såg ut som ett mumintroll.

Nästa chock var att det var dags att gå och jobba ... hjärnan är fortfarande på semester och vill inte tänka på annat än Sopranos.

Började dagen med kaffe som vanligt, måste dricka svart kaffe för att för att hjärnan ska förstå att det är en ny dag. Till frukost gjorde jag en omelett och stekte ett halvt paket bacon till, proppmätt.

Lunchen idag tog jag och åkte hem och kokade broccoli som jag mosade tillsammans med smör och vispgrädde, stekte en entrecote i smör. Jag orkade inte äta upp allt jag hade lagt upp vilket för mig blev en chock.....

På eftermiddagen tog jag några oliver (4 stycken) och mumsade på.

Middagen var en "hit". Stekte upp tigerräkor i smör och vitlök. Tärnade en avokado, några ostbitar och grönsallad. Gjorde en liten dressing på cream fraice, majonäs, vispgrädde och persilja.

Fick frågan av en vän om jag någon kväll i veckan vill komma på en drink men jag sa ifrån.... CHOCKAD!



Hm undrar om jag ska ställa mig på vågen imorgon igen?

...Nilla...


ÅTER

Jaha ja, då var jag åter i nyköping. Sitter som vanligt i sängen med lapptoppen i knät, ingen kan tro att jag varit borta härifrån i hela tre veckor.

Det är mycket som jag tänkt göra på semestern som inte blivit gjort men också en del som jag inte tänkt.

Nu har jag i allafall inhandlat en massa för att börja med LCHF i morgon, har faktiskt smygbörjat lite idag förutom mannagrynsgröten i morse och en BicMac på Mc Donalds......

Fick ju tips om en förelänsning som finns på youtube och när jag tittade på den blev även Igge intresserad och nu tänker även han försöka sig på att äta LCHF men tror nog att han behöver trappa ner lite på kolhydrater eftersom det är det han lever på.Igge vill prova om han kan få bort en del värk som är MS relaterad. Det finns inget som säger att det skulle vara så men han vill prova och jag tror nog inte att han kommer må sämre.

Idag gjorde jag blomkålsmos och det var "smaskens" tyckte vi båda på. Koka blomkålen mjuk, stöt den och blanda i en klick smör och grädde, kryddade med fem peppar och salt. Till det hade vi kassler som jag bredde med smältost och gratenerade kasslerskivorna en stund i ugnen.

Men imorgon är det alvar.
Tack för tipsen och du Veronica får vara kritisk, kanske har du rätt men det får vi se och hjärtat behöver du inte orora dig för.

Systeryster: jo jag rör på mig men den här sommaren har det inte varit tillräcklig.

Vi får vänta med spänning på hur det går och om det finns någon klänning som jag kan ha på mig på storfesten i höst.

...Nilla...


LCHF

Ojojoj på måndag morgon kommer jag att kliva på vågen och jag vet redan nu att det är riktigt illa.

Men i förra veckan fick jag från flera håll höra att LCHF skulle vara bra. Som vanligt är jag först något ovillig till att lyssna men går hem till datorn och smygläser.


Okey då jag provar......nu är det bestämt .
Tack till er som tipsat mig (Therese och Bjarne)



Måndag börjas det med att vräka i sig fet mat och undvika kolhydrater.

Till att börja med fick jag för mig att det var förbjudet med grönsaker men så är det inte vilket är tur. Tyvärr blir det utan frukt och det tycker jag verkar knepigt men får byta ut det mot bär och vispgrädde...

Om jag nu ger det här en chans och jag har gått ner minst ett kilo första veckan är jag beredd att fortsätta.

Undrar hur det går med träning i samband med LCHF? Vi får se för på måndag har jag tänkt mig ett halvtimmes spinningpass och på tisdag har jag möte med gyminstruktör för att se över min styrketräning. Gymmet tog kontakt med mig eftersom jag inte varit där på ett tag......skrämmande.



...Nilla... 


Mina nya vänner!

Har nu ett nytt beroende och frågan är om jag inte måste ta in på något avvänjningsprogram snarast.

Mitt beroende är familjen Sopranos eller om det är ett beroende eller kanske bara mina nya vänner.

När jag sitter som klistrad vid TV:n och Igge kommer förbi brukar det vara en sån där det är någon som slås blodig för att den troligen inte betalt någon skuld eller förrått någon. Frågan är varför ser jag på sådant.

Men det handlar egentligen inte om våld utan om relationer och makt, ibland är det så komiskt, ibland så romantiskt, ibland sorgligt. Återigen "beteende" vetenskap på hög nivå.

Tony Soprano tror att han har koll på läget men blir så blåst av sin tonårs dotter, så som en tonårsföräldrer kan bli.



Tonys Psykolog behöver själv gå till en psykolog för att prata av sig om honom.



Tonys knäppa syster vet exakt hur hon ska göra för att få honom dit hon vill.

Och hans hantlangare, vilka stjärnor. Som när det är en som blivit misshandlad och ligger i ett paket, medvetslös och ingen vet om han någonsin kommer att vakna. Då har Paulin med sig en kartong choklad......



Jag är nu inne på säsong fyra, ser flera avsnitt om dagen och längtar hela tiden till nästa avsnitt.

...Nilla...

Semester med Axel

Den här veckan har jag mitt barnbarn ganska mycket eftersom modern jobbar.

Gårdagen såg vi mest på film och var och hälsade på mamman på jobbet.

Idag har vi varit turister hela dagen. Vi turistade i Söderköping tillsammans med inneboende på orten Veronica, Lithea och Havanna.



Vi började med en tur genom staden till en lekpark. På vägen dit hittade jag en så mjuk och skön tröja i en butik som Axel ville ha

I lekparken kände jag riktigt hur längesedan det var sedan jag tränade. Försökte mig på att gunga på en gunghäst men det gick inte så bra:



Lite bakvikt.



Havanna och Axel ville gärna känna på vattnet vilket resulterade i att Havanna fick byta tröja, fick ta den Axel hade på sig innan nyköpet. Det var torrt på alla ställen utom där Axel och Havanna skulle ligga.



Axel var fotograf ett tag och det fanns de som frivilligt poserade.

Vi hamnade sedan i den största av turistfällor som jag i ärlighetens namn alltid villat göra men som aldrig blivit av, tufftufftåget.



Ojoj vad trötta vi var här och Axel fick ställa sig upp mellan mina knän för att inte somna. Havanna somnade i slutet av turen.

Söderköping är mysigt och kanske vi tar en tur igen under veckan, ja för glassen är ju så god.



...Nilla...

RSS 2.0