Tradera

 
Nästan så jag skäms!
 
Fyra Gudruntoppar som jag inte kan ha för de är förstora. För mig är de bara skräp men jag har fått över sexhundra för dem. Pengar som går in på sparkontot, går till resor :)
 
Idag var jag med Jesper på gastroskopi, jobbigt att se honom ligga där och jag hade hellre legat där själv. Han har haft problem med magen i flera år och nu fick vi svar på det. Det finns ett bråck på magmunnen som gör att den inte håller riktigt tätt. Magsäcken var irriterad och på gränsen till magsår. Tolvfingertarmen såg lite infekterad ut. Men med lite medicin och att äta vettigt så ska det snart vara bättre. 
 
...Nilla...
 
 

Februari

 
Ännu en helg och ännu en månad.
Väntar nu in att veckofinalen av Farmen ska börja och mumsar på jordnötsbågar, nyss åt jag ostkaka med vispgrädde och hallonsylt.
 
Den här helgen har varit så där bra som helger kan vara. Började med att Axel var här på fredagkvällen och sov över. Vi såg på Fångarna på fortet och åt kycklingtaco, lite godis och drack läsk.
 
På lördagen var Axel och jag i stan och hämtade Jesper som följde med oss ut till Svärtinge där Axel förenades med sin familj. Var en liten stund ute med Hedvig och plockade sten. Jesper och jag var seedan och shoppade kläder till Jesper som behövde lite nytt i garderoben.
 
Våra goda vänner Gigi och Peter undrade om Ingemar och jag ville komma till dem på lördagskvällen och äta kvällsmat. visst vill vi det för vi har alltid trevligt ihop. Vi ätade och sedan tog vi en liten rom som sedan blev en annan sort och sedan en till sort och sedan en fjärde. Ha lite berusade blev vi och satt och fnittrade och hade mysigt. 
 
Så söndag och då var det dags att tvätta och fixa. Gjorde en stor smarrig lasang som vi åt och gjorde matlådor och fryste ner till två middagar till, det är guld att ha mat färdigt i frysen till vardagarna när vi kommer sent hem från jobbet och inte har någon större lust med matlagning.
 
Var sedan inne på ett yogapass, vilket var superskönt. Ett ryggpass vilket jag verkligen behöver. Är nu lite sugen på att ta tag i träning igen efter att bara fokuserat på jobbet ett tag. Vi får se vad det blir.
 
Skulle lagt lite bilder på det här inlägget men plötsligt funkar inte det.
 
...Nilla... 

Vad ska vi hitta på

 
Sista tiden har det bara varit jobb, jobb, jobb och sedan vila på helgerna.
 
Nu börjar jag bli rejält uttråkad på att ligga på soffan och se på serier. 
 
Men jag vet inte vad jag ska hitta på, tycker det är svårt den här årstiden och har funderat på allt möjligt. Tänkte först om vi kanske skulle ta en spa-helg men det är inget som intresserar Ingemar direkt och han skulle bara förlja med för att göra mig till viljes.
 
Åka till Köpenhamn och gå runt och strosa men det känns lite för gråtrist. 
 
Tittade även på kryssningar men näää.
 
Ska vi kanske bjuda hem någon till helgen? Men egentligen vill jag ju hemifrån......
 
Stockholm....? Men vad ska vi göra där......
 
Herregud, vilka problem!
 
...Nilla...

Två år har gått

 
Den 17 februari 2014 opererade jag mig.
 
Det är alltså två år sedan och nästan 50 kilo. Ångrar det inte ett dugg även om jag har stunder när jag mår dåligt för att jag ätit något olämpligt eller för lite, för fort eller för mycket. Vid de tillfällena vet jag med mig att jag får skylla mig själv och att det är kortvarigt. Tar mycket hellre det än att vara stor och fet, inte orka med för att kroppen hela tiden motarbetar. 
 
Jag har inte någon snygg kropp, i alla fall inte när jag är avklädd men det spelar ingen roll, jag har inte gjort det här av fåfänga utan för att orka. 
 
...Nilla...

På Tradera blir det mera...

 
Har nu haft fyra toppar från Gudrun Sjödén liggande på Tradera över en vecka och sist jag kollade var de uppe i 360 kronor sammanlagt. Några trasor som bara ligger och tar plats i mitt skåp och som är för stort.
 
Försäljningen går ut nästa söndag och då är det bara att slå in dem och skicka iväg och in på kontot ramlar det några hundralappar som jag då sätter över på sparkontot :) finfint.
 
Jag har för övrigt varit riktigt sparsam den här månaden och jag tror jag kommer ha en hel del kvar på lönekontot som jag också ska sätta över. Tänker fortsätta att vända och vrida på slantarna, inte äta ute på luncher så ofta och försöka parkera smart och få gå några steg extra. De dagar vi kan samåka ska jag se till att vi gör det, men det är inte många dagar. 
 
Många bäckar små!
 
...Nilla...

En olycka händer lätt!

 
Arg och besviken på mig själv.
 
Igår, lördag, tog vi bilen för att åka hos vänner och fika. När jag gjorde en lite för vid sväng upp på deras väg skrek Ingemar: Akta stenen! ...... Pang!!!!
 
Jag hade kört på en större sten rakt in i däcket och såg i backspegeln att det låg något bakom bilen. Skit, skit, skit. 
 
Skadan blev en stor bula på däcket som det pyste ut från och fälgen var bucklad och innerskärmen på hjulhuset hade flygit ut. Fick sätta på reservdäcket och på måndag blir det att ta kontakt med försäkringsbolag och verkstad..... Så jävla onödigt!
 
...Nilla...

Längtar till jobbet

 
Det här var längesedan, känslan att längta till jobbet.
 
Kommer bli skönt att gå upp i morgon och göra mig i ordning för att gå till jobbet. Vet att det kommer bli en tuff vecka med lönesamtal, personalmöten och anställningsintervjuer. Men det är bättre än att gå här och ha tråkigt.
 
Finns ingen tvätt, allt är stryket utom ett par gardiner. Har plockat lite bland mina kläder och lagt ut några Gudrun toppar på Tradera. Har några tröjor från Rabalder men de har dåligt andrahandsvärde på Tradera så de sparar jag till loppisen. Har damsugat alla rum och gått runt med en trasa och tagit bort fläckar. Laddat min dosett med mediciner för två veckor.....vad kan jag mer göra?
 
Förkylningen finns kvar men är hanterbar, om jag inte hade den hade jag nog åkt in och tränat eller yoga.
 
I morgon ska jag hämta ICA-kasse igen så maten är fixad för tre dagar.
Over and out
 
...Nilla...
 
 

Lördag

 
Fortfarande långtråkigt för jag orkar inte mycket ännu.
 
Var ändå ute ett litet varv, la mig i solariet i tjugo minuter för att behålla lite färg.
 
På eftermiddagen strök jag och hängde in mina sommarkläder och känner längtan att använda dem, lätta sköna tunna klänningar. Men nu får de hänga några månader.
 
Den semesterplanering vi har är att ta en roadtripp till Norge Ingemar och jag. Ingemar vill också se Lofoten plus en massa annat så det blir nog över en veckas tur. Sedan gäller det att spara pengar för att åka på vintersemester, får se om det blir Aruba igen eller vad det blir. Hittade i veckan restresa till Aruba och vårt favotillhåll för 10 000 per person. 
 
Dagens lunch, linsgryta me vitlökscreamfrach och nachochips
 
...Nilla...

Boring.....

 
Nu är det bestämt, i morgon är jag frisk!
 
Sover dåligt dels för att jag vilar på dagarna och för att den feberheta maken suckar och stönar. Att jag sedan blir kruttorr i munnen för att jag inte kan andas genom näsan gör inte saken bättre.
 
Idag tog jag mig ut ur huset men tog bilen till apoteket och sedan till ICA. Handlade hem en massa nyttiga saker och gjorde sedan en linsgryta som kommer att räcka väldigt länge, ska prova att frysa ner av den till matlådor åt mig. Linsgryta brukar jag gilla men den här gången tror jag att linserna tyvärr fick koka lite för hårt. Trodde att jag skulle bli helt slut på att vara lite aktiv men nä jag har inte sovit idag men suttit i soffan och chillat.
 
 
Började dagen med att äta chiafrön som tillsammans med havregryn, råsocker körsbär och mjölk hade stått över natten. Brukar bara ha chiafrön, körsbär och filmjölk och jag gillar det bättre. Ikväll tänker jag därför byta ut mjölken mot fil för att se hur det blir, tänker att havre är nyttigt.
 
Syrran var förbi med ingefärsshot i går kväll för att jag ska friskna till, tack för det. Det var starkt och gott tycker jag och i morgon tror jag att jag ska koka ihop en sats själv för att nu hålla mig på banan.
 
Idag föll jag för frestelsen och skickade efter schampoo, fick ett meddelande om att det var 30% rabatt och eftersom det är ganska dyrt och det dessutom är helt slut var det nödvändigt. Varje år i februari är det likadant med just schampot, det tar alltid slut då för att sedan räcka i flera månader. 
 
På apoteket gick det också åt en stor summa, lite över femhundringen men då ska det räcka i tre månader ungefär. Men förövrigt håller jag mig i skinnet och inte shoppar, var sugen på blommor men hoppade det.
 
I morgon ska jag ut och gå......... hoppas jag.....
 
...Nilla...

Lite svag

 
Är hemma och är förkyld, det är väldigt långtråkigt. 
 
Har inte någon hög feber utan ligger på gränsen till feber men Ingemar har över 39 grader. Ingemar tycker det är bra att vi båda är sjuka samtidigt medans jag helst bara vill vara själv och orkar inte höra honom sucka och oja sig, vill gnälla själv. Men det är kanske bäst att båda är sjuka så kanske vi blir friska samtidigt.
 
När jag är sjuk tänker jag på att jag ska ta tag i min hälsa och kondition så fort jag kan. Tänker på hur skönt det är efter ett joggingpass. Tänker att jag ska börja äta mera planerat och nyttigare för att få i mig vitaminer, mineraler och andra nyttigheter.
 
Längtar som tusan efter sommaren och värmen.
 
...Nilla... 

Ojdå

 
Fick ett SMS igår med frågan om jag fått för mig att februari bara har 24 dagar?
 
Man kan ju faktiskt undra eftersom jag igår skrev att en tredjedel av månaden gått och det var den åttonde, jag hade fått för mig att det var den tionde... Ber om ursäkt för det.
 
Idag var jag på tvåårs kontroll efter min GBP-operation. Det mesta ser bra ut men hade lite förhöjda levervärden, vilket jag kan tro beror på att jag tog proverna efter semestern och att jag då druckit alkohol varje dag :(
 
Nya prover om en månad och då är det nog okey igen.
 
...Nilla...

Det vanliga i februari

 
Nu har mera än en tredjedel av månad två i år gått och så som alla år har jag köpstopp den här månaden.
 
Tänker mig för om jag tänker handla något när det gäller kläder, smink, inredning, blommor ja det gäller egentligen allt som jag verkligen inte behöver. Mat måste köpas men det mesta andra kan jag spara in på.
 
Men jag tänker också att jag ska låta kortet vila och inte använda det alls vissa dagar, tar ut tre hundra kronor i kontanter och låter dem räcka till smågrejer som t.ex lunch ute o.s.v. Det gör att jag även då tänker till.
 
Egentligen borde jag tänka på samma vis året om och vet i tusan om jag inte ska göra det i mars också. Eller kanske göra det varannan månad hela året, hm..tål att tänkas på.
 
Oj, nu har jag bloggat två dagar i rad....
 
...Nilla...
 
 

Jo men jag vet att det var ett tag sedan

Nackdelen med att åka på resa är att det hela tiden ger mersmak, blir aldrig mätt på det liksom.
 
Kap Verde är ett bra resemål för den som vill ha lugn och ro, solsäkert och varmt. Om man inte vill göra någonting utan bara vila. Eller då får man välja hotell med omsorg för att få lugn och ro, kanske :)
 
Vi startade resan vid två tiden på natten från Norrköping, meningen var att Jesper skulle köra oss men han hade åkt på maginfluensa så det var inte aktuellt. Jag körde själv, resan upp gick som på räls och vi parkerade på Lindskrog och åkte vidare till Arlanda med deras buss. Inne på Arlanda fortsatte allt gå på räls och vi tog en liten fika innan vi gick på planet. Knappt någon väntan någonstans utan vi satt snart på planet för att få en liten flygtripp på 6 timmar och 40 minuter.
 
Försökte slumra till lite men det gick inget vidare, lyssnade på ljudbok och kollade in skärmen på stolsryggen framför för att hålla koll på var vi var.
 
 
 
 
Underbar känsla att komma av planet och känna värmen direkt och att det var så där lagom varmt och lite ljumma vindar.
 
Vi blir anvisade en buss som ska ta oss till hotellet tillsammans med en samma andra resenärer och guiden förklarar vilka hotell vi ska stanna vid. Emeli och jag sitter långt bak i bussen och är lugna och coola. Till slut är det bara vi kvar på bussen och chaffören frågar oss var vi ska och vi säger Vila do Farol, han tittar på oss och muttrar något och skakar på huvudet och åker iväg med oss. Oj då, här var vi visst förut...... det var visst tredje stoppet och vi hade missat att kliva av....... oj då.
 
Vi checkar in och lämnar våra grejer på rummet och går och äter klockan är runt två på eftermidagen, vi är hemskt trötta men glada och nöjda. Vi lägger oss i varsin solstol vid poolen för att få lugn och ro. Rätt som det är är det ett jäkla liv vid poolen. De så kallad italienska aktivitetsigångsättarna är igång. Det är ett gäng yngre som har olika aktiviteter i form av danser, tävlingar, lekar och så vidare. Hela tiden har de mikrofonen de pratar i så det hörs över hela poolområdet, väldigt störande faktiskt. De springer runt och vill att alla ska vara med men jag känner starkt att jag inte behöver aktiveras. På med hörlurar och konsentrerar mig på ljudbok, eller försöker för samtidigt är jag nyfiken på vad som händer och vill inte missa något.
 
Det kommer sedan en kvinna och frågar om jag vill boka massage vilket jag tänker att ja, det vore nog skönt så jag bokar in det till klockan sex på kvällen.
 
Super skön avstressig massage som höll på i närmare en timme, med början vid fötterna och sedan resten av kroppen. Inget jag ångrar och skulle gärna göra det ingen och priset var 23 euro.
 
 
Sedan följer dagar med sol och värme, lite promenader på stranden. Vi badar inte i havet pågrund av stora vågor, men det fanns ställen att bada vid om vi ville. Poolen var jätteskön för den var inte för varm utan det var lagom svalkande. 
 
 
 
Drack ganska många drinkar, några om dagen, smaskigt var det.
 
Sammanfattning av resan:
Ja jag gärna åka hit igen med det är inte Aruba. Skulle föredra att vara två veckor för att hinna koppla av ordentligt. Egentligen var det bara Ingemar som saknades. 
Skriver kanske mera om den här trippen senare.
 
...Nilla...

RSS 2.0