Buarbreen

Eftersom Ingemar tänker att Trolltunga blir för tufft kollade vi in om det finns något alternativ och vi fastnade för att ta oss upp till en glaciär vid namn buarbreen. Vandringen skulle stundvis vara krävande och cirka sex kilometer lång. 

Vägen till parkeringen var en smal kurvig grusväg där möte med annan bil kändes som en omöjlighet.
Vi parkerade och snörde på oss vandringskängor och började vandringen.
(null)

Början var visserligen stenig men ändå lätt och bara svagt uppför. Snart blev det mera trixigt och vi fick använda rep för att ta oss upp på vissa klippor, några hängbroar för att ta sig över snirkliga forsar.
(null)

(null)

(null)

Rolig vandring och ibland var jag så trött men efter några minuters vila var det bara att fortsätta för upp skulle vi. 
Vi fyllde på våra vattenflaskor i de klaraste bäckar och aldrig har jag druckit så gott vatten.
Efter cirka två timmar var vi uppe och satt oss ner och åt det vi hade med oss, nötter,ölkorv,oliver och avokado. Fylla på vattenflaskorna och börja vandra neråt.
(null)

(null)

(null)

Det är inte lika jobbigt nedåt men jag tycker det är lite trixigare att ta sig neråt med rep, gå baklänges och inte riktigt ha koll på hur långt det är kvar.
(null)

Här ramlar jag av utmattning precis när jag kommit till slutet av en av klipporna och Ingemar var snabb att fota.
Vid slutet av vandringen började det regna lite vilket då bara var skönt och tur att det inte gjort det tidigare för då hade vandringen blivit mer krävande och stor halkrisk.
Vi möter ett yngre par som nog aldrig tidigare varit på vandring som frågade om hur långt det var. De var klädda i kortbyxor och linne, hade ingen ryggsäck och inga vattenflaskor. Bara varsin mobil i handen. Vi varnade dem för att det är kallt uppåt men de rykte bara på axlarna och gick vidare. Jag tror inte de kom så långt men jag kan ha fel.
Nere vid bilen var det skönt att få av sig kängorna och byta tröja. Vi åkte tillbaka till hotellet för dusch och vila innan vi gick till resturangen och åt middag. Efter middagen blev det två avsnitt av Breaking Bad och att invänta träningsvärken efter dagens etapp.
...Nilla...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0