Fläskfilé och stekt blomkål

(null)

En fläskfilé så stor som du vill ha
250 gram färska champinjoner
3 st schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 paket bacon eller två om du vill
4-5 soltorkade tomater i olja
3 dl grädde
3 dl creme fraiche
1 dl vitt vin 
2-3 msk dijonsenap
1 msk kycklingfond
1 msk soja
2-4 tsk torkad dragon
Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader
Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem på båda sidor salta peppra. Lägg köttet i en gratängform som är smord med smör.
Skiva champinjonerna och finhacka löken och vitlöken. Knaper stek baconen och blanda i champinjonerna och löken och stek en stund till. Strimla de soltorkade tomaterna och rör ner. Häll över grädde, creme fraiche och vin och låt det puttra ihop några minuter. Krydda med dragon, soja, dijonsenap och kycklingfond, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över såsen och sätt in det i ugnen i cirka 20 minuter.
Under tiden skiva ett blomkålshuvud och stek i smör gärna tillsammans med skivad vitlök.
Lovar att det här är supergott.

Livet knallar på och idag har vi varit på begravning......den meningen blev något konstig. Det var Ingemars morbror Bengt som vi gav en sista hälsning. Det var en fin stund och inte jätte sorglig eftersom han varit sjuk en tid och nu fått gå i vila.
Helgen som var hade vi kräftskiva här hemma med vänner men Ingemar hade varit på fest dagen innan och mådde lite som en del tycker man förtjänar ........ alltså bakfull och då inte lite utan väldigt bakfull. Tror inte hans nervsystem klarar av en kväll med grabbar och alkohol. Han var inte med på kräftskivan utan låg i sovrummet. Men vi andra hade kul och kvällen gick alldeles för fort.

Varit dåligt med träning men snart börjar Giro 4 passen
1750/41 = 42,68 kronor, det sjunker långsamt nu.
...Nilla...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0