En bättre dag

Dag sex på vandringsresa och idag ska vi ta oss genom nationalparken, en lättare vandring på åtta kilometer. Det går ändå lite uppför men ändå rätt lätt. 

(null)

Det är bra väder med klar luft och soligt. Vi går förbi stora buskar med björnbär och plommonträd. Björnbären är söta och goda, även plommon är goda. 
(null)

Vi kommer förbi en övergiven by med hus i raser. 
(null)

Vi har fin utsikt över Ohridsjön och mysiga stigar, tempot på vandringen är låg idag.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi kommer fram till vårt mål lagom till lunch som serveras på ett gästgiveri med en pratglad värdinna som pratar om att hennes dröm en gång var att gifta sig med en Skandinavier för att få komma till Sverige eller Norge och åka skidor. Lunchen är åter igen väl tilltagen och det är väldigt gott.

(null)

(null)

Vi blir upphämtade med bussen och åker vidare till något som kallas Museet på vattnet. Det är en rekonstruktion av en bosättning på pålar i sjön från järnåldern.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi fortsätter in till Ohrid och gör en stadsvandring som avslutas med att vi åker båt en liten bit och ser staden från sjön.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu får vi åka tillbaka till hotellet och vila en stund innan vi ska åka in till staden för att ta middag på egen hand. Jag och en kvinna från Västerås håller ihop, hennes man är kvar på hotellet och käkar där. Vi hittar en pizzeria och jag beställer en pastarätt med ostsås och dricker vin, notan blir 80 kronor. 
Vi går sedan ett litet varv och jag köper en plånbok.
Väldigt trött nu och sover som en klubbad på natten. En vandring kvar och sedan får kängorna vila.

....Nilla...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0