Första vandringen i Albanien

(null)

(null)

Efter att fått i oss frukost och packat ihop våra reseväskor satt vi oss i bussen för att ta oss till vår första vandring. Vi ska gå på en gammal väg Via Egnatia som är en gammal romersk här- och handelsväg som knöt samman Durres med Konstantinopel. Vägen byggdesunder 200-talet före kristus.

(null)

Vi ska ta oss över ett berg och det är kraftigt uppför på slingriga väg. Det är skönt att ha vandringskängor på för det är knaggligt. Vi håller ett bra tempo och vädret är perfekt för vandring, vi börjar med att ha tröjor på oss men de åker av vart efter. Vi möter på folk som varit nere i byn och handlat, en man hade varit och inköpt sig en get.
(null)

Tur att vi har en guid som är från Albanien med oss som kan förklara vad han säger. Äldre män i Albanien har mycket fritid och gillar att prata med folk.
Vandringen är tuff och svettig men ändå behaglig. Vi gör en höjdstigning på 389 meter och vi håller på i tre timmar. 
Det luktar från Rosmarin och Timjan som växer vilt. Vi kan plocka några björnbär och äta som är väldigt små men söta.
När vi kommer fram till slutet av vandringen kommer bussen och hämtar upp oss och vi ska vidare till Voskopoja men först får vi lunch vid Envor Hoxas gamla sommar palats, vet inte vem han var.
Framme vid hotellet är det lite struligt med rummen och jag plus tre Norska damer får bo i ett guesthaus cirka 100 meter från de övriga. Men det är fina rum och vi fick varsin flaska vin som kompensation.
Jag har flera bilder men nu krånglar appen och jag får lägga till dem senare.
...Nilla...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0