Vardagen är bäst!Skönt med vardag, faktiskt. Skulle egentligen varit i Göteborg på konferans men eftersom jag helst vill ha en egen toalett på grund av utlänsk magbakteri är jag i Nyköping. Känner mig ganska pigg ändå.

Avslutade dagen med att ta ett varv på stan och köpte vantar eftersom det är kallt att cykla på morgonen. Gick förbi ett ställ med "Solsidan" på DVD och bara tyckte att den behöver jag.

Vad jag verkligen behöver är nya frotté badlakan. Köpte två på Hemtex. Tänk, där fick jag lära mig att man inte ska använda sköljmedel när frotté tvättas....visste ni det? Jag har tänkt att frottén blir mjukare om sköljmedel används. Visst det stämmer men uppsugningsförmågan blir sämre.

Inte en dag utan att man lär sig något nytt!

....Nilla...


Tunisien 2010-09-19 / 2010-09-26Vår semester i varma, sköna Tunisien är nu över och jag börjar återgå till normala livet, men i tankarna finns allt vi varit med om och gjort.
Gör här en liten reseresume.

 Tre små godingar på frukost i Bufferesturangen.


Efter en dag i solen blir en del lite grisfärgade i hyn


Vattenpipa med äpplesmak. Jag försökte röka men kan liksom inte dra ner i lungorna men det fanns de som kunde.

Varma sköna kvällar.
Det är fantastisk strand med mjukaste sand. Många roliga försäljare som fick höra att vi var allergiska, diabeterker och dessutom anorektiker. Man får ljuga för att bli av med dem.

Sally och Madde tog en joggingtur på stranden ..... men bara en gång.

Här kommer Madde i mål


Axel försöker koppla av lite ibland men inga längre stunder.

Vi fick erbjudande om att köpa små sköldpaddor. När vi förklarade att vi inte fick ta in dem i landet fick vi tipset att stoppa dem i ett tomt cigarettpaket med ett salladsblad så skulle de klara resan....Undrar om det finns de som gör så.

En förmiddag var vi på en utflykt där vi fick prova på kamelrytt. Kameler luktar illa men jag gillar att rida på dem, skönt gung.

När vi beställde utflykten fick vi en beskrivning på att vi skulle få se kameler uppträda. Hm....det var en kamel som drack coka cola, det var den showen. Sedan skulle vi få komma till en strutsfarm....hm...det var två strutsar i en hage. Jaja men jag tyckte ändå om det och skulle göra det igen bara för kamelrytten. Jo det var visseerligen inte lätt att ta sig upp men grabbarna som ledde det hela fick ta i lite så var jag uppe.Madde, Putte, Jesper och Veronica prövade en tur ovan jord. Jag gjorde det för två år sen och tänkte först ta en tur igen men den dagen jag var "på" var det fel vind.


En stor uppblåst soffa för fyra personer som drogs efter en båt var jag ute på tillsammans med Therse, Veronica och Micke. När vi satt oss i soffan och skulle iväg fick vi se Madde brevid killen som körde. Han trivdes med hennes sällskap och passade på att bjuda ut henne på en drink, Madde sa att hon inte fick för sin mamma.Andra bara passade på att njuta
En annan aktivitet som Therse, Madde, Veronica och Jesper provade på var som en flygande matta. Här ligger man två stycken och blir dragen av en båt och när vinden får tag ställer sig mattan på högkant och lyfter. Tjejerna tyckte den var jobbig, Jesper tyckte det var kul. Ångrar inte att jag inte provade.


Therese, Madde och Veronica var ute på en ridtur. När Therese gallopperade  i mörkret var det ett rep uppspänt och hästen slog en kullerbytta, så även hon. Kunde gått riktigt illa men hon klarade sig med sand över allt. Therse ville rida igen.....


Under tiden mödrarna red satt Axel och Havanna och underhöll varandra.Bilder från Median, här är det billig shopping. Madde och jag köpte varsin skinnväska för 175 kronor.

På kvällarna var det minidisco, här har Axel fått upp morbror Jesper på dansgolvet.Jesper passade på att träna sitt "flavoring" program på stranden. Tog även en tur på Jetski, tror nästan att det var höjdpunkten för honom.


Vi hade en kväll på Tunisisk Ala Cart resturang. Eftersom jag nu hade drabbas av en magbacill och inte varit hungrig och nu började få lite aptit smakade det riktigt bra. Dessutom var det skönt med en lugnare miljö. Jag tyckte det var riktigt mysigt och trevligt.Den här mannen på bilden (Putte) och jag tänkte att eftersom vi tillhör samma yrkeskatogori att vi tillsammans skulle kunna vara kvar och styra upp en del på det här hotellet. Nu när jag ser den här bilden undrar jag om han skulle bli tagen på allvar.....Lika snygga båda två, eller....?


Therese och Madde tog också en tur på Jetski.Jesper kunde flyga sista dagen.På flygplatsen på vägen hem satt Therse och Madde och gjorde miner som de fotade och sedan skrattade de själv sig nästan blå, troligen något trötta.Sammanfattningen  av resan blir en trea av fem. Varför inte mer? Jo det är inte roligt att dra på sig magbacill vilket gör retar humöret. Det är ganska svårt att åka ett helt gäng där många viljor råder men det har gått ganska bra ändå. Hotellet vi bodde på var jag på för två år sedan och jag tyckte att det var bra mycket mera slitet nu. Men det är väll många som gått igenom sedan dess.

Hm...skulle jag åka igen?

JAAAAAA

...Nilla....


En vecka framåt

Nu har jag semester och imorgon flyger vi (Igge, Jesper, Therese, Madde, Axel, syrran, Micke, Sally, Veronica, Putte, Lithea, Havanna och jag) till Tunisien. En vecka utan några måsten.

Förra veckan hade jag inte tillgång till min lägenhet i Nyköping eftersom avloppen var avstängda. Kan väll inte vara så farligt att pendla en vecka, tänkte jag MEN nu var de tvugna att stänga av färjetrafiken också och då blir det inte roligt. Åka runt Bråviken två gånger om dagen tar på humöret. Tydligen går det ingen färja förrän på tisdag eftermiddag.

Nästa vecka kan de få stänga av både färja och avlopp, det bryr jag mig inte om.

Ja, då ska man rösta också. Är det någon som vet om det finns något parti som tänker bygga en bro över Bråviken? De får min röst...tror jag.

Benen är rakade och kläderna strykta ska nu bara hämta upp resväskan från källaren och slänga ner alldeles för mycket kläder, som vanligt.

OOO vad jag längtar

....Nilla....


Fest i kvarnen

Idag fyller min svärfar 75 år och igår hade han bjudit till fest i kvarnen. Under hela sommaren har svärmor och svärfar städat och röjt inför den här tillställningen. Det blev en mycket lyckad kväll med mysig stämmning. Vill givetvis dela med mig av den men det blir aldrig riktigt rättvist när det kommer på bild.


Uppklädd inför kvällen (byxorna sprack under kvällen).


I entrén bjöds det på välkommsdrink.Svärmor och svärfar var kvarnklädda för kvällen.Lite över åttio personer deltog

Svärfars syster berättade om sin storebror.


Ser ni ljuskronan som svärmor gjort.

Det dansades, åt och dracks. Perfekt kväll.Bartender med drinklista som innehöll:

Cuba Libre
Gin § Tonic
Pina Colada
Old Fashioned
Harvey Wallbanger
San Francisco
Black Russian
Tequila Sunrice

Idag orkar vi inte mycket men vad gör väll det?

....Nilla....
Diverse Cider och Öl


Givande helg

En riktigt bra helg har förflutit. Axel har förgyllt tillvaron och vi var på lördagsförmiddagen ute och kollade svampstället. Ingen svamp men jag hade iallafall inte tid att ränsa.Vi fick ju skogs syre.

Efterlunch åkte vi ut till em strutsfarm som hade öppen visning:


Fanns mycket att beundra och det fanns saker för alla:


Havanna fick gunga.


Axel och Lithea tog några skuttAxel hittade en lagom traktor, hur lätt tror ni det var att få bort honom från den?

När vi sedan åkte hem var det någon som försökte luras att han somnat:Lite svårt att hålla sig för skratt för både honom och mig.

Nu är det bara två veckor till semestern i Tunisien.

Axel ser också fram mot det!

....Nilla...


Första fredagen i månaden

Tradition införd i Östra Husby, Vikbolandet.

Den som vill och kan kommer till Cafe Ro. Välj själv om du ska äta, ta en öl eller bara snacka.

Christer som är krögaren på vår Cafe Ro hade förberett med snittar, chips, jordnötter och gjort en dryckeslista med billig öl och cider inför vår traditionspremiär.

Blev succe, längtar till den 1 oktober då vi ses igen.

....Nilla...

Grabben är hemma!Direkt från stranden i Malaga

.....Nilla....


RSS 2.0