Tröttare än tröttast

 
Att gå upp kvart över fem på morgonen för att ta en promenad tär på mig och ikväll är jag riktigt trött. Ska bara skriva det här inlägget och sedan ladda kaffebryggen för morgondagen, sedan blir det GOD NATT.
 
I morse sprang jag en del för att känna på hur lårmuskeln mår och nja, det är ännu läge att ta det easy.
 
Efter jobbet idag fick jag med mig en kollega till att gå stadsloppsvarvet, vi gick lite fel men vi gick ändå en mil. Vi bestämde att gå nästa vecka också och då kanske det blir rätt.
 
Fot-statusen:
Mina fötter känns varma och är glansiga men ännu har jag inte bytt skinn.
 
...Nilla...
 
 

Lyckad vecka trots allt

I morse efter morgonpromenaden klev jag upp på vågen och den visade 1,9 kilo mindre än förra måndagen.
Ja nu var det ju första veckan och då brukar det gå bra men jag hade inte förväntat mig den siffran eftersom i lördags tuggade jag konstant.
 
Ska nu försöka hålla i morgonpromenaderna och gå till gymmet och träna de muskler jag törs träna. I morse sprang jag några steg men törs inte för jag är rädd att låret ska gå sönder helt, känner fortfarande av bristningen. Jag har väl aldrig längtat efter att springa så mycket som nu.
 
Det har inte hänt något med fötterna ännu men tror inte vi kan förvänta oss något förrän tidigast torsdag. Jag säger vi för Ingemar tog över påsarna när jag var klar, sparade vi 229 kronor på.
 
Kan ni be för att kroppen snart ska hålla för en joggingtur!
 
...Nilla...

Fotbehandling

Fick ett tips från en vän om en fotbehandling och nu sitter jag här med fötterna i påsar och ska sitta i en timme.
 
När sedan tar av mig påsarna kommer det inte att hända någonting förrän om cirka 5 dagar. Då ska huden börja fläka av och sedan bli mjuka och fina.
 
Inhandlas på apoteket för 229 kronor. Inte jättebilligt men om fötterna blir fina är det absolut värt det.
Nu blir du nyfiken på resultatet va! Jo jag med och jag återkommer.
 
I morgon ska jag väga mig och se vad den här första veckan av ISO-dieten åstadskommit, det har ju varit en hel del fusk och lite för lite motion.
 
...Nilla..

Mycke som ska göras

Till helgen var det tänkt att vi skulle vara i skärgården hela helgen men så i kväll obestämde vi oss: vitar en heldag. När övriga knyter ihop sig då styr jag hem oss. Over and out! ...nilla...0


Nu har jag gjort det!

Sitter här nu på morgonen, klockan är straxt efter sex och jag ska snart gå och duscha för att sedan fixa till mig, äta frukost och åka in till jobbet för att avsluta första arbetsveckan efter semestern.
 
Innan jag slog upp datorn idag tog jag en promenad på 2,25 km cirka 20 minuter (22:56).
 
Klockan ringde 05.15 och då klev jag direkt upp, på med kläder, slå på kaffebryggen som var färdigladdad, på med skona och ut ett varv runt samhället.
 
Men varför tänker jag när jag kommit ut gör jag inte det här varje morgon? Det är ju så ljuvligt när man kommer ut. Luften är full av syre och jag får energi. Nästa vecka ska jag göra det varje arbetsdag. PUNKT!
 
Under veckan har jag ätit min ISO-diet förutom onsdagskvällen då vi var på Stegeborgs Hamnkrog och åt buffé innehållande bland annat vildsvin. Mycke gott!
 
Under helgen blir det också ett avbrott för då ska vi till skärgården och umgås med vänner, äta och dricka och förhoppningsvis komma ut på sjön.
 
Här kommer nu några middagstallrikar från veckan:
 
 
Ser väl inte så dumt ut va?
 
...Nilla...

Det kan väll inte vara höst redan?

Då så, första dagen efter semestern är avklarad och även första dagen av ISO.
 
Den här frukosten är okey tycker jag, ost, frukt och ägg.
 
Var också som planerat på gymmet och tränade överkroppen men var sedan tvungen att ställa mig på crosstrainern men jag körde väldigt lugnt på den.
 
Imorgon ska jag nog ta en promenad efter jobbet om kroppen är i form och vädret är promendvänligt.
 
Idag känns det som höst och jag sitter här med en kopp te men så kan det väll inte vara, lite mera sommar även om jag jobbar.
 
...Nilla...
 

Semesterslut

 
Nu är semestern slut och i och med det "sötebrödsdagarna".
 
Imorgon gör jag ett försök med ISO-dieten som jag för tre år sedan lyckades bra med.
Jo,jo det krävs en hel del planering för att få det hela att funka men jag ska prioritera det.
 
Har fortfarande ont i lårmuskler och idag när jag gick stavgång en halv mil fick jag även ont i ett knä.
Ska ändå ta ett varv till gymmet efter jobbet imorgon men tänker bara träna styrka på mage, armar och rygg benen får vila. Väskan är packad.
 
Det är nu inte långt kvar till Stadsloppet och jag vet inte hur jag ska få ner tiden till en och en halv timme när jag inte kan springa men undrens tid är ännu inte förbi!
 
I den här skogen finns det gott om svamp:
 
Hur som helst:
Välkommen vardagen!
 
...Nilla...
 

Slutet på semestern

 Är nu hemma efter att återigen gjort ett besök i Tallinn.
 
En helt toppen resa med glada, goa vänner och solen lyste på oss, helt enkelt helt fantastiskt.
Stockholms skärgård visade också upp sig från sin bästa sida.
På vår första reskväll åt vi på en rysk resturang och det är inget vi ångrar.....jo, jag ångrar att jag inte tog några kort, sorry!
 
Som vanligt finns det ett måste i Tallinn: Old Hansa
 
 
Där beställer vi in det bästa jag vet: Honungsöl.
Mina resvänner tyckte också om den och de provade även på Kanelölen men Honungsölen var bäst.
 
När vi under dagen besökta Old Hansa för andra gång kom vår servitris ut med varsin snaps och så fick vi varsitt mynt som vi ska visa upp när vi kommer dit igen och då får vi en snaps. Kul!
 
Vi gjorde en shoppingtur och jag hittade en linnéklänning som ville med mig hem, en liten handväska, en plånbok och en sjal.
 
Som vanligt fanns det massor av saker att inhandla och en del av dem var det kanske inte säsong för.
 
Till lunch åt vi rökt ostsoppa.
 
Tillbaka på båten för en liten vila och på kvällen åt vi buffé som även hade en liten avdellning för sushi, mums, mums. Som vanligt åt vi på tok för mycket och avslutningsvis av en massa olika efterrätter.
Innan vi gick till kojs fick vi se lite av solnedgången.
Även den sista biten av båtresan lyste solen på oss.
och telefonerna var naturligtvis med :)
STORT TACK till Marie, Gigi, Micke, Peter och maken min för underhållande och trivsamma dagar, vi måste göra om det igen, eller kanske en annan plats.
 
Snart är det slut på "sötebrödsdagarna" och jag återgår till vardagen men först tar vi helg!
 
...Nilla...
 
 

Inget regn idag

Det är så härligt skönt med dessa dagar när jag bara låter tiden gå, småpysslar, kan ta en promenad eller göra ingenting. Det har varit många av dessa dagar på den här semestern men nu är de snart slut
Imorgon drar vi en kortare tripp till Tallinn, Jesper vaktar huset och katten.
 
Det enda som inte är bra är baksidan på mitt lår som inte vill ge sig, Ingemar masserar och smörjer varje dag. Jag tar ändå promenader men vill helst springa. Tyvärr beror nog skadan på att jag är för tung och det blir som en ond cirkel, om jag inte kan träna tröstäter jag och då går jag upp......
 
Funderar en del på om jag inte ska ta en åtta-veckors ISO-diet vet att jag mådde så jättebra när jag genomgick den.
 
Men Stadsloppet ska jag delta i om jag så ska komma sist.
 
Hur som helst är vi väldigt nöjda med vår nya soffgrupp med bord. Väldigt sköna att sitta eller ligga.
 
 
Over and out!
P.S. En del inlägg jag gör använder jag bloggappen och de ser då inte så snygga ut men kan hända att jag lär mig.
...Nilla..
.
 

Kantarellinvasion

Började dagen med att baka ett bröd som en väninna ska smaka av för att se om det passar till en fest de ska ha.

När min semesterfirande make sedan kom upp frågade jag om han vill ta ett litet varv till skogen. Vi bestämde oss för att ett litet varv kan vi ta........

Bilen tar oss till en av de skogar som Ingemar känner sig mest hemma i. Den börjar med en rejäl uppförbacke och det blir rejält flåsigt.

Snart hittar vi lite kantareller och går lite hit och lite dit, hittar ibland stora ställen och ibland små. Vi bestämmer oss för att gå till bilen för korgen börjar bli full. När vi kommer fram till en hästhage vvet vi exakt vart vi ska gå för att komma tillbaka till bilen och vi knallar på. Hittar mera kantareller och plockar och rätt som det är är vi tillbaka vid samma hästhage........
Nä nu tänker jag inte ge mig in i skogen igen utan nu tänker jag följa åkerkanten fram till vägen där bilen står.
Igge tycker förståss att det blir onödigt långt och vill gå in i skogen igen, men jag ger mig inte jag tänker inte gå in i skogen igen.

Vi kommer överens om att gå varsin väg och träffas vid bilen. JAg kommer fram tillbilen en halvtimme senare, skapligt trött, ont i ben och fötter. Sätter mig ibilen och väntar.

Efter cirka 40 minuter kommer Igge från samma håll som jag. Han berättar att när han gått in i skogen och gått en stund var han tillbaka vid samma hästhage igen........nu följde även han åkerkanten.

Nilla

Till skogs

I mina nya fina:


Klimakterielindring

Hettan i min kropp är överjävlig. Men jag finner på råd och har ett nytt kramdjur som får sova hos mig. När den inte ligger direkt på kroppen har jag den under kudden. Så skönt att vända på kudden. Här skulle det vara en bild på en stor kylklamp..... som är mitt kramdjur...fick inte dit bilden. Nilla


Blir det någon alltan?

I sommar har vi ännu inte fått ut några utemöbler. Finns inget bra ställe att ha dem på. Tur att det är just den här sommaren! ...nilla...


Sommar, ja nu är den här!

Vilken semesterlunk jag kommit in i, låter dagarna bara rinna iväg och det är just vad de gör, försvinner i rasande fart. Vissa dagar gör jag inget och andra dagarar ännu mindre........kanske inte riktigt sant.
 
I helgen hade jag guldstunder med Axel och vi var bland annat och åkte Tuffe i Söderköping.
 
 
Madde var också hemma och man ser hur mycket Axel tycker om sin moster som han inte ser för mycket av.
 
Idag onsdag har jag haft en riktigt fin sommardag. Blev hämtad här av en vän och hennes dotter och vi åkte ut till Arkösund där ännu en vän som bor på Arkö kom och hämtade oss.
 
 
Vi fikade och åt lunch, drack ett glas Rosé för att sedan gå till bryggan och försöka få lite färg på kroppen.
 
 
Blev även bjuden på sälsafari :=)
 
 
Over and out!
 
...Nilla...

Stadsloppet

Trots alla fysiska motgångar har jag anmält mig till stadsloppet (milen) den 18 augusti.
 
Var ju riktigt igång då i maj när jag skadade låret. Av den skadan känner jag inget idag. Sedan var det operation av stortån den är inte helt läkt men den hindrar inte mig till att träna.
 
Men så det värsta av allt är den här f---ban--- förskylningen....huvudet småvärker, halsen raspar och hostattackerna blir bara längre och längre.
 
Sinova lindrar besvären men jag skulle behöva rinexcin. Ska nog kolla upp om jag kan få det utskrivet.
 
Tre veckor semester kvar.....blir jag bara frisk tänker jag satsa på träning.
 
...Nilla...

RSS 2.0