Dagens fyndJag kan köpa snyggjeans!

:)

...Nilla...

Ingen träning idag heller

 
Nu är det en och en halv vecka sedan jag tränade. Tanken var att jag skulle träna i kväll men måste låta kroppen vänja sig ett dygn.
 
Vänja sig vid att pacemakern är lite omställd till att se till att hjärtat pumpar på snabbare när jag motionerar. Tänk va, att det går att fixa med pacemakern.
 
Min läkare höll med om att mitt blodtryck var lite väl lågt nu och jag fick ta bort den medicin som las till för en månad sedan :) Ny kontroll om fyra månader och då kanske jag kan gå ner lite till i dos, helt fri från betablockerare blir jag aldrig men kanske jag kan komma ner lite till.
 
...Nilla...

Minus är minus :)

 
 
 
Viktuppdatering
Veckans viktförändring -0,3 kg
Nuvarande vikt 85 kg
Total viktförändring -23 kg
 
...Nilla...

Helg, Helg, Helg

 
En topprn hrlg är förbi Igen.
 
Började helgen med Loppis direkt efter jobbet på fredagen, sålde stolar och bord som jag aldrig trodde skulle bli sålt, likaså knyppeldyna.
 
Avslutade fredagskvällen med ett glas vin i trädgården hos en av bösta vänner. 
 
Lördagen var det Loppis igen och massor med folk som kom och rätt som det var dök ett barnbarn från skåne upp, givetvis var föräldrarna med. Familjen tillbringade eftermiddagen hos oss. Sent på eftermiddagen åkte vi till Söderköping och åt på Bondens.
 
Söndagen firades ett barnbarns första födelsedag.
 
Ingen träning men värmen tar död på den lusten.
 
...Nilla...

Nu och då!

Ser nog gladare ut nu
25 juli 2014
 
Nyårsafton 2013
 
 
Var igår på Rabalder och handlade på deras sommarrea. De har mycket fina sommarkläder och sköna.
 
Köpte mig tre par "typ" capri byxor, en klänning och en tröja. Skulle kunnat handla galet mycket mera men eftersom jag inte vet hur länge jag kan ha det jag köper och så går det åt galet mycket pengar även om det är REA.
 
Vi fortsätter med Loppisen i kvarnen, varje fredag och lördag fram till Östgötadagarna första helgen i september. Det går förvånande bra faktiskt. Vi säljer det mesta men vi har börjat plocka in mer och mer grejer så när vi sedan ska tömma kommer det bli ..... det ordnar sig för vi har inte långt till returpunkten :)
 
...Nilla...

Övervikt :)

 
 
Viktuppdatering
Veckans viktförändring -1,0 kg
Nuvarande vikt 85,3 kg
Total viktförändring -22,7 kg
...Nilla...

Åter till vardagen

 
Nä, så här kan vi inte ha det, slöa och slappa och inte göra någon nytta för samhället :)
 
Fyra veckor har försvunnit i rasande fart, kommer knappt ihåg vad jag pysslat med. Bråvallafestival, Malmö och Loppis är de stora bitarna men annars har dagarna bara flytit på.
 
Ja, så har jag joggat en del så kroppen har fått sitt.
 
Ska snart kliva upp på vågen och se vad viktstatusen har landat på och ger en rapport senare under kvällen.
 
 
Simma lugnt!
 
...Nilla...

Halvårsrapporten :)

 
Idag är det ett halvt år sedan jag sövdes ner och sedan vaknade till en ny livsstil.
 
Ångrar mig inte även om jag har lite känningar i magen ibland med magkatarrkänsla, kan må lite illa men inget av det är jätte besvärligt. De gånger som jag känner det beror det på att jag inte druckit vatten som jag ska, inte ätit rätt eller kanske inte ätit alls.
 
Håller mig till att använda lactosfria produkter men kan använda lite lactos om det inte är för fett.
 
Mjukt bröd som är mycket vetebröd i är inte heller något jag mår bra av.
 
Mår förövrigt toppen och bäst när jag rör på mig ordentligt, när jag har lite ont i magen går det över när jag tagit en liten joggingtur, det är som om allt ramlar på plats då.
 
Sammanfattning av kroppshyddans förminskning:
 
I midjan har jag minskat 15 centimeter
Under brösten 10 centimeter
Stussen har krympt med 12 centimeter
och 
Ovan knäskålen 2,5 centimeter.
 
Det är de ställen där jag har mätt mig.
 
...Nilla...

Vad vill jag väga?

 
Fick en fråga om vad mitt drömmål i vikt är.
 
Svår fråga för jag har liksom inte något mål i kilon. Tänker mera på att jag vill att hjärtat ska fungera felfritt, vilket det troligen inte kommer att göra men det kanske inte behöver bli sämre.
 
Om jag ska räkna på BMI ska jag gå ner under 73 kilo vilket verkar otroligt.
 
Jag tänker mera på att jag ska kunna ha lite mera normala storlekar på kläder och då är nog 40 42 det som jag siktar på.
 
Idag när jag tog min joggingrunda tyckte jag att det var ganska tugnt och jobbigt men när jag sedan kom i mål hade jag ett bra resultat, en sekund snabbare per kilometer. Låter inte mycket men det gäller att se allra minsta förbättring :)
 
...Nilla...

Det går neråt!

 
 
Viktuppdatering
Veckans viktförändring -0,8 kg
Nuvarande vikt 86,3 kg
Total viktförändring -21,7 kg
 
Känns väldigt, väldigt bra!
 
...Nilla...

Dagen efter!

 
Är lite dagen efter idag men inte så farligt mest trött bara, var på fest hos min syster igår och drack några glas vin.
Hade jätteroligt och träffade barndomsvänner och vi skrattade och dansade galet.
 
Hade en plan att jogga Boberga varvet men eftersom regnet hängde i luften tog jag den korta turen i Janssons Kärr. Det gick riktigt bra tycker jag själv och när jag kollar och jämför med tidigare turer har jag ökat på hastigheten lite :)
 
Fortfarande är det långt från att jag springer men jag är faktiskt 53 år och har en del övervikt kvar.
 
Börjar känna mig skaplig i kroppen och ser själv att kroppen minskar. Hoppas också på att det ska visa sig på hjärtat vid nästa kontroll som jag har i slutet på juli.
 
På torsdag är det ett halvår sedan operationen, oj vad tiden går.
 
...Nilla...
 

Det är inget jag blir rik på!

 
Nu har jag Loppis i kvarnen igen.
Ska försöka ha öppet lite då och då resten av sommaren. 
 
Det är ingen jättestor försäljning men trevligt att stå där och träffa folk, kommer en del turister och tittar på kvarnbyggnaden. Det svåra är när de börjar ställa frågor om vilka kvarnstenar som är vilka o.s.v.
 
Lägger även ut en del av mina märkeskläder på Tradera och får in en slant på som jag direkt sätter över på resesparkkontot :)
 
Idag kommer det förövrigt att vara stor marknad i samhället med en massa jippon.
 
Förövrigt är det bara en vecka kvar på semestern och jag förstår inte var de andra veckorna tagit vägen. Sista veckan får bli en hel del jogging tror jag och cirkelträningen i Öbonäs som du gärna får följa med mig på.
 
Efter loppisen igårkväll hade vi några vänner här och vi drack lite vin men det blev snart kyligt i luften.
 
  1. Foto: Ikväll är det lite kyligt
    Vilken stolle va?
     
    ...Nilla...

Nä, det är inte måndag

 
Viktuppdatering
Veckans viktförändring -1,4 kg
Nuvarande vikt 87,1 kg
Total viktförändring -20,9 kg
 
Äh, vad hände?
 
Drar på en roadtripp till Malmö, tar en natt på hotell vilket gör att vågen får ledigt imorgon!
 
...Nilla...
 

Solen är här!

Vaknar tidigt på morgonen och kan inte somna om, bara upp och sätta på kaffet och sedan sitta vid datorn och mysa :)
 
Igår kom den efterlängtade solen till altanen och jag kunde ta några dopp i poolen, ganska kallt men ändå skönt.
 
Även om vågen inte visat så mycket nedgång sista veckorna känns det som om det har hänt en del i kroppen. Fick igår först en kommentar av grannen som spärrade upp ögonen och utbrast "men faan vad du gått ner i vikt, ska du försvinna helt" haha, det finns ju kvar att ta av :)
 
Sedan kom Jesper hem och även han som sällan ser något sa "Hallå, vad smal du blivit, äter du nått överhuvudtaget" :)
 
Jorå jag märker nu att det händer och om inte annat allt slappt och skryngligt som hänger runt kroppen och att kläderna liksom passar .... eller inte. Byxorna jag köpte för två veckor sedan sitter nu riktigt slappt.
 
Tog en liten joggingrunda igår, hade planer på en halvmil men helt plötsligt fanns inte tiden. Märkte dock av att jag ökat betablockeraren och att jag inte druckit tillräckligt under dagen eller om det var för att jag inte joggat på över en vecka.
 
Har svårt att dricka för just vatten svider lite i magen, konstigt!!! Men det brukar gå över om jag tankar på och det är planen för dagen.
 
Angående betablockeraren har jag fått en tid till hjärtmottagningen den 30 juli så det är inte alls så långt borta, troligen fick jag en tid snabbare för att jag ringt och ifrågasatt min medicinering.
 
...Nilla...

Åker tillbaka så snart jag kan!

(Bilden la Madde själv på FB och då lånar jag den, förövrigt är det bestämt att det ska vara sparsamt med bilder på Ines som kan vara offentliga)
 
Hemma från Malmö
 
Har umgåtts med Ines och hennes föräldrar. Häftigt med bebisar och att se hur de utvecklas, har sett att det händer saker bara på de här tre dagarna :)
 
Vädret i Malmö har varit perfekt för att vara ute på shoppingturer, inte för varmt för en liten två månaders tjej heller. Madde och jag har gått och gått och den sista språngturen tog jag själv från Maddes lägenhet till stationen. Vi hade bestämt att gå vid tre-tiden eftersom tåget skulle gå vid fyra och jag skulle inhandla shushi och ta det långt.
 
Vi satt hemma hos Madde och Ines tog en som vi trodde "liten" eftermiddagslur så vi tänkte passa på att göra det samma. Hups, jag vaknade till och tittade på klockan och den var 15:20. Fick packa ihop snabbt och ge mig iväg men det gick bra och jag hann med att inhandla sushin, kom i rätt tid men tåget var försenat.....
 
Nu ska jag ta tag i min joggingträning igen som legat nere i över en vecka, tror jag ska ta halvmilen till kvällen när jag har minst betablockerare i kroppen. 
 
...Nilla...

Tidig semestermorgon

Sitter nu på en inglasad balkong och ser ut över havet.Maddes svärföräldrar bor i en lägenhet på "Dockan" i Malmö och de är nu i sitt sommarhus och lånar då ut lägenheten till Madde, Niklas och Ines.

Barnfamiljen sover ännu och jag har lite tid för mig själv, dricker kaffe och låter kroppen långsamt vakna.

Gårdagen tillbringades med shopping och promenad, vi räknade ut att vi gick cirka en mil sammanlagt, vi var skapligt trötta på kvällen kan jag lova.

Tanken var att vi skulle till tre affärer: Gudrun Sjödén, Rabalder och Masai som är mina favoriter. Gudrun har rea men hittade inget som jag föll för. På Rabalder hade jag tänkt prova en klänning som jag sett mig i Norrköping men som inte fanns kvar i min storlek :(

På Masai hade de alldeles för mycket så det är svårt att se vad som är fint.

Efter som det även var rea på Fillippa K och Madde hade fått presentkort av mig där i julklapp tog vi en tur in. Oj, det finns kläder där som jag faktiskt kan ha :)

Madde köpte en stickad tröj/jacka som det var 40 procents avdrag på. Det var nära att jag också fick en med mig :) plus en kortärmad stickad jättesnygg topp. Men återigen håller jag igen eftersom jag inte vet med storleken, hur länge jag kan ha plaggen och trots rean handlar det om 840 kronor för en tröja. Men så snygga och tidlösa.

På Noa Noa var det också stor rea och här tog jag fram plånboken, köpte en tröja med blixtlås fram åt mig och en dress åt Ines.

Fick sedan en idé, att nu har jag sparat 840 kronor eftersom jag var nära att inhandla en Fillippa K tröja. Om jag varje gång jag är så här nära att handla och backar tar de pengarna och sätter in på ett sparkonto kan det bli riktigt kul att backa :) men jag kanske inte har råd att gå på shopping alls.

...Nilla...

RSS 2.0