Utmaningen!

Idag har jag varit hos dietisten och blivit lite kollad.
 
Enligt henne ligger jag precis medel i viktminskningskurvan så det var väl bra.
 
Nu kommer det några utmaningar i dagarna framför mig. Ska på internat i två dagar, kommer få maten serverad och imorgon kväll är det säkert tre rätters. På sådana här konferanser brukar det vara eftermiddagsfika av värsta sorten med kolhydratstinna bakverk.
 
En av de förväntade bieffekterna är att man tappar hår och där är jag nu. När jag tvättar håret vill det inte sluta att falla av och det är långa hårstrån överallt. Får se vad jag ska göra åt det.
 
...Nilla...

Nu ser det bättre ut

 
- 1 kilo
Nuvarande vikt 97 kilo
Totalt -11 kilo
 
Nu börjar det likna nått!
 
...Nilla...

Nu ser det bättre ut

 
- 1 kilo
Nuvarande vikt 97 kilo
Totalt -11 kilo
 
Nu börjar det likna nått!
 
...Nilla...

Hoppas på en snäll våg

Den här helgen känns riktigt kort men jag har hört att det kommer en ny om fem dagar :)
 
Längtar efter att ställa mig på vågen imorgon och tror nog att det är lite mera än 0,5 kilo. 
 
Har båda dagarna i helgen motionerat i form av promenad med inslag lunkning. Långsamt går det men jag tycker jag jobbar på bra. Målet är att klara lunka hela Vårruset och det på under 40 minuter.
 
En tråkig sak har hänt i helgen: Min syster har haft inbrott i sitt hus natten till söndag när de båda var på jobbet. Att folk inte kan låta bli sådant som inte är deras, gå in i någons hem och röra runt. Jävla idioter!
 
...Nilla...

Dagens I-landsproblem

Idag har jag letat efter en någorlunda lagom jacka i garderoperna.
 
Har hamnat mitt i mellan i alla kläder. Är de inte förstora så är de för små.
 
En av min mammas gamla jackor är nästan lagom om jag knäpper den är den lite "korvig" men faktiskt är det inte ofta jag drar igen jackan nu i vårtider. Den får duga nu ett tag.
 
Hittade ett par snygga jeans men de behöver nog få vila några kilo innan de kommer på.
 
Har mycket kläder som jag inte kommer att använda igen, en del blir Traderautlagt och annat tänker jag mig till loppis. Behöver nog annordna en loppis till hösten också eftersom det nu inte kommer vara lätt att sälja alla vinterjackor och kappar.
 
I veckan fick jag veta att en av tjejerna som ingår i en GBP-grupp på Facebook hade avlidit. Efter vad jag förstår fick hon en dubbelsidig lunginflammation efter operation. Lunginflammation är en av riskerna och det är därför viktigt att man är i bra kondition inför operationen.
 
Tycker det är så tragiskt när det har hänt en människa som tänkt sig ändra sitt liv och få en bättre hälsa.
 
Sorgligt.
 
...Nilla...
 

Billiga luncher

Fick en kommentar idag om att min vårjacka såg för stor ut! :)
 
Ska leta lite i skåpen efter någon annan jacka, kan tänkas det finns någon.
 
På lunchen idag var jag tillsammans med en kollega på tai-resturang. Kollegan räknar kallorier för att minska sin kropp. Vi delade en portion, jag tog en tredjedel och det blev ändå mera än tillräckligt för att vi skulle bli mätta.
 
Kommer vi att göra om!
 
 
...Nilla...

Tankar mitt i natten

 
 
Klockan är kvart i fyra på morgonen och jag är vaken!
 
Varit vaken i en över en timme och tyckte inte det var någon ide att förska sova mer och var dessutom kaffesugen.
 
Försöker verkligen vara nöjd med de tio kilo jag gått ner men misströstar lite ibland. Beror på att jag läser om de som bara rasar i vikt och hjärnan inte hänger med.... hos mig tror jag inte kroppen hänger med hjärnan.
 
Läste om en kille som gick ner ett kilo om dagen..... Jag går inte ner ett kilo i veckan.
 
MEN
När jag tänker på att det är tio kilo på åtta veckor är det 1,2 kilo i veckan...... 
 
Ska till dietisten på måndag, får se vad hon tycker. 
 
Okey, huvudsaken att jag mår bra och att det går åt rätt håll.
 
 
 
...Nilla..
 
 

Vad är Vad

Svårt att veta vad som är vad när jag inte mår bra.
 
Igår efter lunch fick jag ont i magen, åt ris med oxrullader och sås plus rårivna morötter. Åt samma mat på söndagen men morötterna var inte nygjorda (kvar sedan några dagar tidigare).
 
Magvärk sitter långt ner och jag har haft samma värk några gånger före operationen tror jag. När jag kom hem la jag mig ner och det känndes först lite bättre men snart började tarmen vara av behov av tömning ;)
 
När jag åt eller drack något var det dags för toabesök. Gick och la mig tidigt och tog en insomningstablett för att sova bort eländet, vaknade i morse och hade ingen värk men behöver fortfarande vara i närheten av toaletten.
 
Känner mig skapligt pigg men stannar ändå hemma för att jag vet inte om jag smittar eller om det är min "speciella" magen som bråkar.
 
Olika alternativ till nuvarande status:
Gamla morötter
Maginfluensa med enbart "bakras" (inget illamående)
Ätit något som var för fett (kanske såsen till oxrulladerna)
 
"Skit" samma, det går över!
 
 
 
...Nilla...

Äntligen är vågen tillbaka

 
-0,5 kg
Totalt -10 kg
Nuvarande vikt 98 kg
 
...Nilla...

Äntligen lite träningsvärk

Nytt rekord på bloggen igår 315 besökare.
 
Många som via Facebook skrev kommentarer och analyser angående matsituationen i inlägg tidigare, tack för dem.
 
Har kommit fram till att köttbiten fastnade i magsäcken (eller där någonstan).
Lärde mig att inte vara så glups :)
 
Igår mådde jag toppen ända till kvällen när jag åt en skaldjurpaj som jag kände lite av, kan varit lite för fett eller om det är mjölet som inte är riktigt okey eller om jag åt för mycket. Det var snabbt övergående så ingen fara på taket.
 
Idag däremot har jag träningsvärk eftersom jag tog en fem km runda igår där jag växlade promenenarande med lunkande. Gick ganska skapligt men gjorde ingen toppen tid precis, 51 minuter. Men det kommer bli bättre tid och även träningsvärken kommer att ge sig.
 
Höfterna och utsidan på låren är där jag känner av musklerna ordentligt så fort jag rör mig. Ska försöka hinna med att ta ett varv idag också, det brukar hjälpa.
 
 
Förmiddags mellis:
Färsk Mango, Keso och Valnötter + två tabletter som är kvar av morgondosen.
 
...Nilla...
 

Något hände!

Igår eftermiddag hände det något otäckt och konstigt som jag knappt kan förklara men ska iallafall försöka.
 
Kände mig ganska hungrig när jag åkte hem från jobbet trots att jag ätit mina mål som jag ska men låg nog lite efter i dricka.
 
Tänkte att det nu kan vara dags att prova att äta "riktigt" kött, var också sugen på ungsbakade grönsaker och potatis. 
 
Stannade till på ICA och hittade två fina oxfilebitar som jag köpte. De hade en korg med brödbitar med smör på som det var provsmakning på och i bara farten tog jag en bit ...... kände efteråt att den la sig som en klump i magen.
 
Hemma gjorde jag iordning potatisklyftor, palsternackor och lök i ugnen och stekte oxfilen så den var alldelels perfekt. Eftersom jag var hungrig började jag lite innan Ingemar hann komma till bords. Skar en bit oxfilé och stoppade in, vet faktiskt inte hur stor den var eller hur mycket jag tuggade den men den slank ner, forstatte med potatisklyftor. Oj, nu började det kännas konstigt i mellangärdet, nästan som om det krampade.... 
 
Hm... kanske jag kan skölja med lite vatten, tog en liten klunk och det blev värre. Nu kom Ingemar och skulle sätta sig. Jag sa att något var fel och reste på mig, i bröstkorgen krampade det och min röst var jättekonstig. Det bubblade och fräste liksom inom mig. 
 
Ingemar sa till mig att sätta mig ner men jag svarade att det kändes bättre att gå, han följde efter mig när jag gick runt i huset. Det var som om jag ena stunden hade konstiga rapar och några kräkreflexer. Kunde andas genom näsan så det var ingen fara och jag var helt lugn men påminde mig själv om att ta det lugnt, Ingemar var nog mera skärrad.
 
Tog en liten stund tills jag kände att det lättade och efter cirka tio minuter var det helt bort. Började då äta sakta igen och Ingemar satt och kollade att jag verkligen tuggade ordentligt och att det var riktigt små bitar jag tog av köttet. Allt gick då jättebra och jag mådde bra hela kvällen.
 
Vet inte om det var kombinationen av provsmakningen av brödet och sedan köttet eller om det var bara köttet.
 
Ja, jag lärde mig väl något av det!
 
...Nilla...

Dricka, dricka, dricka

Vissa dagar går det bra att dricka, andra dagar inte alls!
 
En och en halv liter per dag vore bra om jag fick i mig men eftersom jag bara kan ta några klunkar åt gången är det inte lätt. Ibland ställer jag min vattenflaska någonstans och glömmer den......
 
Får kommentarer om att det syns att jag tappat en del vikt och känner mig lite lättare, riktigt roligt.
 
Men att inte ha kontroll på vikten är jobbigt (snacka om kontrollbehov), hoppas att utmaningen bara gäller en vecka.....
 
Inte långt kvar till Vårruset, knappt två månader. Hade tänkt vänta med jogging tills jag nått 95 kilos sträcket men kan nog inte vänta. Tror det blir en promenad med omväxlande jogging i helgen.
 
...Nilla...

Saknar vågen

Klockan är kvart i fem på morgonen och jag vaknade för en halvtimme sedan och kände mig för pigg för att ligga kvar i sängen.
 
I går kväll var jag på ridskola för att kolla in en vuxengrupp som jag hade planer att börja i när jag kommit i lagom vikt. Systerdottern hade kollat med ridskolan om det fanns någon grupp för vuxna som vore lämplig för oss (oss=systerdotter, min dotter, min syster och jag). I den här gruppen fanns det platser och vi skulle kunna börja direkt. Jag känner att jag är lite för tung och ville därför titta lite först.
 
Hualigen, säger jag vad jag kände mig gammal där jag satt på läktaren och kollade. Min defination av nybörjare överensstämde inte riktigt med den här gruppen. 
 
Detta pass var det hoppning som stod på schemat......... Alla ryttare satt upp och började värma upp i egen takt. Snart galopperade de och snart började de att prova att hoppa......... och då även Therese och Veronica.
 
Jag hade tänkt mig att börja med grunder, skritta runt och vända, stanna hästen för att sedan driva på. Trava lite och känna mig som ett med hästen ;)) Kanske vänta några lektioner innan jag började galoppen.
 
Min ridstatus kan inte ens börja i en barngrupp för jag tror nog att de är modigare än mig och jag skulle vara i vägen där också.
 
Hopplöst
 
...Nilla...

Ska väl vara nöjd

 
- 0,9 kilo
Sammanlagt 9,5 kilo
Nuvarande vikt 98,5 kilo
 
Nu är båda vågarna bortplockade och jag får leva i ovisshet i en vecka!
 
Idag kom en kallelse till Öron, Näsa  och Hals för att göra en sömnutredning????
Den kan de ge till någon annan för jag har slutat snarka enligt mannen i sängen brevid.
 
 
...Nilla...

Utmaning

Har nu blivit utmanad av systerdottern och en av hennes vänner till en vågfri vecka.
 
Imorgon före duschen är det vägning men efter det åker vågarna in i skåp.
 
Alltså hur svårt kan de va?
 
...Nilla...
 

15 Mars 129 besökare på bloggen????

Oj, blev lite nervös när jag såg att statestiken som visade på att jag igår hade 129 besökare på min blogg. Naturligtvis berodde det på att det var många av de som ingår i GBP- grupperna på FB. 
 
Kul men samtidigt sätter det lite press på mig  i form av vad jag skriver om och hur.
 
Imorgon är det min vägningsdag vilket innebär att den vikt jag då ser på vågen är den jag räknar och bokför.
 
Skulle vilja vara "ståndaktig" och bara väga mig en gång i veckan men det är jag långt ifrån, dessutom har jag två vågar som inte är överens med varandra. Den ena har jag på den toaletten som jag använder mest, den andra har jag en trappa ner där jag har duschen och mina kläder.
 
Vågen på toaletten är en ganska snäll våg och drar bort cirka 1 kilo (lite olika beroende på humör). Dessutom väger den inte hekto utan visar halvkilo om vikten är under 100 kilo, annars bara hela kilon. Den här vågen blir nästan överhettad av mig.
 
Det sista jag gör på kvällen är att kliva upp på den och kontrollera, tankarna går då för en djup analys: När åt jag sist, hur mycket vätska är det och så drar jag av lite för att kunna förbereda mig för morgondagens vikt.
 
På morgonen ställer jag mig på den och då är analysen åt andra hållet: Hur mycket ska jag plussa på eftersom jag nu är tom på vätska och eftersom detta är en glädjevåg. När jag sedan har gjort morgonbestyren utan att ha klätt på mig kliver jag oftast upp igen......
 
MEN sedan är det de gånger som jag är uppe på toaletten om natten och även då kliver upp..... utan glasögon så jag ser oftast inte ens vad det står!!!!!!!
VARFÖR???
 
Vågen en trappa ner väger jag mig inte lika ofta på, kan smygväga mig på torsdag eller fredagmorgon men kollar då bara med ena ögat för den siffran som är då gills ändå inte...
 
Är jag galen!!!!!!
 
 
 
...Nilla...

Lite bakslag

På sista tiden har jag haft lite ont i magen på kvällarna. Vet inte om det beror på för lite vatten under dagen eller om det är något som jag inte tål. Kan möjligen var kött som inte min mage tål, har fått lite ont när jag ätit pannbiff.
 
Det hjälper med Omazeprol så det är ingen större fara och det är alltid bort på morgonen när jag vaknar.
 Idag mår jag bra igen och har ännu inget känt.
 
Börjar nu lite smått med mat som jag tuggar.Till fruksot tog jag en knäckemacka med kokt ägg och lite gurka.
 
 
Till det ett gäng tabletter.
 
Till luch snabbmakaroner och lite "pimpad" Pulled Chicken.
 
 
Ser kanske mycket ut men det är på en assette (1 dl av makaronerna).
 
Är väldigt sugen på Sushi och planerar därför att äta ris imorgon men har inte bestämt vad jag ska ha till. Någon som har något tips?
 
...Nilla...

Utnyttja latheten

 
En latmask har jag nog alltid varit men sedan beror det på vad det gäller.
 
För 24 år sedan när jag bodde i en lägenhet tre trappor upp utan hiss, kom jag hem från jobbat och kom på att jag glömt köpa cigaretter. . . . Av ren lathet tänkte jag får väl sluta röka då. 
 
Dagen efter när jag kom till jobbet berättade jag för arbetskompisar att jag nu slutat och fick en kommentar från en av de drygaste: "Det kommer du aldrig klara" Idag kan jag säga: Tack för den
 
Inte ett smygbloss, inget feströka har det blivit MEN jag hävdar alltid att det är ett uppehåll som ska hålla på tills jag minst är 65 år. Sedan får vi se vad jag tänker då :)
 
...Nilla...
 

Springa = Löpa = Jogga = Lunka

Det är så underbart ute och jag har den där känslan av att vilja ge mig ut  och springa!
 
Vet att det finns de som flinar när jag säger att jag ska börja springa men det bryr jag mig inte om..... för jag använder fel ord ibland. 
 
Jag kommer aldrig kunna springa det vet jag, inte heller löpa. Det jag gör kan möjligen utvecklas till en jogging men det jag kommer att börja med är att lunka :)
 
 
 
Tänker att jag först och främst ska gå ner till 95 kilo innan jag börjar 4,4 kilo kvar om jag kan vänta så länge.
 
Skulle vilja kunna springa (=lunka) mig genom hela Vårruset i år som är den 15 maj.
 
Ett annat mål är att börja på ridskola. Är lite rädd att jag ännu väger för mycket för hästarna. Tanken var att vänta till i höst men systerdottern som alltid är lite ivrig <3 kollade upp och vi kan börja nu!!!! Skulle åka dit ikväll och kolla läget men nu ligger systerdottern i maginfluensa så vi skjuter på det en vecka.
 
...Nilla...

Viktresan går neråt men inte med snabbtåg

Har iallafall spräckt 100 kilos gränsen!
 
Veckans nedgång är 0,6 kilo, vikt 99,4.
Jag ska inte vara missnöjd, Jag ska inte vara missnöjd, Jag ska inte vara missnöjd, Jag ska inte vara missnöjd.
 
Har bestämt mig för att jag ska vara nöjd med 0,5 kilo i veckan...... 
 
Äch, fokus på våren för den här väl här va?
 
Skönt att jobba igen och få lite ordning, kanske jag kan börja sova om nätterna då!
 
 
...Nilla...


Skärpning

Igår kväll hade jag ont i magen :(
 
Är huvudet dumt får kroppen lida ;) Stressade lite igår med frukosten och fick inte i mig allt, äter yoghurt med protienpulver (trött på protienpulvret). Åkte sedan iväg på barnklädsloppis och glömde att ta med vatten......
 
Köpte sedan Fun-light för att ha något gott att dricka, nä det var inte gott. Tror inte jag mår bra av stevia som är den ersättning fFun-light använder istället för socker. Nä bättre planering nu men samtidigt kan jag ha haft ont i magen utan operation så vem vet vad som är vad :)
 
Att dricka tror jag är det viktigaste och framför allt när det gäller de dagar jag tränar och det är inte lätt eftersom det nu inte går att "bälja" i sig vatten.
 
Idag ska jag på barnkalas men där blir det för min del bara kaffe och vatten, men roligt att träffa lite folk. Efter det till gymmet.
 
I morgon ska jag jobba, skönt med vanligt liv igen.
 
...Nilla...
 
 

Potatismostrött

Idag känndes det lite men dock så lite lättare på träningspasset. Men det är troligen samma som spinning på In Door Walking, ju starkare man blir dessto hårdare kör man.
 
I morgon kan det eventuellt bli en lite promenad, eller inte, på söndag kör jag nästa pass.
 
Efter träningspasset idag var jag på ett möte på jobbet och hade laddat en matlåda att ta med. Den stod kvar hemma i kylskåpet! Fick försöka lösa situationen och köpte en bakpotatis med skagenröra, inte det nyttigaste och jag åt inte mycket av den. Kändes okey men nu på sena eftermiddagen mår jag lite illa.
 
Illamåendet kan bero på att det var för fett eller också för att jag ligger efter i vätska efter träningen.
 
Ska laga till mig något nyttigare vartefter men är trött på potaismos eller rotmos.
 
Min träningkompis Veronica körde först passet med mig och efteråt ställde hon sig på löpbandet och höll
fortfarande på att springa när jag hade duschat och klätt mig..... Hur orkar hon?
 
...Nilla...

Längtar

 Allt är okey men jag längtar
 
Jag kan tyckas vara galen men jag längtar efter att det ska bli fredag och jag ska träna igen. Behöver ta det lugnt och ska inte ge mig iväg tidigare trots längtan :) Så här är det alltid när jag börjar träna, vill träna hela tiden.
 
Längtar även efter jobbet vilket en del tycker är ännu mera galet, men sådann är jag. Kan inte se en sjukskrivning som någonslags ledighet utan vill jobba.
 
Solen är också något jag längtar till och om jag inte genomgått den här operationen hade vi nu suttit vid polen eller på stranden på älskade Aruba men på lördag är det ett år till vi drar dit.
 
Förhoppningsvis får vi en underbar sommar innan och den längtar jag också till.
 
 
Märker små förändringar i kroppen men det är hur som helst förändringar. Mina nyaste jeans börjar bli lite "säckiga", när jag lägger benen i kors är det mycket lättare. Vill gärna börja träna magmuskler för att tajta till få mindre ryggont. 
 
Ska snart börja lägga ut lite kläder på Tradera, finns en del som jag inte kommer använda igen :)
 
 
...Nilla...

In Door Walking

 
Då så, första gym passet avklarat efter operationen.
 
Ja ni, det var riktigt jobbigt och jag har då verkligen att jobba på, trodde jag skulle dö lite ibland men jag kämpa på. Min systerdotter var med och hon tyckte det var roligt och vi kommer nog att ta ett pass tillsammans på fredag, det gör att det blir ännu roligare.
 
Igår fick jag ta bort agrafferna och det gjorde lite ont faktiskt. Har fortfarande plåsterlappar på så att jag inte ska klia på ärren men de ser fina ut.
 
Vet ni, jag längtar faktiskt till att jobba...kommer att börja på halvtid nästa vecka om jag fortfarande mår bra.
 
...Nilla...

Lite retligt va?

Vågen är lite taskig idag tycker jag, vill väldigt gärna vara under 100 kg för det var länge sedan.
 
Idag sa vågen 100,0 kg
 
- 0,8 kg på en vecka och jag är lite missnöjd faktiskt, hade det varit ett hekto till hade det varit okey.
 
Men vad göra? Nä får igen tänka "Jag har ingen tid att passa" :).
 
Bara att gå vidare och inte misströsta och fortsätta som förut, jag vet ju att min kropp är lite trög och inte gärna släpper något från sig.
 
Igår mådde jag inte så bra. Kändes som håll i mellangärdet hela dagen och ville bara rapa, tror det var att köttet inte var mixat som jag åt på lördagkvällen men idag är det borta :)
 
I morgon tänker jag ta ett Walkingpass på gymmet.
Oj nu kom jag på att jag måste ringa vårdcentralen för att få bort agrafferna.
 
...Nilla...

Pulled Pork

 
Igår kväll hade vi en mysträff med goda vänner som vi egentligen skulle ha åkt till Aruba med på tisdag, nu får de åka själva :( Det känns lite sorgligt men eventuellt följer de med oss nästa år :)
 
Vi bjöd dem på Pulled Pork som hade gått i ugnen i många timmar under dagen. Oj så gott och jag åt det med tomatsalsa och gräddfil. Mixade det inte eftersom det var jättemört. Det kändes okey igår kväll men idag känns det lite tjockt i mellangärdet. Lite svårt att svälja vatten. Ja, är huvudet dumt får kroppen lida ;)
 
Pulled Pork kan jag för övrigt rekommendera, gott och smidigt!
 
Förövrigt är mår jag bra och jag tar mina 5 km promenader, har lust att småjogga men tror inte det skulle vara så bra för den ihopsydda matsäcken och tanken är att jag ska vänta tills jag är nere på 95 kg, om jag kan vänta sålänge.
 
Promenaderna går mindre och mindre långsamt men det är fortfarande cirka 5 minuter långsammare än vad jag annars brukar.
 
Idag ska jag ta min sista spruta, skönt för jag får ett nytt blåmärke vid varje stick, är nu mera blå på låren än vanlig hudfärg.
 
...Nilla...

RSS 2.0