En helg att vara lite huslig...bara lite.....

Vilken slö helg jag haft.

Fredagkväll var vi på kräftskiva och den satte sina spår ..... men trevligt var det och gott med kräftor. Men det innebär att dieten inte blir riktigt rätt.

För att nu få lite ordning under veckan har jag lagt lite tid på att laga mat så det finns till några matlådor.Lördagen gjorde jag en kålpudding med gräddsås super duper god och det blev sex matlådor. Längtar till att ta en låda.

Idag var jag hos min syster och firade henne, hon fyllde några år mera än mig i veckan. Hon hade gjort allt i bästa LCHF-stil förutom att hon friterade pomme till de som ville ha och det klarar jag mig utan. Hon hade till och med bakat bröd som jag kunde äta, så snällt och omtänksamt. 

Nu när jag sitter här har jag en lasang i ugnen som inte innehåller pasta, åtta portioner ska det vara. Bara ladda lådor och stoppa i frysen.

 

Ska försöka få till två träningspass i veckan, minst. Fattar inte varför jag inte kommer igång?????

...Nilla...


Musikens inverkan


I vår familj delar vi inte musiksmak precis, nä min äkta hälft lyssnar helst på hårdrock vilket jag får ångest och hjärtklappning av. Det är faktiskt sant, det blir en oro i bröstet, inte alltid men oftast.

Men när jag hör hur min man svär och gormar när han jobbar med reparation och samtidigt lyssnar till hårdrock tänker jag: Men lyssna til Vikingarnas Kramgoa låtar istället så kanske jobbet går bättre...........


...Nilla...

 


Dagens vinst: ett halvt kilo kaffe

Varit på Ikea idag med 20-åriga sonen. Han har aldrig varit där förut .......... har han haft ett liv?

Visade honom och förklarade vikten av att följa pilarna i golvet, vilket jag tror han föralltid kommer att göra. Vi hade tidigare sett ut ett litet bord som han köpte. Han provade en datastol som han blev mycket förtjust i men lite dyr. Att Ikea har en massa saker som man behöver men som man inte visste om blev erfarenheten för dagen.

På hemfärden stannade jag till vid COOP för att handla och innaför dörrarna satt en telefonförsäljare som frågade: -Vad har du för telefonabonnemang?
-Telenoir svarade jag i farten
-Oh, sa han, har du det ska du få en present av mig säger han och ställer upp en halvt kilo kaffe på disken. Så frågar han
-Vad har du för telefonnummer?
Jag tar då fram telefonen och talar om att jag ganska nyligen bytt telefon och då förnyat mitt abonemang.
-Okey säger han då blir det svårt för mig att ge dig något erbjudande.
-Stämmer säger jag men jag atr det här och lägger det i bilen, tar kaffepaketet och går ut.
-Nä men så kan du väll inte göra!
-Jo du sa att jag fick en present för att jag hade Telenoir.
Gissa om han var lång i ansiktet? När jag kommer tillbaka frågar han:
-Vad har du för hemtelefon (rolig kille det här) och nu ljuger jag och säger Telenoir men inte tog han upp något mera paket inte .......

Kaffe går ju alltid åt!

...Nilla...


Typ 2 diabetes

Kan det vara så?
Att jag kan vara nära att ha/få diabetes?
Kan vara enkelt att kolla med ett litet blodprov...

Vet inte men jag har iallafall märkt att när jag håller mig strikt till LCHF kan jag sova nästan en hel natt utan att behöva gå på toaletten. Behöver annars gå, ja ibland 5 gånger, ett tecken på högt blodsocker.

Det är många som försöker tala om för mig att LCHF inte kan vara bra att det är alldeles för fet mat men jag gör som vanligt: Lyssnar inte! 

Diskussioner om att det alltid handlar om hur mycket kalorier man äter ställer jag upp på men i LCHF handlar det om att lyssna på kroppen. Eftersom jag börjar dagen med en stadig frukost med omellett gjord på två ägg och vispgrädde och ett halvt paket bacon håller jag mig mätt länge. Ibland tar jag med mig en ostbit till förmiddagskaffet men den behöver jag inte egentligen.

Förut var jag "vrålhungrig" innan lunch men nu överlever jag långt efteer vanlig lunchtid. På eftermiddagen brukar jag ta en kopp kaffe och om jag får en skvätt vispgrädde i räcker det som mellanmål.

Nu ikväll kokade jag broccoli som jag mosade och blandade i grädde och smör till en soppa och stekte 1½ korv som jag slantade upp, mums och jag blev belåten.

Idag har jag dessutom varit på gymmet och kört lite styrka. När man använder LCHF för att gå ner i vikt är inte träning något måste men jag mår bra av det och får mindre ont i ryggen, alla mår bra av fysisk aktivitet.

Nu har jag ju inte skött mig till hundra de senaste veckorna och har därför inte gått ner i vikt men jag har inte heller gått upp, men nu ska det bli ordning fram till jag ska på en liten resa (hemligt vart) och efter det blir det ordning igen....Nilla... 


Fallskärmshopp, Yxtaholm och 20 årsfirande

Allt går i en rasande fart förutom vågen som står stilla men det är inte konstigt eftersom fokus inte legat på diet.

I fredags fyllde Jesper 20 år och det ända han önskat sig var att på den dagen få hoppa fallskärm. Jag hade bokat ett hopp åt honom i Västerås. Tidigt på morgonen gav vi oss av efter att ha ringt och kollat vädret, det får inte vara för molnit och inte blåsa för mycket.

Tiden var beställd till klockan elva och allt flöt på som planerat.

Så lyfter planet och vi sitter och stirrar upp i himlen så att vi får ont i nacken, följer planet med blicken men snart ser vi det inte mer. Vi väntar och letar över himlen och rätt som det är ser vi planet och straxt därefter några prickar, höjden de hoppar från är fyratusen meters höjd. Först faller de fritt i 200 km i timmen, sedan fälls fallskärmen ut.

Hoppet är gjort och vad tyckte han om det?
Nja så där faktiskt. Planet var ett litet och Jesper har lätt för att bli åksjuk. Det hade nog varit bra om han fått åksjuketablett innan. När de hoppat ut hamnade först upp och ner men det rättades snabbt till. Jesper sa att de på något vis kändes som att se på en instruktionsfilm.

Men nu några dagar efter tycker han att det var häftigt och har funderingar på att göra det igen, kanske jag följer med.

När nu detta var avklarat åkte vi till Nyköping och släppte av Jesper och Therese. Nu åker vi vidare till Yxtaholms slott som vi bokat ett rum på eftersom Jesper vill ha huset själv under kvällen och natten.När vi är framme och checkat in lägger vi oss på sängen och somnar, sover stenhårt i en och en halvtimme.... Lite yrvakna går vi ut och kollar omgivningen. Eftersom det snart var middag gick vi upp på rummet för att göra oss i ordning.

Middagen var högklassig tre rätters plus ostbuffé och till det tog vi det rekomenderade vinpaketet. Vi som oftast stressar i oss maten, eller mest jag, satt till bords i två och en halvtimme. Men fortfarande trött ......


Uppe på rummet var det en film som jag ville se men somnade.........

Lyxigt var det och tydligen behövdes det vilas.

Idag har vi firat Jesper med närmsta släkten och han fick sin efterlängtade fritös.

Nu mot ny vecka

... Nilla...


Tror knappt det är sant

Idag har jag tack vare en kollega varit och tränat. Hon har en ide om att vi kan utnyttja vår lunch till att  dra iväg till gymmet. Ideén är inte så dum, lite stessigt kanske och jag hinner inte med alla maskiner men det är bättre än ingen träning......

Två andra kollegor fick mig till att synda i kväll och äta bröd och dricka vin......

...Nilla...


I den här sängen blir inga barn gjorda

Hade tittat ut en säng på Ikea som jag tänkt satsa lite pengar på och eftersom Igge behövde till Biltema åkte vi till Linköping i fredags kväll. På 40 minuter hade jag gjort det jag skulle i det strora varuhuset: köpt säng, sängbord, madrass, påslakan,underlakan och kuddar. Troligen är jag den snabbaste kvinnan som någonsin satt sin fot på Ikea.

Lördagen var tänkt att jag skulle sätta ihop sängen medans Igge skulle jobba i renoveringsrummet ........ Tog inte lång stund förrän jag fattade att det här fattar jag INTE. Dessutom var det en omöjlighet att bara vara en person till spektaklet. Jojo jag gjorde det jag kunde själv men det var inte långa stunder det gick att göra något ensam.

När sängen väl var gjord och bäddad med nya lakan och kuddar var det dags för sängbord nummer ett. Jag öppnade kartongen och började plocka ut bruksanvisningen...tur att Jesper fanns till hands.

I ärlighetens namn var det Jesper som satt ihop hela men jag var hela tiden med och hjälpte till när det behövdes...... räckte honom en skruv då och då.

Idag skulle jag sätta ihop det andra sängbordet och det gick så bra .....nja när det var dags att sätta i lådorna hade jag naturligtvis vänt skenorna fel ..... nu blev jag otröstlig ...nästan. Var faktiskt ingen större katasrof utan det fixades snabbt, handlade bara om åtta skruv. Tillbaka till bordet och in med lådorna... Tror ni inte att jag hade satt på skenor fel där också.

Men det är aldrig försent att ge upp!
Nu fick Igge ta över, det var ju faktiskt hans sängbord.

Nöjd med resultatet!Att få dagarna att gå är inga större problem för idag har jag varit möbelsnickare, elektriker, kokerska, tvätterska, städerska och bloggare.

Renoveringsrummet då? Jo då det kommer att bli klart ...närmre jul.Varje ledig tid ägnas till det.

...Nilla...

Så Mycket SommarI juni fyllde min äldsta 30 år och hon fick i present en resa i det blå.

I måndags var det dags att dra iväg med henne och hon kom hem till mig efter att ha jobbat några timmar på förmiddagen. Jag hade då lagt fram lillebrors MC kläder och sa till henne ta dem på sig, vilket hon lydigt gjorde. Tog några bilder och sa sedan till henne att ta av sig kläderna och hängde in dem......lurad.

Nu gick resan ner genom landet för dagens slutmål, till Malmö och lillasyster Madde.

Kvällen i Malmö blev tidig eftersom vi dagen efter hade tidig resstart, vi var bara ute och käkade.

Redan straxt efter klockan åtta lämnade vi Malmö och var nu sex i resesällskapet. Vi åkte nu till vackra Mölle för det var här som presenten fanns: en turridning på islandshästar. Från början var det meningen att jag också skulle rida men eftersom min kroppshydda inte klarar viktgränsen på nittio kilo fick jag avstå.

Men så fina hästar:


Efter ridturen som var på två och en halv timme åkte vi till ett fik som Madde hade hört talas om. Det låg långt upp i kullaberg och bilen orkade knappt ta oss upp men fintNu var vi bra trötta och åkte till vår boning för kommande natt. Vi hade hyrt "Bed and Breakfast"i Mölle. Det visade sig vara ett riktigt toppenval, bra gjort Madde,. Vi bodde i en lägenhet i källaren på Villa Välkommen. Här fanns det gott om plats och till och med ett bubbelbadkar. Vi hade tillgång till trädgården där vi under kvällen åt grillat och drack vin.


Efter maten, när kvällen föll på tog vi en tur ner till hamnen, cirka 100 meter. Mölle är så faantastiskt vackert och det är så mycket sommar.


 På morgonen hämtar jag vår frukostkorg och i den fanns det: bröd, smör, ost, skinka, korv, brieost, mjukost, leverpastej, filmjölk, yoghurt, ägg m.m. Verkligen väl tilltaget och för det här boendet betalade vi 300 kronor per person.

Innan vi åkte hem var det på sin plats att se "Nimis" om man inte sett det. Syrran hade feber och ont i halsen och den turen är nog inte lämplig då. Själv ville jag egentligen gå men om jag skulle följt med de yngre brudarna hade det tagit dubbelt så lång tid och jag har ju varit där.

Men det är ganska roligt att sitta vid fiket och vänta och se på alla människor som går förbi och som inte riktigt vet vad som väntar dem. En del med flipp flopp skor, barnfamiljer med barnvagn och även en del som kanske är lite till åren.

Lika roligt är det att se när de kommer upp, en del som givit upp och inte gått ända ner eller också genomblöta av svett, törstiga och griniga.

Dessutom är miljön fulländad
Innan vi startade hemfärden hann vi med lite shopping på Höganäs Outlet, så resan blev fulländad.

Tack till er som var med
Therse (trettioåringen), Madde, Veronica, Sally och Kinna

...Nilla...


Toppen Helg På Uvmarö

Den här helgen var det bestämmt att vi skulle ta ledigt från renovering och åka till Uvmarö i Sankt Anna skärgård.

Vi åkte tidigt på lördag morgon och tanken var att vi skulle ut på havet men när vi anlänt till vår vän började det regna, vi "satt ju inte i sjön" utan tog det lugnt. Det blev iallafall inte dagsregn och inte heller dagssol så dagen tillbringades på altanen med tärningsspel, kunskapsspel och massa oliver, ostar, vin och likörer.

Inte bästa LCHF dagen men det som jag slarvade med var att äta potatis till sillen, blåbärpaj och att jag drack likörer. Kunde varit mycket värre eftersom det fanns tillgång till mycket mera: öl, godis, chips, ostbågar, kaffebröd. Men om man sedan tittar på mängden med ost oliver och nötter som sköljdes ner med vin så.......

Min vilken härlig sommarnatt som var helt sjärnklar och varm ville inte sova men samtidigt var jag trött, ännu ett stort I-lands problem.

Vår värd Mats hade på morgonen dukat upp frukost vid nio tiden och här blev det ett fusk med en brödbit men tog pålägg för två.

Vi hade tänkt åka hem tidigt men eftersom det inte blev någon bårtur under lördagen och det nu var strålande sol blev vi kvar för en tur på havet.


Vid de här klipporna la vi till för att lapa sol och bada.
Valsafari!

Innan vi åkte tillbaka till den dystra verkligheten ;) fikade vi och blev serverade den godaste aprikoskakanoch jag tog en bite av det också.

Tack för den här helgen i första hand Mats men också till er som var med:
Peter, Laila, Maria, Jonny, Emilie, Kentha och Igge.

Nu mot ett nytt mål!

...Nilla...


RSS 2.0