MajaLilla Maja, vår katt som är ett arv efter pappa blev påkörd natten till måndag. Vet inte hur det gick till och vi trodde att hon fått stryk av någon annan katt.

Igår eftermiddag var hon på undersökning och vi fick då veta att hon måste blivit påkörd. Hennes höft är krosskadad och hon har mycket ont. Hon får smärtlindring men..........

Vet inte ännu hur vi ska göra utan vi väntar några dagar för att se om det blir någon bättring.

Nu hade jag tänkt mig att ha en träningsvecka men då börjar halsen krångla och jag käner mig lite hängig. Skönt med en påskhelg som är helt kravlös. Visserligen ska jag fortsätta röja i föräldrahemmet men vi har ändå kommit långt och snart kan vi ha visning.

Förra helgen kastade jag mina gamla toffler som jag hade någon gång på 70-talet:Snygga!

Och min mössa som mamma virkade åt mig när jag gick i första klass:Kommer ihåg hur den kliade.

.....Nilla......


Bratislava för andra gången.

I torsdag var det dags att ge sig iväg på en resa som varit planerad sedan länge. Veronica min systerdotter fick resan i trettioårspresent och det fyllde hon den 28 november.

Med på resan var min två döttrar Therese och Madde, Syster Kinna med sina döttrr Sally och födelsedagsbarnet Veronica och jag.

Vi åkte till Skavsta och jag hade via nätet checkat in oss, bara gå genom säkerhetskontrollen. Hm BARA gå genom säkerhetskontrollen. Eftersom jag har peacemaker får jag alltid gå vid sidan om och jag vet vad som gäller. Veronica hade hårspej i väskan..........jajja inte så flygvan.

Men värst var ändå Therese som hade en kniv i jackan.......polispådrag. Ja det kom en polis som förklarade att detta var straffbart men han släppte henne med vissa förmaningar. Kniven var förresten en cigaretttändare som flickebarnet glömt att hon hade i jackan. Resten av resan gick therese under namnet Tessan med kniven.

På planet vet jag inte om det var någon större fart på resgänget:Väl framme i Bratislava lyste solen på oss:Vi tog bussen in till gamla staden där vårt hotell låg. Där hade de massagefåtöljer som vi använde flitigt 1 euro för åtta minuter.Ut på staden för att få i oss lite mat och naturligtvis öl. Sedan bara strosa runt och titta på omgivningen.
Torsdagen var vi ganska lugna och gick till hotellet skapligt för att ladda upp för en heldag.

Vi startade dagen med shopping av skor och sedan in på varuhus och provade kläder i mängder. Upp i gamla staden för att äta lunch och dricka öl.VitlökssoppaEfter lunchen drar Sally, Madde och jag på en tur, vi ville över Donau för där skulle det finnas en Galleria som vi var nyfikna på. Det shoppingcentrat hade mest dyra saker men det var ändå lite av en höjdpunkt för på tillbaka vägen var vi uppe i ett utsiktstorn och hade världens utsikt:När vi sedan var tillbaka till våra resekamrater var de på ett glatt humör:Hm....kanske var ölen för billig. Resten av kvällen var bara asgarv och helt galet. Tänk att den här herren vågade fram till vår bord:På lördagen var det en del som inte var så pigga, i alla fall inte födelsedagsbarnet men tror nog att hon var nöjd med presenten.


Jag är redan sugen å en ny resa men jag köpte en jeansskjorta som jag inte kan knäppa, saknas cirka 4 cm. När jag kan stänga den får jag boka en ny nöjestripp till Bratislava.

.......Nilla......


Dålig uppdatering

Oj oj oj vilken kaos det blivit i min hjärna. Anledningen till det är att mitt mobila internet inte fungerar och jag inte kan komma åt någonting på kvällarna. Ni må tro att jag får abstinens, det måste ordna sig till nästa vecka.

Har nu lånat en dator för att kunna blogga lite ochh kolla den viktiga sidan facebook.

I dag har jag kännt en glädje i kroppen som var länge sedan jag hade. Kanske beror det på att jag ska ut och resa i morgon. Resan som varit hemlig är nu officiell eftersom personen som den var hemlig för har en räv bakom örat.

Den räven har snokat och dessutom lurat till sig fakta av Jesper, allt för att hon är så nyfiken. Men vad spelar det för roll?

Resan går till Bratislava där en och annan öl kommer att intagas. Tänker fokusera på att hitta ett par vårskor eller kanske en vårkappa eller båda. Troligen kommer jag hem utan något. Bara lite trindare och kanske ännu gladare.

Nu ikväll ska jag kidnappa en person för att vi ska gå ut och fira honom eftersom han går i pension. Så onyttigheterna börjar redan ikväll.

Kanske är jag duktig och går hem tidigt och går upp och tränar imorgon innan vi lyfter........nja vi får väll se.

......Nilla.....


Brist på uppfostran

Under helgen har jag varit arg. Jag har varit så arg på mig själv för saker jag gjort som sedan blivit helt fel. Låter mig luras av andra som jag tror vill mig gott.

Försöker nu uppfostra mig själv vilket inte är lätt.
Undrar varför jag tänker som jag tänker?

Nä, upp med hakan.

Hur som helst känns det som om vi kommit en bit hemma i föräldrahemmet. Hela övervåningen är städad och klar för visning. Många lass till returpunkten. All ledig tid går till det här nu och jag undrar om jag vet hur man gör när man är hemma och är ledig, känns som om det var länge sedan.

Veckan som följer kommer att flyta på i rasande tempo, en resa i slutet på veckan väntar.

Vill tipsa om en god glass, den är inte nyttig, inte billig men beroende framkallande:Hur det går med vikten?
Tänker jag inte svara på!

....Nilla.....


Får jag presentera

Mina döttrar


....Nilla...

Träningsvecka

Ska väll vara nöjd med mig själv eftersom jag gjort bra ifrån mig på träningsfronten. Men att jag skulle vara nöjd är en etopi. I måndags blev det en långpromenad, tisdag gym, onsdag spinning och idag gym.Fick idag nytt träningsprogram på gymmet, nu är det bara att jobba på. Gymmet jag går på är högtekno eller  vad jag ska kalla det.

Jag har en slags nyckel som jag sätter i maskinerna när jag kommer. Då kommer det upp på en ruta hur många kilo jag ska ställ maskinen på och vilka inställningar som är för min kropp. När träningen är färdig går jag till en dataskärm och sätter i nyckeln. På data skärmen kommer då upp om jag gjort allt som jag ska, hur många kilo jag lyft vilka kroppsdelar jag tränat, hur många kalorier jag bränt. Men vad ska jag med den informtionen till egentligen. Fast kul är det.

Det är så kul att träna gym så idag när jag var klar och skulle ta foto på lokalerna blev det inte bra för jag kunde inte hålla armarna stilla utan de skakade och fotona blev suddiga. Var så fysiskt trött att jag dessutom inte kunde tänka. Men efter lite fruktsallad är jag okey igen.

I veckan fick jag lära mig att ha ångest är att bringa ordning i sitt inre. Det var en tröst tycker jag.

Med stora steg mot helgen.

....Nilla...


Jogginglusten

Under helgen fick jag joggingkänsla i kroppen och gick då ut för att kolla mina spår. Har tänkt mig Vårruset plus ett lopp i Söderköping i midsommarveckan.


Jag får nog vänta lite för jag har inga spikskor.Men i skogsspåret kunde jag ändå få lära mig om allemansrätten. Olika teckningar med förklaringar som skolbarnen gjort.

På i söndags gick jag runt det vi hemma kallar "boberga". Den är också väldigt bra springspår, men tror att jag får vänta med det spåret med.


Hästen stog nog och väntade på att jag skulle halka när jag tog mig över svallisen.Nä, jag får nöja mig med gymmet.

...Nilla....


Mamma och pappas sista resa.

Nu vilar stoftet efter mor och far på Dagsbergs kyrkogård.

Sista resan gjorde de tillsammans med syrran och mig i min bil. Vi åkte till deras favorit livsmedelsaffär, Prix som de åkte till varje tisdag medans de levde. Färden gick sedan ut till Lotstorpet, deras hem, vidare ner till Bråviken där pappa hade sin sjöbod och brygga.

Ett sista besök till Nytorp där de bodde fram till 1968 och fick fyra barn. Efter flytten från Nytorp drev de lantbruk här i form av fåruppfödning.

Till Dagsberg Kyrka där resterande närmsta anhöriga väntade och vi sänkte ner deras gemensamma urna i jorden. Maschaller i form av ett hjärta tändes.

Vad som nu återstår är gravsten men hoppas att den också blir beställd ganska snart.

Hur jag mår? Just nu har jag en stark period.

....Nilla....


Tårar

Livet är tufft kan jag tycka vissa kvällar. Som igår kväll när saknaden efter mina föräldrar blev för stor och tårarna inte ville ta slut. Men det har väl någon nytta det också.

Kanske beror det delvis på att i morgon har vi urnsättning. Mamma och pappa ska dela urna, de har varit tillsammans den största tiden av sina liv och det känns då helt rätt att de nu delar urna.

Bilden jag skickar med är tagen på en av mina morgonpromenader i höstas och jag tycker den är så vacker. Längtar tills det är gångvänligt och jag kan ge mig ut och få styrka. Längtar till att se hur det grönskar och då framför allt de stora Mangoliaträden som finns utmed mitt morgonstråf.

Ge mig stryka

.....Nilla....

Om brorsan klarar vasaloppet ska väll jag........

Idag har jag kört ett riktigt jobbigt spinningpass där den mesta av tiden var stående. Riktigt jobbigt och det är lätt att falla ur, sätta sig och tänka att man inte orkar.

När det blev som jobbigast dök en tanke upp: om nu lillebror åkte skidor i över sex timmar i söndags ska jag klara att göra som spinningledaren föreslår i en timme. Blir så envis när jag verkligen vill och ger mig inte.

När det är som värst jobbigt dyker en annan tanke upp: Madde sa till mig när jag tränade jogging att hon trodde att jag klarade mera. Hon sa att det gör ont att jogga och att det är jobbigt, man får stå ut. Måste medge att jag mådde illa i slutet av passet men när jag hörde vår ledare ropa en minut till mål fick jag ny kraft och bara öste på. Faan vad bra jag är faktiskt..

Tack ni som helt omedvetet hjälpt mig genom dagens spinningpass.

Dagarna nu är riktigt sköna och det är så härligt att se att det droppar snart kan man gå ute som vanligt. Ser fram mot att ta morgonpromenadr i vårvärmen om en månad ungefär.

Jag har varit lika effektiv i kväll och nu behöver jag inte laga mera matlådor den här veckan. I morgonkväll måste jag städa eftersom jag lånat ut lägenheten till Sally över helgen och jag vill inte att hon ska bli dammallergiker.Sally med sin vän brödrosten......Sally här finns igen brödrost.

.....Nilla....


Hur får man en måndag att gå?

Dagen började vid köksbordet med en kopp kaffe. Planerade inköp så att jag inte behöver springa till affären flera gånger.

Till tandläkaren för att få bort tandsten som jag skulle vilja ha vaccin mot. Upp till Nyköping och arbete. Handla på lunchen och lagade lunch för två dagar.

Iväg till jobbet med träningsväskan i handen. Slutade jobba klockan fem och då direkt till gymmet och tränade styrka i 80 minuter. 

Hem och kokade grönsakssoppa samtidigt som jag gör en mousaka så att jag har middagen klar för tisdag och onsdag. Skar sedan till veckans fruktsallad, granatäpple, grape, mango, äpple, päron och apelsin. 

Mumsade i mig soppan, diskade och sedan in i duschen. Smörjer kroppen vilket tar sin tid med den här kroppshyddan.

Nu är det en massa saker jag tänkt göra men det är en dag imorgon också.

.......Nilla...... 


Tuff vecka

Nu är det helg och jag är så trött. Fick dödsbudet att min morbror hade gått bort och det gjorde att det rörde om känslomässigt väldigt. Hamnar i sorgträsket igen.

Men försöker att tänka på allt roligt vi hade på semestern. Sally och jag har lite lika humor och det blir så roligt.
Sally tog foton med team och här fåt ni det första:
Kamerareklam


Vid ett annat tillfälle var det argablicken men samtidigt hålla upp ögonbrynen, vilken ide va:


Under nästa resa vi gör ska vi ta hur mycket tokiga bilder som helst.

.......Nilla....

Nu var jag duktigMin bil imorse

I morse ställde jag mig på vågen...........nä nu får det vara nog. Bokade ett spinningpass vilket var cirka två månader sedan sist. Jag har tänkt ha superkondis till sommaren......eller, ja efter mina förutsättningar.

Oj vad jobbigt det var men jag gjorde det och nu är jag ganska stolt. Jag riktigt längtar tills det går att springa i skogsspåret, det bästa spåret och det finns hemma i Husby.

En rejäl fruktsallad har jag gjort och kokat min favorit soppa med lax. Bara nyttigheter.

Nu undrar jag vilka ska springa vårruset med mig? Tror att det är den 3 juni.

....Nilla...


Första dagen

Då var man igång igen och allt känns som vanligt, har jag haft semester eller var det en dröm?

När jag kom till jobbet i morse och låste upp kontorsdörren möts jag av detta:Mina kära sjuksysrar tror att jag ska komma dragande med någon magokomma efter Egypten. De hade dessutom lagt analproppar och provrör för avföring på min toalett. Oj vad de måste haft kul, troligen har de saknat mig.

Planeringen var att snön skulle vara borta när jag kom tillbaka men inte då, nä det har vräkt ner idag. Tycker då att det känns overkligt at titta på sista bilden jag tog från balkongen i torsdags morse:Varför har jag packat upp?

......Nilla....


RSS 2.0