Nyår

Igår låg jag i soffan hela dagen, sov och såg på tv. Idag mår jag bättre och vi ska snart göra oss i ordning för att åka till Krokek där vi tillsammans med vänner ska fira in nya året. Eftersom jag inte mått bra tänker jag låta bli alkoholen och styra bilen. Onödigt att fresta kroppen med alkohol när den inte är hundra och jag vill kunna träna veckan.

I morgon börjar 100 nyttiga dagar, inget godis eller kaffebröd. Sötsuget ska stillas med frukt eller bara vatten. Maken är nog inte riktigt lika pepp på det som jag, kanske jag skulle hitta på ett straff för jag tror han kommer att bryta det först av oss. Jag tänker att det bara är att låta bli att stoppa i munnen. Skitlätt......eller?

Gott Nytt År
...Nilla...

Varför skulle inte jag drabbas?

Sista dagarna har jag kännt mig lite hängig och trött. Tror att jag har en liten förkylning för idag kliar det djupt nere i halsen, lite täppt i näsan och hostar. Tråkigt eftersom jag är träningssugen. 

På Friskis kommer det ett nytt pass som bara är under januari och där roddmaskiner är redskapet. Tycker det låter kul och jag tänkte hoppa på det. Det första passet är den 2 januari och det gick att boka tidigt. Jag bokade det några timmar efter att det kommit ut och fick reservplats 12 😳. Nu har det visserligen gått ner till reservplats 5 så ännu finns det chans. Har även bokat ett av passen senare i veckan och där fick jag plats.

Tänkte, om jag inte är sjuk, ta ett spinningpass på nyårsafton men det var det fler som tänkt, fick reservplats 27 , det har gått ner till 25 men ser väl inte så troligt ut. Om jag mår bra kanske jag åker in och ser om det är någon som inte kommer, de som inte hämtat ut sin biljett tio minuter innan släpps.
Nu blir det ingefärsshot och massa nyttigheter för att mota bort förkylningen.

...Nilla...

Sockertorskarna ska dränkas

Usch vad socker vi stoppar i oss, maken och jag. Vi har fått hem choklad i presenter från alla möjliga håll och kanter. Vi har dem på lite avstånd från soffan i vardagsrummet för att vi inte ska stoppa i oss hela tiden men jag tror nästan det blir spår i golvet av allt hasande bort till skåpet där godsakerna finns. Så i lördags när Ingemar varit i chokladkartongerna flera gånger utmanade jag honom med att vi från nyår och framåt i 100 dagar ska hålla oss i från socker. Fick då ett tveksamt svar om att det även är socker i frukt och vi tog då beslutet att det gäller godis och kaffebröd, jag tänkte ett tag slänga in alkohol också men det kan faktiskt gå flera månader utan ändå ibland så det är ingen utmaning. Tänker dessutom smyga in mera nyttigheter i kosten utan att han (maken) vet om det. Kött bara en dag i veckan är tanken. Sedan tror jag att jag ska toppa träningsformen när jag ändå håller på, eventuellt styrketräning några gånger i veckan. Det kommer att under januari finnas ett roddpass på Friskis som börjar på tisdag. Jag skulle boka in mig på det men fick då ta en reservplats där det är elva stycken före mig på reservkö, inte troligt att jag kommer med. Känns lite hårt att sitt på rodd i 60 minuter men prova kan inte vara farligt. Idag blir det spinning, sista gången jag kör det här Giro 4 passet, blir ett nytt nästa vecka. ...Nilla...

Söndag, tredje advent

I onsdags bokade jag av spinningpasset eftersom Axel skulle kommaoch sova över. Känns inte kul att då komma hem när kvällen nästan är slut, det är inte så ofta som Axel hör av sig och vill komma längre så det gäller att ta de tillfällen som finns.

Natten till fredag vaknade jag av att maken fått maginfluensa och jag har sedan dess väntat på att jag själv skulle drabbas men jag ser ut att klara mig.

Laddar upp för kvällens spinning med vätska och aminosyror.
(null)
Köpte Bcaa dryck på Matsmart i tre olika smaker, hallon, mango/apelsin och päron. Har inte smakat päron ännu och ännu är hallonen favorit. Brukar tycka att olika proteindrycker är äckliga men den här går bra.
Julgransmattan jag ser är verkligen knepig och jag får ofta repa upp och det går åt många timmar. Men det är roligt att se när figurerna växer fram.
(null)

Men det kommer nog ta några år.

Nu i veckan jobbar jag bara måndag och torsdag, tänker inte göra något speciellt utan bara småpula och ta det lugnt.

...Nilla...

Tungt, riktigt jävla tungt

Idag var spinningpasset nästan dödande. Tror jag gick ut lite för hårt och i slutet fick jag backa lite, det fanns ingen energi kvar i kroppen. Men jag är ändå nöjd med min insats för idag när kaloriemätaren i allafall stog på 460 sneglade jag lite på personen bredvid och hennes var någonstans på trehundra, det kändes gott 😜.

...Nilla...


Det går bättre

Jo då, spinningen flyter på och jag hänger i. Idag blev det 464 kalorier på 75 minuterspasset. I söndags smygtittar jag påvar grannens mätare stog på såg bara att det var något på 600 😳. Men det var en ung tjej och inte en gammal käring som jag😝💪.

Förövrigt har jag haft ledig onsdag och jag har till störta delen suttit i soffan och repat upp broderiet efter som det blivit fel någonstans. 

...Nilla...

Gardasjön

Då var övertalningen klar. I maj åker vi till Gardasjön och vandrar lite.

Bokat en resa där det ingår hyrbil och halvpension. Underbart att ha det att se fram mot.
(null)

(null)

Gäller att leva livet fullt ut medans jag kan.

...Nilla...

RSS 2.0