Förmiddagsspinning

Det blev spinning och ett riktigt svettigt pass med korta intervaller men många. Aningen irriterande att jag intehade skruvat åt sadelpinnen ordentligt och att den åkte ner, två gånger. Det tar en massa energi i onödan. 
Det är stor skillnad att köra på förmiddagen mot eftermiddag, hinner inte äta upp och tanka med kolhydrater men då blir det pannbenet som får lite extra.
På passen pratar de ibland om Borg-skalan och oftast ska känslan vara på gult och ibland lite uppe på rött. Idag låg jag högt på gult.
(null)
1750/15 =117 kronor per pass.
Nu blir det en eftermiddag med firande av svärmor 83 år.
...Nilla...

Granola

(null)

Fixat egen Granola idag, ska vara nyttig till tusen och väldigt lätt gjort. Hittade den här burken i källaren som blev perfekt.
Blir lite rastlös när jag har vilodagar och i morgon när jag tänkt köra den vanliga spinningen är vi bortbjudna till svärmor som fyllde år i fredags. Försöker få en plats på ett annat pass på förmiddagen och nu har jag reservplats tolv. Åker in ändå och ser om jag får plats eller kanske på Indoor- Walking och i sista fall får det bli gymmet.
Gjorde också en tillbringare med rödbetsdryck på förmiddagen för att se om den håller sig fräsch i kylen.
Igår kväll bokade jag in boende för sommarens Norgetripp: Oslo, Odda, Stavanger, Geiranger och sist Jämtland. Jämtland kom till eftersom Ingemar vill åka och kolla därhän var flera gånger som barn och åkte skidor.
...Nilla...

Fyra dagars vila nu

Eftersom jag ska på After Work i morgon blir det nu lite träningsvila, det behövs få in lite återhämtning nu.

Att dricka minrödbetsdrink ger bra resultat tror jag. Kändes som jag kunde köra lite hårdare idag på spinningen. Men den är lite omständig och det är mycket som ska fås ihop innan jobbet.

Veckas träningspass har varit så här:
Måndag gym 1750/12=146 kronor
Tisdag rodd 1750/13=135
Onsdag spinning 1750/14=125

...Nilla...

Rödbetor

(null)

Fortsätter att studera och experimentera med näringsintaget. Rödbetor innehåller nitrit som gör att musklerna får mera syre. Gjorde därför den här drinken idag med rödbeta, äpple, hallon och citron. Blev okey och jag tänker göra en om dagen nu, resultaten skulle enligt näringsfysiologen visa sig om tre dagar.
Till frukost i morse gjorde jag en mig mug cake som innehåller havregryn, banan, ägg, bakpulver och kardemumma som mixas ihop och hälls i en kopp och tillagas i micron. Serveras med keso och blåbär, ganska gott men jag fick bara i mig hälften.
Gjorde även egen sportdryck som jag intog under spinningpasset i kväll. Personligt rekord med 547 kalorier på mätaren efter avslutat pass.
1750/11=159kr 
...Nilla...

Maxa maten

(null)

Jag har fortsatt träna i samma takt, sex pass den här veckan också.
Tisdag rodd
Onsdag 90 minuter spinning
Torsdag core
Fredag 60 minuter spinning.

Börjat fundera på om jag får i mig tillräckligt med näring nu när jag tränar nästan varje dag. Har börjat läsa om hur jag kan förändra näringsintagen och då eventuellt kunna träna bättre. Tycker att jag trots allt är svag och det händer inte direkt några framsteg. Får se om kosten kan göra något.

Okey, lite framsteg på spinningpasset där jag höjde belastningen något i onsdags. Fick ihop 528 kalorier.
Men fredagens pass som jag genomförde 06.30 då var det segt i benen och jag fick mjölksyra nästan direkt.

1750/10=175 kronor per pass
...Nilla...

Onsdagsledigt

Den här veckan har jag min lediga onsdag, är ledig varannan onsdag. Det är väldigt skönt med dessa lediga dagar när jag inte bokar in något utan bara kan gå och dra hela dagen. Nu kom det en kallelse till tandläkaren på onsdag.....men det var ändå bra för då behöver jag inte ta ledigt för en sådan skitsak.

Det är sällan jag är hemma ensam och även om inte maken är direkt störande och oftast gör som jag säger är det ändå skönt med ensamhet.

I morse var jag en snabb tur på gymmet och drog lite i maskinerna före jobbet. Skönt att ha det gjort för dagen och kunna ladda för ett roddmaskinen i morgoneftermiddag. De passen ska bara finnas i januari och är väldigt svåra att få, jag satt påminnelse på min telefon för att boka exakt när passen kommer ut. Tjugo minuter senare var det fullt, hoppas de fortsätter även i februari.
6/1750= 292 kronor per pass, sjunker långsamt nu
...Nilla...

Det som andra tar som en ursäkt tar jag som en anledning

(null)

Inte ens alvvägs på julgransmattan trots många timmars arbete. Funderar på om jag ska sy en stor matbordsduk och ge bort eller kanske två.
Idag hade jag ont i magen och ut i ryggen, visste inte om jag skulle klara av spinningen men tänkte att det kan vara det som hjälper. Tog en cykel nära dörren för att kunna smyga ut om jag kände att det inte skulle funka. Efter 25 minuter släppte det och var helt borta.
5/1750kr= 350 kronor per träningspass.
...Nilla...

Sex dagars träning

I morse drog jag iväg hemifrån vid kvart i sex för att åka till gymmet och köra ett spinningpass. Det känns i kroppen att den är lite seg av att träna sex dagar i rad och nu ska den få vila till söndageftermiddag. Kan bli någon lite promenad i morgon om det är fint väder eller också ligger jag raklång i soffan...nä det händer nästan aldrig, troligen kommer jag att brodera på julgransmattan. Jag är grymt sugen på Rårakor med hackad rödlök, löjrom och gräddfil och till kvällen kommer det att bli det. Har inte ätit godis eller kaffebröd ännu i år och heller inte druckit alkohol rena hälsofreaket. Träningspriset sjunker 4/1750=437,5 ...Nilla...

Svårare att räkna vart efter träningspassen genomförs. .

Ångan är nu uppe och träningen bara flyter iväg 🤗Idag vart det ett Corepassoch imorgon är det tags att ta ett pass direkt på morgonen. Hoppas jag vaknar 

3/1750=524kr per pass. Det går fort neråt men det kommer att plana ut.

...Nilla...

875kr

Var väldigt omotiverad till att åka på spinningpasset i eftermiddag, hade haft en fullspäckad arbetsdag och jobbat sju kvart i timmen 😉

Men jag vet att jag skulle ångra mig om jag hoppade och tog mig i kragen. Första minuterna kändes det som om jag inte skulle orka någonting. Men det lossnade och jag trampade på och slog personligt rekord med 529 kalorier, tusan vad nöjd jag är. Har nu tränat fyra dagar i rad och det är jag också nöjd med.

2/1750=875 per träningspass fortfarande dyrt🙄
...Nilla...

1750kr per träning

Bestämde mig för att införskaffa mig ett helårs kort på Friskis. Kortet kostar 3500kr men jobbet betalar hälften. Nu får jag börja räkna ner vad varje träning kostar.

Var idag och började med tio minuters uppvärmning på löpbandet, joggade sju minuter av dessa tio. Provar foten lite försiktigt och tänker öka på successivt om foten håller. Jobbar sedan mest med armarna eftersom benen får sitt på spinningpassen. Skulle ställa mig i plankan men kände direkt att svanken inte klarade det, inte ens två sekunder.
Priset för dagens pass är alltså 1750/1=1750 lite dyrt kan man tycka men det priset gäller ju bara om jag inte tränar mera på ett år.

...Nilla..

Tanzania

Hemkommen efter spinning, brände 502 kalorier.

Tänker satsa på att köpa ett halvårskort på gymmet eller ett helår eftersom jag nu tränar mycket och ett tio-kort kommer ta slut på två veckor. Kortet blir billigare ju mera jag tränar och jag tänker räkna ner med att dela summan på varje träningspass och se hur billigt/dyrt det blir. Eftersom jag får hälften av jobbet kostar tio-kortet 35 kronor per pass. På halvårskortet måste jag träna 30 gånger för att komma ner i det och på helårskortet 50 gånger..... det får nog bli ett helårskort.

Jag har en drömm som kan bli verklighet och det är att göra en vandringsresa till toppen av Kilimanjaro. Det kostar mycket men herregud vad häftigt. Ingemar skulle också vilja det men han vet inte om han pallar fysiskt. Han tänker ta uppe med sin nya läkare och hoppas på att han ska få någon bättre medicin. Den förra MS läkaren var lite gammelmodig när det gäller mediciner och vill helst inte ge något, hon har nu gått i pension.

Nu en dusch och sedan väntar en femdagars vecka.

...Nilla...

Fyra dagar i rad på gymmet

Fredag och första arbetsveckan på 2018 är avklarad. Nu väntar oxveckorna utan extra helgdagar. Jag bestämde mig i höstas för att gå ner tio procent i arbetstid och har sedan dess varit ledig varannan onsdag och det kommer jag fortsätta med  i alla fall fram till sommaren. Visserligen blir det ett inkomstbortfall men känner att det är det värt.

Fyra dagar i rad på gymmet känns i kroppen och nu ska den få vila till söndagkväll då det är spinning. Håller på att försöka få lite muskler i armarna som är det svagaste på min kropp och fokuserar på de maskinerna när jag gymmar. Bra att orka lyfta och bära tills när loppisen börjar igen.

Har fortfarande inte ätit godis eller kaffebröd 😊, när jag kom hem idag låg maken i soffan och åt en glasspinne 😳 men jag sa inget, han ska ju vara vuxen.

...Nilla...

Rodd+Core

Jag överlevde båda passen igår med god marginal.

Corepasset var inte så ansträngande men lite knöligt eftersom det innehåller en del kordination och det är inte min starka sida. Tror nog jag kommer gå på det igen när tillfälle finns, även om det inte var det roligaste passet.

Rodden var mycket roligare än jag tänkt mig. Mycket fokus på hur vi ska sitta och hur vi ska dra. Det svåraste var att inte ro för snabbt i början. I slutet av passet fick vi köra ett test på att ro 500 hundra meter på tid. Budskapet var att brandmänn ska göra det på en minut och 45 sekunder, för mig tog det två och en halv minut så det klarade jag inte 🙄😊.
Är lite sugen på att prova ett danspass men det är ju en del kordination och jag kanske stör de övriga med mina klumpiga och icke koordinerade rörelser.
...Nilla...

Etapp 3

(null)

Nu har jag kommit lite över halvvägs med dessa 24 veckors spinningutmaning. I slutet på passet idag trodde jag nästan jag skulle kräkas.......men bara nästan. 497 kalorier vart förbränningen det här första passet på etapp tre.
Var igår på gymmet och körde lite styrka, vad med folk alltså. Många som går ut hårt så här i början på året, även jag 😝
I morgon har jag bokat in mig på två pass, först en timme core och sedan en timme rodd. Kan vara på gränsen till idioti men vi får se om jag överlever.
Idag är tredje dagen utan godis och kaffebröd 97 dagar kvar.....minst.
...Nilla...

10 april

Idag är jag väldigt nöjd med att jag tog beslutet att skippa alkoholen igår kväll ch ratta bilen hem. Visserligen var väglaget lite tråkigt när vi åkte hem med slaskig snö och temp runt nollan, men det gick bra.

Trots alkoholfritt har jag lite huvudvärk idag men det är nog förkylningen men kroppen har känns pigg idag.

Nu ska vi palla oss borta från godis och kaffebröd 🙄 fram till den 10 april om jag räknat rätt. Kanske  jag då fortsätter fram till resan till Italien den 15 maj.

Vi kom under julhelgen på att vi firar 20 års bröllopsdag i augusti, undrar lite hur vi ska fira det. Någon restripp tror jag...
Laddat fruktskålen:

(null)

...Nilla...

RSS 2.0