På tåg mot MalmöViktuppdatering
Veckans viktförändring -0,2 kg
Nuvarande vikt 88,5 kg
Total viktförändring -19,5 kg

...Nilla...

Om det slutar regna........

....ska jag ta en joggingtur till kvällen!
 
Vilken träningsvärk jag haft sedan onsdagens pass, men idag är det inte mycket kvar av den :)
 
Tre dagars festivalande har trots vädret varit roliga och underhållande.
 
 
Vi har haft cyklarna hos vänner i Eneby och parkerat där för att sedan cykla till Trådbrunna som liiger invid festivalområdet för att parkera cyklarna. Sedan gått sista biten så vi har minsann rört på oss ordentligt.
 
Dansat och rört på kroppen till musiken och för att hålla värmen.
 
Mycket bra musik och en del som jag tyckt varit skitdåligt. Laleh var helt klart bäst och berörde nog många, till och med Ingemar som inte tyckt att hon varit bra förut tyckte att hon var bland det bästa.
 
Melissa Horn är bra men vem orkar lyssna på henne mera än tre låtar?
 
Några riktiga sköningar är Den Svenska Björnsatmmen. Så naturliga och gulliga.
 
Imagine Dragons var också riktigt bra. Plus för Linnea Henriksson, Passenger kan vi se igen, Mando Diao var klart bra musik men för mycket flumm mellan. Bastille var också av det bättre
 
Veronica Maggio var oväntat dåligt, något var fel med ljudet och hennes texter och sång hördes inte något bra. Ett norrlänskt hårdrocks band som heter Raubtier stog jag ut med för att Igge ville höra dem.
 
Synd att åskvädret kom när Petter och Norrköpings symfoniorkester spelade, vi drog då till Norrköpingstältet och fikade.
 
Sammanfattningsvis var det värt det men det har tagit på krafterna och idag är det skönt att inte behöva åka hemifrån överhuvudtaget.
 
 
Lite blött var det allt om fötterna :)
 
...Nilla...

Hård Cirkelträning

 
Välta däck, springa med däck på axlarna, olika sittups, armhävningar, slå med långa trossar i marken (ni som sett Biggest loser vet) m.m.
 
Jättekul och timmen gick väldigt snabbt men puh så jobbigt och jag lovar att det känns i kroppen idag.
 
Här är också ett tillfälle där jag känner att jag inte riktigt hänger med de lite mera vältränade tjejerna men jag tänker inte ge mig, nä jag tänker försöka ta varje träningspass som finns för det här behöver min kropp.
 
Att åldern skulle ta ut sin rätt tycker jag låter dumt, min ålder har ingen rätt.
Låter heller inte hjärtat påverka utan även det behöver den här genomköraren.
 
Är väldigt svag i armarna, det ska jobbas upp och känner att en del av övningarna inte är snäll mot ryggen men om jag får starkare muskler runt bålen blir ryggen bättre,
 
Det är inte bara styrkan som fattas utan även tekniken och kordinationen i en del övningar, ja i de flesta faktiskt. Får hjälp med det men när kroppen blir trött tappar jag fokus. Inte lätt det här, skulle behöva en personlig tränare brevid mig hela passet.
 
Nästa träningspass på den här arenan är om två veckor men jag tänker träna på annat fram till dess, bara nu inte medicinen hindrar mig.
 
Säg till om du vill hänga på, 40 kronor kostar ett träningspass.
 
Men nu Bråvalla festival i tre dagar :)
 
...Nilla...

Surt och tjurigt

Fick i förra veckan ett brev från hjärtläkaren angående ultraljuset jag var på. I den första meningen han skrev tyckte jag att det lät ganska positivt men i meningen efter ber han mig öka betablockeraren......
 
Fick inte riktigt ihop meddelandet och ringde till hjärtmottagningen för att att ifrågasätta, tänkte att det här är något "hitte på". Pratade med en sjulsyrra där som också tyckte det lät lite konstigt men hon skulle be läkaren höra av sig.
 
Idag ringde jag igen och den sjuksyster jag pratade med då sa att det var ett brev på väg till mig men hon läste upp det. Fynden som de gjort på ultraljuden (fynd??) och den senaste kontrollen visar att jag behöver högre dos av betablockerare....... 
 
Känns inte alls bra för betablockerare gör att jag har svårare att få upp pulsen när jag tränar och nu som det går så bra. Dessutom får jag torra ögon och det gör att de rinner och kliar.
 
Är arg på skiten!!!!
 
...Nilla...

Träning, träning, träning

 
Nu har jag joggat i tre dagar i rad, visserligen bara en liten sträcka på 1,8 km men det är i skogsteräng, mycket uppför och nedför (känns som om det är mest uppför men det kan det inte vara :) )
 
Kände igår att de nya skorna gav bra stöd :)
 
Idag ska jag på cirkelträning där jag får jobba med hela kroppen, vi får se om jag pallar.
 
Efter det blir det Bråvalla Festival i tre dagar och så mycket träning hinns inte med. Söndag tror jag det är dags att ta halvmilen, se om jag får bättre tid nu för jag känner att jag ökat på steglängden något. Är lite försiktig eftersom jag är rädd för att skada mig men blir modigare.
 
Måndag tar jag tåget till Malmö för att gosa barn och åker hem på torsdag, då blir det inte mycket träning men en och annan promenad lär det bli.
 
...Nilla...

Uppdämt behov

Har inte handlat kläder på hela våren eftersom jag blir mindre. Troligen kommer jag att minska i omfång ett tag till men nu börjar jag tröttna på de kläder jag har även om det är en del jag nu kommer i som det var länge sedan jag hade :)

Tog en tur in till Norrköping för att "unna" mig "lite". Hade ett present kort på Rabalder med 500 kronor som jag gärna ville sätta sprätt på. I den affären finns det mycket som jag lätt hade kunnat inhandla men nöjde mig med ett par Capri jeans och en klänning.Klänningen är underbart skön och lättburen och byxorna också. Finns en klänning till jag tänk mig men den fanns inte i min storlek men ska passa på att prova den när jag kommer till Malmö nästa vecka.

Hittade också en fin Masai tunika som var nedsatt 30%


150 kronor för en jeansskjorta tycker jag är ett bra pris


Mina fötter behöver extra stöd i hålfoten och jag har hålfotsinlägg men när jag skulle köpa nya fastnade jag även för ett par springskor som var riktigt stadiga


 Vill gärna gärna ha speciella skålar att äta soppa, gröt eller annat i men de är ganska dyra så jag köpte mig bara två. Får väl önska mig dem.


Har kaffemuggar i samma :)

Köpte också ögonkräm för att jag har eksem på ögonlocken plus att min balsam till håret var tvunget att fyllas på.

Nu får det nog vara färdig shoppat för ett tag.

Nu är jag jättesugen på en joggingtur och det blir i såfall tredje dagen i rad men eftersom det är så kort tur på1,8 km tror jag det går bra.

...Nilla...

Platå

 
Veckans viktförändring -0,2 kg
Nuvarande vikt 88,7
Totalt viktras 19,3 kg
 
Ha, såg att jag skrev fel vikt förra veckan, har lite svårt att fatta att jag ligger på åttitalet???
Ser ut som om jag stannat till i viktnedgången. 
 
Har planer på att motionera ordentligt nu under semestern.
 
...Nilla...

Midsommarhelgen

Jag har haft en kanonhelg med många skratt, god mat och lite annat.

Hade firande på vår altan och jag tror vi var som mest 19 personer och alla hjälptes åt med mat, disk, grillning lättsamt som tusan.

Intog lite alkohol, en liten päronkonjak och lite vin och det gick bra men tyckte faktiskt att jag lika gärna kunde varit utan, vatten är godast :)

Nu har jag semester i fyra veckor och de kommer att tillbringas dels i hängmattan och dels i löparspåret, ja så lite annat!

Ska alldeles straxt bege mig till skogs för att ta en liten jogging.


Ligger nu i soffan och laddar

...Nilla...

Kanalloppet!

Systra mi är en riktig tuffing Söderköpings stadslopp bra jobbat.Jag gör så gott jag kan!
 
Tisdagskvällen deltog jag i Söderköpings Kanallopp som var en mycket trevlig tillställning!
 
Inte går det fort när jag tar mig fram men är ändå nöjd med att jag deltar. 43 minuter och 41 sekunder tror jag min tid var och målet är ju under 45 minuter :)
 
En av vännerna som var och hejade hade med sig en megafon och när jag joggade fram vid kanalkanten hörde jag hur någon ropade ut "och här kommer Gunilla Kalered in mot samhället". Blev jättesnoppen och tänkte att nu menar det väl min svägerska som är en riktig "sprinter". När han ropade nästa gång hörde jag på rösten vem det var, KUL.
 
På Bilden är jag iväg mot mål och den biten gick på en gräsmatta och jag är faktiskt rädd att jag ska vricka till fötterna. Starten och Målet var gräs vilket var det ända som inte var riktigt till belåtenhet. För övrigt var banan verkligen toppen. Gör det gärna igen!
 
...Nilla...

Vill bara chilla

 
 
Veckans viktförändring -0,1 kg
Nuvarande vikt 98,9
Totalt viktras 19,1 kg
 
Jojo, det var väntat, men jag är inte alls besviken.
 
I morgon ska jag ge mig på Kanalloppet 5 km i Söderköping, vet i tusan hur det ska gå:
 
 
Tre arbetsdagar till semestern :)
 
...Nilla...

Veckans vikt

Veckansviktförändring -0.8 kg
Nuvarande vikt 89 kg
Totalviktminskning 19 kgTrodde att jag skulle stå helt stilla nu, så jag är verkligen nöjd!
Men behöver gå en "ta bild på mig själv kurs"


...Nilla,,,

Loppis

 
Har nu i två dagar haft Loppis i svärfars kvarn. Har inte gjort någon stor försäljning men det har varit väldigt trevligt. Många vänner som kommit in och hälsat på och en massa folk som jag aldrig sett förut.
 
Ibland blir man så förvånad av vad folk vill inhandla, saker som jag tror att jag får köra till soppen :)
 
Gjorde mitt första stora misstag i ätandet:
 
 
Var på smultronstället och satt och letade för att hitta en som inte var så stor. När den kom in kom jag ihåg hur stora de är. Grädden petade jag åtsidan och åt sedan knappt halva. Maken och sonen åt också av den och det var ändå mycket kvar. Brukar äta lite glass ibland men nu blev det för mycket. Mådde inte bra efter .....
 
Men är huvudet dumt får kroppen lida och jag gör inte om det :)
 
...Nilla...

Vill ha en ny telefon, tack

 
Är så j-v-a trött på min smartphone för inte är den smart inte.
 
När jag joggar vill jag använda runkeeper för att få lite koll på om jag gör några förbättringar, hur långt jag springer o.s.v. När jag slår på den tar det superlång tid innan den hittar var vi är och jag brukar då ge mig iväg ändå. 
 
Idag tog jag en joggingtur från kontoret och ner vid strömmen, en tur på cirka 3 km. Jag hade hunnit 1,5 kilometer innan den hittat var i världen jag var och dessutom hade den avslutat passet en gång och jag fick sakta ner från jogging till gång för att få igång den igen.
 
Dessutom brukar jag lyssna på RixFM under tiden och musiken ska ge mig energi men även då blir det problem och idag tystnade den helt.
 
I september går mitt avtal ut och jag kan skaffa mig en ny och det kommer att bli en Iphone. Vet inte om jag kan vänta så länge.
 
...Nilla...
 
 

Oväntat

 
Veckans viktförändring -1,2 kilo
Nuvarande vikt 89,8 kg
Total viktminskning -18,2 kg
 
Under 90-sträcket :) :) :)
 
Tre veckor före midsommar!
 
Då är det dags att börja göra plankan utifrån ett schema.
Idag 20 sekunder.
 
Sist jag körde det fick jag väldigt ont i ryggen när jag kom upp i två minuter och var tvungen att sluta.
Får se hur långt jag kommer nu :)
 
...Nilla...

Min!!

 
Min nya har idag gått åtta mil :)
 
Ovant men känns bra, mycket finesser som ska läras in.
 
...Nilla...

RSS 2.0