Köpstopp

 
Januari har inte många dagar kvar och när februari infinner sig sätter mitt köpstopp in.
 
Försöker göra så varje år, att februari är den månaden när jag inte handlar mig något nytt och verkligen försöker klara mig på det jag har. Både med ekonomiska aspekter och av miljöbesparing.
 
Jag har allt jag behöver, tror jag. Det som får inhandlas är naturligtvis mat men även här håller jag igen.
 
Februari kommer att vara en arbetsmånad med massor med jobb eftersom jag fått ett nytt uppdrag och jag kommer inte ha tid att vara på shopping :)
 
I mars kommer jag att shoppa eftersom jag då är i mitt paradis Aruba och det finns en hel del fina affärer där med märkeskläder som jag behöver ;)
 
...Nilla...
 

Bikini


Äntligen var det gjort, en bikini. 

Inte var det lätt och inte vart det billigt men jag kan ju inte gå i min onepice på stranden.

...Nilla...

Ett år sedan resan startade

 
Veckans viktuppdatering:
-0,3 kg
Nuvarande vikt 71,9 kg
Total viktförändring -36,1 kg
 
...Nilla...

GBP= Gastric by pas.

 
Fått förfrågan om jag kan skriva ett inlägg med fem fördelar och fem nackdelar med att göra en GBP.
 
Det var ett tag sedan jag fick den och har tänkt mycket på det och kommit fram till att fördelelar finns det inte fem. Det finns en fördel men den är värd alla nackdelar och det är själva viktminskningen. Sedan har ju viktminskningen hur många fördelar som helst men det är samma fördelar som om du går ner i vikt på vilket sätt som helst.
 
Nackdelar finns det men jag tror att det är väldigt olika från person till person. För min del har jag vissa dagar svårt att äta och det gör ont när maten är på väg ner men det är ofta när jag har slarvat med maten under dagen och brukar komma vid middagen på kvällen.
 
En del dagar känns det som om jag kan äta hur mycket som helst, fast det gör jag inte för samtidigt har jag tanken att det ska bli ont.
 
Jag tycker det är jobbigt att äta på utehak och få en normal portion, kan bara äta lite av den för det knyter sig då i brösten direkt men det är nog psykiskt. Jobbigt att höra om jag kan få en halv portion för det är så många gånger det blir ifrågasatt. Jag är beredd att betala för hela, det är inte det som är grejen utan jag vill själv se att det försvinner på tallriken och jag mår då bättre, ja visst konstigt.
 
En del resturanger säger att det går bra och drar av på priset men sedan kommer de glatt med en vanlig portion, tror de tycker att de är schyssta då men jag äter då ännu mindre och mår inte bra.
 
En tre rättermiddag är inget att rekommendera, det funkar inte.
 
Det som också påverkar kroppen är vätskeintaget, jag kan inte dricka i den mängd som jag behöver om jag inte dricker hela tiden och det glömmer jag. Det här är nog den nackdelen som för mig personligen är värst eftersom jag tränar mycket.
 
Nu mera tränar inte jag för viktens skull utan för att jag mår bra av det och det är roligt även om det är jobbigt. Kroppen blir smidigare men inte snyggare för åldern tar ändå ut sin rätt men hjärnan mår bättre och jag får mera positiva tankar.
 
Det är spännande att läsa från de som är motståndare till att göra en operation men som själva inte gjort den. Jag var själv väldigt tveksam innan jag tog steget och det ända jag kan ångra är att jag har lagt så mycket tid och fokus tidigare i mitt liv på övervikten. Men jag har inte varit så överviktig i så många år så en operation hade aldrig godkännts tidigare. 
 
Jag är så nöjd med att jag tog steget och den stora fördelen väger absolut upp alla nackdelarna. Kommer aldrig att glömma glädjen jag kände trots att jag mådde dåligt på uppvaket efter operationen, låg och nästan fnittrade.....kanske var det påverkan av morfin men skitsamma härligt var det :)
 
Frågor på det?
 
...Nilla...
 

Kommer jag att hamna på sextiotalet?

 
Veckans viktuppdatering:
-0,5 kg
Nuvarande vikt 72,2 kg
Total viktförändring -35,8 kg
 
...Nilla...

Sju veckor kvar

 
Har riktiga Ilandsproblem.
 
Om sju veckor åker vi till Aruba och jag har inga badkläder. Har börjat söka på nätet men det är skitsvårt att hitta något. Dels vill jag inte betala en förmögenhet och så är det svårt med storlek. 
 
Jag vill ha en behå som håller brösten på plats och på plats menar jag i behån. Mina bröst har blivit mera ormliknade och slingrar sig ;) 
 
Tänker ta ett varv på stan nästa helg för att gå till Bodyline och kolla, behöver nya underkläder överhuvudtaget. Kanske kan jag få Emma med mig som smakråd.
 
...Nilla...

Mat är en nödvändighet

 
I måndags hämtade jag inspirationskassen på ICA.
 
Kommer att hämta varannan vecka en påse med fem middagar för fyra personer, priset är 695 kr per kasse.
 
Vi tänker att vi inte behöver laga fem dagar i rad utan troligen blir det de dagar som det är jag som lagar, Igge tycker det är bättre att öppna en konservburk och värma.......
 
Lite meckigt är det men inte så avancerat, väl sammansatt och roligt. Det blir mycket mat och för oss räcker det till middag på kvällen och flera matlådor, jag äter ungefär lika mycket som katten ;)
 
Den här veckan innehöll kassen följande måltider:
 
Saffranscouscous med räkor
 
Paprikalasange med charkuterier
 
Baconlindad kyckling med gräddig brysselkål
 
Varm fetaostsallad med lammfärsjärpar
 
Schnitsel med bönchili
 
Hittills har jag lagat varm fetaostsallad med lammfärsjärpar och schnitsel med bönchili båda riktigt goda men godast var Schnitsel med bönchili, mums mums.
 
...Nilla...

Trodde det var stopp nu!

 
Veckans viktuppdatering:
-0,8 kg
Nuvarande vikt 72,7 kg
Total viktförändring -35,3 kg
 
 
...Nilla...

Gråa hår


Igår den 9 januari 2015 berättade min man att han hittat ett grått hårstrå .......

Jag undrar hur länge har han varit blind?

😍

...Nilla...

100 pass till midsommar

 
Så där ja, nu är förkylningen nästan borta. Lite snorig och låter lite "kracksig" men mår bra och känner mig pigg.
 
Tog en promenad igår på fem kilometer och idag var jag på gymmet och körde lite lungt i 40 minuter med olika övningar.
 
Skönt att komma igång för jag är med i utmaningen 100 pass före midsommar och jag ligger efter. Undrar om det är möjligt att få ihop det. Men jag ger banne mig inte upp utan ska verkligen försöka komma ifatt.
 
Den första augusti går det ett lopp här på Vikbolandet där man kan välja mellan att springa eller cykla 42 kilometer (tror det var den längden). Start och mål ska vara här vid ICA. Funderar på om jag ska delta på cykel. Måste bara få min cykel servad och sedan börja träna......när våren är här.
 
...Nilla...
 
 

Föräldralös i fem år

 
Idag är det fem år sedan min pappa hastigt lämnade livet bara två månader efter mamma.
 
Kommer ihåg overklighetskänslan och paniken som infann sig. Troligen extra tungt eftersom sorgen efter mamma inte fått någon ro och trettondagsafton kommer jag alltid att förknippa med den här natten.
 
Idag när jag tänker på dem tänker jag på dem med glädje och saknad men ändå kan det ibland finnas en del tacksamhet att det faktiskt finns en del som de slipper uppleva. Som när jag ibland ser en man här som drar sin fru i en rullstol och eftersom jag vet lite om dem så vet jag och ser hur tungt och slitigt de har det med sina sjukdomar. Det slapp mamma och pappa, men visst hade det varit perfekt om de inte varit sjuka.
 
Om de kunde ha levt utan sorger och beskymmer med sin humor, mammas alla roliga kommentarer som hon inte ens själv vissste var roliga och en del av dem lever klar. Älskar när någon av mina barn säger att nu lät du som mormor eller när vi använder deras uttryck.
 
Mamma och pappa var 75 och 77 år när de gick bort egentligen på tok för tidigt men mamma hade varit svårt sjuk en tid och jag visste om att det inte skulle gå så länge till. Pappa bara dog.......
 
Att jag sedan blev föräldralös när jag var 48 år är ändå livets gång. 
 
Det finns en familj där det är två små barn och en mamma som är 31 år pappans ålder vet jag inte. Jag känner dem inte, har mig veterligt aldrig träffat dem men har under ett års tid hört talas om dem. Mamman har cancer och nu är hennes dagar räknade. Fy faan, det här är så jävla, förbannat hemskt och finns inget positivt i detta.
 
En förkylning är inget......
 
...Nilla...

Tappar muskler

 
Veckans viktuppdatering:
-1 kg
Nuvarande vikt 73,5 kg
Total viktförändring -34,5 kg
 
Är detta sant?
BMI 25 :)
 
...Nilla...

På bättringsvägen


Jag säger som mamma alltid sa:
Det är bättre idag 😊

Sanningen är att det är lite bättre idag men inte är det bra tyvärr. Har ingen feber och knappt heller någon röst.

Tog i alla fall en liten promenad på kanske en kilometer och det var riktigt skönt och gjorde att det klarnade lite i skallen 😳

Är inte direkt badsugen idag men ser fram mot den säsongen...Nilla...

Sjuk


Nä, det var inte på det här viset jag tänkt börja det nya året 😓

Meningen var att jag skulle vara pigg som en mört och träna stenhårt. Har gått med i ett evangemang där utmaningen är 100 pass före midsommar men ännu är det inte kört, får jobba igen det för jag tänker inte vara sjuk länge.

Det är inte ofta jag är så här riktigt sjuk med feber och jag är verkligen värdelös på det, blir rastlös och otålig. Ser massor med saker som jag borde göra 😁.

Nä, hoppas på snabb bättring, håll tummarna!

...Nilla...

Gott Nytt År

Nyårsafton 2014Nyårsafton 2013


Håret var kortare och tjockare......

...Nilla...

RSS 2.0