Tillbaka till fattigdom och elände

Då var jag tillbaka i Nyköping efter att ha haft en underbar tripp till Tallinn. Kan inte delge er några bilder idag eftersom sladden till kameran är på Vikbolandet men de kommer vart efter.

I söndags när vi anlände lämnade vi in våra väskor på hotellet och sedan tog vi en taxi till Roccas al Mare som är ett stort köpcentrum. Mina tre resekamrater shoppade loss men jag hittade ingenting...... började fundera på om jag blivit sjuk.

Från köpcentrumet tog vi en taxi till gamla staden och klev in på Old Hansa och drack honungsöl och åt en mustig köttsoppa. Honungsölen har en märklig effekt på mig, den gör mig så lycklig och jag känner mig tillfreds och nu äntligen var det en som förstog min känsla och upplevde något liknande.

Dags att checka in på hotellet och beställa spa-behandlingar. Jag tog nu direkt en 30 minuter manikyr, jatteskönt men jag är inte riktigt nöjd med resultatet. Lacket har bubblat sig lite. Tror att det varit bättre om jag tagit en längre manikyr men var väl lite för snål.

På kvällen stannade vi på hotellet och åt i resturangen. De har en kötträtt där köttet kommer in rått på heta lavastenar och du steker dem själv, till detta pomme och olika såser.

Måndag morgon startades med hotellfrukost och sedan ut på gamla stan.

Hm....jag shoppar bara två linné dukar ......men vad är det med mig?

Eftersom vi beställt massage till eftermiddagen gick vi efter att ha ätit rökt ostsoppa tillbaka till hotellet. Före massagen mjukades kroppen upp med jacuzzi och bastu. En timmes klassik massage var beställt och det var ljuvligt. Man kunde beställa även 90 minuters men undrar vad de då masserat? Fotknölarna kanske.

Kvällen tillbringades sedan på "Pepparsack" en resturang i medeltidsmiljö.

Så vår sista dag som vi på förmiddagen åter tillbringade i gamla staden och nu hade jag tänkt mig hitta någon tröja eller så MEN visst hittade jag en men den fanns inte i min storlek. Nä den här resan har jag inget i klädväg med mig hem......

HA, köpte iallafall ny mascara på flygplatsen.

Men nu ska jag titta in på ryanair och kolla flygresor till Tallinn för frågan är om den flygturen inte snart försvinner för när vi åkte dit var vi 25-30 passagerare och när vi åkte hem var vi tolv.

...Nilla...


I väntan på Tallin

Ligger nedbäddad i sängen i Nyköping.

I morgon ringer klockan 04.45 fast att det är söndagmorgon. Ska då duscha tvätta håret och sedan åka och hämta tre reskamrater för att sedan ta oss ut till Skavsta flygplats.

Jorå ännu en tripp till Tallinn, honungölen lockar.

Egenligen var det här inlägget bara till för att visa en super skön kille som jag älskar.

Supersnyggaste AXEL...Nilla... 


Vemod i mitt sinne

Den här veckan har kantast med en form av vemod. Det är nu en vecka kvar tills jag lämnar Nyköping som varit min arbetstad sedan 2003 och jag går mot nya utmaningar. Det finns så mycket som jag kommer att sakna, vore fel att börja räkna upp det här för då skulle det här inlägget bli så långt.

Men jag kommer inte sakna vägen.

Idag när jag åkte hem kom  jag ifatt en bil som höll 40 km i timmen. Okey att det är vinterväg men 40 och den här vägen finns det inte så många ställen att köra om på. Nu visste jag att jag hade gott om tid till färjan så jag tog det ändå med ro. Tyckte mest synd om människan som kör framför mig, trots 40km/h bromsar hon ner i kurvorna. Måste verkligen vara livrädd där bakom ratten.

Ibland när jag kör den här vägen känner jag mig också osäker men om jag då har bilar bakom mig ser jag till att svänga åt sidan och låta övriga köra framför mig. Jag blir mera stressad av att ha bilar som trycker bakom än attsjälv ligga bakom någon som inte kör så fort (nja 40 km/h är ju ändå gränsfall).

...Nilla...


HungrigEfter dagens spinningpass var jag rejält hungrig!

...Nilla...


Lite galet

Okey det blev iallafall tre träningspass den här vecka, ja det är faktiskt mycket bättre än på länge.

Måndag kväll spinning
Tisdag kväll styrketräning
Fredag morgon spinning 

Hade från början tänkt ett spinningpass på onsdagskvällen men var lite down då. Men för att väga upp det var jag uppe på fredagsmorgonen och satt på en spinningcykel 6,45. Tänkte att det nog inte skulle vara så mycket folk då men ojojoj det var fullt, inte en tom cykel så det finns tydligen flera stollar än jag.

Eftersom jag nu bara har det här träningskortet fram till sista januari gäller det att passa på. Försöker mig på några pass till i veckan som kommer.

Torsdagskvällen var jag på After Work på en resturang jag tidigare har dissat men den dissen tar jag tillbaka nu.

Rekommenderar "Tre Tapas" i nyköping.

Det är inte så lätt att välja tapas rätter men de hade en tallrik med tolv små tapasrätter som var alldeles lagom, eller kanske lite mycke men det gick ner. 

Men nu är det fredag! 

...Nilla...


Skriver när jag har lust ....och tydligen tränar när jag har lust, eller?

Usch och fy vad jag har misskött min kropp sista tiden. Jag har tränat så lite mot vad jag brukar och det känns, konditionen är inte vad den ska vara.

Dags för botgöring faktiskt och ta vara på tiden som jag har kvar på gymkortet på hälsomagasinet. Tog ett spinningpass igår och var på gymmet en och en halvtimme idag.

Jag kommer att sakna hälsomagaisnet som är det bästa gym jag vet och det finns ingen liknande i Norrköping även om det finns en del att välja på.

I heglen la systerdotter Sally ut gamla kort på "fejjan" som jag snodde.
Tack Sally och jag vill gärna se fler från den tiden.

Här ser ni de tuffa brudarna Madde och Therese med hamstern Maja och plastkusin Sara:Och så Jesper som så stolt håller i sin lilla kusse Sally:Helt underbara barn men vart tog de vägen?

...Nilla...


Lycka

Då så, i veckan blev det klart att jag nu arbetar tre veckor till i Nyköping. Har sedan två veckor semester innan jag börjar mitt nya arbete i Norrköping. De två veckorna ska jag bara ägna åt mig själv och mitt hem, ska försöka att inte planera in en massa. Möjligen använda något av de presentkort jag har på behandlingar som jag fick i 50-års present.

Att lämna Nyköping ger delade känslor och det är mycket jag kommer att sakna men nu är det dags.

Ikväll har vi bjudit hit vänner och vi ska bjuda på tre rätters.

...Nilla...


Uppfostran av mitt hjärta!


(ursäkta blänkaren)

Idag har jag varit på hjärtmottagningen för att kolla upp peacemakern.
Allt var bra, nästan förvånandsvärt bra. 

När jag fick diagnosen som gjorde att en peacemaker sattes in hade jag 70% av tiden hjärtflimmer plus att mitt hjärta stannade och sedan for iväg i övertakt. Peacmakern går nu inoch reglerar så att hjärtat inte stannar vilket gör att hjärtat inte behöver galoppera för att kompensera den tiden det stått stilla.

Hjärtflimmer går inte att reglera med peacemaker utan bara med medicin och jag har fått veta att jag nog får leva med en del flimmer. Men eftersom jag själv känner igen när det flimrar och då inte blir rädd slutar det oftast ganska snabbt.

Idag när jag låg på britsen tänkte jag: "Det var längesedan jag hade något flimmer."

Läkaren tittar på mig och säger att jag har mindre än 1 % flimmer av tiden från förra mätningen som var i oktober 2010. Han såg chockad ut!

Bra va?

Så till ett ilandsproblem:
Jag vill ha en ny matsalsmöbel i vitt men hittar inget som passar. Det ska gå att fälla ihop så att det får plats fyra personer men sedan ha skivor som gör att man kan sitta tio....Nilla...


Hinner ifatt mig självMen så gött det varit att vara ledig i lite mera än en vanlig helg, har hunnit med och orkat med att få lite ordning.

Fredagen bara jag vilade, åt middag hos syrran så jag behövde inte ens laga mat.

Lördag städade jag ut julen och fick undan en massa som bara står och skräpar och tog dessutom en fem kilometers promenad.

Söndagen har jag ägnat åt att tvätta och tagit det lugnt. Sovit något bättre de två sista nätterna och inte tänkt så mycket. Men lite tankar finns och den som nu rört till det har handlat om "social kompetens".

Wikipedias förklaring är: 

Social kompetens handlar om en individs förmåga (kompetens) att samspela med andra individer, företrädesvis med andra personer. Att fungera väl i olika sociala situationer och olika sociala grupper handlar om att i balans kunna samverka med andra individer på ett sätt som dels innebär att man fortsätter upprätthålla en god kommunikation med andra, dels inte inskränker den egna särarten eller värdegrunden.

Har vid flera tillfällen tänkt på att en del tar mycket plats. En del möten jag är på både i arbetet och i privatlivet finns det människor som hela tiden måste prata och säga sin mening om allt. Det gör att många andra som kanske har intressanta inlägg tystnar. De här människorna tycker sig nog ha social kompetens men det tycker inte jag....

Ibland hör jag till de människorna som tar för stor plats och det tänker jag jobba på....

Ja jag borde faktiskt tänka på hur stor plats jag tar kroppsligt också.....får nog försöka på båda hållen.

....Nilla.....


Samhällsekonomiska tankar

Inne i en period med svårt att sova nattetid utan min hjärna jobbar på istället för att koppla av.

I natt försökte den lösa en del samhällsekonomiska svårigheter vi står i. Skattepengarna för vår välfärd räcker inte till. De pengar en medelsvensk betalar i skatt går 85% tillbaka till en själv i form av skola, sjukvård, dagisplats, äldrevård, sjuklön, rent vatten, snöröjda gator o.s.v.

15% går till solidaritet, jag betalar för det som kostar mera än vad en normalsvensk är i behov av. T.ex. en peacemaker, en cancerbehandling, funktionshinder o.s.v.

Misstankar om att det finns de som "skor" sig på våra skattemedel finns, jag säger inte att det är så, men jag har hört att det finns misstankar ;).

Om vi försöker sätta ett rimligt tak för vår välfärd: våra gamla och funktionshindrade ska få ett gott liv (svårt att definiera ett gott liv, jag vet), de som är sjuka ska få den vård som behövs, Vägarna ska hållas framkomliga ochinte vara farliga, de som är sjuka ska få för förlorad arbetsinkomst, skolan ska vara en fungerade verksamhet där alla känner trygghet och får det stöd som de behöver för att förbereda sig för vuxenlivet o.s.v.  

Hur ska vi finansera det då? Jo naturligtvis med skattemedel men skattesatsen får regleras i efterhand, året efter vid deklarationen. Har det kostat mera än vad skattesatsen varit får vi betala mera i skatt, har det kostat mindre får vi tillbaka.

Inte vet jag men det skulle bli svårt att kunna motivera för befolkningen varför någon som jobbar inom offentliga sektorn ska ha en "fallskärm" eller att det ska användas skattepengar till något som kanske inte är högt värderat för de som betalar skatt.

Får väll se om jag utarbetar ideén under följande natt ..... men hoppas inte det för egentligen behöver min hjärna sova.

...Nilla...


Bar jeans

Satt och bläddrade i en bok jag har som heter "Super Tanten" (fick den i 50-års present). Hittade där en historia om när författaren skulle köpa sig ett par jeans och hittade ett par som såg fräna ut. Tog sin vanliga storlek och gick in i provrummet, krängde på sig jeansen men fick sedan hoppa, klämma och verkligen dra ihop jeansen för att få igen dem. Expiditen tittade in i provhytten och frågade hur det gick och om byxorna passade. När hon fick svaret att de var något för trånga och att de skulle bli svårt att sätta sig ner svarade expiditen att:

"Det här är ett par barjeans som man enbart har när man är på barhäng och inte ska sitta ner utan bara stå och ha en snygg bak"

Är det klokt?

Men nu är det så att jag har flera par byxor som blivit barjeans av sig självt. De går knappt att få igen och det går verkligen inte att sitta ner i dem. Men inte faan får jag snygg bak i dem.

...Nilla...


RSS 2.0