Boktips för den som orkarDen är boken läser jag nu och jag kan rekomendera den även om den är relativt svart. Texten kryper in under skinnet och man får en inblick i att vara manodeprissiv. I natt hade jag faktiskt en mardrömm som boken kan delvis vara skyldig till (plus att hjärnan går på högvarv). Någon som törs låna den av mig när jag läst färdigt?

För tillfället tillbringar jag mina dagar med en form av teambildning. Varje dag har jag olika grupper och det gör att dagarna är olika. Till min hjälp har jag en kille som är utbildad i två disipliner: Psykoanalys och teologi. Ojojoj vad jag lär mig mycket av honom, förövrigt var det han som tipsade mig om boken och det fick han en känga för idag. Vi pratar mycket moral, etik, självbild, empati, relationer, kultur, människosyn och värderingar. Allt är så super intressant och ett av uttrycken han hade idag måste jag dela med er:

Det blir inavel i hjärnan!

Tolkan den, den som kan.

Men hur som helst ett mera seriöst budskap:

En god ETIK gör att människan blommar ut

Ska nu snart gå och lägga mig och se om jag somnar, är inte jättepigg och är rädd att vakna som ett svin, med tryne och knorr på svansen.

Nilla


Hur hittar man tillbaka!

Nu är jag inne i en riktig svacka vad gäller hälsosamheten. Jag har ont i halsen och lite nästäppt har inte den riktiga orken. Naturligvis kan jag inte träna som jag brukar, hoppade till och med morgonpromenaden idag. Under helgen har jag ätit det jag inte borde och det här tillsammans visar sig på vågen.

På jobbet har jag en till intensiv vecka innan det lugnar sig något och detta gör att jag inte äter som jag borde. Har inte tid att gå hem på lunchen och äta utan det blir lunch ute där man inte har en aning om vad man stoppar i sig.

Får ta mig i kragen
(en annan dag)
Nilla


Måste ringa Madde!

Det är nu ett tag sedan jag pratade med Madde som ni kanske sett på kommentarerna från henne. Ska ringa henne idag. Här får hon se lite bilder hemifrån Östergötland:

HEJ MADDESå här ser det ut i din barndomsträdgård för tillfället:


En portal för att komma in hm.. snyggt och speciellt:

Huvudentré


Sett lite från ovan


Vore trevligare att vara i Skåne men jag vet inte hur vädret är där just nu. Det är iallafall tur att det inte regnar här för det är lerigt ändå.

Igår var jag på auktionen och ropade inte in något men handlade av de som ropat in. Det första var ett litet, litet soffbord som jag behöver till Nyköping. Kanske jag kan avlasta soffan då.

Hur som helst var det tre mindre bord som jag tittade på men jag ville bara ha ett och om jag ropade in det fick jag alla tre. Vem vill ha tre bord tänkte jag. Jag väntade tills utropet var och det var en tjej som ropade in alla tre för 100 kronor. Jag gick fram till henne och frågade om hon ville "bli av med det minsta". Mycket riktigt det var inte det bordet hon ville ha, jag köpte det av henne för 15 kronor.

Sedan fanns det en glasgiraff som låg i en låda med massa andra saker. Den ropade en gammal man in och jag såg att han var intresserad av de kopparsaker som fanns i lådan. Bara att gå fram med stora charmen och höra om han var intresserad av giraffen. Nä det var han inte och jag fick den för 20 kronor.  Bra affärer.

Jag inhandlade lite annat som jag inte vill skriva om eftersom det bland dem finns en present till en trettiåring. Någon som blir nyfiken nu?

Presenten här inte här och lådorna är min systers:Här Madde får du en bild på mormor som också var på auktionen:Ha det
Nilla


Motvilja

Igår hoppade jag träningen pågrund av tidsbrist. Idag hade jag bestämt mig för styrketräning efter jobbet. När jag kommer hem kommer någon form av motvilja. Fick faktiskt tvinga mig själv att klä om och cykla till gymmet. Men jag gjorde det och nu är jag riktigt nöjd med mig själv. Det var mycket folk idag på gymmet och det verkar som om det hela tiden är folk som kommer in och täcknar medlemsskap. Den "kom i form" kursen jag gick i våras startas snart upp igen.

Så stor helgen för dörren och jag är lite spänd på att komma hem och se hur det ser ut eftersom vi har en firma hemma som gräver upp runt hela huset för att fixa drenering. Det regnade skapligt här om dagen och det har antagligen inte gjort saken bättre. Men det blir bra det är jag säker på.

I helgen är det auktion vid Ro som är en liten gård mitt i samhället. Den måste jag titta till. Ett år köpte jag en dubbelsäng för 20 kronor där. Tänkte titta om det finns någon trehjuling till Axel där.

Lördag kvällen ska vi fira en 22 åring samtidigt som det är vår bröllopsdag. Förra året firade vi den i Tunisien för då var det 10 år sedan vi stog vid altaret. I år har vi inte tänkt ut något firande men vi får väll se.

Dessutom vill jag hinna plocka lite svamp i helgen och det vore inte fel med en joggingsväng.

Nilla

Att ombestämma sig

I mitt inlägg angående att min våg var varslad på grund av illojalitet har jag tänkt om.I mitt arbete handlar det ofta om att stärka upp där det finns svagheter, lyfta den svage o.s.v.  Så nu tänkte jag: varför har vågen detta sätt mot mig? Kan jag möjligen vinna hans förtroende (troligen en han)? Hm .......han har länge påvisat att batterinivån är låg. Så idag gick jag på stan istället för träning och köpte då nya batterier, vad kan han mera begära? Jaja han ska få lite beröm ibland men bara när han visar något bra.

Så till en annan förtelse som händer på Sankt Annegatan 19. JAg var inne på facebook och fick en förfrågan från min syster om att göra en test på vilken IKEA-möbel jag är. Testet visade att jag är en Ekströms soffa.......Jag har en här och den är full med skit:I den soffan kan man knappast sitta, nä och på köksbordet står datorn, det ligger en massa arbeslitteratur o.s.v. Var tror ni att jag äter? Jo,visst jag sitter i sängen och glufsar i mig min näring. Tänk om tanterna i "Rent hus" skulle komma och hälsa på. Ska snart skärpa mig men jag är inne i en intensiv period där dessa banala saker kommer i sista hand.

Nilla

Hur man tolkar!!!

En kommentar från gårdagen inlägg kommer från Veronica där hon undrar hur många kilo jag gått ner. et inte vad jag ska svara för min våg är varslad på grund av att den inte är lojal. Om den inte börjar visa bättre siffror snart kan den söka sig om efter någon anna anställning, kanske som retstick för det är det ända jag kan ge den bra rekommendationer som.

Nä men för att svara Veronica så rör det sig om cirka 8 till 10 kilo, beror på vilket humör vågen är på. Jag ska nu försöka skärpa mig och se till att den går åt rätt håll nu. Det har varit alldeles för mycket "unna sig" nu.

Nu måste jag berätta om en liten episod idag. När jag ska iväg till gymmet förut så stog det en herre utan för och höll upp porten åt mig. Jag tackade glatt och han svarade:
Nja jag tänkte tjäna 20 öre.
Oj då, sa jag, jag har ingen växel och klev fram till min bil som stog precis utanför. Han tog då upp sin bilnyckel och tryckte på låsknappen så att bilen brevid min blinkade och sa:
Nä. vi som åker Kia har ju bara stora sedlar. Kul va! 

Varit och träna naturligtvis 45 minuter EasyLine och imorse när jag tog min promenad gick jag åt andra hållet hoppsan vad förvirrande det blev. Men eftersom jag står och pratar om att man ska titta på saker från olika synvinkel var det här nyttig för mig.

Ha en bra kväll
Nilla


Saknar dig Axel

Grattis syrran

Idag fyller min syster år, hon fyller 8 år mera än mig men när jag fyller så fyller jag sju år mindre än henne ..... krånglig eller?

Hur som helst ett fyrfaldigt leve för födelsedagsbarnet: HURRA, HURRA,HURRA, HURRA

Så till min kropsanalys som ni säker är nyfikna på. Som sagt var inte den optilmala dagen att ta den på efter den här helgen men det är bara att bita ihop och se fakta och sedan göra tolkningar som passar mig själv. Med andra ord luras.
 
Den 30 mars hade jag en fett procent i kroppen på 37,1 fettvikten var 35,5 kg
Idag har jag en fettprocent på 30,1 fettvikten är 26,8 kg
Blaskigt äckligt fett på 8,7 kilo som är borta.

Den 30 mars var den fettfrivikten 60,3 kg
Idag är den 62,2 kg vilket innebär att jag har mera muskler nu och ändå gått ner i vikt.

Jag gjorde en analys 26 maj och sedan den har det inte hänt så mycket...........men det har inte gått åt fel håll. Jag får vara nöjd med det eftersom det varit en sommar med mindre träning, en lyxkryssning och andra semester later som glass i stora lass.

Efter analysen var det bara att bita ihop och gå och sätta sig på spinningcykeln och köra järnet i en timme och det är jag bra på!

Ska nog ta en ny analys i december......före jul.

En bild från morgonen:Nyköpings hus 
Nilla

Min helg

Vilken skön, rolig och god helg. Ingemar och jag åkte på lördag förmiddagen till Sankt Anna skärgård. Vi tog färjan över vid Stegeborg.
Framme hos vår vän blev det direkt ut på sjön till en ö som vi varit på flera gånger. Gubbarna brukar få fisk där men inget i år. Där sitter vi några timmar dricker öl, fikar och bara koplar av.Tillbaka till stugan där det blir mera öl, paj kräftor, bröd och ostar. Naturligvis snaps av olika sorter. Sedan fika med likörer i olika sorter. Smakade en citron likör som var för god. Mera öl.vin o.s.v.

Senare på kvällen blir det grillat med tillbehör. Vid den tidipunkten har jag faktiskt gått över till vatten, är inte lika uthållig som de andra. Naturligvis blir det chips och dipp efter det..........

Straxt efter nio på söndagsmorgonen är det frukost och det är inte som den frukost jag äter i veckorna utan här saknas inget. Faktiskt tar vi en liten promenad efter frukosten och möter då den här vännen:


Vi går ner till marinan och tittar på stora fina dyra båtar


Tillbaka för att avsluta vår helg tillsammans och det görs med våfflor, hjortronsylt med grädde.

Vad tror ni vågen säger i morgon? Ska jag överhuvudtaget ställa mig på den? Ska på kroppsanalys på eftermiddagen. Hujedamig.

Helgen avslutas med en bild från färjan nu ikväll:


MEN:
"Det ska va gott å leva annars kan det kvitta"

Nilla

Nä nu jävlar!

Varför kan inte min våg bestämma sig för att bara gå neråt och ine hoppa fram och tillbaka? Dessutom har jag sett att Veronica och Sally (framför allt Veronica) håller på att komma ifatt mig på Funbeat.

Nästa vecka kommer att bli hårdträning.

Måndag: Spinning
Tisdag: Styrka
Onsdag: Bodycombat
Torsdag: Easy-Line

Dessutom promenader varje morgon.

Dessa ska bära migMen helgen blir det vila!
Nilla

Vad händer på min gård ikväll!

När jag kom hem från jobbet idag såg jag två av mina manliga grannar noggrant tork av de utemöbler som finns i en liten paveljong på innergården. När jag sedan kom efter att varit och tränat hade de startat en fest där ute. Nu sitter de där och skålar och skrålar, gamla människorna, på en torsdag. Vart är samhället på väg? Troligen har de glömt att skicka inbjudan till mig..........

Idag har jag fuskat och tog inte min promenad i morse, fy skäms. Cirkelträningen jag var på ikväll var på 45 minuter och eftersom jag tävlar mot Veronica och Sally på funbeat.se är det inte bra, där räknas varje minut. Jag ser hur de sakta kommer ifattt mig så nästa vecka kommer det att bli en rejäl träningsvecka, bara så ni vet.

Måndag är det dags för kroppsanalysen där jag får svart på vitt om hur det ser ut med fettmassan. muskler o.s.v. Spännande och jag får se om jag deppar ihop eller blir nöjd. Troligen kommer jag att förbanna mig själv för de träningspass jag inte tagit.Jaha nu sjunger dom där ute!
Nilla


Vinkväll

Kom nu hem efter att varit ute och druckit några glas vin. Jag har inte hållit koll på hur många....nja det känns väll lite. blev lätt förvånad när klocka faktiskt var över nio eftersom vi infann oss på teplacet redan klockan fem. Tyder på tt vi haft det trevligt. Planerat lite inför en resa till Bratislava. Någon som vet vad man har för valuta där?
Nilla

Skor vill jag ha!

I slutet på maj var jag på en dagkryssning med ett glatt gäng. Vi åkte före sex med buss från Nyköping till Stockholm. Klev på en båt och åt en god sjöfrukost. Under förmiddagen shoppade vi lite drack öl o.s.v och detta var mitt första inköp på båten. Ett par skor och en öl plus en Jäger:Tänk att jag alltid kan hitta skor och dessa vart jag kär i.

Vi anlände vid lunchtid till Mariehamn och där gick vi av båten samtidigt som vi gick på en annan båt. Vi åt sedan en mycket mumsig sjöbuffe och drack mera öl. Mera shopping och sedan drinkar.  Tillbaka till stockholm där bussen gick till Nyköping. En mycket trevlig dag och jag ser fram mot att gänget hör av sig igen för att åka, tror att de pratade om slutet på november.

Undrar vad det finns för skor då för nu ser det ut så här:Inte så jätte nötta trots stor användning men jag kan väll inte ha dem jämt.
Ingen öl ingen Jäger!

Så söker jag någon som kan röja upp i mig lilla kök här i Nyköping för jag orkar inte resa på mig mera idag.Varit på gymmet och kört styrka
Nu är jag slut

Nilla 

Hur kan man glömma?

Sitter är och är helt tömd på energi. Äter sallad med rostbiff och fårost vilket verkligen behövs eftersom jag glömde ÄTA mellis. Det kanske inte låter så farligt men om man tar ett spinningpass på 60 minuter utan paus så behövs det tankas lite innan vilket jag glömde. Jag brukar dricka en proteindrink eller ta ett glas mjölk och en banan.

Hade lite bråttom och kom hem till lägenheten vid halv sex. skulle på spinning klockan sex. Kastade på mig träningskläderna och cyklade till gymmet. Spinningpasset utförs med pulsband och man ser hela tiden vart man ligger i puls. Det här är jag van vid och jag låg som jag brukar 85% av maxpuls men det är så jävla jobbigt idag och jag tycker inte att jag orkar som jag brukar, men pulsen är den samma. Fortsätter pressa och tänker att jag bara är lat, jag ska minsann orka. I slutet av passet mår jag illa och får faktiskt sakta ner lite.

Jag är helt yr under strechingen när det slår mig: När åt jag sist? JAha jag lärde mig väll något av det.......... nu mår jag bra!

Nästan lika envis som min mamma
Nilla

Äntligen

Äntligen får jag börja med en ny fas på jobbet ( skriver inte mera om det, eftersom jag inte vill att bloggen ska handla om mitt jobb)

Äntligen börjar vågen röra på sig neråt. Under sommaren har den hoppat hit och dit men aldrig under de 87 kilo som jag var nere på i maj månad. Imorse stod det 85,8. Förra veckan 88.8.

Fortfarande väger jag på tok för mycket men det ska bli spännande och se ur kropsanalysen ser ut nästa vecka. Hoppas att det har blivit mera muskler och mindre fett eller åtminstonde samma som sist.

Hade tänkt ha mina svarta linné bxor och blus som jag köpte i Malmö idag men det får bli den bruna klänningen eftersom vädret ser ut att var barbent vännligt. Fick ta och raka av dem i morse.

Spinning i kväll!
Äntligen
Nilla

Slut på helgen

Jaha då var helgen slut och jag sitter nu i Nyköping. Ska snart sova tror jag, jag behöver vara på topp imorgon.

Var hos Veronica på ME&I party och beställde jättesköna mysbyxor och tunika i plych plus en liten tröja till Axel som heter Cowboy Harry. Den blir han fin i.

Ser fram mot nästa helg när vi ska ett varv till skärgården (Sankt Anna) och träffa lite vänner. Äta, dricka och bara umgås. Om vädret är fint blir det en tur på sjön. Snart är det helg igen.

Sov Gott
Nilla

Not loke alike Madonna

Har nu tänkt över ett av mina tidigare beslut!

Veronica (syrrans dotter) är impad av att Madonna ser ut som hon gör och är över 50 år. För att få Veronica lika impad av sin stålmoster hade jag tänkt att på två år jobba på "loke alike Madonna". Ja jag har en del att jobba på:MEN jag tycker inte att hon är så snygg, armarna ser ut som en 95 årings.

Har nu tittat på friidrott och tänkt om. Där finns det snygga armar. Så mitt nya projekt heter "Loke alike a friidrottare"
Fortfarande en del jobb!

Onödigt

Skit, skit ,skit

Jag har gjort en riktig tappe idag!

Jag har varit inne på sjukhuset och hälsat på lilla mor som faktiskt var riktigt pigg. Vi var ute en stund och satt i solen och gick sedan till kaffeterian och fika. Sedan åkte jag ut till far och kollade läget. Jesper ringde och talade om att jag kunde komma och hämta honom i Lindö, han kom då från sin lilla grabbsemester i Jönköping.

Backar ut från Lotstorpet och jag vet inte hur det gick till men hörde en kraftig smäll............backade in i en grindstolpe. Så j--la onödigt. Det här kommer inte bli billigt och jag blir så trött. Inte finns det någon att skylla på en mig själv heller.

Får nu sitta här med en dumstrut på huvudet och skämmas!

Nilla

Allt flyter

Vi har nu sett filmen och den var sevärd.

Nilla

Helg

Så var den andra veckan efter semestern gjord 9 veckor till nästa semester. Eller jag ska ha några dagar i september när jag ska till Bratislava och dricka öl.

Har varit hos frissan och format till håret lite men det syns ingen större skillnad, vet inte vad jag vill med det barret och jag får inte några tips när jag frågar omgivningen heller.

Tänker försöka koppla av i helgen eftersom jag vet att de tre närmaste veckorna på jobbet kommer vara tuffa, kommer få jobba häcken av mig. Men det är bara roligt jobb och det är jag själv som planerar så jag menar inte att gnälla. Gillar mitt jobb.

Ett besök på sjukhuset lär det bli för att hälsa på min mamma som ligger inne för förmycket vätska i kroppen (ingen). Måste få till en joggingtur om foten håller, min melodi är  "våga vägra vila". Det är en hälsena som är lite galen.

Ikväll ska Igge och jag se "Det flyter", en svensk komedi. Jag har inte hört någon som sett den så jag vet inte om det är sevärt, men något ska man väll göra.

Tråkigt inlägg vaa!
Nilla

Vill ha nya skor!!!!

Nu är det länge sedan jag köpte några skor, jag har faktiskt hållit mig i skinnit. De senaste jag köpte såg ut så här:Dessa godingar köpte jag innan semestern i slutet av juni. Sedan dess har de varit med om mycket. De har varit i Estland och i Ryssland. Sedan var de med till Malmö och på utflykten till Höganäs. De bar mig först nedför bergen vid Nimis och sedan uppför. Jag har verkligen utnyttjat dom till fullo och idag ser de ut så här:Skitiga och nötta. Jag borde vara värd ett par nya skor eller hur?

Så var det det där med klänningen som jag bad om råd till för några veckor sedan, om jag skulle ta en helsvart eller en rutig. De flesta röstade på en rutig men jag bestämde mig för att vänta med inköp till det att jag gjort kroppsanalysen den 24 augusti och se om jag verkligen var värd den.

Hur det nu gick till kan jag inte riktigt förklara men nu hänger den på en galge i här...........Men den är snygg, får se om jag ska unna mig något annat efter den 24, haha

Jaha ni vill se den:


Förövrigt har jag varit och tränat idag så jag är nöjd!
Nilla

Min morgonmiljö

Visst är det fint?
Nilla

Vin och buffe

Kom nyss in efter att varit på ett av mina favokrogar i Nyköping. De serverade buffe som bestod av olika grönsallader, gravad lax, ugnsbakad lax, rostbiff. potatisssallad, pastasallad, m.m. och till efterätt marängswicsh mums, mums- Till det drack vi rödvin vilket kanske gör sitt på stavningen i detta inlägg.

Men va tusan man måte väll fira att mina barn nu är myndiga allihop. risken att de omyndigförklarar mig finns förståss men, men. bara jag för lite rödvin ibland så är det okey.

Idag var jag hemma och hjälpte Jesper vilket nog var tur..........Vet inte hur han har det med planering..ja,ja. Hanska ha grabbfest ikväll och sedan åka bort några dagar och festa, har han förberett något? NEJ, kläder som behöver tvättas, strykas o.s.v. Måtte han få en flickvän men en förmåga för logistik.

Förövrigt har det varit lugnt på träningsfronten, valde alkohol istället men tog ändå morgonpromenaden så jag är inte helt borta. Imorgon blir det Esey Line 45 minuter (styrke cirkelträning) och morgon promenad.

Här kommer en bild på JesperLite söt är han väll?
(Lik mamma)

Nilla


Min pojke blir storI morgon (onsdag) är den dag när Jesper fyller 18 år. Vi har ju redan firat honom men imorgon ska han ha en kompisträff hemma. Så jag åker hem en stund mitt på dagen och hjälper honom med att förbereda mat. Visst är jag en curlingmamma men vill vara det. Sedan åker jag tillbaka till jobbet och efter kontorstid är det en liten vintripp med kollegor.

Spännande att få se Jesper för han klippte sig igår och Igge säger att det blev skitbra, dessutom är han nöjd själv vilket är viktigast. Får se om jag kan ta ett kort på honom. Han är inte så villig at ställa upp på kort.

Idag misade jag min morgonpromenad, vaknade en timme senare än jag borde. Som straff fick jag stanna längre på gymmet eftersom jag tävlar med Sally och Veronica på funbeat (syrrans döttrar). Naturligtvis leder jag.

Tänkte på att Veronica är så inpad av Madonnas kropp, tänk att se ut så vid 50. Nu har jag två år på mig men får jobba jävligt hårt om jag ska leva upp till det.

Nilla

Ta mig förgivet

Vissa dagar är det många som varit och tittat på min blogg vilket är kul och jag undrar förstås vilka det är? Skriv gärna någon kommentar för det gör mig glad.

PÅ eftermiddagen idag funderade jag på hur jag mådde och undrade om det var smart att gå på ett spinningpass. Gick hem och la mig på sängen en halvtimme och bara slappnade av. Åkte sedan till gymmet och körde stenhårt hela passet. Det var det som saknades och jag mår bättre efter det. Har nu stoppat i mig en stor sallad med fetaost och rostbiff, mums, mums. Nu blir det bara vatten resten av kvällen.

Har diskuterat en klycha idag med en person. Ibland hör man någon säga att "de inte vill bli tagna förgivna" VAd menar man egentligen då?  Om man lever i ett förhållande tänker jag att det måste innebära trygghet att man tar varandra förgivet, eller. Ska man gå och vara rädd att den andra försvinner? Är det det som menas med "att ta förgivet"?

Hur som helst så vill jag bli "tagen förgivet" för mig står det för trygghet. Tänk om mina barn inte tog "mig förgivet" vad skulle jag betyda då? 

Vill gärna höra andras tankar kring klychan "tas för givet"


Den här bilen tar jag förgivet att vi slipper se mera:


Nu inämnad för värdering så numera äger vi bara tre bilar.........
Nilla

Min dag

Firat Jespers 18 årsdag med släkt.

Hade tänkt att gå upp tidigt för att baka men glömde köpa jäst. Men bröd finns väll alltid att köppa. Tog en  kaffe och började sedan röja, plocka ur diskmaskinen, hänga in kläder, plocka upp skor, dammsuga huset, svetten rinner.

Diskuterar med Ingemar hur vi ska sitta eftersom vi blir cirka 20 personer, ute eller inne. Kommer fram till att vi sätter upp ett partytält så att de gamla får skugga och att resten får sitta i solen. Åker och handlar dricka, bröd, glass m.m.

Hem och sjunger för Jesper, ger presenter. Ut i köket, hackar lök, sköljer sallad och skär, skär paprika, tomater,avokado, sparris, kyckling, bacon, annans, sköljer böner, hackar ägg, öppnar burkar, skalar, hackar. Klockan går, ute håller Jesper och Ingemar på med tält och bär bord och stolar. Klockan går, salladen färdig för 20 pers cirka klockan tolv. Letar dukar, tar fram service, bestik, glas m.m.

Ner i duschen, upp igen, blåsa håret, snabb sminkning på med klänning. Ut i köket rör ihop dressing, skär bröd, folk börjar ramla in. Ut och hälsa, in kolla: är allt okey?

Dags att äta, håller hela tiden en koll på om det ser okey ut, är det någon som behöver något mera. Ingemar räknar över och kommer fram till att det är 22 personer, hoppsan så mycket platser har vi inte, skickar ner honom i källaren efter ett bord till, fram med en ny duk. Kollar över bordplaceringen och kommer fram till att vad som saknas är en stol, bromsar Ingemar när han kommer med bordet: Det behövs inte.

En dotter ber mig fota alla vid bordet, alla ska vara med på samma bild ......svårt få med mig själv..........in kollar hur det ser ut med mat, ut igen tar nya kort med nästa kamera. In igen, andas, fyller upp det sista av sallden, laddar kaffebryggen, saknar bestik till mig själv, hittar en gaffel, tar lite mat. Sätter mig ner........
 
In duka bort, diskmaskinen går redan med det om jag använt på förmddagen, har visst satt på den också någon gång. Fram med glass, bär, maränger med mera. Ber Jesper duka fram kaffekoppar, värmer te-vatten. Serverar kaffe, hoppsan det räckte bara till en halvkopp till den sista, sätter på mera.

Folket trappar av och nu är bara disken och en jävla oreda kvar.........

Hur som helst , nu ser hemmet ut som vanligt och jg har kommit till Nyköping.

Om jag är trött?

NJa, snarare utmattad och det värker ikroppen. Dessutom har jag inte hunnit JOGGA

Nilla

Tankar!

Måste skriva av mig medan jag grillar varma mackor.

Idag har jag haft många tankar i huvudet och undrar hur en männsklig hjärna kan fungera? Har ni läst NT idag? Jag börjar med att läsa om brevbäranren som blivit avstängd från sitt sommarvikariat efter att ha visat könsorganet för barn. Han skriver dessutomom om det i sin blogg och hotar föräldrarna. Tycker att det borde tas i med hårdhandskarna eftersom de förstör pedofilernas liv. MEN HJÄLP, har han en männsklig hjärna?

När jag hämtat mig från den artikeln kommer jag vidare i tidningen och läser om råttor. MEN HJÄLP igen VA ÄCKLIGT (NT borde haft artiklarna på samma sida). Tänk att sitta på en uteservering med en Ceasar sallad och ett glas vin och det skulle komma en råtta och springa på räcket. FY nu kan jag nog inte sova inatt.

Nu ska vi smaska på varma mackor med fet ost och se på Wallander "Kuriren". Sedan måste jag sova och gå upp tidigt imorgon för att städa och se till att få allt klart innan Jespers uppvaktning.

Vi hörs
Nilla

Lördagmorgon med Axel

Redan halv sex kom Axel (mitt barnbarn) in och väckte mig. Han ville se Nalle Puh, det är bara att kliva upp och se till att sparka igång den gamla VHS:en. Sedan smög jag mit tillbaka till sängen och sov till filmen var slut.

Igår åkte jag till Kvarsebo och la mig i solen en timme. Där vid bryggan blir det aldrig stekhett utan det blåser alltid lite behagligt. låg där en timme i brasse stolen och bara lapade sol och fantiserade om framtiden. Ja, det är ju en ny lottodragning idag så man måste ju planera.

På eftermiddagen var det dags att jogga, vilket var ett misslyckande. Jag och Veronica sprang iväg och jag såg bara ryggtavlan av henne. Kände ganska snart att det var något med baksidan av låret som inte var helt okey men envis som jag är. När jag joggat i snigelfart upp för den idotbranta backen höll bröstkorgen på att sprängas och det fanns absolut ingen energi. Så det fick bli ett varv, 2 km. Analysen säger att det var lite för varmt och dessutom för lite näring innan. Blev lite dåligt med mat under dagen. Jesper och Sally sprang också och de tyckte också att det var skapligt jobbigt.

Men vi tar nya tag men tror inte det blir idag.............
Nilla

Träningsvärk

Mitt nya styrkepass känns ordentligt i kroppen och jag tror att det beror mest på övningarna på bollen. Den ena övningen heter Stålmannen och där krävs en hel del balans. Den anra vet jag inte vad den heter men man har hälarna på bollen och ligger på rygg och lyfter rumpan. Riktigt jobbigt efter ett par stycken, se om Jesper kan ta en bild på mig när jag provar hemma för en del av er vet ju hur bra bilderna blir när jag tar dem själv. Någon som kan låna mig en spindelmannendräkt?

Är nu hemma i Östra Husby och har tre dagars helg. Tror att det eventuellt blir til att försöka bränna på kroppen lite imorgon. Eventuellt på bryggan i Kvarsebo där jag inte varit i år. Jag har inte heller badat i Bråviken ännu men vet inte om det är ett måste.

Ska börja planera för vår födelsedagslunch som vi har på söndag. Vi firar Jespers 18 årsdag fast han fyller inte förrän på onsdag nästa vecka. Måste väll städa av värsta dammhögarna också.

Räknar med att det blir jogging på eftermiddagen och mina joggingvänner Veronica och Sally har börjat prata om tre varv..... ............men jag har precis klarat två varv och det är ganska varmt. Nä för min del får nog det vänta till september.

Ha det bra i sommarnatten!
StålNilla

Nyköpings festival

Här i nyköping är det festival vecka med diverse upptåg och festligheter. Jag kunde igår kväll höra hur karusellerna sköt och antar att folk har det trevligt. Jag var naturligtvis duktig och var först på gymmet och sedan hemma i lägenheten och la mig tidigt.

Baksidan av festivalen såg jag när jag gick min morgonpromenad (i masaiskor). En hel del sönderslagna flaskor och annat bråte, jag som har problem med att kasta bananskal i det fria. Sedan fungerar inte mitt mobilabredband och mobiltelefon vilket leverantören (telenor) säger beror på ströningar på masten från festivalen. Må tro att jag kände mig handikappad igår kväll efter som jag har datorn på hela tiden och kollar vad som är på tv:n, vad som händer enligt tidningarna, träningsscheman, bloggar o.s.v.

Hur som helst, idag åker jag hem och imorgon får alla joggingsugna höra av sig för då är det dags.

Är dessa sugna?


Nilla

En tråkigt nyhet

Hej
Nu måste jag berätta något tråkigt och irriterande. Någon j-vla typ har stulit Maddes cykel utanför Ikea i Malmö. Hon som verkligen behöver sin cykel.

Typer, låt bli andras saker!

Idag hade jag inte planerat vad jag skulle ha till lunch och blev då så sugen på sushi, så sugen att jag nästan skakar. Är det så japanerna har det?

Min lunch


Hörs
Nilla

En ny lottodragning

Onsdag nu igen och ikväll blir jag miljonär, eller? Om jag blir det kommer ett ganska stort gäng åka på semester till någon lång strand där man kan jogga, bada, sola, hyra trampbåt,åka fallskärm o.s.v. något för alla.

Har nu varit på morgonpromenix och när jag gick där tänkte jag att det var något som inte stämde. Efter mer än halva sträckan kom jag på att jag hade fel skor. Borde gå i masaiskorna eftersom de var ganska dyra och min rumpa och låren behöver det

Bra att börja dagen med promenad för då blir oftast hela dagen bättre. Tar nog styrkepass till kvällen. Återkommer med rapport.Nilla

Glass är en synd!

Inte den bästa dagen i min planerade inte fuska vecka.......... Helt plötsligt tyckte jag att jag var värd en glass, det var riktigt gott under tiden jag åt den men nu sitter den och gnager i samvetet.

Tänk om man kunde "leva som man lär". Jag brukar resonera så att om jag av någon anledning har en valmöjligthet till en "synd" typ glass, kaka eller chokladbit är det så att om jag inte tar den försvinner den ur min hjärna. Men om jag tar den gnager den länge. Alltså det jag inte tar tänker jag inte på medans det jag tar stör och irriterar.

Som vanligt imorgon är en ny dag och då börjar jag om (igen).

Var på gymmet och gick igenom min styrketräning med en del nya övningar. Det blev bland annat två övningar med balansbollen, hur nu det ska gå. Hade tänkt gå igen ikväll och gå igenom programmet men tydligen åt jag glass istället.

Får se om det blir easy-line eller styrka i morgon, något blir det.

Ännu ett av min försök till att fota mig själv:Nilla

Första dagen på jobbet

Första dagen är avklarad och jag är inne i matchen igen. Fick en ny tjänstemobil idag vilket innebär en del problem.........

Efter jobbet blev det spinning en timme. Ett hårt pass med uppförsbacke mesta tiden. Det var pölar på golvet av svett men riktigt skönt, känner hur det bränner. Imorgon ska jag få en instruktion på styrkemaskinerna och tänker då be om fokusering på rumpa, mage och överarmar. Hatar att träna överarmarna egentligen men vill bli av med lite av gäddhänget så då får man tåla, är så armsvag vilket gör att det är tråkigt att träna just där.

Det ser inte ut att bli någon vindrickarkväll den här veckan och det är ju bara bra Som det ser ut nu kan jag nog åka hem på torsdagkväll.

Så lite bilder från lördagen när jag var på Nytorp med några nära och kära:

Jesper och Sally


Veronica sugerSyrran rockarSally rockar bättreVill ej vara med på bildVill vara med på bild men kan fortfarande inte ta bild på sig själv
Tyvärr Veronica så hade jag ingen bild på dig när du rockar, gjorde du det?
Nilla

Första Morgonen i Nyköping


Då var de dags. Igår kväll åkte Igge, Jesper och jag till Nyköping och var vid hamnen och åt. Vitlöksbröd och plankstek, mums, drack en Mariestad till. Grabbarna kunde inte dricka någon alkohol eftersom Jesper får övningsköra varje stund han är i bilen. En utmaning att köra genom kolmårdsskogen och motorväg men inga problem, det finns hopp.

Har varit ute på morgonpromenaden, på med masiskorna och stavarna straxt före klockan sex. Ni får en liten suddigbild från promenaden.

Jag var skapligt överens med vågen i mose och har bokat spinning till kvällen. Lite orolig att mina jogingvänner nu soffar till sig när jag inte ringer och tjatar.

Ikväll kommer jag att redovisa en del bilder från lördagkvällen med rockring. Nilla

Så var det dags!

JAHA, att fyra veckor kan gå så snabbt. I eftermiddag åker jag till Nyköping och troligen följer Jesper och Igge med och vi går och ut äter som avslutning på semestern.

Det känns faktiskt som om det är dags att börja jobba nu och låg vaken i natt och planerade. Kom på at jag ska hålla en föreläsning för läkare i hälsobefrämjande synsätt snart och att jag borde ha börjat jobba på den....men. Dessutom ska jag göra nya scheman för en grupp (tre grupper som ska bli två).

Imorgon tror jag att det blir spinning, har inte kolat schemat ännu men tror att det finns något pass som kan passa. Tisdag ska jag träffa instruktör på gymmet för att gå igenom min styrketräning, få hjälp med att ställa in maskinerna och att hon kollar hur jag tränar så att jag inte gör fel och skadar mig.

Ska försöka vara ledig fredag och då kan vi jogga torsdag eller fredag. Madde vill ju också jogga så det är väll bäst på fredag, för hon kommer sent på torsdag kväll.

Så kommer jag att väga mig på min "riktiga" våg imorgon och då får vi se om himmelen är blå eller grå.

Nilla

RSS 2.0