Inte rasar jag i vikt inte

Tror nog att några undrar lite över hur det fungerar för mig med LCHF.

Sammanfattningsvis kan man säga att min kropp har svårt att fatta men det går neråt långsamt....
Men det gör inte så mycket tycker jag bara det går åt rätt håll och jag mår bra.

Har heller ingen tid att passa!

LCHF är lätt att följa och det finns så mycket gott. Idag har jag gjort en köttfärslimpa med gratinerad blomkål som var supergod och så blev det fyra portioner. Imorgon blir det fisksoppa.

Visst saknar jag ibland potatis men det jag saknar mest är nog att få dricka något som smakar, typ juice. Har nu hållt mig från att dricka vin ända sedan Dublin. Det är bara vatten, kaffe eller the.

Har ni provat rysk yogurt? Mmmm...Nilla...


När tiden stannar


Vad spelar det för roll att regnet strilar ner?
Vad spelar det för roll att dammet ligger som en jämn hinna över fönsterbrädet?
Vad spelar det för roll att katthåren ligger som en matta över vår svarta soffa?
Vad spelar det för roll att jag inte har en förmögenhet på banken?
Vad spelar det för roll att jag har en fläck på byxorna?

Jag har syn, jag har hörsel, jag har smak och jag har vänner!

Var rädda om er där ute!

...Nilla...


Rekommenderar Dublin

Kan nu lägga till Dublin som ett av mina resål och vill verkligen rekommendera en tripp dit. Finns mycket kulterellt att titta på, många typiska irlänska pubar, bra shopping och enkel stad att ta sig fram i.

Vi anlände på lördag eftermiddagen, checkade in och var sedan ute och åt på en irlänsk pub gick vidare till "tempel bar" tog en kaffedrink.

Söndagen köpte vi biljetter till "hope on hope off buss" som gick straxt utanför vårt guesthouse, de kostade 140 kronor och gällde i två dagar. Bussen går runt och stannar vid varje sevärt turistmål och det är bara att kliva av och var tionde minut kommer det en ny buss. Dagens huvudsakliga mål var Jamesons. Här gick vi en rundvandring och lärde oss en del om whisky.

Söndagkvällen var vi ute och åt fint och gott. Vi hade tidigare sett att det fanns en cheescake med Bailys som vi måste prova. Eftersom vi var mätta delade vi på en portion vilket var tur för det var en jättebit, men gott var det.

Måndag var vi mera kulterella men dagens huvudsakliga mål var Guinness. Här finns det en skybar, där utsikten är
enorm, man ser över hela Dublin. Vi avslutade dagen med lite shopping och med en kaffedrink i en kyrka som var omgjord till pub.

Tisdag var det shopping innan vi tog oss till flygplatsen för att starta resan tillbaka till vardagen.

Kyrkorna var så här gråa och det var nästan att jag förväntade mig att det skulle komma ett gäng fladdermöss i luften. Dracula gifte sig i en av de kyrkor vi såg.
En av katterna som förr fanns på Jameson och fångade råttor bland säden. Måste säga att vår katt Maja är mycke sötare. Obs katten är uppstoppad!


I dessa tunnor ser man skillnaden på whiskyn vartefter det lagras. Första tunnan visar ett år, andra tre år sedan åtta år, tolv år och arton år. Det blir mindre i tunnorna vart efter åren går och djupare färg.
Whiskydrink, felval av mig, whisky med tranbärjuise. Kanske tänkte jag på att tranbär var bra för urinvägarna men det var inte gott!Vår bostadMillenium bronOscar WildeEn park som jag glömt namnet på men fin var den, en riktig oas.

Utsikten från skybar på GuinnesSkybarMolly MarloneKyrkan som var omgjord till en Pub. Bra idé för att få folk till den byggnaden.
James Jouse. Vi var på hans favorit pub där de stöttade upp honom vid bardisken när benen inte höll på grund av för många guinnes........Så till sist bara: kan någon förklara för mig varför en kakelsättare vänder en platta upp och ner?
Kom han på vid sista plattan att alla andra var fel och tänkte sätta en rätt?
Eller var det av missnöje över lönen?
Blev han blind?

...Nilla...


RSS 2.0