42. I Väntan På Resa

Sitter här och i stort sett bara väntarJag har packat, rakat benen armhålor och bikinilinjen, målat naglar, handlat mat åt sonen .......
Igge är iväg och ser på Formel 1 hos vår svåger eftersom vi inte har den rätta kanalen. När han kommer hem ska vi åka upp till Nyköping för att tillbringa natten där. Blir bättre än att i natt åka runt Bråviken.

Tycker att det känns helt overkligt att vi imorgon sätter oss på planet och 11 timmar senare landar vi där det är sol,värme,vit sand och badvänligt vatten. Att vi dessutom kommer att vara där i två veckor....nä det känns så konstigt. Kommer ihåg när jag var liten och såg "Pippi i söderhavet", tänkte att jag nog alldrig skulle få chansen.

Det är skönt att veta att det finns någon hemma som ser till huset och katten även om jag tror att det blir lite ensamt för grabben..... även här har jag problem att fatta...när blev han vuxen?

Först hade jag tänkt ta med datorn men nä det får vara. Finns kanske på hotellet men bloggen kommer inte att
vara så levande under de här två veckorna.

Vi hörs när vi hörs

...Nilla...


Shopping för att döva rastlöshet

I morse började jag ta fram kläder som kan passa för mina två veckor i karibean. Tittade lite kritiskt på mina badkläder och kom fram till att här måste det nog shoppas.Svårt att dölja kroppen i en bikini men jag har själv tuggat mig till den!

Började med att prova olika delar på Bodyline. Hittade en som var ganska okey men jag var inte helt nöjd, inte heller med priset som blev 1200 kronor.

Nä iväg till affären Bigchic som har kläder för oss lite storvuxna.

Nä, de hade inga badkläder men de hade mycket annat. Provade en grön klänning som jag klämde länge på. Provade i flera storlekar, vände och vred på mig. Tog så mitt förnuft till fånga och hängde tillbaka även här var priset högre än vad det smakade. Nu kunde jag inte lämna affären utan något så det blev två lika toppar i olika färger.. men fortfarnade utan bikini.

Okey får väl ta en koll på butikskedjorna. Startade med Lindex men där var biträdet så snapigt och inte såg de ut att ha något. Över till Kapp Ahl. Här hittade jag en bikini som satt okey. Det som var nackdelen var att den var svart och det hade jag inte tänkt mig MEN priset blev cirka 300 kronor. 

Jo jag slog till och tog bikinin men nu vart det så billigt så jag var "tvvungen" att slänga med en jeansklänning och ett par byxor.

Nu behöver jag ta tag i rakningen av ben och bikinilinjen inte för att den linjen syns så väl men det har med självkänslan att göra....Nilla... 


40. Vardagslyx

Idag har jag unnat mig en fotvårdbehandling. Det här kommer nu att bli en vana ........ men fotvårdskvinnan tyckte att jag inte behövde det mera än fyra gånger per år.

Först när hon såg mina fötter sa hon: OJ!
Jag undrar vad hon menade? Troligen såg hon att under förhårdnader, nageltrånget och nagelsvampen var det något av de vackraste fötter hon sett.Stundom gjorde det riktigt ont men det har det gjort nu länge varje dag när jag stött i mot stortån allra minsta.

När jag sedan skulle betala och hon frågade var jag jobbade och det visade sig att jag genom jobbet hade rabatt blev det ändå bättre. Dessutom tror jag att det går på friskvårdspengen som jobbet betalar.

På lätta glada fötter gick jag sedan hem och i helgen ska naglarna få lite läcker färg innan semester.


...Nilla...


39. Bu för magkatarrUsch och bu för magkatarr. Under helgen har jag känt av den åkomman riktigt ordentligt. Blir som ett tryck över bröstkorgen och om jag inte visste bättre skulle jag kunna tro att jag fått hjärtinfarkt.

Det hjälper till viss del med medicin men fick ett tips om att tugga torra havregryn, vilket faktiskt funkar.

Det värsta är det här med kaffeberoendet som jag har. Utan kaffe blir det huvudvärk och kaffe med mjölk är inte samma sak.Utan kaffe blir jag ofokuserad och trött:


Men våren här faktiskt här och jag tog en liten cykeltur förut.
Hm...underbart

...Nilla...


38. Jag lever iallafall

En vecka på jobbet med mera än mycket som det oftast blir när man har en semester framför sig.Det gäller att prioritera vilket har gjort att det har inte blivit ett ända träningspass....... vilket egentligen blir helt fel för om jag tränar orkar jag mera. Men jag tänker inte pressa mig och eftersom jag somnar sent är det inte på tal att gå upp klockan 4,15.

Det här gjorde att jag blev utröstad ur mitt Biggest Looser......... under gula strecket igen. Men vill jag vara kvar med dessa:


Nä nu funderar jag på en annan form av diet som är välkänd nämligen:
"Du är vad du äter"Ni smala där ute: Passa er

...Nilla...


37. Till SaluÅllonö slott är till salu!

Det här är mitt drömslott som varit till salu flera gånger under de sista 20 åren.

Ska jag slå till nu?

Sist det var ägarbyte vart priset 21 miljoner......

Vad skulle man med ett slott till? Ja, möjligen som konferansanläggning och det vore faktiskt kul att driva något sådant.

Finns det någon som kan tänka sig driva det med mig......och som har många miljoner över?

Hm..undrar när det är visning.

...Nilla...


36. Under Gula StrecketJorå jag hamnar under gula strecket den här veckan också men klarade mig igen från att bli utröstad....Skönt att ha sin egen tävling där jag bestämmer regler och resultat.

Trots att jag inte går ner något fortsätter jag mitt envisa tränande. Har fortfarande lite känning i axeln men är mycket bättre. Jag har inte spelat något dataspel på två veckor och tränar fortfarande inte axlar och armar.

Jag har hittils den här månaden gjort 9 träningspass så kostnaden per pass är nu nere på 34,55. Börjar bli riktigt billigt att träna nu.

Här har vi den utröstade för veckan:...Nilla...


35. Försöker att få ordning

Ledig dag!Vad är bättre då än att se till att all stryktvätt kommer undan. Skulle kunna knöla in allt i ett skåp och så var den undan. Men duktig som jag är har jag strykit det som behövdes strykas även till den arbetslösa ...... Har tidigare sagt att jag inte stryker åt arbetslösa men tydligen ingen annan som gör heller.

Att vara irriterad på något tar mycket energi och att se stryktvätten ligga är irriterande. Visserligen blir pojken bortskämd men det är väl hans problem........Nu fick han utföra ett annat ärende åt mig som jag inte ville själv så det blir ju ändå ett ge och tagande och irritationen är borta.

Under eftermiddagen åker jag upp till Nyköping för att genomför veckans första träning, spinningpass.

Idag är det tre veckor till semestern, ojojoj...Nilla...


34. Kalla mig vinterbadare

Skön helg i Malmö och längtar till nästa resa dit. Visserligen är det annan resa som hägrar men Malmö är ett återkommande resemål.

Fredagkvällen var Madde och jag ute på tai-resturang för att sedan sitta hemma i soffan och se Let´s Dance.

Lördag var det planerat en tur till kall badhuset.Kall badhus är precis som det låter kallt elller inte i bastun. Det är uppdelat, tur är väll det, i två avdelningar, en manlig och en kvinnlig för här badas det näck.

Efter att suttit i bastun tills man är het går man ut på bryggan och ner för stegen i en upphackad vak och doppar sig........Faktiskt en riktigt skön känsla och det gäller att inte tveka. Tre dopp blev det varav ett ut i öppna havet. Efteråt kändes kroppen uppiggad och det här skulle jag gärna göra om.

Efter badet var vi riktigt hungriga och åt lunch för att sedan bege oss upp till triangeln och shoppa. Jag hade sett en del plagg som kunde vara bra att ha på 50-års festen vi ska på nästa lördag.

Lyckad shopping men lite dyrare och lite mer än vad jag tänkt......ovanligt va?

Lördagkvällen blev det en resturang tripp tillsammans med Maddes Niklas. Niklas hadde en hälsning med sig till oss från sin mamma som ville bjuda på fika efter maten. Mycket trevligt.

Söndagen var det dags att ta en tågtripp upp genom landet igen

Första delen av tågtrippen var det barmark:


Men snart såg landskapet ut så här:...Nilla...


33. SnöspaningI morse klev jag på tåget från Norrköping mot Malmö 06,35. Kurrade ihop mig och sov en stund,  såg att det är det man gör på tåg vid denna tid.

När vi kom ner i Småland började jag checka snöläget i landet och rapporten ser ut som följer:

Helt snötäcke fram till  Alvesta där det började bli luckor i täcket. Från Hässleholm låg snön i diken och kanter. Mellan Lund occh Malmö ser det hoppfullt ut, det kommer en VÅR.

Nu är det mulet här i Malmö stad, Madde jobbar till klockan tre så nu blir det att gå ut en stund på Triangeln och se om det är något jag måste ha........

Solen väntas dyka upp under eftermiddagen

Nästa vecka tror jag att följande medlem åker ur mitt egna BiggestLooser:

Han tar för stor plats!

...Nilla...


32. Biggest-Looser gänget

Mitt egna BiggestLooser fortsätter men jag har svårigheter att hålla mig kvar för jag hamnar under gula strecket vecka efter vecka, viktminskningen är så minimal.

Som tur är är det andra som blir utröstade, den här veckan åkte Bert ut för det var ingen som gillade honom.Lat och dryg!

Att räkna på vad varje träningspass kostar var en bra ide för det sporrar faktiskt, passkostnaden är nu nere på 79 kronor och det är bara den 3 mars idag.

Nu blir det vila fram till måndag kväll då jag tänker mig ett spinningpass.

I morgon tar jag 06,35 tåget till Malmö....Nilla...


31. Träningsmotivation

Jag har fått frågan hur jag hittar motivation till att gå upp så tidigt för att bege mig till gymmet?

Det handlar inte om annat än självdiciplin och att inte tänka så mycket. Nä, på morgonen står jag plötsligt bara på gymmet och då är det bara att träna på.

Däremot när jag bestämt mig för spinning till kvällen är det svårare och jag tänker flera gånger att jag ska hoppa över men det är inte ofta jag hoppar men det händer och då mår jag dåligt hela kvällen.

Idag kom jag på ett slagt motivation, tänkte så här: Jag betalar 311 kronor i månaden för mitt gymkort och om jag då slår ut det på antal träningspass blir det billigare för varje gång.

Idag är det 1 Mars och jag var på gymmet i morse, det passet kostade då 311 kronor. Nu ikväll var jag på spinning och nu är kostnaden per pass 155,50 kr. Ska bli intressant att se vad kostnaden blir per pass i slutet av månaden. 

...Nilla...


RSS 2.0