Regnblöta dagar

 
Hedvig 5 dagar!
 
Började jobba igår ..... eller egentligen redan i lördags när de ringde efter mig.
 
Tog så ledigt idag istället för att ta betalt för den tiden.
 
Passade bra att vara ledig så att vi kunde ha en liten familjeträff här hemma. Madde är i Norrköping, åker hem till Malmö imorgon, onsdag.
 
Hedvig har aldrig varit här förut, vet inte vad hon tyckte om mormors stuga. Hade tänkt att Axel och jag skulle bada men inte direkt något badväder. Nä vi fick mysa här inne.
 
Igår hade jag min första fastedag för den här veckan var riktigt hungrig på kvällen men samtidigt så trött så jag gick och la mig tidigt. Efter förra veckans fem två gick jag ner ett halvt kilo. Då trots en massa godsaker, glass, vin, ostar o.s.v.
 
...Nilla...
 

Källaren lite blöt!

Vaknade imorse av att det mullrade dovt straxt före klockan sex i morse.
 
Somnade till liten stund men vaknade igen vid sju tiden av värsta åskvädret. Ingemar var redan uppe och hade dragit ut sladdar till alla tvapparater, boxrar och datorer. Himmelen hade fullständigt öppnat sig för ett skyfall.
 
Såg att brankåren var och pumpade ut vatten hos en granne någon bit bort, har hänt vid flertal tillfällen att villor med källare i Östra Husby fått översvämning men vi har alltid klarat oss.
 
Går ändå ner till mitt klädrum och där var det helt torrt, går och lägger mig för att läsa en stund. Ingemar ska gå och kolla om en pump (fattar inte var) fungerar. 
 
Rätt som det är står han i sovrumsdörren och ser ut som om hela världen rasat och säger
"Vi har översvämning i källaren"
 
Men va faan, jag studsar upp och ner i källlaren på andra sidan huset och där är det plaskblött på golvet. Nu var det inte så farligt ändå men en del jobb blev det. Kartonger som var blöta i botten och en del andra saker som behövde flyttas och så fick vi suga upp vattnet. 
 
Hittade en del saker jag glömt att jag hade. T.ex. en kartong med tygblöjor.......varför? Massor med barnböcker, en säck med gardiner och en säck med dukar......Blir returpunkten imorgon.
 
MEN nu till dagens viktigaste händelse:
 
JAG HAR TRÄFFAT HEDVIG!
 
 
Så härligt!
Hedvig kändes lugn och trött och jag längtar tillbaka till henne.
 
Föräldrarna var trötta och Therse har ont i magen dels av gaser och av såret. Tar lång tid för henne att resa sig och lägga sig. Båda har sovit väldigt lite men var ändå saliga på något vis.
 
Hoppas nu de får sova ordentligt i natt och känner sig piggare imorgon.
 
Mormor
....Nilla...

Välkommen till världen Hedvig

Inte förrän straxt före klockan ett plingade det till i telefonen och det kom en bild på ett litet underverk som vägde 3200 och 51cm lång. Hon hade kommit till världen 11:34
 
 
 
Hon har mera hår än sin pappa.
 
Hela familjen mår bra även om Therese nu har ett sår på magen som hon får ta det lugnt för.
Troligen får jag komma imorgon och pussa på henne och lämna några paket, mamman ville ha godis vilket hon naturligtvis ska få.
 
...Nilla...

Men nu är det lite jobbigt!

Idag ska det hända....eller det kanske händer just nu.
 
Klockan 9 i morse skulle min dotter Therese och hennes Marcus infinna sig på BB för att en timme senare intas på operation för att snittas och den lilla tösen ska plockas ut.
 
Nu är klockan 10.35......
 
Pratade med de blivande föräldrarna i morse och de verkade lugna, Therese sa att det ända hon var orolig för var att det nu skulle vara en pojke ...... men det var bara de tre första månaderna som han skulle få gå klädd i rosa, ja hon skoja alltså.
 
Jag sa att de inte skulle stressa med att kontakta oss för att så länge jag inget hör antar jag att allt är okey.....varför sa jag det? Jag hade helst vilja varit med och just nu är jag inte så jävla lugn. Lite gråtfärdig faktiskt.
 
Nu är klockan 10,39
 
Tar en tripp till ICA med risk för att jag börjar gråta om det kommer något MSM.
 
Blivande 2 barnsbarns mormor (eller är jag det nu?)
 
Klockan är 10.41
 
...Nilla...

Två dagars fasta!

Det sista jag läste om fem två metoden var att man inte skulle ta fastedagarna i rad för då blir kroppen inställd på svält.......... Men det är nog lite olika uppfattningar om det. Nästa vecka kan jag tänka mig ta måndag och onsdag.
 
Idag har jag ätit på samma sett som igår och det har inte varit några större problem, funkar ganska bra när jag vet att jag får äta imorgon :)
 
Var hos kiropraktorn idag och hon tyckte jag såg ut som om min nacke varit med i en trafikolycka......inte mig vetligt. Hon fick iallafallloss på en massa och det kankade och knyckte. Tog en tid till nästa vecka för att under hålla.
 
Hemma jobbas det med att bygga in poolen, jag är inte särskilt delaktig untan håller i någon planka då och då.
Det kommer bli så fint och han är så duktig, han jag är gift med :)
 
 
Så till det viktigaste just nu!
 
Imorgon föds mitt andra barnbarn, spännande!
 
...Nilla...

Fem två dieten

Har nog prövat de flesta dieter som finns men ser ändå ut som Barbapappa!
 
Viktväktarna funkar bra men jag tycker det är jobbigt att hela tiden hålla på och tänka och räkna, sju dagar i veckan.
 
På midsommarafton hörde jag om  fem två dieten men var skeptisk. Men har funderat och förra veckan pratade en väninna om den och gav mig länken med programmet från vetenskapens värld där den visades.
 
Såg länken och tänkte, varför inte!
 
Efter vad jag har sökt mig vidare på så går dieten till på följande vis:
 
Två dagar i veckan är det fasta som gäller men inte helt utan kvinnor ska äta mellan 400 och 500 kalorier per dag, Män cirka 100 kalorier mer. Kaloriintaget ska ligga inom sextimmar av dygnsfastan. Förövrigt är det vatten, kaffe och te som gäller.
 
De två fastedagarna behöver inte vara i följd utan kan läggas var det passar.
 
Okey, hur svårt kan det va?
Jag började idag med första fastedagen. Inga problem på förmiddagen, var lite hungrig men det gick över. Tänkte äta vid 12 tiden men fick så för mig att ta ett promenadvarv på 5 km. Därför blev klockan lite över ett innan jag intog en liten måltid
 
 
Mycket gott och välbehövligt.
 
Cirka sextimmar senare:
 
Sammanlagt 425 kalorier.
 
Hur mår jag då?
Ont i huvudet men det kan även bero på att jag har en låsning i nacken som jag dragit på länge men ska till kilopraktor imorgon så då får vi loss på en massa låsningar!
 
...Nilla...
 

Tre veckor semester

Inne på sista veckan semester och fast jag bara haft tre veckor så tycker jag att jag hunnit en hel del.
 
Förra veckan var det Skottland och England och nu har vi varit i Danmark och Tyskland.
 
Vi åkte i Söndags förmidddag ner genom Sverige till Malmö där vi checkade in på vårt favorit hotell Triangeln. Den här gången fick vi ett rum på 14:de våningen. 
 
Utsikt
 
 
 
(Bilderna blir inte så bra genom en tjock glasruta och de är tagna på morgonen.)
 
Vi knallade sedan ner på stan för att äta och målet var Elyseé en resturang jag var på sist jag var här men som Ingemar inte varit på.
 
Här äter man helst fondú (hur stavas det då?). Sist jag var här åt jag köttfondú men nu tog vi kyckling och fläskkött. Tyckter nog att kyckling blir godast. 
 
För 195 kronor äter man hur mycket man vill av en rejäl, jättefin salladsbuffé, vitlöksbröd, pomme, åtta olika såser och kött. 
 
 
Vi var så mätta och jag klarade knappt av att dricka upp vinet (ett glas). Vi gick sedan sakta tillbaka till hotellet låg i sängen och såg på TV. Verkligen älskar att ligga så och inte tänka på att gå och plocka iording någonstans som jag gör när vi är hemma.
 
Vi var tidigt nere till frukosten som också är något av den bästa. Så lugnt och skönt, väldigt lite folk men så är ju klockan bara straxt före sju.
 
Efter frukost checkar vi ut och sätter oss i bilen och åker över Öresundsbron ner genom Danmark, cirka 15 mil, till färjan över till tyska Puttgarden. 
 
 
 
Över i Tyskland var målet Burg där vi skulle till Calle för att inhandla dryckesvaror till Ingemars 50 årsfest.
 
Vi hade en vägbeskrivning som visade att det var 9 km till Burg från färjan och jag nollställde trippmätaren. Under den lilla trippen hann vi tappa fokus och pratade antagligen om något oviktigt och Hups där skulle vi ha svängt av........ Ganska typiskt för Ingemar och mig :)
 
Åkte cirka 1,5 halvmil innan vi hittade ett bra ställe att vända, men vi fick se lite mera av Tyskland :)
På Calle fanns allt av det vi tänkt men jag har varit på Pråmen tidigare och tycker nog att utbudet är bättre där, min upplevelse.
 
Packade bilen full och nu är det dags att vända hemåt. 
 
På färjan åt vi varsin räkmacka och handlade lite godis, när man åker tillbaka samma dag får passagerare 300 kronor (danska) att handla för eller växla in och få kontanter. Tur och retur med färjan gör då att det kostar straxt över 300 kronor. Till skillnad från Öresundsbron som kostar cirka 700 kronor.
 
 
Jag körde sedan genom Danmark och nu var jag trött så trött så att när vi kom till bron undrade Ingemar varför jag plötsligt släppte gasen..........???
 
Fram med godis och dricka och direkt efter bron bytte vi chafför!!
 
Vägen hem gick sedan bra och vi stannade och åt i Ljungby och sedan i ett hem, var hemma vid kvart i tio på kvällen.
 
Det va det......
 
...Nilla...

Ordningen är återställd

Under ett antal månader har vi bara haft en TV att titta på och det blir ibland problem......eller egentligen inte för jag ger mig alltid. Men en del kvällar är det tråkigt och lite irriterande att behöva sitta och titta på speedway som det är ikväll. Speedway kan vara roligt men inte på TV utan då vill jag vara på plats och se Vargarna.
 
Det är vår digitalboxer som varit trasig och idag bestämmde jag mig för att åka och köpa en ny och eftersom vår micro är superdålig köpte jag en micro också.
 
När vi var i England uppmärksammade Madde mig att jag "ponerar" när jag går, alltså viker fötterna inåt och ser ut att behöva poneringsstöd. Det gick då upp ett litet ljus för mig att det är därför jag får ont i höfterna när jag joggar och att när jag varit på fotvård har de där sagt att det är på grund av mitt "nedfallna" fotvalv gör att nageln vrider sig.
 
Eftersom jag hade ett presentkort på 600 kronor på Stadium som jag fick när jag fyllde 50 åkte jag dit och tittade på joggingskor med poneringsstöd.
 
 
Snygga va?
När jag tog på mig dem kände jag direkt hur skönt det var så nu är de mina.
 
Köpte även inlägg som jag kan ha i vanliga skor.
 
Gjorde en smaskig god krusbärspaj ikväll
 
 
Mums!
 
..Nilla..

Vad har hänt sedan sist!

Varit i Skottland
Varit i England
 
 
 
 
 
 
 
 
Förra fredag flög Ingemar och jag till Edinburg i Skottland. 
 
Sov en natt på hotell, som inte var så superbra men dög väl egentligen. Bara det att det är alltid så snuskigt med heltäckningamattor och så var det så hiskiligt varmt.
 
På Lördagen kom Madde till Edingburg från Newcastel där hon för tillfället bor. Tillsammans såg vi oss omkring, tog en "Hopp on, Hopp off" buss.
 
På eftermiddagen tog vi tåget till Newcastel där Niclas väntade på oss i lägenheten. Efter några öl gick vi ut på staden och åt tappas, drack vin och ännu mera öl.
 
Så till en pub för att smaka på 40% öl, smaka är vad man gör av den för man får fem centiliter när man beställer en.
 
På puben var det hög ljudnivå så vi bestämde oss för att köpa med oss ett par öl hem så vi kunde prata med varandra. Hemma spelade vi kort och var lite onyktra när vi gick och la oss :))
 
På söndagsmorgonen gick vi till en resturang och åt engelsk frukost (bacon, ägg, korv, stekt tomat).
 
Efter att sedan varit runt och kollat lite rea på kläder tog vi tåget till Duram en liten stad med en stor katedral där delar av Harry Potter har spelas in. Vi gick runt där i flera timmar, tog först en fika och senare åt vi och drack vitt vin.
 
När vi kom tillbaka till Newcastel var vi bra trötta och tog det bara lugnt, som tur var var det Formel 1 på TV:n så Ingemar och Niclas var nöjda.
 
På måndagen tog Ingemar och jag tåget tillbaka till Edinburg. Gick lite i varuhusen och inhandlade en handväska, Tog sedan flygbussen till flygplatsen och flög hem. 
 
Borta bra men hemma bäst
 
...Nilla...
 

Sommarstaden Söderköping

Idag var det dags för att ta en tur till Söderköping och göra den staden tillsammans med barnbarnet, dotter, syster, systerdotter och två systerbarnbarn.
 
Vi började med att bestiga Ramunderberget, vi som hade lust alltså.
 
Axel var långt före mig uppe
 
 
Utsikten uppe från berget kan man inte klaga på
 
 
När jag kom ner skakade benen en del och det var gott med vatten.
 
Efter den utmaningen tog vi tuffetåget runt staden
 
 
 
 
Efter tuffetåget åt vi varsin glass.
 
Tycker dagarna går allt för fort och imorgon tar jag en liten tripp till England men landar först i Skottland.
 
...Nilla...
 

Mera sommar

Idag regnar det men det gör inget för min kropp behöver nog vila från solen.
 
Första semesterveckan är precis så härlig som den ska vara, tar det väldigt chilli :)
 
Måndagen var jag en snabb tur inne i city för att inhandla ansiktskräm och sedan till Bråvikens Golfklubb för att inta lunch
 
Visst ja, jag köpte en liten klänning till någon som är väntad
 
 
Tiden hemma tillbringas för det mesta på altanen och då med många bad och Axel tycks gillat när han väl kommer i för han är en liten badkruka
 
 
Tisdagskvällen var vi på Speedway för att Igge vill inviga Axel i ett av hans intressen och eftersom Vargarna vann var det en succé.
 
 
Jag tyckte också att det var mysigt och om det är liknande väder kan jag mycke väl tänka mig göra det igen, Axel också!
 
...Nilla...
 
 

Vilken sommar vi har

Semester: badar, solar, sover, äter, dricker öl.......
 
 
...Nilla...

Semesterstart

Fredag den 5 juli och semestern startar
 
Kommer hem och det är 22 grader i poolen så nu blir det premiär dopp:
 
Ja det är ganska varmt på ytan men inte längre ner på trappstegen.
 
 
Men ändå riktigt skönt när man kommer i
 
Blir förvånad när mannen i mitt liv också ska bada
 
Nu kommer nästa projekt att startas och det är att bygga in poolen. Men det tänkar jag inte bry mig så mycke om.
 
Lördag 6 juli:
Vaknar med en hemsk huvudvärk och då inte på grund av något festande.
Nacken är stel liksom axlar.
Får bli spikmattan.
 
50 årsfest i kväll!
 
...Nilla...
 

Det sjunger i min kropp

Då så:
21 grader i poolen
Semesternaglar på:
 
Ny klänning från Rabalder:
 
Ny klänning från Gudrun:
 
 
Den kanske jag skickar tillbaka....
 
En arbetsdag kvar
Tjolahopp tjolahej
 
...Nilla...
 

Kan jag få låna några heta kroppar?

Laddar för semestern, tre arbetsdagar kvar.
 
Poolen är nu välfylld med kallt vatten
 
I kväll var det uppe i 17 grader och jag tänker så här: om det finns lite heta människor i närheten så kan ni komma och bada för att värma upp vattnet.
 
vår hängmatta inköpt på marknad på Aruba har nu också kommit upp så här kan jag fördriva lite tid.
 
För att kanske kunna spara kvar och öka på värmen i poolen la vi på skyddet ikväll, vi får se vad som det gör någon nytta.
 
 
Jag är beredd för tre veckors ledighet!
 
Annars lite vackra sommarblommor:
 
Chokladblomma, luktar lite kakao.
 
 
Vackert så man bara kan dö alltså!
 
...Nilla...

Helgen som gick

 
Måndag morgon 1 juli och det är under tio grader ute!
Jobbet får vänta för först ska jag till frissan.
 
Men helgen som varit har det varit varmt och skönt.
Fredagen hade jag "Städarna" här som tvättade mina fönster och det blev en helt annan atmosfär här hemma. Flera år sedan fönstren var så fina. Fixade med att få upp gardiner o.s.v. på lördagen.
 
På söndagen var det äntligen dags att sätta upp vår pool:
 
 
Mycke jobb med den och jag försökte smita ifrån för att ta en cykeltur på 3 mil. Hade fått dit den packade väskan på pakethållaren, hjälmen på huvudet och satt på "runkeepern" på telefonen när jag upptäckte att framäcket var helt tomt. Vi försökte pumpa upp det och svärfar som kom förbi hjälpte till med att försöka laga hålet på slangen men vi fick inte ihop det.
 
 
Nähä, då blir det bara poolhäng idag då!
 
En hel del pyssel för att få ihop allt
 
 
När vi nu fyller poolen så är vattnet cirka 4 grader varmt och inte så jätteskönt till att börja med.
 
 
Men jag är ivrig och gör min försök.
 
Eftersom det är varmt i lugten och solen gassar tar jag med mig min bok och ligger i solstolen och läser ut den medans vatttennivån sakta höjs och det går verkligen sakta.
 
 
Efter nästan hela dagen är poolen halvfull men det gör inget inget för då hinner vattnet värmas lite och till semestern som börjar i samband med nästa helg är den nog helt full.
 
Men då måste det cyklas!!!
 
...Nilla...
 

RSS 2.0