59/150

Då var den första militärträningscampen avklarad.

På testet var jag lite besviken eftersom jag inte förbättrade resultatet på när jag sprang men det var andra förhållande nu än när vi gjorde det sist.

Armhävningarna var mycket bättre för nu kan jag nästan göra en godkänd på tå och kan göra många fler på knä än tidigare.

Gör inte riktiga burbis men de är bättre nu än tidigare och jag är mycket snabbare.

Plankan gjorde jag en halv minut längre men fick jäkligt ont i svanken, vilket jag i natt vaknade av att jah hade men känns bättre nu.

Om en vecka börjar jag om igen med nästa fyra veckorsperiod. Ska bli buskul.

...Nilla...


Hemma igen

Då har vi gjort Karlskrona. Lördagen tillbringades till mesta delen på Marinmuseet, var nere i en ubåt. Tror inte jag skulle uppskatta att tillbringa någon längre tid en en sådan.

Trodde på morgonen att jag skulle få gå själv hela dagen för Igge vaknade med MS känningar och kunde knappt gå. Men han vilade på förmiddagen och tog lite piller så till lunch tid var han på benen. Jag hade då strövat runt lite själv.

Inhandlade en fin långtröja och ett par örhängen.

Nu hemma har jag yogat vilket var behövligt för den här stela kroppen. I morgon nytt fystestet för att se om de fyra veckorna med träning gjort någon förändring.

58/150 yogan

...Nilla...


Helgtripp

Ligger nu i en hotellsäng i Karlskrona, klockan är halv sex på morgonen och jag har varit vaken ett tag. Gick för en timme sedan ner och hämtade en kopp kaffe och var ute ett varv.

Resan hit gick bra och vi tog det lugnt. Första stoppet tog vi i Söderköping......... Lite typiskt oss, vi åker iväg och när vi satt oss i bilen kommer jag på att jag är hungrig. Men vi hade ingen tid att passa.

Passade på att kolla on rean på SeaAveny och köpte en klänning och en T-shirt. De har så mycket fint och jag var bra sugen på en jacka där.

Efter det stoppen tog det nog cirka 45 minuter till Ingemar kom på att ett toabesök kanske inte vore fel. Ja,ja vi har fortfarande ingen tid att passa och vi stannar. Passar på att ta en kopp kaffe och varsin glass.

Drar iväg igen på E22 och nu kommer vi lite längre innan det är jag som behöver toabesök och dessutom tycker jag att jag har kört färdigt och att det är dags att byta. När vi stannat och kommer ur bilen börjar Ingemars ben att krampa. Hm jag tror nog jag är en bättre chaffis ändå.

Framme i Karlskrona tar vi in på hotellet, och går sedan ut för att äta. Trötta för det är fredag och vi går tillbaka, köper med oss varsin Kaffedrink och går upp på rummet för att ta natt.


Vi får se vad vi hittar på idag, vi tar det bara lugnt

Kläder från inköp i Söderköping

...Nilla...


Inköpt

Lite dyrt men hoppas det ska funka bra. Ett bälte där jag kan ha mobilen och nycklar i. Finns även vattenflaskor som passar i men det köpte jag inte.

...Nilla...


56 och 57/150

Då har jag klarat ev fyra veckors militärträning, bara fystestet på måndag kvar. Det har gått väldigt fort och varit buskul. Ska bli kul att göra fystestet på måndag och se om det blivit någon utveckling, vilket jag är övertygad om att det blivit.

I morgon jobbar jag fram till lunch och sedan åker vi på en helgtripp till Karlskrona för att fira 30 år tillsammans.

...Nilla?..


För en gångs skull nöjd

Söndag 54/150 joggning
Måndag 55/150 militärträning

Träningen igår var verkligen en utmaning. Den kallades 300 och gick ut på att först springa 1 kilometer, efter det göra tio armhävningar, tio situps, tio rygglyft, tio upphopp, tio utfall på varje ben och tio berbis. Sedan börjar man om och springer en kilometer och gör övningarna igen och detta i fem varv.

Alla hade lite olika hastigheter och jag tror att när jag gjort tre varv var nog de första klara. När jag gjort fyra varv var det inte många minuter kvar av passet och många var klara och nästan lika många hade gett upp.

Men envis som jag är sa jag till tränaren Kim att jag drar ett varv till och stack iväg. När jag sprungit och gjorde övningarna var det en kille som hjälpte mig med att räkna och pushade på.

Passet efter mig hade precis börjat och när jag var klar applåderade hela den gruppen åt mig. Kan vara så att ingen i den gruppen gav upp för de skulle göra samma pass 😜.

För en gång skull var jag nöjd med mig själv men det är klart.... Jag kunde varit snabbare 🙄😳😜

...Nilla...


53/150

Tredje veckan militärträning är nu avklarad. Den här veckan var mycket hårdare än förra veckan som kallades "hellweek". Vi har jobbat mycket, mycket ben. Igår var det backträning och idag egentligen samma sak men på en annan plats plus att vi krälade i en uppförsbacke.

Vädret har inte varit med oss utan det har varit blött men samtidigt lite skönt eftersom det gått att andas och inte gassande sol.

Tänker att jag i helgen ska à mitt lilla joggingvarv och se hur backen jag brukar har jobb med nu känns.

Jag har bokat in mig på fyra nya veckor med start den 5 september och den är då här på hemmaplan och ibland i Söderköping.

...Nilla...


209 dagar kvar till säker sol och värme

49/150 Yoga
50/150 Jogging
 
209 dagar kvar till Aruba och 100 träningspass, kommer jag att lyckas med min utmaning?
 
Ingemar och jag satt och tittade på gamla avsnitt av När och fjärran där de visar Aruba. Vi har bestämt attt den här gången ska vi ut till Flammingoön och hyra cykel, plus att ta oss upp på högsta toppen, gäller att hålla konditionen uppe.
 
...Nilla...

48/150 millitärträning

Nu har jag kommit halvvägs i militärträningen och "hellweek" är avklarad. Träningen är hanterbar och jag gör så gott jag kan. Konditionsmässigt är det inga problem egentligen men tekniken är det värre med och kordinationen.

Under helgen ska jag försöka få till en liten löprunda för att se hur det känns nu.

...Nilla...


46/150 yoga 47/150 millitärträning

Ännu ingen speciell träningsvärk den här veckan men tror nog den dyker upp under morgondagen. I morgon kväll är halva den här träningskursen gjord och jag funderar på hur jag ska göra efter det.

Blir nog att fokusera på joggning ett tag men jag ska även köpa ett 10-kort på millitärträning. Det finns även en annan fyra veckors kurs inomhus jag har tankar på. Vi får se 😊

...Nilla...


45/150 millitärträning

Då har "hellweek" startat. Jag tyckte nog inte träningen var värre än förra veckan. Mycket magmuskler som får jobba och ben. Tyckte faktiskt att det går lite bättre på armhävningsfronten men det är en bit kvar till jag klarar en riktig.

Troligen blir det svårt att sätta sig i morgon och troligen kommer det att göra ont att hosta eller skratta 😝

...Nilla...


44/150 yoga

Helt ledig dag utan några måsten utan har kunnat göra vad jag vill. Faktiskt ville jag röja upp i köket, bland ren tvätt, åka och inhandla mat, koka en köttgryta och samtidigt lyssna på ljudbok.

Sedan varit och träffat döttrarna och skjutsat den ena till tåget och efter det hämtat sonen med två tvättkorgar. Vi hjälps sedan åt att med att ta hand om att hänga tvätten efter varje maskin.

Laddarna inför veckans träning med ett yogapass för att mjuka upp musklerna. Veckan som kommer ska kallas "Hellweek" och efter den ska vi klara allt 🤔.

Antar att jag kommer ha en grym träningsvärk hela veckan. Gäller nu se till att få i mig massa vätska och nyttig mat.

...Nilla...


Träningsvärk the big!

42/150 Yoga
43/150 Millitärträning
 
Oj oj vilken träningsvärk, stapplar fram när jag går och att sätta sig ner är inte det lättaste. Skönt att det är vila nu tills måndag men eventuellt tar jag ett yoga pass på söndag för att sträcka ut mig.
 
Idag är det dags för Loppis igen och vi ska hämta en massa saker i en lägenhet, byrå, skänk, pedistal m.m. Ska lägga in bilder på grejerna senare på Face-Bookssidan så där kan ni titta på dem om ni är intresserade.
 
...Nilla...

Startat Millitärträning

 
40/150 millitärträning
41/150 millitärträning
 
Lovar att det bränner i benen ikväll efter andra passet av millitärträningen men roligt är det.
 
Det är riktigt jobbigt och det finns verkligen förbättringsområden. Vi började i måndags med att göra ett test som vi sedan ska göra om efter dessa fyra veckor.
 
Vi började med att springa/jogga i tolv minuter och fick då räkna hur många varv vi gjorde under den tiden. Jag gjorde fyra varv och jag hoppas kunna göra fem varv.
 
Som andra del var det armhävningar vilket jag är värdelös på, kan egentligen inte göra en men gjorde 12 stycken lite halvdana och målet jag har är att jag ska kunna göra 5 riktiga.
 
Efter det var det Burpees vilket jag inte heller klarar riktiga men gör så gott jag kan, fick ihop sju stycken.
 
Plankan stog jag i 1 minut och sex sekunder, skulle klara längre om det inte gjorde ont i ländryggen. Sist gjorde vi sitt-ups och det blev 12 stycken på minuten. 
 
Jo då det finns att jobba på!
 
...Nilla...

RSS 2.0