17. Löften

Då var vi straxt inne i februari som jag under tidigare år haft som en månad då jag inte får handla något onödigt. Vad är inte onödigt då? Ja det kan vi diskutera men tanken är att det får inte handlas kläder, prylar, smink o.s.v.

I år har jag dessutom tänkt att detta ska hålla i sig ända fram till semestern som är om åtta veckor.

Nu var jag tvungen att inhandla något onödigt idag eftersom det var sista chansen:En vas och tjugo tulpaner att ha på jobbet.
Jag hade namnsdag igår och ville fira.

Vad jag tänkt hålla i sig i åtta veckor också är det här träningsprogrammet jag har nu. Spinning en gång i vecka, gym två gånger, yoga en gång (borde vara lite mera) och balansträning hemma i helgerna.

Hm...är tulpaner onödigt eller får jag köpa nya när dagens vissnat?

...Nilla...


16. Shoppingberoende

En tur till storstaden idag för att kolla in vilka tapeter och vilket golv vi ska ha i "gästmatsovrummet". Ja, det rummet vi ska fixa till använder vi när vi har gäster både när vi äter och så har vi en bäddsoffa där för övernattning. I den är det mest Axel med sin mamma som sover.

Inte lätt att enas om hur vi ska ha det men faktiskt tror jag att Igge har lättare att föreställa sig hur det kommer att se ut i olika kombinationer, tror att det sinnet fattas hos mig. Vi kom bara fram till vilket golv vi ska ha, alltid någon början.

Eftersom jag kör stenhårt med att träna kroppen och jag har hört, jag går på det mesta, att det är bra att träna balans passade vi på att inskaffa en balansplatta:Jag hade ett presentkort på 300 kronor som jag fick i julklapp 2009 och det räckte precis.

Med fanns det beskrivning på en massa olika övningar. En del är svårare men roliga, eller. Att sitta på plattan och hålla upp fötterna från golvet klara jag inte så lång stund, vet inte om vi kan kalla det stund överhuvudtaget. Igge däremot visade att det går att stå på en fot.....nu var inte den här leksaken till honom.

Shopping är alltid roligt men ibland blir det konstigt. För över en vecka sedan såg jag en tröja som var nedsatt från 400 kronor till 200. Men eftersom jag då beställt en resa tänkte jag att jag skulle vara förståndig. Ransakade mig själv och undrade om jag verkligen behövde tröjan, finns det någon dag som jag inte har någon tröja att ta på mig? Nä, därför köpte jag den inte.

När jag nu var så duktig och inte köpte tröjan och det kom en skoförsäljare till jobbet tyckte jag att jag var värd ett par nya skor, tänkte inte ens tanken om jag behövde eller inte, vill inte heller prata om priset.

I veckan såg jag att affären där jag sett tröjan hade de satt ner dessa tröjor till 100 kronor och helt plötsligt behövde jag FYRA tröjor........

Mina nya skor som jag ska ha på Aruba om åtta veckor:


Läckra inte sant

...Nilla...


15. Hitta mitt inre

Ännu en vecka till ända och en härlig fredagkväll, nja inte riktigt.

Till kvällen tänkte jag mig en god köttbit och var och därför och handlade en bit entrecote. Väl hemma skulle jag skiva upp biten och när jag öppnade slog det en stank mot mig. Hm något är fel. Tålmodig som jag är skivade jag upp det men hade under tiden en rynka mellan ögonen.

Provstekte upp en bit och tog i munnen........Usch fy för den lede, nä jag kan inte ens tänka på eländet.

Tur att jag inte har så långt till affären och åkte bort till dem och förklarade det som skett. Där var det inga problem utan jag fick inhämta en fläskfile istället och dessutom en ganska stor mellanskillnad i kontanter.

Eftersom jag fortfarnade kände stanken i näsan och i gommen tyckte jag att det nog vore på sin plats att ta en öl till maten. Nu var det ju handboll på tven så maten fick intas i soffan. Vad händer? Jag välter hela glaset med min öl i soffan......dessutom gick det åt helvete med handbollen.

Igår var jag på nybörjarkurs i yoga, ska försöka hitta mitt inre...något skrämmande faktiskt.

...Nilla...


14. Vad är lycka?

Sista tiden har det pratas om lycka i massmedia och jag börjar då analysera vad lycka är......ja, så djupt som en del tycker är jobbigt.

Började gårdagen med att lägga frågan på facebook och jag kan inte påstå att det vart någon överbelastning på svar men ändå några tänkvärda. Svaren ingår i min analys  som inte är vetenskapligt bevisad.

Tanken har funnits i bakhuvudet hela dagen. Det har varit en bra dag och jag har haft en oförklarlig känsla av glädje hela dagen....men är det samma sak som lycka?

Är lycka samma för dig som för mig?

När har jag hört någon uttrycka lycka?

Att sitta i en renstädad bil och lyssna på bra musik medans man kör på en sommarväg har någon berättat för mig
är lycka. Är det så enkelt?

Pengar och lycka har det något gemensamt? Visst kan man göra mycket med pengar men gör det mig lycklig?

Att vara frisk tar de flesta som en självklarhet och tanken kanske kommer när man drabbas av något. Då är lycka något som man inte visste att man hade. 

Leva i harmoni med sig själv, inte oroa sig. Nja vem är aldrig orolig? Jag är inte speciellt orolig av mig men visst finns det stunder med oro, är jag då mindre lycklig?

Ett par nya skor är inte lycka men för mig är det glädje.

I sportens värld, när någon vunnit en stor turnering hör man ofta att känslan är obeskrivlig..Här känns det som om vi närmar oss sanningen.

Mitt barnbarn verkade riktigt lycklig en gång när han utbrast: Men här ligger det en napp till..DET ÄR JU UNDERBART, i det ögonblicket kände jag en lycka över hans tillfredsställese.

När ens barn lyckas med något de kämpat för tror jag att föräldrar känner lycka.

Någon vis man har sagt att när vi hjälper någon som inte förväntat sig det och gör det utan egen vinning i det ögonblicket känner vi lycka och det här tror jag på.

Det finns ett uttryck som heter "Säg den lycka som varar för evigt" och så är det nog.

Lycka är de små korta ögonblicken!...Nilla...


13. Korta helger

Jo, jag gillar vardagen men samtidigt är helgerna för korta. Finns så mycket jag vill göra och dessutom behöver jag lite vila. Vi har startat ett projekt hemma med att försöka oss på lite form av renovering.

Vi tar det i lite maklig takt och bestämt oss för att det får ta tid eftersom det bara är helgerna som vi hinner göra något på.

Vi har börjat med att tömma ett av våra vardagsrum. Vi tänker oss att byta färg innnan det är modert med terracotta igen.


Vad ska göras då:

Öppna spisen ska bort, nytt golv, nya tapeter, elementet skrapas och målas.

Men under tiden som det här görs blir det en viss oreda i hela huset.

Vet inte men jag tycker att de fortfarande är vackra....


Så ska ju maten lagas också!

Men värst är det för Maja, hon går och lägger sig på lite märkliga ställen, verkar lite förvirrad. 

Jag är ganska trött förtillfället och behöver någon form av uppåt tjack. Prövar med att dricka ingefärste. Kokar vatten med skivor av färsk ingefära, pressar i citronsaft och dricker. Kommer bli pigg som en mört...

...Nilla...


12. träning i fyra dagar

Nu har jag tränat fyra dagar i rad.

Söndag-Styrka
Måndag-Spinning
Tisdag-EasyLine
Onsdag-Styrka

Nu kommer det dagar som jag inte har tillfälle till träning....okey gymmet öppnar fem på morgonen och om jag sätter klockan på halv fem och är där när dom öppnar så skulle det gå men det tänker jag inte.

Inte har jag syndat heller med något av det som är förbjudet så ännu är jag inte skyldig någon trisslott. Idag har jag haft massvis med godis framför näsan men inte fallit dit. Men imorgon är en annan dag och då kommer jag mycket troligt falla dit, men det gör inget. Veronica kan behöva en trisslott.

...Nilla...


11. Tio arbetsveckor framåt

Måndag igen och jag tycker inte det var länge sedan det var måndag. Måndag betyder att jag väger mig och den här veckan stog vågen helt stilla, måste väll ha fastnat, troligen har jag gått ner 11 kg.

Nä inte konstigt att jag inte gått ner för jag har inte varit fullt så aktiv på den fronten. Men har ingått ett godislöfte som innefattar godis, bakverk, snaks o.s.v. en gång i veckan får det inmugas glass och popcorn. Att synda från detta kostar en trisslott. Detta löfte har jag ingått med Veronica och det var hennes ide.


Veronica, smått nervös inför en ridtur på stranden i Tunisien.

Ja det var hennes ide och ändå får jag ett SMS i söndags med ett meddelande om att hon är skyldig mig en lott.

Tror att vi skulle ha ett löfte om att man var tvungen att träna tre gånger i veckan också och om man frångår detta av lathet blir man skyldig och ska straffas.

Träning ja. Igår tog jag ett styrkepass och idag en stenhård spinning, bra av mig!

...Nilla...


10. Aruba om 72 dagarNä nu kunde vi inte lugna oss längre utan idag beställde vi vårens resa som blir en flygtur på 11 timmar.

Tanken var att vi skulle ha is i magen och ta en "sista minuten" resa i slutet på mars. Vi vill till Karibien men har tänkt att det får bli som det blir.

På nyheterna har de i veckan pratat om att resorna går åt nu när det är så kall vinter. Känns som om möjligheterna till ett av de resemål vi vill till inte ska finnas kvar.

I morse satt jag som vanligt och kollade nyheter på internet när det dök upp en reklam om nedsatta resor. Kollade och hittade en resa till just Aruba vid det datum vi tänkt. Priset var ungefär 10 000 billigare än vad jag sett tidigare. Nä, nu slår vi till så nu är resan beställd, fattas bara att söka semester.

Aruba är en liten ö som är 3 mil lång och 1 mil bred på det bredaste stället. Ön ligger straxt utan för Venezuelas kust. Sand vit som snö och turkos blått vatten.På den här ön kommer vi att tillbringa 2 veckor, min man och jag. Vi tänker lata oss så mycket vi orkar, kanske hyra cyklar och ge oss ut på äventyr.Ja men nu är det 72 dagar kvar till dess och dessa ska fyllas med arbete, träning och sparande av kapital.

...Nilla...


9. Hur en dag kan börja fel

Det finns rutiner som jag helst vill hålla fast i och som hjälper mig att komma upp till en bra dag. Varje morgon när klockan ringer vid halv sex brukar jag först snooza några gånger för att sedan gå upp och slå på kaffebryggen som jag laddat kvällen innan. Toaletten och sedan ner i sängen tills kaffet är färdigt, hämtar kaffe och sedan tillbaka igen till sängen, på med tv och datorn.

Straxt efter klockan sex går jag upp och duschar, äter frukost och försöker att komma iväg senast kvart i sju när jag har bil.

I morse ringde klockan och jag börjar som vanligt att stänga av den, tror att jag gjorde det tre gånger innan jag sakteliga satt mig upp i sängen. Tittar på klockan och får en chock för klockan är tjugo minuter över sex....Då kom jag ihåg att jag dagen innan inte börjat jobba förrän klockan åtta och därför satt om väckningen till klockan sex. Inte tänkte jag på det igår kväll!!!

Inte nog med att jag försovit mig utan jag hade lånat ut bilen också och fick därför gå till jobbet utan mitt sedvanliga morgonmys....

Men jag har överlevt dagen och nu ikväll har jag lite fredagsmys....

...Nilla...


8. Profilbilder

Eftersom jag haft samma profilbild på FB väldigt länge tyckte jag att det var dags att byta. Ser att många byter ganska ofta och jag vill inte vara sämre.

Nu har jag fått kommentarer om att den bilden är ful!!  Jaha då får vi väll byta igen då men det är svårt att välja eftersom jag inte gör mig på bild........eller är det så här jag ser ut......vad är sanning och vad är lögn?

Lägger upp några olika bilder här för allmän beskådan:

1. Efter en svettig dag


2. Försöker iallafall


3. Bästa hittills


4. Behöver hela jag vara med?


5. Hm den frisyren?


6. Blommorna är vackra


7. Jag ska bli vacker....


Alla bilderna är från förra året men det har inte hänt någon revolution sedan dess!

...Nilla...


7. Måndag

Då var jag på banan igen då, gäller bara att hänga kvar. Första spinningpasset för i år är avverkat. Dessutom var jag bäst i hela spinningsalen ..... utav de som inte tränat på länge och har en kraftig övervikt....var ensamm i den klassen.

Egentligen är det passet ett aktivo-pass vilket innebär att jag kan se min hjärtverksamhet genom att sätt på mig ett pulsband och sedan ha full koll på en tavla längst fram i salen. När jag kör det blir jag så stressad och känner att det egentligen inte stämmer med min känsla vilket troligen beror på pace-makern. Nä, jag kör på känsla det blir bättre, kör på till jag nästan kräks.

Dessutom har jag packat väskan för att ta ett styrkepass imorgon, bra va!

Vågen visade att jag hade tappat 9 hg förra veckan, hade hoppas på 9 kilo. Nä får vara nöjd för om jag tappar 9 hg i veckan blir det cirka 20 kilo till sommaren och inte ens det känns realistiskt.
Eller är det möjligt!

...Nilla...


6. Söndag

Hoppsan nu var det söndag och en hel arbetsvecka framför mig. Bra för då kan det bli lite ordning.

Måndag morgon får vågen stå till tjänst och visa mig sanningen. Se om jag är under 100 sträcket. Kan inte påstå att jag gjort mitt bästa för att gå ner den här veckan men jag har iallafall rakat benen och tagit av mig örhängena. Får se om det hjälper.

Visst har jag ätit bättre mat men inte fullt ut. Varit ute på promenader men de har bara varit kortisar på två kilometer och inte i särskilt snabb tackt heller.

Idag när jag ute gick jag faktiskt ifatt en del men det berodde nog bara på att jag hade de bästa av bråddar.

...Nilla...


5.

Då har Let´s Dance övertagit mina fredagskvällar. Blir danssugen och vill så gärna vara med.

Så nu lägger vi upp en plan för att få en plats och då gäller det att först bli en B-kändis. Jag få börja med att söka till alla tänkbara docku-såpor som Robinsson, Biggest Looser, Bonde söker fru, Paradis Hotell o.s.v. Där gäller det att verligen synas.

Sedan kommer TV4 snart att ringa och då får ni se mig virvla runt i tv-rutan i en lång glittrig svalande klänning. Kommer att gå åt ett par kilometer tyg. Eller en kort åtsittande!

Det sörsta problemmet blir nog ändå högklackat men jag har börjat träna, gick två kilometer med bråddarna på kängorna, vinglade bara lite.....

Håll tummarna för min framtida karriär!...Nilla...


4.

Hur underbart är det med fyra lediga dagar där jag inte bestämmt något utan bara gör det som faller på. Det som faller på är mest tvätt, små städning, matlagning, promenader, tv-tittande och datorunderhållning. Jo det kommer säkert bli tråkigt fram åt söndag men faktiskt gillar jag att ha lite tråkigt också för det är då jag blir kreaktiv.

Tog en promenad för att prova mina bråddar som jag fick i julklapp. En liten promenad på två kilometer och fick då känna på att det är en kost att gå med bråddar. Det blir faktiskt lite vingligt och jag vrickade till foten lätt några gånger. Dessutom blir det lite mera ansträngande tror jag. Undrar om jag kan ha dem inne när jag går och handlar? Kanske att man halkar inne istället om det inte är korkmattor som taggarna tar fäste i.

Under promenaden gick jag och funderade på varför jag inte rör på mig mera eftersom jag verkligen gillar det när jag gör det. Så jag bestämmde följande:

Minst 3 gånger i veckan måste jag göra något extra och om det finns någon anledning till att inte göra det måste det bedömas av en ICKE oberoende domare: det vill säga jag själv!

Det här kommer att bli bra!
...Nilla...


3

Det finns stunder i livet som man helst vill slippa och för ett år sedan var det precis en sådan händelse. I dag är det ett år sedan pappa gick bort. Har fortfarande svårt att fatta vad som hände.

Jag har varit och köpt 20 tulpaner till honom och ska åka till graven senare ikväll för att tända lyktorna. Tulpanerna tänker jag ha på mitt köksbord även om de är till honom och mamma, vet att han hade gillat det. Om pappa hade levt hade han ringt till mig och sagt att jag kan komma hem till honom och hämta en knippe som han varit och köpt på Kungsträdgården.

Jag köpte även 20 tulpaner till en vännina som vi ska till ikväll på lite mat och snack. Jag har lovat att köra bara för att vara mindre onyttig. Har ännu inte stoppat i mig något så onyttigt den här veckan. Men lite besviken är jag på mig själv för jag har inte fått till någon träning.

Någon form av motion kanske jag kan få till under min fyra dagars ledighet som jag har framför mig.Inte blir det att simma!

.....Nilla....


2.


Bra dag för att:

1. Jag har inte tagit hissen en ända gång idag
2. Jag har inte ätit något onyttig (inte än allafall)
3. Gick hem från jobbet (hade lånat ur bilen)
4. Orkat gå ut med soporna
5. Orkat diska halva disken (kanske tar resten senare)
6. Kommer att bädda rent i sängen när jag bloggat färdigt (nja, jag lovar inget)

De saker som varit mindre bra:

1. Klockan ringde innan jag sovit färdigt
2. Glömde sätta på plattan när jag kokade ägg i morse
3. Ställde mig på vågen och fick den bittra sanningen
4. Har inte varit på spinning
5. Ingen mössa när jag gick hem
6. Chokladasken som står på soffbordet är inte tom 

Inga stora problem

...Nilla...


1.Då var vi inne på det nya året 2011.

2010 kantades av sorg och förtvivlan, 2009 var inget bra år det heller för mamma var dålig fram till hon dog i november.

Någonstans har jag fått för mig att alla ond ting är tre och därför har jag bestämt mig för att 2008 var inget bra år det heller......kan bara inte komma ihåg några exakta händelser, men så var det.

2011 kommer att bli ett bra år med många roliga händelser.... Jag fyller 50 år i oktober (var det så roligt), Therese fyller 30 i juni och Jesper fyller 20 i augusti. Hur vi firar det får vi se.

Så var det det där med hälsan och kroppsformen......måste väll göra något åt det för jag är inte i min bästa form precis, nja inte min sämsta heller.

Men jag vet hur bra jag mår om jag tar hand om mig själv och det får bli en form av nyårslöfte....men samtidigt får det inte bli för stor press på mig heller.

Hur som helst så står vågen framme och väntar på hallgolvet och den kommer troligen att visa tre siffrigt.

Nästa plan för året är att vara lite mera ekonomisk........ tänka flera gånger innan jag inhandlar.

Hemma måste under förljande år ta tag i en del renovering invändigt också för där ser det frö j--ligt ut

Hur blir det med resor under 2011 då? Det blir svårt att toppa 2010 då jag var i Egypten, Slovakien, Mallis, Polen och Tunisien. Ingen resa är helt planerad mera än att vi (gubben och jag) planerar en restresa i slutet på mars. Vi vill helst till Karibien men vi får se vad som finns.

För några år sedan tänkte jag att jag skulle klara av att göra en "riktig" armhävning under det året men det har jag aldrig klarat så det tänker jag inte klara i år heller. Nä jag kommer att ägna mig åt att vara en snäll pirat istället.GOTT NYTT ÅR

...Nilla...


RSS 2.0