Tjugo år som man och fru

(null)

För att fira vår tjugo åriga bröllopsdag var vi tillsammans med vänner (Stefan och Annika) på en liten tripp till Tallinn. Vi hade det jättebra och tog det lugnt, drack och åt gott.

Det godaste jag vet att dricka är honungsöl som, vad jag vet, bara finns på Old Hansa i gamla stan i Tallinn. Jag har varit lite orolig att jag inte ska tycka det är lika gott eftersom jag i stort sett uteslutet socker. Men det var precis lika gott som det brukar, vet i tusan om det inte var ännu godare. Nu finns det att köpa på flaska i deras lilla affär, vi köpte fyra flaskor och det ska bli spännande att se om det är lika gott hemma. På Old Hansa dricks det i krus och dessa har vi inte hemma.
(null)

Tror vi satt nästan tre timmar på och bara njöt och vädret var toppen. Vi passade också på att äta deras grymt goda köttsoppa. Längtar tillbaka och det måste bli en ny tur under nästa år.

Tillbaka i vardagen till fattigdom och elände...... haha

Idag behövde  jag baka en ny omgång av fröknäcke eftersom jag hittat ett nytt användningsområde. Jag smular ner det i soppa, blomkålssoppa var det senaste och det blir jättegott.
(null)

Blomkålssoppan är lätt och snabb att få ihop:
Koka cirka en halvliter vatten med en grönsaksbuljongtärning.
Ett litet blomkålshuvud i buketter kokas i buljongen tills de är mjuka, går snabbare ju mindre buketter.
Mixa allt slätt med stavmixer
Tillsätt två deciliter vispgrädde och två matskedar färskost.
Värm soppan och krydda med salt och svartpeppar.
Häll upp och smula i fröknäcke och eventuellt knaperstekt bacon.
Smaklig Måltid
...Nilla...

Fröknäcke

(null)

Ett måste här är fröknäcke, äter det ofta till frukost och tar en bit när jag är sugen på något och har det ibland smulat på yoghurt.
Så här gör jag:
Sätter ugnen på varmluft 160 grader.
Blandar sedan i en skål:
200 gram solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrö
2 dl pumpafrön
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
Låter det svälla några minuter och sedan plattar ut det på två plåtar med bakplåtspapper. Strör sedan på vallmofrön och lite flingsalt. Gräddar sedan i ugnen cirka en timme. Supergott, kan innevarande utan och väldigt enkelt.

Har sista dagarna känt mig hängig och dessutom haft en grym träningsvärk efter att ha provat på ett Flex Soft pass. Men hoppas att det nu vänder. Flex Soft pass är ett väldigt lugnt pass där det jobbas med att mjuka upp leder och muskler och det var mest äldre ( till och med äldre än mig) som deltog. Direkt efter Flexpasset körde jag ett yogapass, kanske det blev lite för mycket.

Loppisen rullar nu in på slutfasen, bara två helger kvar och sedan slår vi igen för säsongen. Känns alltid lite sorgligt samtidigt som det är skönt att få helgerna lediga. Hoppas på att det blir en sommar till.
36 spinning
37 spinning
38 Flex
39 yoga
1750/39= 44,90kr per träningspass

...Nilla...


50 kronor passet

Om tio dagar åker vi på en liten tripp till Tallinn, en kryssning på två nätter. Vi ska fira våran 20-åriga bröloppsdag tillsammans med ett par som var med på bröloppet. Kommer då dricka det godaste som finns i dricka: honungsöl. Frågan är om jag tycker det är lika gott som jag brukar tycka eftersom jag reducerat sockerintaget.

Tänker att jag skulle vilja åka på någon liten tripp där det bara är att flyta runt och inte göra något, gå runt och titta och sedan sätta sig och ta en drink. Bara ha det enkelt och lugnt, utan några krav över huvudtaget. Tror inte jag kan lura med maken utan måste lura med någon annan 🙈.
Torsdags var jag på Friskis och körde det 35 passet i år. 👍 skaeventuellt i väg i eftermiddag och köra ett 70 minuterspass, dags att steppa upp och jaga bort slöheten i ryggraden.
1750/35= 50kr passet
...Nilla...


Dålig stämning

Mitt jobb alltså.........jag trivs verkligen med det och känner att jag gör nytta men ibland får jag stå ut med en del kritik mot min arbetsroll. Synen på chefer är ofta kass och det verkar ibland som om folk tänker att chefer överlag är bara till för att jävlas och helt inkompetenta. Hm...... Jag är ingen perfekt chef, nä långt ifrån och ibland har jag gjort saker som blivit fel men också tvärtom. Jag har avslutat personal som på något vis har misskött sig men aldrig utan att de fått en chans och ibland flera chanser. Har även i privatlivet ibland fått höra att jag inte ska tro att jag är något för att jag är chef och att mina åsikter är inget värda. Sedan finns det en del som kan säga grejer på skoj och det gör vi väl om alla jobb. Mina senaste träningspass på Friskis och Svettis har jag varit på samma pass som en person som jag fått omplacera på grund av misskötsel för fyra år sedan och vi var givetvis inte överens om misskötseln. Gissa om hon blänger på mig men jag hälsar och behandlar henne som vem som helst. Förresten provade jag yoga på gymmet stället för att göra det hemma, tänkte att jag kunde lära mig något, tror jag kommer gå på detta pass igen.....hon får väl fortsätta blänga. 33 spinning 34 yoga 34/1750= 51,50 per pass ...Nilla...

Ösregn

Sitter nu klar för att bege mig till jobbet och det ösregnar, mullrar och blixtrar. Skönt att det nu slår om och vi får lite drägligare temperaturer, över 30 grader har jag svårt att klara.

I onsdagskväll var jag på Hogos med några kollegor på After Work och det var en sådan underbar kväll varm men behaglig. Åt musslor och drack Aperol. Åkte buss för första gången på väldigt länge och tyckte det var skönt. Tror jag ska börja åka buss oftare och slippa parkeringskostnader. Skönt att sitta och lyssna på ljudbok och titta ut utan att bry sig om trafiken.
Nu då till mina matvanor som under vintern gick helt över styr. Hade ett sockerbehov som gjorde att jag nästan bara åt socker tyckte jag. Maken var inte bättre han, nä han var faktiskt ännu värre.
Tror det var någongång i April jag bestämde mig för att nu får det vara bra och började leva kolhydrat snålt och efter vår semester i Italien drog jag med maken i två veckors strikt LCHF. Det gick till en början väldigt bra men sista veckorna har Ingemar haft magproblem och han tror att det är för att han äter för mycket fett. Men jag fortsätter men inte lika strikt.spinning igår igen.
1750/32= 54.70 per pass
Vecka 32 och 32 pass= ett pass i veckan.
...Nilla...

Dags att röra på sig

Hoppsan, jag har inte varit på Friskis sedan spinningpassen på 90 minuter slutade sista veckan i mars. Hade tänkt börja jogga men det fungerar inte med fotskrället. Ja, dessutom har det varit på tok för varmt också.

I går tog jag tag i slöheten och kastade bort den, åkte till gymmet och körde spinning. Det var skönt att komma igång och få svetten att spruta. Bara lite rädd att jag inte ska får mig tillräckligt med vätska och vakna med kramp, men det gick bra.
Dags att börja räkna på vad passen kostar igen då
1750/31= 56,50 per pass
...Nilla...

RSS 2.0