Morgonpromenaden

Visar lite bilder från min morgonstund:


Kunde även visa ett mäktigt skoskav men det är bara vidrigt!

Håller nu på att packa för en helgtripp till Malmö tillsammans med svåger och svägerska.
Vi har en överraskningsupplevelse för svågern som fyllt 50.
Får se om gammelgubben orkar.

......Nilla....


Ny kamera

Första bilden med min nya kamera:Helt utslagna men mamman till barnet passade minsann på att använda min nya kamera

Idag har jag satt gränser för mig själv. Jag lägger ner alldeles för mycket tid till ett spel på facebook till ingen nytta. Har till och med drömt om spelet i natt, sjukt va?

Nä nu har jag bestämt att jag får inte spela det om jag inte gjort någon form av motionspass för det är där jag borde lägga tiden. Har därför startat dagen med en timmes rask promenad.

Visar en bild till:


.....Nilla....


En liten cykeltur......

Andra semesterveckan flyter på den också men kanske aningen för fort. Har hjälpt dottern med att få ordning i sin lägenhet. Det lilla charmtrollet Axel har varit med. Det är så roligt att höra honom säga saker som man förstår kommer från någon vuxen.

Köpte en ny kamera men förstår inte riktigt alla funktioner........ Tur att jag har Jesper som får visa och hjälpa.

När vi kom hem från Mallis ställde Ingemar sig på vågen och var jättelycklig för han vägde mera än han någonsin gjort. Jag vill inte berätta vilken känsla jag fick när jag klev upp på samma våg.

Nä nu måste jag göra något åt det här men samtidigt har jag semster och vill inte behöva tänka mat hela tiden. Men motion kan jag tänka mig. Planeringen var att ta långpromenader varje dag men.......det har varit så mycket annat.

Idag när jag hade plockat iordning här hemma fick jag för mig att cykla till min systers sommarstuga, tror att det är lite mera än två mil (ska mäta imorgon). Om jag cyklar dit kan syrran skjutsa mig hem var planen.

På med cykelhjälm och med fyllda flaskor med vatten gav jag mig av, syrran hade lovat att komma och hämta mig på vägen om det inte funkade.

Ganska många uppförsbackar och jag stannade tre gånger för att dricka och en gång för att MP3-spelaren krånglade. Det tog en timme och 45 minuter, då hade jag varit och vattnat vid mor och fars grav också.

Tyckte att det gick bra även om det var tungt ibland och när jag suttit hos syrran en stund tänkte jag: Va faan jag cyklar hem också.

Iväg igen trampa, trampa. Nu slarvade jag med vätskan och stannade bara en gång, vilket jag känt senare under efterdagen.

Hemma skakade benen och händer och rumpa värkte. Fått vätska på mig bö om bö. MEN jag gjordet och då mest för att Therse inte trodde att jag skulle klarat:

HAHAHA
Där fick du Tessan AHL

Undrar om jag kommer upp ur sängen imorgon???

...Nilla...

Mallis

Hemma efter att varit i paradiset:


Ja Mallis är så fint att man nog kan kalla det paradis. Finaste sandstrand, god mat och sangrian den ni!Vi har latat oss mest men även varit på utflykt. En heldagsutflykt med grottor som huvudmål. Det var som en sagovärld där nere 30 meter under jorden.


Vi var också vid Puerto Christo en liten fin stad:Vi avslutade utflykten med att likörprovning, det fanns 29 olika sorter. I den byggnaden var det över 40 grader varmt. Nä, några 29 sorter var det inte tal om att klara av för min del, jag kanske provade max 5 för likör är inte min grej liksom.En annan utflykt var på cykel. vi hyrde den i tre timmar och jag trodde att vi kunde ta oss in till centrum på den. Vi cyklade och cyklade men kom aldrig till något centrum. Svetten rann och vi fick en del motion:
 

På marknad i gamla Alkudia fanns det hur mycket som helst, skor väskor, kläder, frukt prydnadssaker m.m.
Vi handlade plånböcker en liten väska och en klänning. Kunde shoppat hur mycket som helst.
Men vi har till den mesta tiden legat och latat oss vid polen, ja vuxenpolen där det var lugnt och men måste fyllt arton för att vara vid, vilken tur att vi fyllt det:


Men jag tror inte det vara några barn som var ledsna för det för deras bassänger var inte tokiga heller:Det här var första semesterveckan

......Nilla.....


I morgon är en annan dag

Nu börjar det närma sig, semestern alltså. Den här veckan har varit otroligt lång.

Men nu väntar fyra veckors semester och i morgon kväll lyfter planet 21,30 mot Mallorca. Ska bli så skönt att bara slappa en vecka, äta gott och dricka gott.

I kväll har jag varit nere vid hamnen i Nyköping och ätit rökta räkor, fisksoppa och druckit öl.
Tack för ikväll brudarna.

Nu ska jag bädda ner mig tillsammans med en kylklamp för i morgon är det utflytt från lägenheten och resa hemåt efter att jag jobbat klart.....Nilla...


I väntan på semester

Nu är det inte långt kvar till den efterlängtade semestern. Det är konstigt att semestern blir så välbehövlig dagarna innan. Hjärnan blir inställd på att snart är det ledigt och då kommer tröttheten fram.

Nu när det är så häe varmt vill jag mest ligga vid strandkanten:På lördag ligger jag vid Medelhavet och bara njuter.

I fredags var jag hos frissan och tog bort en hel del av mössan jag hade på huvudet trots protester från familjemedlemmar. Men jag tänkte att det är inte de som känner hur svetten rinner i nacken och hur håret krullar ihop sig.


Blev nöjd även om jag ser sur ut på bilden. Hur som helst det är ju bara hår, egentligen inget viktigt.

Idag var jag hos en guldsmed och bytte ut guld till något jag vill ha. Eftersom jag gillar Efva Attlings smycken blev det av det:

Halsbandet fick de beställa och jag hoppas få det före fredag, fint va?

Jag har det här halsbandet sedan tidigare:


Funderar på att köpa de här örhängena men .... hur mycket smycken behöver man?
....Nilla....


Shopohollic

Kunde inte lugna mig med ny resväska Utan tog med mig "systra mig" till storstaden Norrköping. Nu är den min men jag ändrade mig till den rosa, lyssnade på Sally som tyckte så:


Tycker den är riktigt läcker och jag kommer att se den när den kommer rullande på bandet.

Vi tog sedan ett varv inne i City för jag tänkte köpa ett par vita leggings.

När vi parkerat gick vi förbi en av de bästa skoaffärerna. Jag har riktigt längtat efter att komma in till Norrköping och frossa i skor eftersom det är så värdelöst med det i Nyköping.

Blev kär i två par:


Så himmelskt sköna båda paret och jag kunde inte välja..... Vet att det nästan är sjukt men var tvungen att köpa båda paret......

Men det var vita leggings som jag skulle ha så till den affären där jag köpte mina svarta sist. Ojojoj vilken rea. Men jag köpte bara en klänning/tunika:Ville egentligen ha den i en annan färg men mina storlek var slut i den. den var så skön och den kommer bli perfekt på Mallis.

Men jag hittade inga leggings.

På vägen hem stannade jag hos de här och jag tycker att de har det riktigt fint.


Bra planterat av syrran (tack).

Nu till frissan och eventuellt göra en revolution, om jag törs....

...Nilla...


HemmaNu är jag hemma i Ö-Husby för det vankades tandläkarbesök idag, inte det bästa jag vet. Jag går var tredje månad bara för att jag samlar tandsten som den värsta ekorre. Det blir alltid en massa tjat som tandstickor, mellanrumsborstar o.s.v. Hon tycker visst att jag ska sitta och tygga på en tandpetare för jämnan. Vi pratde om att jag åker till Mallis och då såg hon mig sitta och dingla med benen samtidigt som jag använde mellanrumsborste. Du kan ju drömma, sa jag.

Jag använder ändå mellanrumsborsten nästan varje kväll, sköljer med baktieriedödande men ändå får jag tandsten: Kan inte någon ordna vaccin?

Men vilken sommar vi har, idag var jag och inhandlade fyra fläktar till jobbet, fyra stora vattenmeloner och då såg jag den här resväskan:Tror att jag köper den nästa vecka, den fanns i rosa också men tror jag tar den blå, tror jag, eller?

....Nilla...


Periodare

Vilken periodare jag är!

Nu har jag tränat tre dagar i rad och nu blir det vila i fyra dagar. Du kanske undrar varför? Jo imorgon jobbar jag bara till lunch och sedan åker jag hem för att gå till tandläkaren, har sedan tagit ledigt på fredag också.

Hemma blir det ingen träning det vet jag bestämt utan det får bli på måndag efter jobbet.

Men sen då när jag har semester och är borta här ifrån i fyra veckor......ja det blir som det blir.

Vet ni vad det sämsta med nyköping är?

Dåliga skoaffärer!


Får väll vara nöjd!

Idag tyckte jag det var dags att boka in mig på en gruppaktivitet på gymmet. Bokade då in Easy-Line 30 minuter till klockan 17,00.

Trappar ner till gymmet på stan och väntar glatt i cirkelrummet ........ när klockan slog 17.00 började jag känna mig ganska ensam och gick då ut till den instruktör som fanns där. Vi kom fram till att jag skulle varit på gymmet nere i hamnen..........

Men ingen ide att misströsta. Jag körde Easy-Line ensam vilket är många som gör, inte lika roligt men....

Hur går det till då? Jo nu ska Fröken Duktig förklara:

Det finns en pelare som får stå mitt i rummet och den växlar i färg efter den tid du ställer in den på:
Du sitter på en av träningsmaskinerna och jobbar så fort du kan i mitt fall 30 sekunder. När pelaren går över i rött har du fem sekunder på dig till nästa maskin innan den slår om till grönt. Det finns nio olika maskiner.

Det här är riktigt jobbigt och passen är på 30 eller 45 minuter och då med en tränare som går runt och peppar. Jag körde fyra varv och får vara nöjd för imorgon är det styrketräning igen.

Jag var inne förut och tittade på min bokning till Mallis och den visade en skylt:

10 dagar kvar!

.......Nilla.....


Semestertankar

Under förra veckan tyckte jag att det var okey att det var en bit kvar till semestern......
Efter den här helgen är det värre. Längtar riktigt nu.Helgen har innehållit sol, bad, grillning, uteservering med plankstek, öl, rosévin, barnbarn, besök från Malmö.

Men nu är det arbete som gäller och träning efter jobbet:....Nilla...


RSS 2.0