Men jag fattar inte!

Nu kan jag säkert inte sova inatt för jag är frusterad.

På eftermiddagen idag hade jag ett möte på rådhuset. Parkerar bilen på Trädgårdsgatan och ska gå och köpa en biljett. Vet att jag på väg till biljettautomaten rev i fickorna efter mynt att stoppa i men får inte ihop det. Framme vid automaten är det en STOR hundbajs som jag har koll på för att inte sätta fötterna på.

Eftersom jag inte har några mynt får jag använda kort och försöker först med bensinskortet, får meddelande att kortet inte är giltigt. Nu har det kommit en man bakom mig och jag säger till honom att han kan få gå mellan och att det inte är jag som är skyldig till högen. Vi har ett snabbt enigt samtal om att vi inte förstår hur hundägare tänker.......

Inte heller hans kort funkar och nu försöker jag med bankomatkortet men inte någon biljett. Vi ger båda upp och jag har nu bråttom till mitt möte och chansar ......betalar inte.

Efter mötet börjar jag känna efter mina bilnycklar. Inte i fickan där de brukar vara. Men hittar dem inte i väskan heller!!!!

Lugn, lugn de måste vara någonstans och mina bilnycklar hänger tillsammans med hemnyckel och cykelnyckel i en rosa rem. De kan bara inte försvinna!

Framme vid bilen letar jag fortfarande men NEJ. Börjar tänka tillbaka på biljettstrulet och allt där omkring. Hm. låste jag bilen? Känner på dörren och bilen är öppen. Letar genom bilen och tittar runt men inte någon nyckel.

Ringer nu hem till Igge och ber honom komma in med extra nyckel. Medan jag väntar på honom ringer jag till personen som jag träffade på Rådhuset för att se om hon hittat någon nyckel, men inte.

Nu är jag tjurig och då går det som det går. Gick till kinaresturangen och köpte hem mat för jag tänker inte laga någon.

Men fattar inte var nycklarna tog vägen så om du ser ett rosa band med en bilnyckel, en assa nyckel med björnar på och en cykelnyckel så vet du vems de är!

...Nilla...


Ingen ide att misströsta!

Nä det var inte något jättestort minus men dock ett minus. Fyra hekton på senaste veckan och först blev jag "lite" sur men jag är inte långsint.

När jag sedan tog upp kycklingfileér ur frysen, cirka 500 gram tänkte jag att ungefär så här mycket har det försvinnit från min kropp.......

På eftermiddagen velade jag lite om jag skulle åka till gymmet eller om jag skulle åka hem. Kände mig lite omotiverad till träning men tänkte att jag åker ner och tränar "bara lite".

HA, skulle jag sedan träna bara lite när jag är där?

När träningskläderna är på och uppvärmningen är avklarad går det av bara farten. Avslutade med att jobba med min fobi för löpband. Planerna var att gå snabbt i tio minuter men när jag fått upp gångfarten kände jag att det var lättare att jogga. Inte för att jag joggade någon längre tid men iallafall tre - fyra minuter.

Känner mig så nöjd med mig själv!...Nilla...


Utan långkalsonger

Att våren nu är på framsteg det syns både med att dagarna är längre och att solen värmer där det är lä.

Men utan att verka som en olyckskorp vill jag bara säga att det kommer några bakslag som alltid och jag förbereder mig för att inte bli besviken.

Tog i dag en längre tur med stavarna (5 km), tänkte först ta de vanliga stavarna men de känns inte bra, alldeles stumt. På turen kändes det att kylan finns kvar och att på skugga ställen fanns det mycket is och risken för att halka var överhängande.

I morgon är det dags att väga in sig igen, förväntar mig inget underverk men något litet minus tycker jag att jag är värd!...Nilla...


Spinning

Då var det första och efterlängtade spinningpasset på Friskis och Svettis avklarat.

Är inte jättenöjd, passet var inte jättekul men det berodde nog mest på att det inte var musik i min smak. Men det finns så många fler pass att välja på så det ordnar sig.

För övrigt har det inte blivit jättemycket träning den här veckan: ett gympass, en stavgång och ett spinningpass. Men det tar på krafterna att börja ett nytt jobb så jag är inte såå arg på mig själv.

Sköter mig skapligt med matintag men i fredags kväll var jag så hungrig och åt nog en del för mycket. Men jag har inte ätit något godis fikabröd eller liknade.

Bra va?

...Nilla...


På banan

Efter en natts sömn mår jag riktigt bra igen, känner inga symtom på förkyldning eller influensa.

Inte heller någon träningsvärk och så kan vi inte ha det. Eftersom jag hade tillfälle att sluta tidigt tog jag vara på den tiden och åkte till gymmet. Det är så skönt att styrketräna och bli svettig.

Avslutade med tio minuter promenad på löpbandet. Löpbandet har jag lite skräck för och blir lite yr i huvudet på något vis. Ska försöka ta minst tio minuter vid varje gymmning och åka på farten så kanske löpbandsångesten blir botad.

Imorgon är det tänkt spinning, hoppas nu det blir av.

...Nilla...


Lite SvackaSom jag hade längtat efter ett spinningpass och vad händer?Känner att jag inte är riktigt okey, har lite ont i halsen känner lite huvudvärk och är så trött. Rädd att en bacill flyttat in. Tröttheten kan bero på att det är mycket nu att hålla reda på i nya jobbet men nä, det är något annat.

Beslöt mig för att avboka spinningpasset som jag var inbokad till i kväll, tänkte ta en promenad istället men somnade i fåtöljen när jag kom hem.

Får se om det blir spinning på torsdag!

...Nilla...


Vågen dog
-0,9 %

Men sedan dog vågen!
Nä, det var inte jag som tog livet på´n!

...Nilla...


Hur blir det med gula strecket!

Söndag och imorgon smäller det ........nää inte smäller det men det är dags att kliva in på nya jobbet. Hur känns det då? Jo det känns bra och det är skönt att komma igång.

Satt på förmiddagen och tittade på olika träningssidor och läste om de delade meningarna om träning före frukost. Det fanns en forskning som visade att det faktiskt är "lite" högre förbränning MEN att vi automatiskt inte jobbar lika hårt som om vi hade ätit och att det därför inte spelar någon roll.

För min del spelar det ingen roll utan jag tycker bara det är så skönt att gå på morgonen och sedan blir hela dagen bättre. Om jag först skulle äta frukost skulle jag sedan vänta minst två timmar och då är det inte säkert att det blev gjort.

Läste också lite om att svettas och så fick jag igång mina tokiga tankar. Om man torkar bort svetten medans man tränar så svettas man mera. Provade det idag vid träning. Jag brukar torka bort svetten som kommer men idag tänkte jag på det och jag tror att jag svettades mindre eftersom jag inte torkade. MEN är det inte bra att svettas i viktminskningssyfte!
Jaja det är vätska man tappar men varje gram som syns på vågen motiverar.

Idag när jag åkte in till gymmet satt jag och laddade med bra musik på radion och blev så fest sugen. En sådan där helt galen fest där alla bara släpper loss, som min 50 års fest.

Uppladdningen gjorde mig lite övertänd och när jag klev upp på crosstrainings maskinen körde jag på som en galning (med mina mått mätt). Efter fem minuter började jag undra hur jag skulle orka de tjugo minuter jag tänkt mig. MEN jag är envis och kör de tjugo på vilja men inte i samma takt som jag började.

I morgon är det dags att väga in sig. Målet har varit två procent men är tveksam till att det är nått, vi får se.

Simma lugnt
(om nu någon är ute och simmar)

...Nilla...


Av med sparkdräkter

Två veckor går fort det kan jag lova. Trots att jag inte haft något inbokat utan bara tagit dagen som den kommer.

Nöjd med att det inte finns massa tvätt i tvättstugan utan fått undan allt det.

Men nu är det dags att börja planera för vardagen men samtidigt är det lite svårt eftersom jag inte har så mycket koll på arbetet som nu väntar.

Tänker iallafall få familjen att hjälpa till att skriva matsedel för veckan som kommer och inhandla så att vi inte måste åka till ICA varje eftermiddag eftersom jag då kommer att vara lagom trött. Visserligen går Igge nu ner att arbeta 50% men det är ju inte för att serva mig.

Igår, fredag, var jag på Friskis och Svettis och körde ett gym pass vilket känns i kroppen idag. Men efter min morgon promenix känns det bättre.

Om jag går på morgonpromenad imorgon också har jag bara missat en morgon på två veckor, tusan va bra av mig!

Tänker att jag vill fortsätta gå på morgonen men måste då gå upp så tidigt för att hinna innan jag ska till jobbet.....vi får se hur jag gör. Behöver då gå ut vid sextiden vilket inte är omöjligt.

...Nilla...


Plötsligt hände det! Med mina händer!

Visst är det snyggt med lagom långa naglar som är målade i en snygg färg?

Jag har ganska bra naglar och de ser långa ut även när de inte är det. När jag var i Tallin sist tog jag manikyr och har sedan dess haft målade lagom långa. Men idag kände jag hur jag fastnade med nageln i något klädesplagg och märkte då att ena långfingersnageln var av så där jävla långt in som gör så ont och som man fastnar i hela tiden. Dags att kapa ner naglarna för när det börjar brukar övriga naglar snart sjunga samma visa.

Hade inte tid med nagelvård i den stunden utan skulle in och besikta Jespers bil. På väg in till Norrköping tänkte jag att jag kunde se om de hade dropp in på nagelbaren i Hageby Centrum för att få nageln som var trasig fixad.

Blev kanske inte som jag tänkt mig men nu ser jag ut så här:Jag har inte bestämt mig för om jag tycker det är snyggt eller inte men aningen konstigt känns det.

Akrylnaglar 480 kronor!

Konstaterade att jag mådde lika bra efter som innnan och att ingenting blev förändrat i mitt liv förutom 480 mindre på kontot och att jag hade ........konstiga naglar. Men hela och hårda.

Dessutom såg jag nu till att lösa medlemm på Friskis och Svettis så nu är det bara att köra på. Ska ta en tur dit imorgon efter att jag varit hos frissan.

...Nilla...


Dessa lata dagar!

Men vad hände?

Här hade jag skrivit ett inlägg och plötsligt försvann allt....... hm......bara börja om. Men det är ju vad jag gör hela tiden med min jojobantning för det är precis vad det är..... men skam den som ger sig.

Snart är min semester slut och det är helt okey för någon hemmafru är jag inte. Har en liten oro för att bli sjuk eftersom Jesper haft hög feber i flera dagar och varit riktigt risig. Men jag mår bra och känner mig inte det minsta sjukling så nu ska vi inte "måla faan på väggen".

Har inte varit på Friskis och Svettis och löst något träningskort men är riktigt sugen på ett ordentligt träningspass, helst spinning.

Jag har tröttnat på min spinningcykel som jag visserligen blir riktigt svettig på men det finns inget mellanläge på den mellan för lätt och för tungt. Maken håller på att titta på lösningar för det.

Ideén att sitta där och cykla och samtidigt se på någon musikfilm är bra men Fame var inte ett smart drag. Det är inte mycket musik i den filmen ...... och den DVD som jag fick gick det inte att få fram svensk text på och eftersom det låter om cykeln så hör man inte ordentligt.

I min nuvarande kamp använder jag ingen speciell diet utan räknar kalorier och till min hjälp använder jag http://matdagboken.se

Matdagboken är ett billigare alternativ än de flesta databaser som går att använda sig av. Här finns färdiga menyer både för låg kalorie, ISO, LCHF och så vidare men dem använder jag inte utan äter vad jag själv tycker passar för dagen. Skriver sedan i och den räknar åt mig hur många kalorier jag fått i mig och skriver även i det jag tränar och då skriver den i det också. Peppande att se att min morgonpromenad med pumpstavarna bränner 226 kalorier.

Nä ni, nu är det dags att klä på sig och bränna 226 kalorier för att sedan åka till stan och göra ombesiktning på Jespers bil eftersom han nog inte orkar själv och jag ska nog ändå ta ett varv på stan. Kanske Friskis och Svettis!

Ha en bra dag!

...Nilla...


Chockar kroppen med att inte träna idag

Första dagen av åtta dagar som jag inte tränar.

Hade från början tänkt ta min morgonpromenad men eftersom jag blev väckt halv sex i morse av en orolig pappa till en feberyrande tjugoåring och sedan somnade om vid åtta blev inte förmiddagen som den brukar

Så dags att använda en till av 50-årspresenterna, den här var från några kusiner. 
Aromamassage var bokat till kvart över elva och den var gudomligt skön. Att ligga i över en och en halvtimme på en massagebänk helt avslappnad och bli masserad med mandelolja det är jag riktigt bra på.

Terapeuten hade en liten hundvalp, stor som en igelkott, i en bur i behandlingsrummet som vaknade och gnällde lite och som kompensation för att hon kanske störde fick jag även en ansiktsmask. Jag märkte knappt av hunden utan trodde att pipen hörde till musiken som spelades.

Men tror nog att i morgon måste jag åka till friskis och lösa träningskort för jag känner för ett ordentligt pass nu, ett med bra musik och att få sträcka ut musklerna ordentligt. Kanske spinning eller att baspass.

För till nästa invägning är målet två procents viktminskning..... vilket inte är rimligt men det är ändå mitt mål. Bara jag inte blir sjuk nu när bacillerna finns här i huset.

...Nilla...


Borde inte vara besviken


Vet inte om jag är så besviken men jag hade en vilja att ha gått ner 3% under veckan som gått.

Men min vilja står i skogen och växer (tydligen har min kropp stått på samma plats) och viktminskningen blev 2,2%.

Nu undrar jag om jag är under gula strecket och har risk att få åka ur?

hur aom helst har det varit mycket slit för de här %:en men ska försöka hålla samma tempo en vecka till. Efter det börjar jag jobba och det blir inte lika lätt att lägga tid på träning men det är inte omöjligt. vore bra om jag fortsatte med att ta ett pass på morgonen före frukost.

Allt har med vilja och jävlar anamma att göra...Nilla...


En vecka till ledigt

Mmmmm här går man hemma dag ut och dag in och bara latar sig ...... förutom att sköta allt här hemma vad gäller mat, disk, tvätt, bäddning, damsugning, inhandling ........ Men det är faktiskt helt okey.

Men jag har även tänkt på att försöka minska min kroppshydda också och har därför börjat varje morgon med stavgång en halvtimme -5 minuter. Stavarna är utav den senaste flugan med pump. Det är faktiskt riktigt jobbigt och jag får snart upp flåset, blir riktigt svettig faktiskt. det här har jag nu gjort sju mornar i rad före frukost. Sammanlagt 175 minuter på en vecka.

På eftermiddagarna har jag kört spinning på min spinningcykel i en halvtimme, alla dagar utom lördag. Jag är tycker jag själv en van spinnare men min spinningcykel är inte av den högklass som finns på gymmen utan mycket jobbigare men det går. Sammanlagt har jag kört spinning 180 minuter.

En situps-bräda äger jag också och den har jag varit på lite grann, tre gånger har jag kört 3 gånger tolv alltså 108 situps men magen är ändå kvar ....

Jag har också varit noga med matintaget och faktiskt räknat kalorier under hela veckan legat på mellan 1000 och 1500.

I morgon när jag vaknat är det dags för vägning och jag hoppas på ett minus på 3% .... ja för det är väl i procent man ska räkna nu mera...det har jag sett i Biggest Looser.

Rapporterar i morgon hur det gått och om det är värt att fortsätta denna fettkamp!

...Nilla...


Robert GustavssonIdag tog vi bilen upp till Stockholm, maken och jag. Vi hade biljetter till Robert Gustavssons 25 års jubelium på Circus.

Biljetterna var en present till mig på min 50 årsdag från storasyster och lillebror med familjer.

Lärde mig många nya skämt som jag glömt....

Tyckte hela showen var kanon och blev snopen när den var slut.

Tack till syrran och brorsan.

...Nilla...


Inte ofta som någon verkligen visar att man betyder något

Nä, men det händer!

För en vecka sedan tog jag avsked från en grupp som har gett mig så mycket glädje och gott samarbete under två år.

För att visa sin uppskattning av mig som person hade de köpt några speciella presenter.Med tanke på att jag nu skulle vara ledig i två veckor!Oj, vad den blev suddig men de här fyra personerna är änglar de också!

Men så till den finaste presenten och som jag nu använder dagligenInuti koppen fortsätter texten med

......för mig. Du får mig alltid att må bra och
 din värme och omtänksamhet gör mig lugn
 och trygg. Jag saknar ditt sällskap när jag är
 utan dig och du är alltid lika viktig för mig.
 Tack för att du finns!

Kommer verkligen att sakna dessa fyra änglar!

...Nilla...


Rör inte mina valkar!

Fjärde semesterdagen men idag mår jag inte hundra (vilket uttryck). Aningen hängig, irriterad, trött och ont i huvudet.

Troligen beror det på att jag gör ett nytt försök att tappa lite av min kroppshydda och kroppen skriker "rör inte mina valkar"!

Då var det det där med att lyssna på kroppen som jag hört någon säga. Nä för om jag skulle lyssna på min kropp skulle jag sitta i en hörn och äta choklad.....

...Nilla... 


Jag och mina ilandsproblem

Usch vad jag är bortskämd! När jag vill ha någonting kan jag oftast bara handla det, ja om det rör sig inom rimliga gränser alltså.

För att göra bot för det har jag bestämt att februari månad varje år är en månad då jag inte får inhandla något som är personligen till mig.

Nu har jag fått för mig att jag ska börja använda min gamla spinningcykel som jag har men att jag samtidigt ser på någon musikfilm. Jag har nu spinnat mig igenom Mamma Mia men sedan har jag ingen mera film.

På ICA såg jag att de hade Fame för 59 kronor men den kan jag inte köpa förrän i mars.

Dryftade problemmet med min smarta syster som kom på att det är ju alla hjärtansdag snart och jag får ta mot presenter.

Nu är maken införstådd med mitt problem och vill då inte annat än att lösa dem. Alla hjärtansdag kan firas lite tidigare år, bara han kommer iväg till ICA.

Någon som har t.ex. Grace på DVD att låna mig?

...Nilla...


Överflöd

Efter att ha haft två bostäder i fem år har det varit nödvändigt att ha dubbelt av en del saker. Nu när jag bara har en bostad märker jag hur mycket jag har av vissa saker.

Som strumpor t.ex. jag har säkert 30 par och likadant med trosor, lådan går nästan inte igen, inget jag behöver shoppa på många år......

Kryddor till förbannelse, dubbelt av alla tror jag, pasta, ris m.m. skåpen är fulla till bredden...

Inte nog med att jag haft dubbla bostäder, jag såg visst till att få hem en del av mamma och pappas bohag också.

Bestik i mängder, varför har jag samlat på mig det? Mattallrikar, skålar och uppläggningsfat.

Der här känns galet!

...Nilla...


Vilken skatt

I lördags var Ingemar och jag i Nyköping och tömde lägenheten. Fick hem en massa saker som jag egentligen inte behöver men eftersom min man är som en ekorre som samlar nötter ska det mesta sparas och eftersom vi har plats så blir det en del grejer som står undangömda.

Idag tog jag hand om en del och rensar ur det som faktiskt ska slängas, hittade då i en garderob i källaren den här korgen:Udda strumpor!

Undrar var makarna till de här strumporna tagit vägen? Hahaha tror nog att det är mera än tio år sedan den här korgen blev undanställd.

Förstår ni att jag tycker vi behöver rensa?

...Nilla...


Utlovade bilder från TallinnHonungsölen på Old Hansa med bästisen Inga-LillMiddag på hotellet kött, som vi steker på heta lavastenar.KatedralenUtsikt från utsiktsplatsenBorde ha köpt den här hatten ....Rökt ostsoppa på Molly MalouVägen till gamla stanPorten in i gamla stan från hamnenFula blomlådor i form av liggande grisar.

...Nilla...

Avskeden duggar tätt!

Av min underbara personal på Arken har jag idag fått den här:En korg full av läckerheter så som ostar, vin, choklad, marmelader, kex m.m.

Ni vet att jag kommer sakna er och det bästa vore ändå om hela Arken flyttades till Vikbolandet.

...Nilla...


RSS 2.0