Hej då LotstorpetNu står Lotstorpet tomt och väntar på sina nya ägare.
Kändes ganska jobbigt idag när jag gick genom ett tomt ekande hus. 
Samtidigt är det ändå en lättnad eftersom all ledig tid gått till att röja upp, nu kan jag ta tag i mitt eftersatta hem. 

Ska nu jobba fem dagar och sedan har jag en vecka semester vilket ska gå till att ordna för student plus att vila lite. Tror att jag då ska se till att komma igång med joggning i skogen.

...Nilla... 


För mycket salt gör mig törstig!

I onsdagskväll lagade therese middag till henne och mig. En riktigt mumsig fiskgratäng, bara det att det kanske var lite för salt. På Torsdagen åkte jag på dagskryssning och då var jag tydligen jättetörstig hela dagen....Måste varit fisken.

Men roligt hade vi och naturligvis hittade jag ett par läckra skor, Frida köpte likadana.
Det inhandlades en del annat också:


Vissa hade problem med att få med det hem....nämner inga namn men jag tror att det var någon styrelse medlem.Roligt hade vi hela dagen men.......fredagen var svår.

.....Nilla.....


Födelsedag på söndag

På söndag är det en stor dag för då fyller Axel tre år. Therese och jag har varit och inhandlat några paket. Therese och han kommer att vara hos oss och vi kan då gratta honom på morgonen, eventuellt med pannkakstårta.

I morgon ska jag ut på en dagskryssning med trevliga vänner. Vi kommer att mysa hela dagen med god mat och mycke öl. Kommer att inhandla diverse i Tax-Free, hittar säkert något åt Axel där också.....Axel....


MC-gäng

Idag var det julafton för ett gäng MC-knuttar. De skulle på gudstjänst i Husby-Oppunda i Sörmland.
Själv skulle jag till jobbet och göra ifatt eftersom jag snart ska ha semester och åkte då med samma färja:De var tretton styckenHäftiga gubbar va?

Helgen blev kort men det kommer snart en ny!

....Nilla....


Kort helg!Helgen började ganska perfekt. Jag har varit hos frissan och fått bort en stor del av kalufsen som jag haft, nästan som värsta vintermössan. De grå stråna har också fått en förändring.

Maken och jag tykte att vädret var för fint för att stå inne och laga mat och vi åkte därför till pizzerian är i vår by. När vi kom dit höll de på att pyssla med uteplatsen och tyckte väll att de behövde bättra på färgen lite. Men att sitta och äta i doften av målafärg hade inte jag någon lust med så vi tänkte om. Tar en tur till Söderköping och äter i stället. På vägen till Söderköping ändra vi oss igen och kom på att Stegeborgs hamnkrog vore en bra ide.

Jätte vacker kväll och att sitta vi vid vattnet och se båtarna åka förbi kändes som värsta lyxen och vi fick sommarkänsla.Tog en bild på mig när jag sitter med färg i håret och ser alldeles förskräcklig ut:Är jag trött tror ni?

Resultatet blev lite kort men det växer så fort:


Helgen blir kort för jag måste åka och jobba på söndag.

.....Nilla....


400 kronor på 10 minuter

Hade tänkt att ta kontrollen över min kropp men blir motarbetad. Tränat söndag, måndag och tisdag och hade tänkt mig fortsätta i den takten.

Eftersom jag har haft mycket huvudvärk sista månaderna fick jag en fundering på om jag kanske skulle gå till en kiropraktor och kolla om han kunde få bort lite låsningar. Idag var jag där och frågade då om det var okey om jag tog ett spinningpass imorgon. Nä det får jag inte i slutet av helgen kunde jag styrketräna men på måndag morgon ville han träffa mig igen.

Men vilka pengar han drar in.....min behandling tog 10 minuter och det kostade 400 kronor.

Idag blev jag påmind om ett uttryck som jag hört förut men glömt:

"Att gnälla är som att gunga i en gungstol
Man kommer ingenstans men man har något att göra."

...Nilla....


Är huvudet dumt SKA kroppen lida

På gymmet igår var jag riktigt kaxig, tyckte att jag kunde ta i lite extra eftersom jag inte tränat på ett tag.......Idag känner jag att den idé var dum. Stönar lätt när jag ska reser på mig eller sätter mig ner.

Men trots träningsvärken tog jag ett spinningpass idag. Det passet handlade mest om styrka så nu har mina ben fått vad de tål.

Men jag har sett på Rasken och Ida och de slet hela dagarna, därför tänker jag styrketräna i morgon.

Men det bästa med den här veckan är att jag ska till frissan på fredag. En helrenovering väntar: klippning, toning och slingor. Ögonbrynen ska också få sig en omgång, riktigt längtar. Ser att det behövs.

....Nilla....


För stolt för att vara bitter

Tankeverkstaden var igång idag och då av den djupare graden.

Tänkte på två ord som båda har en negativ klang: Stolt och bitter.
Börjar med stolt. Många gånger kan det vara positivt att vara stolt och jag tycker att man ska vara stolt över många saker i livet som till exempel sina barn, sin kropp och de bara grejer man åstadkommer. Men ibland används ordet stolt i en annan bemärkelse. Att man av stolthet inte kan backa på vissa saker, samma sak som prestige.

Bitter blir en del av att de drabbas av olyckliga omständigheter i livet. Bitter är något jag lovat mig själv att inte bli och om du som är min vän ser att jag är på väg in i det tillståndet vill jag att du säger åt mig för jag är:

För Stolt för att vara Bitter
 
...Nilla....


Hur vet jag att jag kommer ihåg

Idag pratade vi om att jag kommer ihåg en del saker som människor sagt till mig för länge sedan. Sådant som är ganska oviktigt vetande men som jag då tänkte att det där ska jag komma ihåg. Jag sa till min make att allt sådant som jag just tänkt att det där ska jag inte glömma det kommer jag ihåg..........
HUR FAAN VET JAG DET!

Hade bestämmt oss för att idag skulle vi köpa en gräsklippare. Vet ni hur anstängande det kan vara? Hur många olika det finns? Vad priset varierar mellan. Åkt till alla tänkbara ställen, började klockan tio i förmiddag och var hemma vid sex. Då hade vi visserligen varit och köpt kostym till den blivande studenten också.

Varit ledig i två dagar nu och har två kvar lyxit värre.

....Nilla...

Varierande mat är nyttigt

För att må bra behöver man äta varierande mat har jag hört. Konstigt att jag mår bra idag!

I Söndags när jag kom upp till Nyköping var jag och handlade. Köpte en grillad kyckling som jag sedan rensade. Gjorde en sallad på kidneybönor och kyckling. Detta var lunchen till måndag. På måndagskvällen wokade jag grönsaker och blandade i kyckling. Gott.

Tisdagen blev det exakt samma föda som måndagen.

Onsdag var jag på Stjärnholm (konferans) hela dagen och blev då bjuden på lunch. Vi brukar få riktigt god mat där och det fick vi idag också: Kyckling med mango.

Nu var arbetsveckan slut och jag styr bilen hemåt. När jag står och väntar på färjan ringer jag hem och talar om att jag är på väg. Jesper säger att han lagar mat som kommer att vara färdigt lagom till jag kommer. Jag ser pannkakor framför mig men inte då utan han lagar till KYCKLING, RIS OCH CAFE THE PARIS SÅS. Han är bra duktig.

Idag ska jag nog laga till ....... nä det får bli lax.

.....Nilla....

SMS

Idag fick jag ett SMS som löd:

Bara 132 dagar kvar till planet mot Tunisien lyfter med alla oss ombord.
Om man går ner ett hekto om dagen har man tappat över 13 kilo till dess.

Det SMS fick mig att börja hoppas och dessutom tog jag ingen tårtbit till eftermiddagsfikat. Tack för det SMS:et Veronica.

Idag tröttnade jag på mitt gamla dataskrälle  och var och köpte en splirrans ny, som jag nu sitter och skriver på.  Den känns riktigt bra men måste köpa en dataväska också. Har inte installerat fotoprogrammet heller men allt har sin tid.

I helgen var jag och tittade på mor och fars gravsten som nu äntligen är på plats. Det känns också riktigt bra för jag vet att det var viktigt för mamma med en riktig gravplats med en sten och blommor.


                                                                                ...Nilla....

Resa planerad

I veckan har jag bokat resa till Tunisien. Vi lyfter från Arlanda den 19 september och solar oss i en vecka. Resesällskapet består av: Jag, min man, mina tre barn plus ett barnbarn. Samtidigt åker min syster med sin man, sina två barn en svärson och två barnbarn.

Här ska vi bo tillsammans.

Jag har varit här förut och tyckte då att det var ett bra hotell med allinclusive. Mycket sport aktiviteter att välja på och ett stenkast från polen till stranden.

Alltid varit en dröm för mig att vi ska kunna åka alla tillsammans och det hade varit bäst om dessa varit med:

De är så fina på den här bilden som är tagen på vår resa till Cran Canaria januari förra året.

...Nilla...


Check!


Under en längre tid har jag haft ett litet problem med kaffet på morgonen. När jag vaknar måste jag ha kaffe så fort som möjligt och jag laddar alltid bryggaren på kvällen. När klockan ringer på morgonen går jag upp i halvvaket tillstånd och trycker igång, tillbaka till sängen och sover lite till. När jag sedan känner doften av kaffe går jag upp och hämtar en kopp åter till sängen och njuter.

Jag har vid flertalet gånger glömt att stänga av bryggaren när jag gått hemifrån och kommit hem och känt doften av bränt kaffe. Detta har gjort att kannan har spruckit och att kaffet rinner ut på plattan......På det viset har det varit ett bra tag.

 Vilken misär va? Om jag somnat till lite har det inte funnits så många droppar kvar, utan det har runnit ut på plattan, bänken och ner på golvet..

Idag var jag och köpte en ny bryggare, längtar till en problemfri kaffekokning i morgonbitti...... Nilla....


Nya väska förgyller livet det också!


Idag, söndag fick jag med mig gubben in till Hageby centrum för att inköpa diverse presenter. Av en händelse hamnade jag i en väskaffär och där fanns väskan som jag länge letat efter. Lagom stor, brun och i skinn. Dessutom kostade den enbart 349 kronor. Fanns inget att tveka på. Eftersom jag nu var på scoppinghumör passade jag på att köpa tre behå:ar. Gubben köpte sig tre par jeans så nu tycker nog han att han har handlat kläder för minst ett år framöver.

På eftermiddagen tog jag mig an en joggingrunda, joggade lite mera än förra veckan men förstår ine att det är så segt. Jag kan stå på en spinningcykel i en timme men att jogga tar kål på mig, måste ha något med teknik att göra.

Men på´t igen nästa helg för i veckan måste jag ägna mig åt styrketräning och spinning.

...Nilla....


Meningen med livet, ett par nya skor!

Jag har inte köpt ett enda par skor sedan Bratislava som är för en månad sedan. Igår åkte jag in till Nya Hageby centrum av nyfikenhet. Gick in i lite affärer här och där, hamnade i en provhytt:

Vilken skön jeansskjorta och till det ett par jeansleggings, typ. Fick följa med mig hem.

Fortsatte runt och undrade: Var finns det någon skoaffär, han bara tänka tanken så dök en upp:


Riktigt sköna och passar bra nu till våren.

Föräldrahemmet är nu städat och klart inför första visningen. Plocka blommor i trädgården och försökte mig på lite arrangemang:Hittade ingen enfärgad kruka vilket varit att föredra men buketten blev fin tycker jag.

....Nilla....

RSS 2.0