Måste hålla i nu

Om du undrar hur jag sköter mig kan jag bara säga......skapligt!

Eller, nja.... hur lägger jag fram det här då? Okey säger det rakt ut: Igår var jag ute och åt onyttigt och drack två öl... men man måste väll leva också?

Jaja nu var jag iallafall på gymmet idag och tog igen lite. Förstår inte varför jag inte varit där oftare på sista tiden för jag gillar det verkligen.

Tänkte nu visa vilka bilder datorn på gymmet visar när jag är klar:Den här bilden visar dels vilka datum jag har styrke tränat på sista tiden, staplarna till höger som är lite tjockare visar om jag gjort det som jag ska. Den ljusa stapeln visar vad jag hade för planering och den mörkare om jag utfört det som var tänkt.Den här visar hur mycket jag lyft och hur fördelningen är mellan mage, rygg, bröst och ben. Bröst är den vita, rygg den rosa, ljusbrun på ben och mörkbrun på mage. Jag jobbar mest med benen och lyfte idag straxt över 10 000 kilo.Här visat antal kalorier som jag bränt. Den gula pricken är vid motions delen (197) och den gröna på styrkan (341). Idag var det sammanlagt 538 kalorier.

Det här tycker jag är så roligt att se och jag vet inget annat gym som har liknande. På deras hemsida står att jag får ta med kompisar till att prova deras gym. Om du sedan blir medlem och har mig som värvare får jag en present.

Vore roligt med en träningskompis...

....Nilla...


Uppstraming tack!

Nu får det banne mig vara nog. Jag har ingen ordning på mig och blir bara större och större. Äter det mesta jag kommer över och rör mig inte mera än jag behöver. Sover dåligt eftersom jag nog snarkar på grund av fettman. Mår egentligen inte alls bra ... men inte dåligt heller.

Nä nu tycker jag att jag borde skämmas: jag har ett gymmkort som jag betalar 311 kronor i månaden på. Träningsprogram inlagt, kan inte heller säga att jag inte har tid för det har jag om jag vill.

Med två utlandsresor framför mig måste jag nu ta tag i saken.Bildbevis från omklädningsrummet på gymmet.

.....Nilla....


Snabbare än en gris blinkar

Då var det bokat:Jag hade tänkt ha en helt obokad semester, fyra veckor som jag bara ska ta som de kommer.
Men jag satt härom kvällen och tittade lite på resor och frågade maken om han ville följa med till Mallis? Han ville tänka lite och fick då fem minuter på sig, under den tiden sa han aldrig nej så nu har jag beställt.Den 16 juli 21,30 lyfter vi från Norrköpings flygplats till Alcudia på Mallorca.

Så var det med det..


...Nilla... 


Gudomligt väder

Hoppas alla har haft så fin midsommar som jag. Den här midsommarens väder har verkligen gynnat för feststämmning.

Sill och potatis med snaps och öl och sedan en tur till kullbacken för sedvanligt midsommarfirande:Med vinster i form av strandväska, chokladkartong och kexchoklad gick vi hem och fikade med chokladtårta, jordgubbar och vispgrädde. Packade för kvällen och for iväg på cyklarna till Häradshammar. Sång, skratt och lekar följs av grillning mera skratt och något sämre sång fram till natten då cykelfärden gick hemåt. Hjälm på men ska nog införskaffa mig en reflexväst till nästa nattliga cykeltur.

Midsommardagen var vi först vid graven och vattnade åkte sedan till Söderköping för att ta en glass. Smultronstället hade hur lång kö som helst men det finns flera ställen som har god glass.
....Nilla....


GLAD MIDSOMMARHoppsan nu var det midsommar och idag skiner solen från en klarblå himmel, låt det hålla i sig.

Stannade och köpte två liter jordgubbar på vägen hem och tänker göra en chokladtårta....mums.

 

I söndags när jag åkte hemifrån såg vår tomtinfart ut så här:


Idag när jag kom hem hade en förändring skett:Nu är det visserligen inte klart men det har kommit på god väg.
I muren ska det bli infällda spottar som lyser på gången, kommer bli så vackert.

Inhandlat midsommarmaten och sitter nu med en kopp kaffe och kopplar av. Ska sedan ta en tur på min nya cykel för att träna broms. Borde köpt en cykelhjälm men ..... vad ska jag skylla på?

Hur som haver:

GLAD MIDSOMMAR!

Ny cykelVi har sedan länge sagt att gubben min ska ha en ny cykel och eftersom vi behöver cykla midsommar var det hög tid för det inköpet. Väl inne i affären kunde inte jag låta bli att spana lite på damhojjarna. Jag har en jättefin cykel men den är i nyköping, dessutom har jag en efter mamma men den .......ja inte är den lättcyklad precis. Plötsligt hade jag bestämmt mig för att jag behövde också en cykel............

Jaha nu står den där hemma tillsammans med Gubbens nya som är av samma sort men herrmodell. Fattar egentligen inte varför det ska vara olika modeller på dam och herr cykel.

Men nu är grejen den att det inte finns någon fotbroms ...... så jag behöver tränaoch jag vet inte om det är det lämpligaste att göra på Arkösundsvägen midsommarnatten.......

....Nilla...


Stockholm

Idag har jag varit i Stockholm i tjänsten och för en gång skull tyckte jag att det var riktigt trevligt att komma upp till storstaden. Det känns på något vis i luften att något stort är på gång.

Nu hade jag inte tid att gå runt och njuta av atmosfären och inte heller att stanna upp och ta foton men det här tycker jag var lite speciellt och var tvungen att fota.


En gunga som ett hjärta men jag hade ingen att gunga med!

Men det är iallafall mysigast i Nyköping:

Min väg från tåget hem

...Nilla...


Bli frisk då!

Nu är det snart två veckor sedan förkylningen intog min kropp. Jag är inte "sängsjuk" men känner att det finns något i kroppen som inte borde vara där. Ingen träning men Therese och jag tog iallafall en promenad i Ekensberg i kväll.

Riktigt vacker natur och jag blev nästan sugen på en joggingtur.

Efter det åkte vi till lägenheten och lagade till en gourmet middag:


Taisoppa med sockerärtor, kräftstjärtar och cream fraice, mums!

...Nilla..


Studenten

Nu är studentfirandet över ... för min del, själva studenten ska visst fira en natt till. Hur orkar han?
...Nilla..

Koll på läget, eller!


I morgon är det studentfirande och förberedelserna är under koll, tror jag.
En av mina styrkor har varit att jag har koll på läget och kunnat ha "flera bollar i luften".  Jag sa alltid för att det bara fanns tre saker jag inte hade koll på och det var: min plånbok, mina nycklar och mina barn.

Så infann sig mobilen i mitt liv och det är då nästa sak som jag fått lägga till på listan för det jag har okoll på. För några år sedan började jag använda glasögon......ännu en sak till listan.

Funderar på vad nästa sak ska bli......en tandprotes som jag inte vet var den är, kanske? Dålig koll på urinblåsan eller till och med på vem jag är!

Får väll hoppas att mina barn har koll på mig då!

....Nilla....


När har man rätt att ha ett dåligt bemötande? SVAR: Aldrig

Skönt att var ledig och få undan en del som hänger över. Tyvärr är inte "returen" öppen idag för dit skulle jag behöva åka med en säck men jag kommer troligen vara en av de första där imorgon.

Ska ta och storstäda sovrummet så fort jag skrivit av mig vad jag varit med om på förmiddagen.

Jag har under en längre tid funderat och oroat mig lite för två små knutor som jag tagit plats på underbenet. De har suttit där i cirka tre år (tror jag) men på sista tiden har den ena börjat klia. Det har blivit ett litet sår som jag tror att jag kliat fram.

Egentligen tror jag inte att de är av någon farlig karraktär men man vet ju aldrig och media brukar påtala att det är viktigt att kolla upp hudförändringar.

Okey vi tar tag i saken och beställer en tid till vårdcentralen för ett möte med husdoktorn. Min önskan är att ta bort dem varese den är farliga eller inte.

På Vårdcentralen får jag först inte träffa min rätta läkaren utan en mycket trevlig mörkhyad läkare som förklarar för mig att han gör en provanställning. Han har lite problem med språket men är mycket noggrann med att få mig att förstå och att förstå själv. Han tittar på mitt ben och skriver lite, frågar och klämmer. Sedan får jag vänta på "att den rätte ska komma in".

"Den rätte" kommer in tittar säger att vi kanske ska göra en liten operation av den ena. Men vi hinner inte idag, säger han, vilket jag aldrig trott heller. Sedan ändrar han sig och säger: om inte du vill till sin provanställda kollega. Jo, jag kan göra det säger han. Nu undrar jag: varför bara den ena? De sitter cirka 15 cm från varandra.

"Den rätte" undrar varför jag vill ta bort den? Jag svarar att för att slippa komma tillbaka vid ett senare tillfälle med samma problem och för att "mota Olle i grinden".

"Den rätte" säger då att det inte är så smart för jag måste tänka på att jag inte kan bada nu under de närmaste veckorna och att det är sommar.

Nu fattar jag inget......Kan jag bada med det ena såret men inte om jag har två? Naturligtvis ifrågasätter jag och undrar: Vad är problemmet?

"Den rätte" säger att jag hade enbart tid till en bedömning på 15 minuter och att detta var en extra service. JÄVLA IDIOT tänker jag men naturligtvis håller jag mig lugn. Frågar lite spydigt om han kan tänka sig en extra service till och förlänga ett recept som han tidigare skrivit ut.

Den provanställda kollegan försöker hela tiden påtala att han tycker att vi tar båda och att det inte är något problem, "den rätte" lyssnar inte.

Beslut tas att det ska börja med den ena och se hur det går......

Inne i behandlingsrummet ger kollegan mig direkt bedövning vid båda knutorna och sätter igång. "Den rätte" som har så mycket att göra kommer ändå in och står och övervakar men försöker att smöra mig lite eftersom han nog förstått på mina blickar att han inte låg i "god vagga". Båda knutorna tas bort, smärtfritt och enkelt, snabbt och bra.

När jag är klar tar jag den operarade läkaren i hand och tackar men ger bara  "den rätte" en liten högdragen nick (moget av mig vaa?).

Tänkte när jag åkte hem att jag ska nog byta ut "den rätte" mot någon annan husläkare...Men då blir kanske någon annan blir drabbad som inte har förmågan att ifrågasätta. Samtidigt kanske jag en dag är så sjuk så att jag tappat min förmåga.

Hur skulle du göra?

...Nilla...Tur att det inte är jag som tar studenten!


Ett veckolångt festande har bara börjat.

Tur att det inte är jag som tar studenten för jag fattar inte hur de orkar. Mannen (Jesper) på bilden kommer bara hem för att duscha och äta och sedan är det iväg igen för att fortsätta festandet. Men han är ju ung och inte medelålders som jag.

Själv ska jag på 50-års skiva men eftersom jag inte känner mig helt pigg ännu kommer jag ta det väldigt lugnt. Ser mest fram åt att bli så pigg att jag orkar ta tag i oordningen här hemma. Har idag iallafall orkat åka till returpunkten med några stolar en gammal fåtölj och en säck med blandat skor och kläder.

Känns så befriande för varje sak som jag slänger.

....Nilla...


Tråkigt att göra ingenting

Är nu  hemma med en elak förkylning. Nyser, hostar ont i huvudet o.s.v. Det är så förbannat långtråkigt och svårt att inte göra ingenting eller någonting. Ser allting som behöver göras men det får vänta till .... JA hur lång tid kan en förkylning bo i kroppen?

Förskte pigga upp mig med en morgondrink:

Mums faktiskt med juice, frysta hallon och banan som är ihop mixad. Kallt och gott.
En treo och lite Kanjang så överlever jag nog.

Försöker att läsa lite men tycker att det är tråkigt också. Se på TV blir jag rastlös av.

Det ända jag klarar av är att gå här och gnälla och ta en bit papper och snyta mig:


...Nilla...


Inget blir som man tänkt sig.

Har drabbas av en förkylning. Känner mig gnällig och tunn, orkar inte som jag vill.

Den här veckan hade jag tänkt att jag skulle se till att lägenheten här i Nyköping skulle bli städad men tycker inte att jag ska prioritera det utan får vila på kvällarna efter jobbet.

Nästa vecka är det som sagt semester eller egentligen inte utan enbart innarbetad tid som behöver tas ut. Då har jag tänkt få lite ordning hemma i huset. Där är det damm och katthår överallt, saker som ligger på fel plats och som ska kastas.

Efter att ha tömt Lotstorpet och då fått kasta massor har jag tänkt att så får det inte bli hemma men det är svårt när man har 130 kvm källare där man kan stoppa undan hur mycket som helst.

Jesper tar studenten nästa vecka och det är en del som ska ordnas inför det. Nästa vecka kommer också att flyta på och det finns inte tid att vara sjuk.

Vill visa er en bild på en av det bästa jag vet:


Glasögonen fick han i födelsedagspresent.Mamman till barnet var också söt en gång:


....Nilla....


RSS 2.0