Semester

Men är det inte härligt?
Sommaren är i full gång och jag har semester, ledig i tre veckor. Önskar bara att jag inte vore så trött.

Kanske jag behöver vara trött några dagar för att komma igång. Drogerna hjälper inte eller.... skulle jag vara ändå tröttare utan dem?Fortsätter att ta dem och har nu lagt till Kakaoböner till morgondrinken. Svårast är att svälja spirulinan men jag ska inte ge mig.

Jag har skaffat mig ett nytt intresse: se på Sopranos, har nu sett 10 avsnitt på första säsongen. Undrar hur många avsnitt jag har kvar, tidigare har jag bara sett cirka fem minuter på sista avsnittet sista säsongen...så jag vet hur det går....

Jo, jag gör lite annat också, tar småpromenader i skogen och har sett både kantareller och mogna blåbär. Pysslar lite sakta här hemma.

Hade lite planer på någon restresa men har slagit det ur sinnet, kanske tar jag några dagar i Malmö.

...Nilla...


MacaÄnnu en drog som jag är i inställningsfas på.....jo men jag tar den varje morgon i min smootie. Namnet är MACA Den har en liten smak av palsternacka och pepparrot men inte så det stör för mycket. Nja Smootien jag tog innan drogtiden smakade bättre men vill ha bli pigg får man lida ..... hittar inget bra rim.

Maca ska ha stärkande och uppiggande effekter. Den ska ge extra energi och mental skärpa, stärka immunförsvaret och förbättra uthållighet och styrka. Den ska också förbättra libido = sexuella förmågan.

Maca ska vara en bra källa till aminosyror och byggstenar för hormoner. Den är en rotfrukt som odlas i höga bergspartier och kräver kallt klimat. Den finns i en del naturmedel för klimakteriebesvär och PMS. Den anses också öka fertiliteten vilket jag inte har något större intresse av.

Torkad Maca som det här är är rik på spårämnen som Selen, Magnesium och järn. Förpackningen jag köpte innehåller 250 gram och kostade 127 kronor. Den lär räcka ett tag om jag inte tar en överdos.

Det står att man kan ta den enbart, bara blanda entesked i ett glas vatten men eftersom jag gör det med Spirulinan tror jag inte jag ska utsätta mig för det också.
 
Min morgonsmootie innehåller oftast cirka en till två dl sol havre, en banan (liten), några gojjebär, en tsk maca pulver, frysta blåbär och frysta hallon och ibland en filead apelsin. Mixa ihop det till en slät massa och dricker, gott och mättande.

Imorgon är det midsommar och då kommer förutom mina droger också en del alkohol rinna ner. Vi får se hur pigg jag är på lördag....Nilla...


Hm....coolt...Nilla...


Spirulina

Vill nu berätta om mina droger, hur jag tar dem och hur de smakar. Börjar med Spirulina.

Spirulina är en blå-grön alger som växer i naturligt i tropiska och subtropiska sjöar.

Många positiva hälsoeffekter utlovas, bland annat att lindrar det "hösnuva" bra ifall jag nu skulle råka ut för det...

Hm.. det smakar inte gott och det vore en synd att blanda det i en Smootie. Det påminner om sjögräs i färg och doft. Smakar ...... dy, tror jag eller klippt gräs, kanske.

Första gången jag använde Spirulina var det i en smootie vilket framkallade kräkreflexer.

Tar det istället varje morgon, en tesked utblandat i ett glas vatten. Det går men ...... Påsen jag köpte innehåller 125 gram vilket gör 25 teskedar.....ska nog klara få i mig allt, kanske.... Kanske det går att sälja i små doser. 

Vi får se om jag sedan beställer mera (känns inte troligt) men någon hösnuva vill jag ju inte ha.

En påse med 125 gram kostade 127 kronor....Nilla...


Mina droger.....

 I fredags kom hela drogpaketet på posten och jag läste girigt om dem, blev lite piggare av bara tanken. Nu kommer jag bli:

Pigg,
Få bra immunförsvar (vilket jag redan har),
Cancer skydd,
Få extra energi,
Mental skärpa,
Förbättra uthålligheten,
Förbättra min sexuella förmåga (orkar han då?),
Mindre klimakteriebesvär,
Ökad fertiliteten (näää tack),
Få känslor av lust och välmående,
Jämnare blodsocker,
Reglerad kolesterolhalt,
Mindre sötsug,
Förbättrad minnessvikt,
Släta ut rynkor,
Stimulera syreupptaget och hemoglobin produktionen.Undrar om det är någon som vill umgås med mig när allt detta infunnit sig!

...Nilla...


Nu använder jag droger

Har varit så trött sista tiden och ganska "håglös", försöker ta tag i situtationen lite halvhjärtat men det funkar inte.

Satt en morgon och såg på nyhetsprogram där det blandades til olika smooties som skulle göra en pigg. Jag gör smooties nästan varje morgon för jag tycker det är gott, kan man nu bli pigg av det så är det bra.

Letade upp recepten som de använde på TV:n och såg att det var en del ingredienser som jag inte visste vad det var. Gogglade på det och nu har jag införskaffat dessa.

Men förstår inte varför jag då på en gång tog fem olika preparat, det var nog att ta i......hinner inte få i mig alla på samma dag.

Följande "droger" har jag nu i olika påsar:

MACA
KAKAOBÖNER (utan härdade fetter eller socker)
ACAÍ
BIPOLLEN
SPIRULINA

Hur det går? Ja, det tänker jag berätta för er men inte nu, utan forstättning följer.

...Nilla...


BästaMina tjejer idag!

Då var snart semestern här, bara fyra arbetsdagar kvar.

Något har hänt med min rygg eller snarare inne i skinkan. Jag har jävligt ont och kan knappast bära min handväska. Dessutom sitter det något i svanken som känns som mensvärk eller som värkar när det är dags att föda. Det hjälper inte med värktabletter, eller iallafall inte fullt ut. Blir trött av att ha ont och mera grinig än innan.

Idag har regnet öst ner hela dagen, men det gör inget är bara glad att det inte var igår när Therse hade sin 30 årsfest.

Vi passade på att åka till stan och köpa kakel till köket. Vi hade inte tänkt att byta kakel från början men när vi nu skulle sätta upp en ny köksfläkt behövde vi mera kakelvägg och då är det lika bra att byta allt för det gamla var ändå inte snyggt.

...Nilla...

Mina tjejerMina tjejer!
Idag fyller Madde 28 år. Jag det är bara fyra dagar mellan mina tjejers födelsedagar, lite dålig planering.

Madde var bara straxt över ett år och Therese tre när jag blev ensamstående mamma. Kan inte säga att det alltid var enkelt men det gick. Det var knapert ekonomiskt och jag vet att jag hade en uträknad budget som gjorde att det inte fick hända något som inte var inräknat. Så som åtgången på blöjor, välling, busspengar och cigaretter till mig.

Hur kunde jag lägga pengar på cigaretter när jag knappt hade råd med blöjor och välling? Idag är det för mig ofattbart.

Vet att det var många som tyckte att jag drog ett tungt lass med att jobba heltid, börja klockan 7 på morgon och jobba till klockan fyra. Ta bussen till dagis och hämta två trötta små tjejer. Komma hem laga mat, bada barn och natta. Upp igen på morgonen för att komma iväg till dagis.

Det var då några kalla vintrar och vi hade bara 14 grader i lägenheten på morgonen. Vi sov med kläderna på och pälsar ovanpå täckena. I badrummet hade vi torkskåpet på så vi fick vara där inne på morgonen för att klä på oss.

Men båda mina tjejer var alltid glada vilket gjorde allt lättare, visst var vi osams ibland men vem är alltid sams med sina barn.

Nu är de vuxna och jag önskar dem all välgång och lycka.


Therese, Madde och deras kusin Veronica

...Nilla...


Vad har hänt sedan sist?

Livet rullar på i någon slags slentrian vardag. Är ganska trött på det mesta men så brukar det vara innan semestern, en psykologisk grej, tror jag.

Idag har jag varit mamma i trettio år, helt otroligt. Det måste betyda att jag är skitgammal.....

Det är den här bruden som fyller trettio:För några veckor sedan fyllde denna lilla goding fyra år:Hen blev så lycklig för den här dräkten från Toy Story: Buzzlightyar.

Tänker mycket på hur jag ska göra med min jämna födelsedag till hösten. Tycker faktiskt att det är lite jobbigt. Ska jag ha fest? Nja, vet inte om jag orkar med det, känns som om det är så mycket jobb runt omkring det. Ska jag resa bort kanske....... men jag vill ju ändå fira.Ska bestämma mig under semestern.

På tal om att resa bort har jag haft allvarliga funderingar om att ta en restresa till Rhodos på semestern. Har haft span på en som varit nere i priset 2675 kronor men som idag var uppe i 3300 kronor. Tror jag ångrat mig, kanske bättre att vara hemma hela semestern.

Angående träning är jag på gränsen till en dålig människa......cirka en gång i veckan tränar jag. Går nu iallafall ut och tar en morgonpromenad innan frukost. Ja om fötterna håller för jag har de mest odugliga fötter som oftast har blåsor antingen på hälen eller under foten.

En annan sak är att jag känner en så stark saknad efter mamma och pappa. Var iallafall och gjorde iordning på deras grav i helgen vilket kändes skönt. Satt där framför gravstenen i gräset och kände en viss frid.

 

...Nilla...


RSS 2.0