En dag närmare semestern


God kväll

Min dag har varit bra och den har också gott snabbt.

Under lunchen passade jag på att åka till en biltvätt, tänkte att bilen skulle glänsa lite i solen. Dessutom väntar min man på en splirrans ny bil och den lär glänsa. Hur som helst när jag sitter där inne i bilen medans tvättningen börjar stannade hela tvättmaskinen. Hm...... vad gör man? Jag har ju sett den gamla filmen "Vi hade i alla fall tur med vädret" där pappan spolas över bilen för att han är så korkad att han går ur bilen. Satt där och tänkte att: Hur korkad är man om man bara sitter kvar oc låter tiden gå? Jag väntade i cirka fem minuter och sedan vågade jag mig ut, skiträdd att maskinen skulle starta. Nädå det gick bra och jag fick hjälp från personalen men jag undrar om de inte borde ha något system för sådant.

Idag har jag skött mig matriktigt men varit hungrig eller snarare sugen. Till kvällen kokade jag en laxsoppa som jag tycker mycket om. Potatissallad med kalkon till lunch som också smakar mums.

Törs fortfarande inte träna men tar morgonpromenaden. Har nu bestämmt mig för att vänta med träning till tidigast torsdag om halsen är okey.

Imorgon kommer det att bli lite sämre med mathållningen för mina kollegor vill att vi ska gå ut och prata av oss före semestern. Vi brukar göra det då och då och det brukar bli ganska mycket rödvin vid de träffarna och dessutom någon smaskig maträtt. Men nu är det på det viset att jag har bereskapsvecka vilket innebär att jag kan bli uppringd och måste åka någon stans inom Nyköpings kommun. Skulle inte se bra ut om jag kom i en taxi och luktade rödvin och inte var riktigt klar i huvet. Men jag dör inte av att dricka vatten medan de andra dricker och sparar då en del kalorier.

Dessutom kommer jag att äta lunch ute med några andra kollegor och de har valt ett ställe där det är buffe vilket är livsfarligt.

Hörs i morgon
Nilla

I varje tjock person bor en smal som är mycket mätt och belåten!När mina döttrar var modell på en bröllopsmässa för cirka 7 år sedan och då även visade underkläder var det manliga bekanta till mig som var mycket inponerade. Jag var då snabb att tala om att så ser faktiskt jag också ut ..... under valkarna.

Använd solskydd

Har ni hört Gert Fylkings sång till studenter. Den är så jättebra och så rätt och riktig, jag tror att den heter "lyssna till hjärtat" och kanske finns på RIXFM´s sida. Med den livserfarenhet jag har håller jag med honom.

Så en ny solig dag men jag får minnsann gå och jobba. Dagen är inte lika full späckad som igår men nästan. hinner nog med ett mellis i eftermiddag. Men tyck inte synd om mig för jag planerar mina dagar själv och gör alltid så. En del dagar blir helt späckade och då i början på veckan, trligen leter jag jobb på torsdag men kan då flexa ut.

Jag brukar säga till en kär vän att man inte ska väga sig varje dag. Men jag lever inte som jag lär och har klivit upp på vågen nu på morgonen och ser då att det går åt rätt håll.

Kram
Nilla

Måndagkväll

Var tog den här dagen vägen? Nu är det bara fyra arbetsdagar kvar till semestern. Fyra veckor ledigt känns helt okey.

Matsituationen har varit bra idag och jag har ätit enligt ISO förutom att jag inte fått in några mellis vilket egentligen är straffbart, att inte äta alltså. Kroppen behöver mellisarna men jag har faktiskt inte haft tid idag.........Nja egentligen handlar det om att planeringen inte var den bästa. Ett av de bästa mellisarna är lite ost 10% (cirka 30 gram), ett halvt äpple och 5 nötter eller mandlar. Det gör att allt sug försvinner och är supernyttigt.

Till middag åt jag fläskfile med haricots verts, äpple och nötter. Riktigt lyxigt.

När man äter enligt ISO äter man ungefär en tredjedel protiener, en tredjedel fett och en tredjedel kolhydrater. Det ska vara mindre kolhydrater på kvällen eftersom de inte behövs till natten. Hela kalorieintaget ska ligga på cirka 1600 kaloier per dag.

Träningen ska vara varierande och det är viktigt att hitta något mn trivs med men styrketräning är bra för att man då bygger muskler som gör att du får en högre förbränning.

Nä nu ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig för klockan fem ringer klockan för att jag ska komma ut på morgonpromenaden.

Sov Gott
Nilla

Lunch-tid med ILANDS PROBLEM

Är nu hemmma i lägenheten på lunch. Äter lunchen enligt ISO med kokt lax, en kokt kall potatis, sallad, lök och tomat. Riktigt gott faktiskt.

Men vilket problem det är med två hem, lägenheten är egentligen inte ett hem utan mera en hållplats. I morse när jag skulle sminka mig upptäckte jag att sminket är kvar i Ö-husby. Hittade en gammal torr mascara som fick stå till tjänst. Ingen kajal men jag får väll våga gå med naket ansikte. 

Måste tillbaka till jobbet.
Kram


Måndag

God morgon

Visst är det en god morgon å'ena sidan.Sovit gott och nu varit ute på en morgonpromend med stavarna i 30 minuter. Lovar att det blir varmt idag för det var redan 20 grader här i centrala Nyköping.

Den andra sidan är vad vågen säger!!!!!! Jag har nu ett plus på 2,5 kilo  av de nio jag gått ner!!!!! Inte okey och nu får det vara nog.

Om två veckor ska jag på kryssning och tills dess ska dessa två bort. Bara nu halsen inte krånglar igen för om den krånglar och jag tränar börjar hjärat krångla och med det krånglar även hjärnan och jag törs inte röra på mig alls.

Äter nu frukost som består av två deciliter fruktsallad, 2 kokta ägg och cirka 50 gram ost. Allt enligt ISO-dieten.

Det blir igen träning idag efesom jag dels jobbar länge och för att kroppen ska få lite mera vila med tanke på halsen, hjärtat och hjärnan.

Hörs säkert ikväll.

Nilal

Söndag

Hallå
Söndag och en vecka kvar till semestern.
Måste väll och jag vet att det blir bra bara jag kommer dit och att veckan sedan kommer att flyga iväg.

Antar att jag blir grymt arg på mig själv imorgon när jag ställer mig på vågen för nu har jag varit omåttligt slarvig. Men det hänger ihop med att jag har ont i halsen. Dels för att jag inte törs träna då och så vill jag hela tiden ha något att svälja för att det lindrar halsen. Hur som helst så måste jag ta tag i matvanorna igen. JAg ska göra det imorgon och en av anledningarna till att jag startar den här bloggen är för att jag ska få mera motivation till att skärpa mig och kämpa.

Nu måste jag kasta ihop det som ska med till Nyköping och dra till färjan.
Hörs senare


Välkommen till min nya blogg!

Hej och välkommen till min blogg.
Om du nu råkar titta förbi vilket inte är så troligt.
Min blogg kommer att handla om mig och vardagsproblem såsom naturligtvis min övervikt.
Jag är idag 47 år och bor å Vikbolandet men jobbar I nyköping. Mitt jobb ingår i den kommunala sektorn vilket gör attt jag inte kommer skriva så mycket runt det.

JAg älskar att träna och då i första hand SPINNING. Mit träningsställe är Hälsomagasinet i Nyköping och jag ängnar mycket tid där.

Under våren har jag varit med i en KOM-I-FORM kurs och då tappat nio kilo. Men det finns mycket att ta av fortfarnade.

JAg är mormor till den underbaraste lin-tott vid namn Axel.  Axel är två år och en riktigt energiknippe. Både för honoms skulle, mina andra anhörigas skull, min hälsas skulle måste jag se till att få bort en del överflödigt fett på min 171 långa kropp.

Vi kanske ses i nätvärden!
Hälsningar Axels mormor Nilla

RSS 2.0