Lite surt

Dunderklumpen är borta och det är bra. Konstig känsla bara, jag blev helt vinglig och kände mig halv på konstigt vis.

Men läkaren sa att jag får fortsätta hoppa på kryckor i fyra till sex veckor till. Får inte belasta fullt på många veckor. Dessutom sa han att det kan ta två år innan det är helt bra. Äh, tänker jag, jag har bra läkkött, jag tänker att i mars är jag bra.

Lite besviken faktiskt, trodde nog jag skulle kunna belasta mera och iallafall göra yoga fullt ut.

Men det är ju jag i ett nötskal, jag är alldeles för otålig.

Nu ska jag glädja mig åt att Dunderklumpen är borta och att jag i morgon ska ha jeans på mig. I kväll ska jag duscha utan plaststrumpa och jag kan nu ha fårskinnstoffor på mig.

Inhandlade stödstrumpor för att slippa linda benet, det kommer att svullna upp nu när gipset är borta. Det gör nästan lite ont men inte värktablett ont ännu.

Halvtidssjukskriven blev förlängd till den 8 januari.

...Nilla...


Tänk om 😩

Ikväll går tankarna i svart, tänk om jag får åka från lasarettet i morgon med nytt gips. Gissa om jag skulle bli besviken?

Nä, idag var det sista gången som jag använde plaststrumpa på benet när jag duschade, sista gången som jag gick på knä upp för trappen när jag var i källaren och sista natten med extra kuddar i sängen som stöd för gipset.

...Nilla...


101/150 sista träningen med Dunderklumpen

På onsdag eftermiddag kanske jag kan genomföra ett yogapass utan attbehöva byta ut övningar mot armhävningar och sittups.

Håll tummarna

...Nilla...


100/150 och det är 104 dagar kvar

Retar mig lite på att jag först fick en läkartid till i morgon men sedan fick en ny till på onsdag 😳.

Går mera och mera med bara en krycka men bara korta sträckor. Jag är lite orolig att ta i för mycket men jag borde nog känna om det är för mycket.

Oj vad mycket det är jag vill göra när benet är läkt, vill ha omväxling i träningen och vill ut och få frisk luft. Vill gärna städa och gå och shoppa.

Vi väntar på att få in nya fönster i huset, de ligger och väntar i garaget. Plus en ny ytterdörr och altandörr. Kommer bli lite stökigt ett tag men när det är klart blir det bra och skönt med nytt.

104 dagar till Aruba och jag har 50 träningspass kvar.

...Nilla...


99/150 julbord på Grand

Tränade ett pass på yogamattan, lite tjatigt men det är vad jag klarar.

Maten på Grand var bra, iallafall det första varvet med sill, lax och ägghalvor. Tog lite av varmrätterna en åt knappt något för jag kände att det var fullt. Ingen efterrätt, bara kaffe. Riktigt sugen på ostkaka i dag eftersom det fanns igår, var på ICA och handlade en, får bli till kvällen.

Ska koka ihop en köttgryta under dagen, bara för att göra något.

...Nilla...


98/150 fredag

På morgonen när jag vaknar och ligger stilla känns kroppen som den ska. Men sedannär jag rör mig känner jag Dunderklumpen runt benet ...... blir besviken men nu är det inte långt kvar.

Ikväll ska vi på julbord på Grand med Ingemars jobb, ska bli trevligt. Lite bökigt bara eftersom jag behöver hjälp med att hämta mat.

Har heller inte bestämt mig för vad jag ska ha på mig 😳. Jag har köpt en ny klänning från MQ som jag först tänkt men sedan fick jag hem en klänning som jag vunnit på Tradera, en Maria Westerlind som nypriset ligger straxt under 3000 på och som jag ropat in för 1000 kr och den är också helt ny.

Spelar egentligen ingen roll och sedan blir det leggings till eftersom strumpbyxor blir svårt på Dunderklumpen vilket jag tycker förstör.

Tränade igår men tänker ta ett pass idag också, längtar till att kunna utöka övningar, snart är jag där.

...Nilla...


97/150

Tänk att få duscha utan påse på benet, tänk att få sova utan kuddar som pallar upp ena benet, tänk att få......... Ni fattar att jag längtar va?

Ibland kryckgår jag och det känns helt okey och jag tror nog att benbrottet läkt bra, känns så.

...Nilla...


96/150 Varje dag är en dag närmare adjö med Dunderklumpen

 
Har döpt gipset till Dunderklumpen. Dunderklumpen är egentligen en barnfilm som jag tror kom på 70-talet, har aldrig gillat den filmen.....
 
Ännu en helg där jag inte varit utanför dörren, inte heller sett någon annan än maken, men helgen har ändå varit bra. Lördagen gjorde jag inte mycket mera än kokade kalops, sov en stund i soffan och såg på TV.
 
Idag har jag varit mera aktiv, tränade på yogamattan till att börja med. När jag hade varit i källaren och tagit en välbehövlig dusch bar Ingemar ner damsugaren till mitt garderopsrum och jag gick runt där på knä och damsugade. Damsugade även inne i skåpen och sedan trappan upp, allt på knä :). Jag kan om jag vill. Kan säga att det tog på krafterna och jag var ganska skakig efteråt för det är ansträngande att fara runt på det viset, allt med Dunderklumpen hängande på.
 
Efterdet blev det köttfärslimpa med potatismos, bra mathelg.
 
I fredags var jag ute på Hälsoportalen, en sajt som används av medarbetare i Norrköpings kommun för att köpa friskvård. Fick då syn på att Nordic Wellnes hade 10 klippkort för 495 kronor, och med friskvårdsbidraget betalar jag bara hälften :) Bara att slå till, billigare kan det knappast bli och gissa om jag längtar efter att få komma dit och köra mig genomsvettig och trött. 
 
Ledig måndag också för att sedan jobba tre dagar. Inhämta Bistro matkasse på ICA imorgon, så veckan kommer även den bli matbra.
 
Snart är det nog ordning på livet igen, inga värktabletter på flera dagar.
 
...Nilla...

95/150 Saknar mitt obundna liv

 
Känner mig bunden, allt är krångligt och ser allt möjligt som jag skulle behöva ta tag i som t.ex. tvätten. Tvättar bara det nödvändigaste eftersom det är krångligt att hänga och att sedan ta från tvättstugan till sina platser. Plocka bort blomblad som är vissna bara i förbifarten, idag har jag krypit på golvet för att plocka upp hårnålar som jag retat mig på. Men mest av allt saknar jag att kunda ta ett rejält konditionspass och då helst ute i frisk luft.
 
Jo så saknar jag att kunna sova utan den här klumpen kring benet och känslan på nätterna att jag sitter fast. I natt vaknade jag av värk och var tvungen att ta morfin igen. Men som tur är går tiden fortare nu när jag i alla fall kan jobba en del, har nu jobbat måndag och tisdag ledig i morgon och sedan jobba torsdag fredag. Bara två veckor till återbesök och gipset kanske kan tas av helt :)
 
Tog ett pass på yogamattan och provade på några yogapose som jag inte gjort sedan jag bröt mig och det märks att det är länge sedan, idiotstel men jag gör så gott jag kan.
 
...Nilla...

Första arbetsdagen

 

Startat upp arbetslivet igen och det är verkligen skönt. Nytt kontor med utsikt över Ica-Kvantum och entré på Himmelstalundshallen.

Det räcker för mitt ben att jobba halv dag och det dunkade lätt i foten vid lunch, måste vara mera noga med att ha foten i högläge.

Kollar upp vilket gym jag ska köpa ett tio-kort på lagom till jag är avgipsad. Kriterierna för att få mig som kund är att det ska gå att köpa tio-kortet via Friskvårdsportalen för då betalar jag bara hälften, de ska ha många cykelpass, ha tillgänglig parkering och helst ha någon kompis som tränar där för att ha lite sällskap. Nordic Wellness ligger bra till men de har inte så många cykelpass men de har tio-korten kopplade till Friskvårdsportalen.... 

Skulle ta ett foto på Super-Månen i kväll men den gömde sig bakom molnen.

...Nilla...


94/150 morfin fri

Nu äter jag bara extra starka alvedon, inget morfin på över ett dygn. Jo, jag har ont men inte i foten utan i hela kroppen, kanske värst i höfterna. Jag brukar ha ont i höfterna men yogan brukar hjälpa till att mjuka upp dem.

Idag tog jag tag i träningen igen efter att ha legat lågt sedan i måndags, blev lite rädd efter bakslaget med värk. Använde mig av yoga appen idag och hade den att lyssna till. Vid de rörelser jag inte kan utföra gör jag sittups, armhävningar och lite annat. Egentligen inte många övningar på det programmet jag kan men ändå skönt att höra rösten och fågelkvittret som hör till.

Varit riktigt låg i helgen och tycker att det här är så förbannat värdelöst. Blev skitarg på Igge när han inte fattade att han skulle hjälpa mig ta ut mat ur micron. Slängde iväg kryckorna och började tjuta vansinnigt. Lite komedi över det......

Det är två och en halv vecka kvar till läkartiden och då hoppas jag vara gipsfri när jag går ut från lasarettet. Troligen kommer jag få ha kryckorna ett tag till som stöd.

I morgon är det dags att inta mitt nya kontor, träffa några medarbetare och kollegor. 😀

...Nilla...


Jobbat

 

Idag har jag tagit ett litet steg tillbaka till verkligheten. Varit och jobbat några timmar. Kändes helt okey men lite omständigt vid förflyttningar. Var jobbigt att hoppa runt och värst var det när vi var iväg och käkade lunch, ut och hoppa på kryckor över Lindövägen för att komma till ett mathak.

Men nu blir det hemmavila till måndag då jag tänker flytta in på mitt kontor på Nils Åbergsgata. Kommer sedan jobba halvtid fram till mitten av december. Troligen fem timmar, fyra dagar i veckan. Känns som om livet återvänder.

Jag tänker på att när det var som jobbigast på jobbet innan jag blev sjukskriven sa jag till några kollegor att jag helst skulle vilja sitta i ett hörn och bara spela CandyCrush........... nä det är inget jag vill längre 🙄

...Nilla...


Bakslag

 

Tyvärr är jag inte lika på G som jag var vid förra inlägget. Vaknade i går natt och hade väldigt ont, väldigt,väldigt ont. Tog extra smärtlindring och låg och var orolig för vad som hände. Trodde att något var riktigt fel i foten och att det skulle bli en ny operation. Planerade till och med vad jag skulle packa men mig till sjukan.

Ringde till ortopeden som förklarade att det troligen berodde på att gipserna sitter tajtare och att jag skulle vara ändå mera noga med att ha högläge på foten. Jag bad om mera morfintabletter och sköterskan skulle prata med läkaren.

I natt har det varit nästan lika illa med värken trots att jag hade gått tillbaka till den dosen smärtlindring som jag hade innan jag trappade ner.

Sköterskan från ortopeden ringde mig i morse och kollade upp hur det var nu och sa att jag ska fortsätta med högläge på foten och att det finns mera morfin att hämta på Apoteket.

Tråkigt, tråkigt, hoppas att det vänder idag.

...Nilla...


93/150 Nytt gips

 
Idag har det hänt grejer.... ovanligt mycket om jag jämnför med de senaste tiden.
 
Var på ortopeden i morse för att ta bort stygnen och nytt gips. De tyckte det såg fint ut men jag blev förskräckt av hur tom min vad är, inte mycket muskler kvar där.
 
 
Lite svullet och missfärjat. Många stygn men det gjorde inget ont alls och jag fick lite kortare gips nu. Får stödja med cirka 10 till 15 kilo på foten. 
 
 
Gillar den här färgen också.
 
När vi var klara åkte vi till Mirum (köpcentrum) för att jag skulle hämta en tröja på MQ som jag beställt men först en fika. Räkmacka och kaffe på Lindahls. 
 
Tog sedan ett varv in på Kicks för att köpa olika krämer som jag har slut på..... alltså oj, det kostade ungefär som det vi lägger i matpeng på en månad, ja om vi inte köper något extra alltså. Men nu har jag och det ända som snart kan behövas igen är nog en ny mascara eftersom man inte ska ha den förlänge pågrund av bakterier.
 
 
Idag tänkte jag på hur stort Mirum är när jag fick hoppa på kryckorna från ena sidan till den andra, kommer nog få ont i bröstmusklerna i morgon. 
 
När jag sedan på eftermiddagen var hemma fick jag för mig att ta ett träningspass, bara för att prova på nya gipset. Lagade sen mat och för att få med mig grejer från kylskåpet till bänken lastade jag en massa på en kökshanduk och drog den men  ena kryckan, smart av mig. Efter det fick jag ont i benet och fick ta en extra morfintablett. 
 
Ringde till min chef och vi bestämde att jag ska börja jobba på torsdag, jobbar 50% i fyra veckor.
 
Förövrigt längtar jag till Malmö och familjen där.
 
...Nilla...

92/150 Helgen är slut

 
Söndagkväll och helgen är slut, vintern ska vara här men hos oss är det ännu inte vitt på marken. Tycker att det känns obehagligt med snö och kryckhoppning, det kan gott vänta lite till.
 
I morgon blir det ingen sovmorgon eftersom jag ska till lasarettet och kolla "skadan", hoppas verkligen att läkningen går som den ska.
 
Har i Helgen gett mig på att baka Silviakaka, den blev inte perfekt men det berodde inte på "skadan" utan mera på okunskap om vilken form jag skulle använda men den är god. Har även gjort Pulled Pork och idag stekt pannkakor. Måste göra något för att inte bli galen men omständigt är det.
 
Håller på att trappa ner på värktabletterna och idag tog jag i lite för hårt med det, fick skapligt ont ikväll eftersom jag hoppade eftermiddagsdosen på alvedon, tog då kvällsdosen tidigare och får se hur jag gör i morgon.
 
Tränade på förmiddagen och i går hade jag lite träningsvärk så den träningen gör lite nytta i alla fall trots att jag själv tycker den är lite "fjompig" efter vad jag brukar träna. När gipset är borta ska jag, om sjukgymnasten tycker det är okey, börja med spinning för att inte belasta för mycket på foten. Tror det blir bra med balansträning på balansbrädan också. Hoppas att gymmet i Hageby har tio-kort och att de är kopplade till Wellnes med det för då betalar jag bara hälften via jobbet.
 
Håll tummarna för mig inför läkarbesöket.
 
...Nilla...

Får ligga i nu :) 91/150

 
Känner mig som Bamses farmor på Höga berget i mitt förkläde, hon har också lite jämntjocka ben ;)
 
Om 127 dagar går vår fjärde resa till Aruba (ja, om det inte händer något annat oväntat förstås). När det var 300 dagar kvar bestämde jag att jag skulle hinna med 150 träningspass av olika slag innan resan och det gick sååå bra fram till "Beat The Mounthen" och benen gick av. Jag hade då kommit upp i 90 pass och låg verkligen bra till med bara 60 kvar.
 
Men tror ni att jag ger mig? Nä då nu har jag satt ihop en liten träning för att inte tappa allt för mycket i muskelmassa och för att nå mitt mål på 150 pass. Tänker då på vad jag kan göra istället för att tänka på det jag inte kan.
 
Till att börja med har jag en del övningar som jag fick av sjukgynasten innan jag blev utskriven på lasarettet och de är dels för att jag inte ska få propp och för att bibehålla styrka. Förutom dem kan jag stå på knä och då kan jag göra vissa yogaövningar. Jag kan göra sittups, båten och armhävningar. En del övningar med benssträck blir lite ojämna efter som gipset väger och det blir då tyngre för det benet men det benet är i vila resten av tiden så det blir bara rättvist.
 
Jag var tvungen att kolla om jag kunde komma upp i en yoga pose som heter Half Shoulder Stand där man ligger på rygg och sedan lyfter upp benen tills du står upp och ner på skulderbladen. Tänkte att det skulle bli svårt eftersom gipset är tugnt men det var inga problem.
 
På måndag ska jag på återbesök och troligen byta gipset. Tänker då se om jag kan få lite något lägre gips för då kan jag träna lite bättre och det är flera yogaställningar som jag då kan ge mig på, nu tar gipset mot om jag ska sitta på knä.
 
 
 
De övningar jag nu har kommit på att jag kan göra tänker jag köra på minst varannan dag och letar lite på yoga appen efter flera som är lämpliga att bygga på med. 
 
Okey nu börjar jag räkna igen då
91/150 
 
...Nilla...
 
 

Mardrömmar

 
Usch, vad det här är tråååååkigt och jobbigt!
 
Ont i rumpan av att sitta eller ligga mest hela tiden. Jag känner hur mina muskler i benen bara försvinner och att konditionen sakta försvinner. Försöker bli av med morfinet som jag tror är det som gör att jag har mardrömmar och vaknar helt genomsvettig. Natten som var låg jag klarvaken och såg på barnmorskorna i Est End efter att ha vaknat efter en dröm somnade sedan om igen vid halv sex på morgonen för att sedan vakna igen vid halv nio och återigen var jag genomsvett och hade drömt. Jobbigt och jag tror jag behöver frisk luft och komma ut lite mera men det är omständigt till tusen.
 
Har nu tagit sista sprutan för att jag inte ska få propp, ett steg på vägen. Fyra veckor kvar med gips om allt går enligt planerna. 
 
...Nilla...

RSS 2.0