En kulturvecka

Den senste veckan har jag varit mera kulturell än vad jag är på ett helt halvår (hm..helt halvår). I tisdags hade Vård och Omsorg i Nyköping Kvalitetsmässa som började med att Nyckelteatern uppträdde. Nyckelteatern är ett gäng handikappade med olika diagnoser. Helt skönt gäng som jag blir så glad av att se. De sjunger med en inlevelse som är otrolig.

Dagen bjöd på olika arrangemang som t.ex film och ännu en teatergrupp som framförde "Boggie för benlösa".

Torsdagen var jag på höstutlottning i personalföreningen "Conturen". Inte vann jag något konstverk inte. Fick ändå behållningen i form av att lyssna på kören Glädjen som är av samma personkrets som Nyckelteatern. Deras namn "Glädjen"är verkligen passande för det är just vad de sprider.

Fredagkväll var jag på musikalen Chicago på Stadsteatern. Jag blev bjuden av min svägerska. Ett riktigt färgsprakande underhållning med fart och fläkt. Men jag undrar hur Petra Nilsson mår som har en av huvudrollerna för hon är så tunn...hennes kropp är bara ben och muskler och det ser riktigt läskigt ut. Samtidigt har hon sån energi och fysik att hon kan nog inte vara sjuk heller.

Lördagen var jag på teatern "Pelle Svanslös". En uppsättning av Sallys klass på De Geers skolans teaterlinje.

 

De är så duktiga och klart bäst var de här två:Så samspelta och roliga och söta.

Efteråt var de rejält trötta och svettiga, konstigt attt sminket sitter:Jag ser fram mot er nästa föreställning.

Det var den kulturveckan det.

...Nilla...


Första spinningpasset sedan Moses i vassen

Hups, det var jobbigt och lite nervöst att ta tag i det jag kallar riktig träning. Men nu är det gjort och jag klarade det.

Jag cyklade inte ikull och inte fick jag punktering heller. Jo kanske punktering för i början av passet kände jag av bilringen (eller kostcirkel som en del säger) som sitter runt midjan. Knäna slog mot den men efter hand försvann den...nja inte bilringen bara känslan eftersom jag hade annat att tänka på.

I morgon ska kroppen få vila.

...Nilla...


Underbar helg

I fredags när jag åkte hem var jag mera än trött. När jag stod och väntade på färjan somnade jag till flera gånger och var nervös för att jag skulle missa färjan när den kom. Väl hemma la jag mig på soffan och sov en timme.

När Igge kom hem var han i toppform och for runt så vi tog en tur bort till ICA och hanlade inför kvällen, Vi hyrde den senaste Beck filmen "levande begravd" en riktigt bra rulle.

Lördagenmorgon tog vi det bara lugnt, åkte till mor och fars grav och tände ljus. Gick sedan till Cafe Ro för att se på julmarknaden. Vi hittade inget av intresse förutom varsin skinkmacka och varsin öl.

När vi kom hem fick vi se att vi hade ett missat samtal. Det visade sig att vi var bjudna på en fest i Norrköping...men vi hade druckit öl så vi var inte speciellt körvänliga. Men det gäller att lösa problemmet och kollade busstider. Jodå, vi kan ta bussen.

Nu fick vi skynda oss att laga mat och vi hade planerat middagen som blev en riktigt hit.Antal portioner: 4
Ingredienser

1 1 kg kycklingfilé, färsk
1 1 dl soltorkade tomater
Whiskysås
0.5 0.5 dl soja
2 2 dl vispgrädde
0.5 0.5 dl whisky
Potatismos med parmesan
1 1 kg potatis, fast
0.5 0.5 dl parmesan, riven
0.5 0.5 dl mjölk
2 2 msk smör

  • :

Gör så här

1. Skiva kycklingen i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnsfast form.

2. Hacka soltorkade tomater och strö dem över kycklingen.

3. Whiskeysås
Blanda soja, vispgrädde och whiskey i en skål.

4. Häll såsen över kycklingen och ställ in det i ugnen i 200 grader ca 30 minuter.

5. Potatismos med parmesan
Koka potatisen mjuk, ca 20 minuter i hälften mjök hälften vatten.

6. Häll av potatisen och blanda i mjölk, smör och den rivna parmesanen

7. Servera med valfria grönsaker.

Pröva det här, riktigt smarrigt och enkelt.

In till Norrköping för att gå på 50 års uppvaktning. Här serverades det både öl och vin och annat för den som ville ha. Vi var ståndaktiga och tog 22 bussen hem.

Söndagen gjorde jag lite nytta men inte mycke, tog en tur till solariet.

Eftersom det är fars-dag hade svärmor bjudit till middag. Skönt att få maten serverad.

Nu tog jag mig i kragen och åkte upp till Nyköping för att gå till gymmet. Det var bra nära att jag hoppade men vet att jag då bara kommer att sitta med dåligt samvete.

Har även bokat spinningpass till i morgon 17,15.

...Nilla...


Varning för radiotjänsten

Det ringde på dörren här förut i min lilla lägenhet och det har inte hänt så många gånger sedan jag flyttade hit. Nu var det radiotjänsten som saknade tv-licens från mitt hushåll.......Naturligtvis står TV:n på. Ganska skönt att då kunna förklara att jag inte bor här utan på Vikbolandet och då gäller den licensen.

 Där fick han!

Idag var jag duktig och gick till gymmet. Smärtan i kroppen efter måndagens träning är påtaglig men det är ingen orsak till att inte träna.

Nästa vecka måste jag få till ett spinningpass.

...Nilla...


Är huvudet dumt får plånboken lida

Jaha jag har gjort det igen.

Jag har gått med i något som jag trott ska förändra mitt liv och få mig att tappa kilo. Den här gången var det BiggestLooser klubben.

Biggest Looser Sverige är ett program som jag följer varje måndag, för var det den amrikanska som jag såg varje helg morgon. När TV4 eftersökte deltagare tänkte jag anmäla mig och min syster men det blev inte av.

Men efter som det finns en klubb på nätet och jag verkligen undrar hur de kan tappa så mycket under en vecka blev jag nyfiken.

Inte kunde den sidan lära mig något jag inte redan kan. Visserligen finns där en massa hälsosamma recept men det är nästan alltid någon krånglig ingridiens som jag inte hört talas om eller känns onödig att lägga pengar på.

Det står också vad de tycker jag ska träna dag för dag och det blir också krångligt att få in i livet, tror jag sköter det bättre på egen planering.

Idag har jag varit ute och gått en del i snövädret. iallafall mera än jag brukar gå. Kroppen är i chock efter gårdagen och varje rörelse gör sig träningen påmind. Vill ta ett spinningpass men eftersom jag har beredskapsvecka får jag ta det till nästa vecka.

...Nilla...


Nya tider

För ett år sedan blev det en stor förändring i mitt liv. Min kära mamma fick sluta kämpa mot sina sjukdomar och somna in till den totala vilan.

Nu började en tid med sorg och att försöka stötta pappa som mist sin livskambrat och blev ensam i sitt hem. Det var naturligvis jobbigast för honom även om vi andra kände att mamma saknades oss. Vi hade ändå våra familjer och en vardag att luta oss mot. Pappa vart påmind om att hon var borta i varje minut.

Två månader senare tog även pappas liv slut och nu var hela min grundtrygghet rubbad. Det har tagit mycket kraft både fysiskt och mest psykiskt. Mycket att ta tag i och många tårar och sorgen känns som om den aldrig tar slut utan den måste jag leva med. Vissa dagar tänker jag inte mycket på det men i perioder är jag mycket ledsen och bara "ältar".

Nu har jag bestämmt mig IGEN!

Jag mår bäst både fysiskt och psykiskt om jag tränar och får upp konditionen. Därför var jag nästan två timmar på gymmet idag.

Tänkte på att inte ta för höga vikter utan försökte ta det skapligt lungt. Trots det var benen som gelé när jag gick därifrån och hur morgondagen känns vet bara gudarna.

...Nilla...


För ett år sedan

För ett år sedan åkte Veronica och jag till Stockholm för jag hade en operationstid. Mina allt för hängande ögonlock skulle halveras.

En mycket enkelt ingrepp som gjorde att jag blev av med en del huvudvärk. Ibland hade jag som korvar som låg och tryckte över ögonen och jag hade svårt att hålla ögonen öppna. Såg alltid trött ut vilket jag också blev av spänningen som var.

Här är en av favoritbilderna efter operationen:Snygg va?

...Nilla...


Nya skor

Tro det eller ej men jag behövde nya skor, alltså behövde som i måste ha.

Jo men ärligt jag har faktiskt letat ett tag och inte hittat men idag på lunchen hittade jag dem:
Förövrigt behöver jag skickas till något Tjockisprogram för jag har ingen motivation till att varken träna eller äta rätt.
 
Om inte Anna Anka vore så ful att jag blir rädd för henne skulle jag kunna åka till henne i Hollywood. Då fick jag ju en resa också för det har jag ingen inbokad för tillfället.

....Nilla...


RSS 2.0