131/150

Igår började jag dagen med yoga (130/150) och var på kvällen på gymmet och genomförde ett walkingpass 131/150.


Kände på yogapasset att rörligheten i foten har blivit något bättre men det är ändå inte full rörlighet. 

Idag har jag haft lite ont och yogapassetjag egentligen tänkt får nog vänta lite.

Nästa måndag börjar jag på en fyra veckors millitärtränings camp, får se hur det går. Det ska nog funka men jag kommer att lyssna på foten för jag vill inte ha bakslag. Samtidigt går det inte att bara vänta på att bli bra utan det måste tränas fram.

Idag var jag på mammografi, var lite nervös innan för att det skulle göra ont men det kändes inte alls 😊. Bra att få det gjort för ett tag framöver.

Gick sedan ett litet shoppingvarv. Inhandlade en tröja som det var halva priset på och en sjal. Köpte även duschskum, kroppspejling och olja.....ingen billig historia men lite vardagslyx.

...Nilla...


129/150

Simmade igår, 100 meter (128). Mitt klippkort är nu slut men funderar på om jag inte iallafall ska införskaffa mig ett till, kanske ett med tillgång till gymmet också, funderar lite på den.


I kväll var jag på NordicWellnes och körde ett Walking Cardio pass, mätaren stig på 12,5 idag (129). Inte många klipp kvar på det här klippkortet heller. Men om en och en halvvecka börjar mitt fyra veckors militärträningpass och då hinner och orkar jag inte mycket mera. 

Hm.. mycket jag vill men helst av allt vill jag kunna gå utan att halta fram som en enbent höna.


längtar efter att få gå omkring klädd o en enkel klänning utan strumpor.


...Nilla ...


127/150

Kom iväg till gymmet och körde järnet.....eller vad jag kunde. Förra gången jag körde stig mätaren på 11,7 när passet var över, idag blev det 12,3 ..... bra jobbat av mig.


...Nilla...


126/150

Skriv inläggstext 

Axel är här hos oss och vi ser på skidor på TV. Det är jättekul att ha honom här och jag är glad så länge han vill vara här, jag vet att den tiden kommer när han inte kommer att prioritera att vara här. Igår när han kom tyckte jag att han växt säkert en halv meter sista veckorna. 


Jag har varit förkyld i en vecka och inte kunnat träna. Nu är jag nästan bra och tog ett yogapass. Det var verkligen vad kroppen behövde och det var väldigt skönt. Har en plan att ta ett Walkingpass på gymmet till kvällen.

Om två veckor är tanken att jag ska börja på militärträning  i fyraveckor och jag längtar till att få komma igång ordentligt.

Under veckan har jag haft ordentligt ont i foten, tror att förkylningen sätter sig även i den. Troligen inverkar även att jag nu går ganska mycket och det är riktigt jobbigt med haltandet.

Ännu har ingen sjukgymnast hört av sig, jag hinner nog bli bra innan.

...Nilla...


125/150

Hade en plan som innehöll ett besök på Centralbadet tidigt i morse. Men eftersom jag tyckte det blev "meckat" med packning för att göra sig klar för dagen efter badet och jag dessutom skulle packa för ett spontanbesök i Malmö ändrades planen. Blev ett yogapass innan solen gått upp.


Nu sitter jag på tåget och har glömt hörlurarna.... får lyssna på grabben som sitter mitt i mot och snarkar istället.

...Nilla...


124/150

Deltagit i ett spinningpass för första gången på över ett år. Det gick skapligt och inga problem med foten men tyckte det var lite tråkigt. Vet inte om det berodde på ledaren eller på mig själv 😟. Tror nog jag kommer att göra det igen eftersom det ändå är bra kondition och det som går bäst för skanken. 


Längtar efter att kunna springa men tror inte det blir något av det förrän tidigast på Aruba i mars. Kanske det är förtidigt men jag lever på hoppet.

...Nilla...


123/150

Konstigt, jag skrev ett litet inlägg igår och publecerade men nu är det helt bort...... skrev bara att jag hade yogat före jobbet.


Idag blev det Cardio Walking på gymmet, fick ta det lite lugnt för det kändes lite i fotknölen. 

På Walking maskinen finns det en siffra som visar hur långt man kommer och jag kom idag 11,7 🙄 om det är kilometer eller vad det är vet jag inte. Det spelar ingen roll utan jag tänker bara att jag kan använda siffran till att jämföra med vid nästa pass.

...Nilla...


121/150

Skriv inläggstext 

Tillbaka till gymmet och bättra på konditionen, körde lite tyngre idag. Har haft skapligt ont i midjan efter fredagens pass.


Hundraettåringen på bio var underhållande men inget jag tycker är värd att lägga biopengar på egentligen. Eftersom barnbarnet hade kräks blev det inget besök hos dem utan vi var på fiskmagasinet och åt.


Min favorätt är musslor och det är lagom för min magsäck.


I morgon börjar jag jobba heltid och livet går tillbaka till vanliga banor. 

Bästa träningskompisen och jag:

...Nilla...


120/150

Yogapass nu på förmiddagen om inte annat för att mjuka upp och få bort lite av träningsvärken.


Träningsvärk gillar jag och idag har det satt sig i midjan och baksida lår och alldeles lagom med värk. Tänker ta en tur till gymmet i morgon igen och då kunna öka på belastningen lite.

Idag ska vi gå å bio med svärföräldrarna och efter det åka till Svärtinge eftersom svärföräldrarna inte varit hos Therese och sett hennes hus och hem.

Vi ska se " hundraettåringen som smet från notan och försvann", har inte stora förväntningar på den men jag brukar gilla svenska filmer.

Idag är det 63 dagar kvar till vår resa till Aruba, bara nio veckor och minst 30 träningspass, ser ut att klara det målet.

...Nilla...


119/150

Crosstranier i 30 minuter


Fick i morse frågan av Veronica (systerdotter) om jag vill ses på gymmet klockan tio. Tänkte först säga ifrån men tänkte till och varför inte.

Åkte in och ställde mig på crosstraniermaskinen med en viss tvekan för fotens skull men det kändes ingenting. Tog det ändå lite försiktigt. Efter tog jag några halvdana yogapose.

När jag sedan åkte hem var jag jätte lycklig och glad, nu är jag på gång ordentligt. Sitter och längtar till nästa pass.

Kan eventuellt bli ett yogapass till kvällen.


...Nilla...


118/150

Har nu sett hur tokigt inläggen blir när jag använder blogg-appen. Ser inte alls lika galet ut när jag förhandsgranskar. Gillar inte när det  blir olika storlekar på styckena. 

 
I kväll är jag hemma i mitt vanliga soffhörn och har tänt en present som jag fått från familjen i Svärtinge.
 
 
 

Jättefin liten ljuslykta från Skultuna. Tusen tack.

 
Ett yogapass i dag igen för att mjuka upp foten. Saknade idag att kunna gå ut och ta en promenad i rask takt i vintersolen, men får hoppas att det snart funkar.
 
På måndag börjar jag jobba heltid och det ska bli riktigt skönt, få litesyruktur på vardagen.
 
Tänker nog ta en tur till gymmet onsdag och se m jag kan vara med på ett spinningpass. 
 
...Nilla..

117/150

Tisdagen blev det ett yogapass, en bit kvar innan foten kommer ner ordentligt i Downword Dog. Lite svårt med balansen också men det sitter nog mest i huvudet.


I morse simmade jag 1000 meter innan jobbet.

Har tillfälligt flyttat till Svärtinge för att hjälpa till med barnbarnen när pappan är bortrest. Får en massa lektioner av Hedvig om saker som "faktiskt måste" göras.

115/150

Gott Nytt År


Som det alltid brukar vara efter nyåret så är jag lättare i sinnet 😊.

Känner också att det blir bättre i foten även om jag haltar. Började dagen med att åka och simma 1000 meter. Kommer inte öka på mera utan nu håller jag mig på den distansen de två gånger jag har kvar på kortet.

Efter jobbet tog jag ett yoga pass och kände då att rörligheten i foten är lite bättre men det är ännu en bit kvar. 

Väntar på att få träffa sjukgymnast som kan hjälpa mig, behöver nog mest hjälp med att komma över rädslan. 

...Nilla...


RSS 2.0