Nu mår jag mycket bättre

Idag är en sådan där dag som jag liksom gått i lite dysterhet, trött och hängig. Tänkte först avboka dagens spinningpasset men tog mig i kragen. Tusan så nöjd jag är att jag genomförde det och kaloriemätaren stod efter avslutat pass på 480, nytt rekord 👍💪. Tre veckor av 24 är klara.

Längtar efter riktiga cykelbyxor med stjärtkuddar, tänker inhandla det nästa vecka när jag ska till Ullared.

...Nilla...

Hjärnstark

(null)

Nu fick jag till en bild också, bra va?

Fick via Facebook tips om den här forskningen i föreläsningsform på youtube. Om du är intresserad sök bara på Hjärnstark. 

Alla fördelar med att konditionsträna.... det finns liksom ingen ände på det. Jag tränarverkligen inte för att bli smalare eller få snygga ben för vad ska jag använda snygga ben till 😳. Nä jag tränar för att jag gillar att höja prestationen och att tävla med mig själv och för att må bra. Att det också är bra för mitt hjärta är motiverande och nu att hjärnan blir stark är ännu ett plus. 

Det finns nog inget som är så tillfredställande som att gå ut från spinningsalen med svetten droppande, kläderna är blöta och ändå ett leende på läpparna. Sitter här och längtar efter ett pass.

...Nilla...

Spinna bara en timme

Eftersom jag satt på tåget igår när det var spinningtid bokade jag in mig på ett "vanligt" spinningpass som var 60 minuter. Tänkte, lite kaxigt, att eftersom det är 30 minuter kortare än vad jag kört de sista gångerna är det bara att ösa på från start. Ja, tjena alltså, skitjobbigt.

Men det är historia nu och nu känns det bra, gjorde av med 265 kalorier enligt mätaren på cykeln.

...Nilla...

Hm, nu blir det svårt

Bloggappen har ändrats så nu kommer det se ännu mera ostrukturerat ut påina inlägg.

Gör ett försök iallafall.

Jag har precis landat hemma i soffan efter en helg i Malmö hos Madde och Ines. Niklas var på en tripp till Berlin och Madde tyckte att jag kunde vara där och hjälpa henne och det gör jag gärna.

Vi pratade om träning och jag berättade att jag kör mina 90 minuters spinningpass. Madde berättade då om den forskning som finns om hur hjärnan påverkas av att köra dessa lite hårdare konditionspass, hon tog sedan fram en bok som hon hade i ämnet. 

Började läsa den och den är jätteintressant och jag blir ännu mera motiverad till att träna för vinsterna är så många.

Nu ska vi se om jag kan publicera inlägget. Att få med en bild går inte.

...Nilla...


Två veckor av 24

Jag hänger i och nu måste jag hoppa söndagspasset.


Åker till Malmö i morgon, till Madde och Ines och jag kommer att sitta på tåget när söndagspasset är. Sedan kommer jag inte kunna på onsdagspasset heller nästa vecka eftersom jag då är på en fest som kommunen anordnar. Ska försöka få in ett vanligt spinningpass någon annan dag.

Gårdagens pass var svinjobbigt och tror att det berodde på att jag fick stressa inomhus klä om och kasta mig upp på spinningcykeln efter att jag suttit otåligt i bilkö. Kaloriförbrukningen blev 437, tre mindre än söndagens pass 😳.

...Nilla... 


Tre timmar spinning=ont i rumpan

Första veckan av 24 är gjord, bara 23 veckor kvar.


Två 90 minuters pass blir tre timmar i veckan, det är mycket egentligen. Nu kommer det veckor när jag inte kan delta på båda passen men då ska jag försöka få in något annat spinningpass.

Ser fram mot onsdagspasset och jag skaförsöka hålla koll på kalorimängden som visaren står på när passet är klargör att ha något mått att förbättra. Idag stod det 440.

...Nilla...


Jobba upp konditionen till max

I helgen som var provade jag att jogga, gick ganska bra men haft lite obehag i foten efter. Inte direkt ont och troligen blev det lite för mycket.


Men nu fick jag för mig att hoppa på en ny utmaning för att maxa konditionen. Giro 4 är cykelpass som håller på i 24 veckor och bygger på att höja prestationen i fyra intervaller. Varje intervall är sex veckor  och det finns två pass i veckan och passen är 90 minuter.

Körde första passet idag och det gick riktigt bra. Sista 15 minuterna var rejält jobbiga men värken i rumpan var nog värst. 

Under hela passet finns det en tavla som visar var i passet vi är och vid varje utmaning en klocka som tickar ner. På cykeln finns det en mätare som instruktören talar om vad den ska visa för att få ut det bästa av träningen.

Vi får se hur det går och hurlångt jag hänger med. Kul är det i alla fall.

...Nilla...


Barcelona m.m.

Skriv inläggstext 

Barcelona är en stad jag verkligen gillar, skulle kunna tänka mig att tillbringa mycket mera tid där.


Nu blev det inte mera än två gånger vi var inne där under den här resan, det var val angående Kataloniens självständighet vilket gjorde att det var lite oroligt där och det var bäst att hålla sig undan. 

Men jag hade gärna varit en heldag och åkt runt på sevärdigheterna och gått på Salvador Dalis museum men jag och min syster har lite olika intressen och jag ville inte göra det själv, det får bli en annan gång. Har lite tankegångar om det.

När vi var där höll vi oss runt Plaza Catalonia och shoppade. Vi var förstås inne på saluhallen som är magisk.


För övrig solade vi och shoppade i två veckor. Vi var på en riktigt bra marknad och handlade mängder, bland annat en resväska till för att få med oss allt hem.


Gissa om vi hade ett bestyr med att packa sedan. Det var dessutom en del övervikt men eftersom den personen som sedan checkade in väskorna var fullt upptagen med att smsa hade hon inte riktig koll 😜

Nu är det skönt att vara hemma igen och tvättmaskinen har fått gått  för att få lite ordning. Det kan ju dyka upp någon annan resa, bäst vara beredd.

Lite mera bilder bara för dokumentationens skull då:

Skriv inläggstext 

...Nilla...


RSS 2.0