Backen blir brantare

Huur tusan kan backen bli brantare. Räckte det inte som det var?

Jag har varit ute och joggat och tycker att backen blir brantare. Analys av det är att jag tidigare varit medvetslös sista biten och inte förstått. Nu har jag lite bättre kondition och märker då hur brant och lång den är. Samtidigt har själva varvet blivit kortare tror jag. När jag är ensam och springer har jag ingen tidtagare men hoppas att jag får sällskap imorgon och att vi då kan ta tid på varandra. För jag vill hinna en gång till innan jag är tillbaka här:


Min lilla lya i Nyköping:

Idag har jag syndat. Skulle ju inte handla något men var tvungen idag. Jag skjutsade in Jesper till bilskolan och väntade på honom på Hageby Centrum under tiden. Tittade på alla höstkläder som kommit in men även på slutspurtsrean. På Kapp-Ahl hade de halva priset på reapriset och jag hittade ett bar naturfärgade linnébyxor som jag "fick igen" (de brukar töja sig lite). Dessa kostade mig 99 kronor och jag tyckte inte att det var något att tveka på.

Sedan gjorde jag ett till onödigt inköp: Två trisslotter och vann då 50 kronor på den ena, eller vann jag då? Tveksamt.

Ni joggingvänner: Hör av er imorgon så vi får bestämma hur vi gör. Blir det kräftskiva? Jag gör en Västerbottenpaj isåfall och har ett kilo kräftor plus några öl.



Lilla snigel akta dig
Nilla

Det blev vila!

Veronica och jag fick inte ihop det med jogging eftersom hon drar till Malmö nu ikväll. Nästa resa dit ska jag med så ni vet det.

Jag drog till stan och inhandlade mat för 1675 kronor. Sanslöst men nu finns det i frysen och jag har bara småhandlat sista tiden så nu var det dags faktiskt. När jag gick där på Maxi letade jag efter en Joy- butik men tänk det finns inte där. Så kom jag på att jag bestämt mig för att inte handla något som jag absolut inte behöver och då är det tur att det inte finns någon Joy. Men det finns gott om skoaffärer där..........Men idag var det inga skor som måste få bo hos mig.

Blev sedan superhungrig och svängde in  och köpte en Big-Mack och en light cola. Sedan blev det dåligt samvete men Veronica har sagt att jag inte får försöka kräkas, haha.

Har sedan fått in en del bilder från min mobil till datorn så nu behöver jag inte sno från andras bloggar så var så goda:

Sankt Petersburg:



Igge på båten



Vår båt var stor men det låg en intill som var större



En tjatig unge som nu vill ha datorn.



Vi hörs
Nilla

Nähä inte vila

Lottodragning igår men livet är som förut men på lördag är det en ny dragning och då ni.

Fattar inte vart tiden tar vägen, torsdag idag och snart är jag tillbaka i "gruvan". Det är nog ganska bra för att då slipper mina nära och kära höra mitt tjat om att följa med mig att träna.

Funderar på om jag inte ska ta en 8 veckors ISO-diet nu när jag kommer till Nyköping, det är mycket enklare då när jag inte utfodrar min familj. Men sedan har jag väninnor som tjatar om att dricka vin på kvällstid, men jag får hålla mig undan. Ja,ja vi får se, det blir iallafall en del träning och morgonpromenader.

Jag hade tänkt att vila idag men nu verkar det som om Veronica vill jogga och då hänger jag givetvis på. Hade lite tankar först om att ta Boberga, 5 km, till kvällen men jag ställer upp för dig VIRGOTT. Bara att slänga barnen i bilen och komma.

Sally sitter nog just nu och äter en underbar frukost på Scandic, vilket hon verkligen är värd efter sina framgångar men hoppas att hon uppdaterar lite snart så att jag vet att de har det okey.

Nilla

BMI

Kom just in från en joggingrunda. Jag klarade två varv utan Sally och det gick inte att tvinga med Jesper heller för han har sådan träningsvärk efter gårdagen. Som om det skulle vara en anledning till att inte röra på sig idag. Men nu hjälper han till med att riva altanen istället.

Jag har funderat på en sak idag BMI. Jesper berättade om en kille som blivit av med ett finger i en vedklyv och jag sa då lite skämtsamt: HA då fick han lägre BMI! Tänkte sedan till på det och undrar hur räknar man BMI på en som har fått ta bort ett ben t.ex. eller en arm. Jag tycker att jag operara bort magen så kanske det skulle synas lite på vågen och mitt BMI skulle vara bättre. Just nu ligger det på 30,5 och över 30 är gränsen för fettma men för tillfället vill inte vågen gå något neråt utan envisas med att visa samma varje morgon.

Idag är det lottodragning och då kommer mitt liv att förändras, eller?


Nimis, vill dit igen!
Nilla

Många men i det här inlägget!

Idag känns de senaste dagarnas träning i kroppen men så himla kul det är med träning. I synnerhet när man är ett gäng som peppar varandra. Svetten rann ordentligt om oss igår när vi var på Ki-Box och då inte minst på Jesper. Tror att han också tyckte det var kul. Jag tränar inte bara kroppen utan skriker mig lite hes bara för att det är kul, helt galet.

Veronica ska eventuellt simma idag och det tycker jag låter som en bra grej faktiskt, funderar på om jag inte skulle försöka få till det också. Men samtidigt känns det lite omständigt. Jesper och jag pratade om att springa, eller det var nog mest jag som pratade. Men jag skulle egentligen vilja köra på samma vis som sist med att Sally hänger på sista varvet för jag tror att det var hennes förtjänst att det gick så bra då. Men hon ska ju sitta och lata sig i en bil till Malmö idag, stackarn så för henne blir det ingen träning. Men hur skulle hon annars ta sig till Malmö.

På Ki-Boxen kände jag en klar skillad på Sallys slag från förra gången vi var då både i teknik ,styrka och kondition. Bra jobbat Sally. Men så har hon ju legat i också.

När jag skulle sova igår kväll låg jag och var hungrig, hade fantasier och stuvad potatis och isterband. Den rätten är inte den bästa för en tjockis som jag men jag tror att jag ska göra en variant av den iallafall. Dessutom efterlyser jag en kräftskiva, gärna på en nybyggd altan någonstans nära Bråviken........... Men när kan vi få till det då!!!!!

Obs: Jag har fått ett inlägg om klänningen och att jag ska ta den rutiga men det står inte från vem. Kan det vara Madde?

En fråga:
Ska man vila?

Ha en bra dag
Nilla

Ki- Box bokat

Men vad har hänt med mig då? Jag har sovit till halv tio idag, jag som brukar vara uppe före tuppen. Ännu ingen träningsvärk men jag fuskade mig väll genom träningen.

Det regnar och det käns som om det blir en dag hemma för här finns att göra. En stor hög med stryktvätt, grusigt golv och dessutom ett smulit databord vilket är mycket konstigt. När vi köpte den nya datorn sa jag bestämt ifrån om att äta vid datorn vilket jag håller. Dricker möjligen bara kaffe eller vatten. Finns det någon som kan förklara detta för mig???? Ska nog koppla in en videokamera som filmar den som sitter vid datorn.

Nu har jag bokat in Ki-Box till kvällen och vi är ett gäng på fem stycken. Jesper ska med och han får inte köra med någon av oss andra utan får satsa på tränaren.

Förövrigt måste jag börja spara pengar och inte handla något jag absolut inte behöver för snart är alla resurer tömda. Men när jag var och kollade och lämnade in Lotto för veckan gick jag plus åtta kronor (spelar för 80 kr i veckan)  så det löser sig nog. Dessutom är det loppis i slutet av september där Veronica och jag säljer det vi inte behöver. Jag skulle kunna fylla hela sporthallen själv nästan.

Klänningen jag tänkt köpa då, behöver jag den? Nja, får se när jag varit på kroppsanalysen den 24/8 om jag gjort mig förkänt av den. Hade bestämt mig för den rutiga men fick nu en kommentar från Linnea om den svarta så nu blir jag velig. Kanske att jag beställer hem båda och sedan provar och skickar tillbaka en, eller............

Vi hörs
Nilla

Hjälp mig ur sängen imorgon

Jag antar att jag kommer att ha en grym träningsvärk efter dagens träningspass. 30 minuter spinning och 30 minuter styrka. Trodde ett tag att jag skulle kräkas men man klarar mera än man tror.

Det är svårt att ha någon ordentlig koll på kaloriintaget tycker jag för mina pojkar (egentligen en gubbe) vill ha riktigt god vanlig mat men jag ser iallafall till att inte äta godis, kaffebröd eller något annat mellanmål som har skyhöga kalorier.

Pojkarna (en gubbe) stod förut ute och dreglade över en motorcykel som Glada köpt. En riktigt snygg HD. Jesper vill ha en i 18 års present. Vi firar honom söndagen den 9 vid lunch tid för då kan även Madde vara med eftersom hon kommer hit den helgen.

Tänkte hinna med och ta en tur till Nytorp imorgon och se om getterna som syrran har finns kvar, de har rymt ett antal gånger idag. Sedan blir det Ki-box pass till kvällen 75 minuter.

En bild på barnbarnen i Nytorpsmiljö tilsammans med sina mormödrar runda och goa

Nilla

Sista semester veckan

Jaha då var jag inne på sista semesterveckan och det känns lite bistert, skulle kunna tänka mig vara ledig ett tag till. Men jag vet också att när jag är på jobbet tycker jag att det är buskul och jag har en fullspäckad höst framför mig.

Mamma åkte hem igår från lassarettet och idag ska jag följa henne till vårdcentralen. Till kvällen blir det spinning, hoppas jag. Måste se till att det blir på rätt tid bara.

Sally, Therese och jag var och såg Brüno igår. Ja vad ska man säga, tänkte att filmen var lite kort men är glad att den inte var längre. Den var pinsamt rolig och ibland vi skrattade rejält. Filmen är från 11 år men jag tycker nog att den borde vara från 15. Nu är jag sugen på att se "Sommar med Göran".

På Nytorp finns det flesta nymodigheterna och man kan även bada tunna vilket jag passade på att göra.


Även Axel verkade gilla det:


När han inte plågade sin syssling


Nu blir det frukost

Nilla

Söndag

Idag mår jag mycket bättre fast att jag inte sovit jättemycke. Vaknade inatt av att telfonen ringde och vart då jätterädd att det hänt Jesper något eftersom han var i stan och tänkt gå ut och dricka öl. Kände att jag hade sovit stenhårt de få timmarna jag sovit och fattade först inget när det var min kära far i luren. Sedan var det bara att kasta sig i bilen och följa med till akuten där mor fick stanna kvar eftersom hon hade ramlat slagit i huvudet när hon hade blodsockerfall och dessutom vätska i kroppen.

Hemma igen vid fyra tiden och somnade kanske vid halv sex. Axel väckte mig sedan vid niotiden och hans mamma hade knappt fattat att jag varit borta.

Axel har sedan spelat sin egna komponerade låt "ta det lugnt " på trummorna medans jag tog en dusch. Efter det åkte vi till Nytorp och träffade Veronica, Sally, Lithea, Havanna, Kinna och Micke.

Hemma igen och har satt in köttfärslimpor i ugnen som vi straxt ska äta. Sedan ska Therese, Sally och jag gå på bio och se Bruno. Hoppas den är bra för annars är risken den att jag somnar..........
Nilla

Besviken på min kropp

Tack för kommentarerna till klänningarna, verkar som de flesta tycker den rutiga. Tar gärna flera kommentarer om dem från flera personer.

Dagen har inte varit den bästa. Har haft en otrolig seghet i kroppen med halsont och huvudvärk. Axel och Tessan kom hit och då fick jag ändå lite livsgnista. Jag hade ju tänkt att jogga idag men när Jesper såg mig ta två alvedon bestämdes det att jag inte ens skulle försöka. Förståndigt men jävligt bittert.

Veronica, Sally och Jesper var de tappra joggarna idag. Vinnare av dessa var Sally som idag tog 5 km, så jävla duktigt och envist. Jesper sprang 2 km i ganska högt tempa för att inte vara så tränad. Veronica joggade cirka 3 km men blev lite störd av att höra sina barn skrika.

Jag ska spara mig till måndag när vi ska på spinning och då hoppas jag kroppen är med mig annars ska jag straffa den, någon som har något tips?

En efterlysning: Någon som vill följa med på Ki-Box på tisdag? Du ska inte vara så armstark och inte kunna sparka så hårt. Du får välja partner mellan Veronica, Sally eller mig.

Bättre dag imorgon hoppas jag och kommer att bli väckt av någon liten kille som ropar "mormor".

Nilla


Seg!

Oj vad jag är seg idag. Jag har inte sovit så bra och min make snarkar.

Ja,Ja tänker någon nu, det gör hon också men: Madde säger att det är mycket bättre nu och Madde är den känsligaste av alla känsliga när det gäller tysnad nattetid. Troligen beror snarkminuset på att jag har gått ner i vikt och att jag har en bättre lungkapacitet nu i och med motionen.

Idag är det tänkt att det ska bli en joggingtur till eftermiddagen och Veronica och Sally kommer hit för Husbyspåret är det bästa. Imorgon får den som vill vila och kanske det behövs.

När jag kommer tillbaka till Nyköping ska jag få en ny instruktion på gymmet och dessutom har jag en tid uppsatt för ny kroppsannalys (24 augusti). Måste jobba på till dess för det är inte roligt med bakslag.

Igår kväll var jag inne på Ellos sida och tittade på nyheter. Hittade då den här klänningen:


Eller i helt svart:


Den kostar 349 kronor och jag kan utnyttja en rabatt på 30%. Vad tror ni? Och isåfall vilken av dem? Vill gärna ha kommentarer, tack!

Nilla

Vad jag är bra

Nu har Sally, Veronica och jag joggat. Tänkte att nu måste jag verkligen ta ett hårt pass.

Sagt och gjort!
Eftersom vi hade de små med oss la vi upp passet på följande viss: Jag drog iväg först ett varv, när det varvet var avklarat hängde Sally på och sprang sitt första när jag sprang mitt andra. Veronica fick sedan dra iväg när jag gjort min två varv klart.

Bra taktik faktiskt och tror att jag klarade andra varvet tack vare att Sally drog lite, vi sprang sida vid sida fram till jävulsbacken där Sally drog ifrån. Andra gången i backen var en nära döden upplevelse eller upplevelsen var precis när jag kom upp, fanns inte mycke kvar att ge då men tvingar ändå mig själv att fortsätta.

Jag sprang de här två varven på 30 minuter. Veronica tycker att det är jättebra och ja det är det nog om man tar i beräkning att jag inte är någon supervan joggare och att jag är nästan 48 år. Dessutom har jag en övervikt på cirka 15 kilo som jag bär på undertiden jag joggar.

Om jag är taggad?
Svar: JA

Nilla

Grattis Madde

Jag har sovit riktigt gott inatt och dricker nu kaffe i en av mina nya Höganäs muggar.

När jag varit hos Madde har vi pratat om hur hon ska göra i höst eftersom hon inte har jobb längre än till sista augusti. Hon har tänkt söka till Köpenhamn eller var som helst men hon är orolig för att bli arbetslös och hur hon ska klara sig.

Igår hade hennes nuvarande chef kallat in henne och erbjudit henne att vara kvar två månader till nu har hon jobb till slutet av oktober. De är så nöjda med henne och hon gick nu före andra som varit där längre. Men så här är det:
MINA BARN ÄR BÄST (plus Veronica, Sally)



Jogging idag?
Nilla

Hemma igen

Nu är jag tillbaka hemma och har inte tänkt åka på någon längre tripp mera den här semestern. Tänker vara hemma och softa, träna och bara vara.

Resan hem var lite småjobbig. Dels tycker jag alltid att det är jobbigt att åka från Madde och sedan var det inte det bästa vädret heller. Det regnade hela vägen utmed Vättern och ibland var hastigheten nere under 80 km/tim. Jag stannade en gång och tankade plus köpte en kaffe och en korv, max tio minuter. Kaffet var inte gott men behövdes.

Hur gör vi nu imorgon? Tar Veronica och stoppar barn och sin syster i bilen och kommer hit för en ordentlig joggingtur? Eller ska vi försöka komma iväg till något gym. Hur har Micke det med träningen? Har han sprungit något sedan han och Sally sprang vilse i Vrinneviskogen?

Maddes och mitt träningpass på Friskis i tisdags var med en tränare som skrek hela tiden:"nu jävlar" han hotade oss med en djupröst: "Om jag ser någon som maskar stänger jag av musiken och går hem", det var en riktig sköning med jättebra pass dessutom heter han något med Sten Hård, haha. Lite avundsjuk på Madde som får gå på det. Vore roligt att gå på det med Veronica och Sally.

Men ni som vet att ni behöver röra på er: Kom igen nu, jag är taggad!


Gambia

Nilla

Dags att åka hem

Så var det torsdag och dags att åka hem.

Hörde att vädret inte ska ara det bästa på vägen upp och att man inte ska ge sig ut på vägarna om man inte måste (typiskt). Jag har tittat på SMHI:s sida och där ser det ut som om jag borde hinna om jag åker snart. Får lite ångest faktiskt men det kan var klimakteribesvär mera än vägproblem.

Igår var Madde och jag på en roadtripp till Ale stenar som är 57 stenar som står i en oval ring. Vi tog kort på det men nu vet vi inte om det är datorn, kameran eller vi som inte fungerar? Själva stenarna var inte så märkvärdigt men utsikten över kusten var enorm.

Vi avslutade med att åka in till Ystad och äta en mycket god spaggetti, mums. Inte så hälsosam kanske men snart är det vardag igen.

Inte ett steg till
Nilla

Cykel i fyra timmar

Sitter nu med en kopp kaffe efter en cykeltur runt i Malmö. Först cyklade jag ner till hamnen och satt där nere ett tag med en tidning och löste sudoku, gick inget vidare men vad gör det? Cyklade sedan vidare och tänkte cykla till centum........ja det vart lite fel igen. Hamnade i något  hamnområde med stora grustag, men nu har jag sett det också. Åter till ruta ett, nä men tillbaka till turning torso och sedan gick det bättre (tog upp kartan).

Hittade in på "lilla torg" och tog lunch där bestående av en laxsallad. Tog sedan köpgatan upp och var inne i fyra skoaffärer utan att handla några skor. Bra Va?

Passade på att gå in på JC i Triangeln och hälsa på Niklas (Maddes X) han hälsar till alla.

Det var smart att ta med cykeln hit och det kommer jag att göra nästa gång också.

See You
Nilla
Turning Torso

Hissning:

Dagens hissning:
Therese
Motivering:
hon är min dotter (ingen annans). Idag har Therese åkt till Jönköping för att ställa upp för en av sina vänner i en rättegång. Det handlar inte om någon rolig historia och det är fint av Therese att följa med sin vän som stöd. Therese har tidigare vittnat och jag vet inte om hon ska delta aktivt i rättegången.

Therese har också kämpat sig igenom en utbildning och är nu undersköterka på psyk. Bra jobbat älskade unge. Vet att du tycker att livet är tufft just nu och det finns inget vi kan göra mera än att följa livet och hjärtat men inte glömma hjärnan.

Du vet att jag finns för dig och tusen tack i himlen för AXEL.



Mamma

Lite biosugen

Godmorgon
Jag har svårt att röra på mig idag för mina vader har på något vis korvat ihop sig av de sista dagarnas utmaningar. Ska ut och cykla sedan så att de får mjuka upp sig.

Vem vill följa med på bio och se Bruno? Jag tänkte gå på den någon kväll. Tror att det blir ett tillfälle till skratt. Jag kan tänka mig fredag, lördag, söndag. Måndag måste det bli spinning men kanske efter passet.

Så ett svar till Veronica. På fredag kommer du till Husby och springer minst två varv, det finns inga ursäkter längre! Måste dessutom säga att jag är lite sugen på att följa med till Malmö igen men...........Hur som helst NU måste du ta tag i situationen. Vi hjälps åt vet du!

En liten bildserie på hur svårt det är med balansen och hur snabb Madde måste vara med kameran





Till slut kunde jag stå en tiondels sekund och Madde hann ta kortet!

Ha en bra dag
Nilla

Madde nervös

Hoppsan vad nervös Madde var innan Niklas kom för att han skulle träffa mig............Undrar vad hon hade förväntat sig?

Vet inte vad Madde och Niklas tycker men jag har iallafall tyckt att det gått bra.

Vi var innan på ett sjukt roligt friskispass och fast att det var jobbigt gick tiden riktigt snabbt. Mycket rolig ledare som peppade hela tiden.

I morgon jobbar Madde på dagen och jag ska nog cykla till havet, om jag hittar. När hon kommer hem ska vi åka till Ystad och däromkring. Torsdag ska vi träna på förmiddagen och sedan åker jag tillbaka hem. Då kommer jag att tjata på alla i min omgivning om träning. Sally ska ju åka till Malmö nästa vecka men jag tror hon får stanna hemma så att vi får träna.......eller ska jag följa med henne till Malmö?

En bild på mig och havet:


Hörs
Nilla

Vilse i pildammsparken

Eftersom Madde jobbar roar jag mig själv. Jag har varit ute på en cykelsväng, cyklade till Maddes jobb med matlådan hon glömde i morse. Sedan till Pildammsparken som är en ganska stor park. När jag ska ut därifrån så........kom jag inte ut där jag kom in men modig som jag är valde jag att cykla åt ett håll dit jag trodde att triangeln låg. Cyklade i cirka 15 minuter innan jag vände.......... tillbaka till ruta ett.

Hur som helst så hittade jag till triangeln och där ett par svarta linnébyxor och en blus som gärna följde med hem till en smärre kostnad.

Ikväll ska Madde och jag till friskis och svettis och träna. Efter det kommer hennes för mig okända pojkvänn och äter middag med oss. Hur ska det gå då!

Nä, nu ska jag äta och sedan vila.

Bild från gårdagen av Nimis



Nilla 

Vilse i Skåne

Hoppsan vilken dag!

Madde och jag har varit på en liten roadtripp i Skåne. Vi började med att åka fel och fick vända och åka tillbaka till ruta ett. Sedan åkte vi till Höganäs och var på Outlet med keramik och glas. Handlade en del användbara saker.

Sedan skulle vi till Kullaberg och titta på Nimis som är ett konstverk gjort av drivved av Lars Viik. Han började bygga det 1980 och har använst 160 000 spikar till denna klätterbara kråkslott. Nu är vi inte helt bra på att hitta men hamnade först i Mölle vilket var tur för där var så vackert.

Vi frågade oss sedan fram och parkerade bilen. Men hur ska man gå nu då. Vi frågade några trötta småbarnföräldrar och de pekade åt oss och sa att det var en jobbig promenad på några kilometer, sista biten var mycket utför.

Madde i täten och jag efter och iväg. In i en jättemysig skog men kom sedan tillbaka till parkeringen ......åter på ruta ett.
Hm... vi stannade och fikade och frågade igen. Nu gick det bättre vi knallade och det var verkligen ansträngande terräng som gick utför. När man trodde att det inte kunde vara mera utför blev det mera utför och ännu mera utför. Promenaden ner tog nog en halvtimme men det var det värt. Tyvärr skulle vi upp också..........

Vi har haft jättekul och har gjort några filmsnuttar men vi förstår inte hur vi ska kunna lägga ut dom på bloggen (finns det någon som kan hjälpa oss) men några bilder kommer här:

Uppe från ett av tornen i Nimis


Madde och Havet



Balansövning på sten i Mölle



Balansövning på lägre och plattare sten


Nu måste vi sova lite
Nilla

Framme I Malmö

Nu sitter jag i Malmö och det duggregnar lite lätt ute.
.
Bilresan gick bra och jag körde ner på cirka 4,5 timme. Stannade bara en gång i cirka 10 minuter för att få i mig lite och få ur mig lite. Det var lite så lite trafik hela resan ner vilket gör det skönt att köra.

Idag ska Madde och jag ut och se några sevärdheter i Skåne men vi har ännu inte bestämt vad men båda vill till Ystad och till Kulla Berg. Vi har dagen på oss och just nu sover Madde vilket hon verkade behöva.

Uppdaterar mera ikväll
Nilla

2 kilo

God Morgon!
Vågen visade på 2 kilo plus i morse, det är ju rent ut sagt  faaan!

Men nu blir det hård körning ett tag. Åker ner till Malmö och lever hälsosamt liv så gott det går. Vore bra om jag hann med jogging men det ser ut som om det inte är någon som är intresserad av att följa med. Ju det skulle vara Sally i såfall. Vi får se.

Axel har legat och sparkat på mig i natt så någon ordentlig sömn har det inte blivit, kanske jag tar en liten napp innan jag åker. Axel somnade inte förrän halv elva var så trött att han knappt kunde stå upp men sa hela tiden: "inte sova". Men till slut kunde han inte stå mot. Sov till halv nio i morse och nu är det Nalle Puh som gäller.

Nu blir det ägg frukost och sedan packning inför Malmö trippen.
Nilla

Ingen Jogging

Nähä inte blev det någon joggning idag inte. Inte blir det någon långpromenad imorgon för Axel ska vara hos mig och Therese ska ut och parta. Tänker ringa och tjata på Veronica att hon tar med sig Sally hit och vi tar ett varv i skogen imorgon förmiddag.

Dessutom blev det Pizza eftersom det plötsligt var fullt hus här.Kinna, Micke,Sally, mor, far,Therese, Axel, Igge och jag. Det var meningen att hälten av gänget skulle ätit på hotellet i Arkösund men kära mor fick ett blodsockerfall och de åkte hit istället. Mamma kvicknade snart till och det var ju trevligt med besök.

Imorgon åker jag till Malmö och träffar min Madde. Vi ska ta en tripp till Köpenhamn någon kväll och så tänkte jag ta och sola vid havet. Det ser ut som om vädret inte blir det bästa imorgon när jag ska köra ner men jag får ta det lugnt.

Nilla

Tillbaka till verkligheten

Så var man hemma igen. Dags att ta tag i lite vardagssysslor. En maskin med tvätt är påsatt och snart ska jag bort ill Ica och inhandla middag.

Resan har varit kanon och jag törs inte ställa mig på vågen för jag fick information om att det vanliga är att man går upp ett halvkilo vaje dag på kryssning. Tänk då att vara borta på en 14-dagarstur? Jag har iallafall varit på gymmet två gånger men dock bara en halvtimme åt gången. Gått dit på morgonen innan mat och alkohol runnit ner i halsen utan begränsning.

I Tallin fick jag min helt enormt goda honungsöl. Jag kan tänka mig åka dit av bara den anledningen. Men jag blev troligen bestulen. Skriver troligen för jag vet inte hur det gått till, följande hände:

Vi var först i ett marknadshus och köpte en keps åt Igge och en plånbok åt mig. Vi gick sedan vidare till Old Hansa och drack öl. Där tog jag upp den nya plånboken och la ner de estlänka pengar jag hade kvar, cirka 350 kronor i svenska. Vi gick sedan vidare och var på toget och jag provade hattar. Gick in i en affär vi var i förra året och köpte en glas giraff. Den betalade jag med Euro som jag hade i en annan annan plånbok.

Vidare i i en linné affär och provade där ett par byxor som var perfekta och jag bestämde mig för att dem skulle jag ha. När jag då skulle ta upp plånboken var den bort. Vi gick tillbaka till de ställen vi varit innan men ingenstans fanns den. Jag trodde att jag glömt den på bordet men Igge säger att det fanns ingen möjlighet eftersom han kollade noga när vi gick därifrån.

En nyttig läxa för mig och jag käner att jag kan ta förlusten men jag retar mig på att jag inte vet hur det gick till och synd på byxorna, men är man så slarvig får man vara utan.

Hur som helst idag måste jag jogga, någon som ska med?

Nilla

Stackars Sally

Hm.... hade lovat Sally ett spinningpass och vi åker till gymmet. Väl där får vi höra att det passet började för en halvtimme sedan........Jag hade sett på ett gammalt schema och nu gällde ett sommarchema. Men det var bara att bita ihop och gå in på gymmet och ta i med muskler som varit i vila ett tag.  Det var faktiskt kul och jag tror att Sally fick en ny syn på styrkrträning. Vi får väll se vad hon tycker imorgon........

Jag har nu plockat fram kläder till packning och när man jämför min hög med Igges så har han cirka 25 % av vad jag har. Det hår som skulle bort på kroppen är avlägsnat och gamalt nagellack bort, har inte fått på något nytt ännu.

Varje morgon kommer jag att besöka gymmet på båten så det är en hög med träningskläder med också. Nu ska det bli lyx i flera dagar.

Nilla

Måste Måste

Så mycke måsten idag.
Raka benen och bikinilinjen, ta bort gammalt nagellack, måla på nytt nagellack, packa, handla mat åt Jesper, växla pengar, ta en tur till mor och far. Dagens promenad är i alla fall avklarad. Men sedan är det tänkt att Sally och jag ska ge oss iväg på ett spinningpass ikväll. Tur att jag har Sally.

Detta med pengar är ett I-Landsproblem, hur mycket pengar kommer det att gå åt i Ryssland? Vi ska på en rundtur och då vet jag inte om vi överhuvudtaget kommer att ha behov av pengar. I Tallin ska vi iallafall ha pengar till honungsöl och till keps, kanske jag behöver en giraff i glas.

Den här resan är min julklapp till Igge, undrar vad han ska få nästa år!

GOD JUL


Hittade ingen julros
Nilla

Regnbåge och älgar



När jag pratade med Veronica och frågade henne om hon skulle med och springa fick jag till svar: Näää, jag orkar inte! Att INTE ORKA  är för mig inget giltigt skäl.Nä för om det var ett skäl hade jag inte sprungit någon gång. Som vanligt lyssnar Veronica på sin kloka moster och hon får bestämma var vi ska springa och det blir på Ramunderberget i Söderköping. Ganska mysigt spår men lite för mycket rötter och jag är rädd att vricka en fot.

Sally var bäst av oss och sprang två varv (2 km per varv). Jag sprang ett varv och Veronica en annan slinga som var 2,5 km. Jag undrade var Micke höll hus och Sally sa att: HAN ORKADE INTE! Nä du Micke, det här måste vi prata om när du bjuder mig på invigningsfest av den nya altanen på Nytorp.

När jag åkte hem från Söderköping såg jag först tre älgar och sedan en mäktig regnbåge som var helt klar och gick från horisont till horisont, mäktig.

Dagens hissning:
Veronica
Motivering: För att jag räknar henne som min plusdotter och för att hon ORKAR. Orka vara tvåbarnsmamma och samtidigt banta ner sig. Veronica tänker också på sina medmänniskor och hjälper till när det behövs.

Dagens dissning:
Vår diskmaskin:
Motivering: den varken plockar in disken själv eller ur sig själv. Finns bara en människa i det här huset som klarar det. Troligen hugger den efter resten av familjen.

Nilla

Varför deppa!

Veronica skriver att hon är taggad och då undrar jag om hon vill springa idag. Jag har tänkt åka till Söderköping för att springa men just nu är jag lite "velig". Tycker att dagen har försvunnit för snabbt men det har varit mycket trevligt hos svärmor och svärfar. De hade gjort en glassmeny som vi fick beställa efter och sedan kom det ut med det i trädgården. Nu undrar jag om det här "Smultronstället" kommer att leva vidare??????

Idag längtar jag efter Axel så att jag håller på att bli tokig men han är hos farmor och farfar. 

Hur ska jag göra? Åka till Söderköping och springa eller springa här i skogen? Svårt beslut, ett av mina I-landsproblem faktiskt.

Återkommer med hissning och dissning till kvällen

En bild från Gambia

Nilla


25 minuter = 3 km

Fick inte med någon upp till spåret ikväll men skam den som ger sig. Grejen är den att om jag inte springer sitter jag och tänker på att jag "borde" och får ingen lugn och ro i sinnet.

Hur som helst tog det 25 minuter att springa 3 km, tyckte ändå att det gick bättre idag. Men vad är bra tid och jämförrt med vad? I morgon blir det spring i Söderköping och jag ska tvinga Jesper att följa med. Kan ni se mig bära honom till bilen?

Imorgon förmiddag har svärmor bjudit oss till henne och hon har tänkt ha ett eget "smultronställe". Vi ska få beställa vad vi vill ha för glass och hon ska servera. Undrar hur mycket hon har handlat hem för att klara ut det här. Min favorit är lakrisglass med lakrissås. Mums men jag "borde" inte äta glass alls.

Fick ett Psykbryt på mig själv förut. Kom hem från affären och kom på att jag glömt handla frukt till mig själv. Igge hade sagt att han ville ha godis så jag gick mest och tänkte på vad han ville ha och glömmer då bort mig själv. Tur att man då har en så snäll son som åker och handlar åt mig medans jag är i skogen och springer (eller vad det kallas).

Skickar med en bild på någon jag saknar:


Ha en bra kväll
Nilla

Dagens Dissning

Regn!

I väntan på ICA

Kom nyss in från min morgontur och är hungrig. Min kropp kräver två kokta ägg, två frukter och en bit ost till frukost. Nu fins det bara ett ägg men jag väntar till ICA öppnar, hoppar upp på hojen, lägger i sjuans växel och trampar på.

På promenaden i morse såg jag varken rådjur eller älg men några maskar (kan man byta ut ägg mot maskar). Men det är väldigt skönt att gå på morgonen för luften känns så full av syre och det ger energi.

Dagens Hissning:
Min syster Kinna
Motivering: För att hon är min syster och för den insats hon gjorde igår hos mor och far. Pappa har bestämt med en städfirma att de ska komma och städa varje vecka och de skulle starta upp igår. När jag pratade med pappa var de en halvtimme sena och jag vet att pappa hatar att vänta. När pappa sedan ringer till dem har de glömt bort honom. Snyggt sätt att sköta en firma på. Pappa pratar med Kinna och hon hör hur stressad pappa är eftersom han känner att allt hänger på honom. Kinna åker dit och städar åt dem och de är nu nöjda och belåtna.
Undrar om städfirman kommer nästa vecka.

Hinner inte med någon dissning nu för Ica öppnar och magen skriker
Nilla

Ett helt gäng i skogen!

Dagens joggningstur är avverkad och vi blev ett helt gäng. Jesper, Sally, Micke, Veronica, Lithea, Havanna och jag. Micke och Sally sprang två varv var, Tror Sally blivit tokig men verkligen jätteduktigt. Själv sprang jag ett och ett halvt varv (tre kilometer). Har som mål att klara två varv innan semestern är slut.

Jesper sprang ett varv och var sedan med mig när jag sprang mitt halva. Faktiskt så kunde han nästan gå ifatt mig. Fattar ine att jag är så långsam. Imorse när jag gick kom det två männ igenom skogen och gick straxt bakom mig. Jag försökte dra på för att inte höra dem men faan det gick inte.

Veronica sprang ett varv men med ganska hög hastighet, trodde väll att jag inte skulle klara av barnen under tiden.Lithea plockade blåbär och Havanna satt i vagnen och skrattade tills det blev tråkigt och då tog jag upp henne, sedan var hom nöjd.

Vi har hämtat nya bilen och nu tycker jag att min är gammal och att det saknas en del funktioner som finns i den nya. Men jag vill spara pengar för att åka till Gambia så någon ny bil blir det inte. Förresten vann jag 21 kronor på lotto i onsdags.

Vi hörs
Nilla

En semestervecka avverkad

Första semesterveckan har nästan gått och inte har jag gjort så mycket mera än kopplat bort jobbet. Sedan har jag tappat cirka ett kilo under veckan och det kilot tänker jag inte leta efter.

Igår när jag var på stan och provade kläder letade jag hela tiden efter XL vilket oftast är svårt att hitta. När jag sedan hittat det i t.ex. träningsbyxorna så var de förstora, likadant med tröjorna. Tror nästan inte att det är sant.

Dagens Hissning:
Madde
Motivering: Madde har kämpat hårt i tre år för att klara sin sjuksköterska examen. Hon har klarat alla tentor utan att behöva backa vilket jag vet att det inte är många som klarar. Dessutom bryr sig Madde om medmänniskor och hon lyssnar alltid på mig om jag behöver "Älta" något. Madde har också fått mig förstå att joggning är skönt samtidigt som det gör ont, peppade mig förra sommren och fick mig förstå att jag klarade mera än jag själv trodde. MADDE jag saknar dig men om tio dagar kommer jag med cykeln i bagaget.

Dagens dissning:
Vår microvågsugn
Motivering: Vår micro har låtit någon kräkas rakt in den (finns ingen annan förklaring till att den ser ut som den gör). Sedan har den inte sett till att den som gjort det torkat upp efter sig utan väntar tydligen tills jag gör det.

Tjo hej, joggning på eftermiddagen, vem hänger på!
Nilla

Kanske att jag får sällskap....

....av min son i joggingspåret imorgon.  Vi satt och pratade om det under middagen. Han trodde att jag skulle springa ifrån honom men grejen är den att han har inte sett min jogging takt. Igge tror att han skulle springa från oss båda och vi svarade att det är just därför som inte du ska med......

När kommer finvädret? Jag tycker inte att det gör så mycket just nu att vädret är dåligt men blir besviken om det inte är fint när Igge och jag ska iväg på kryssningen nästa vecka. Men jag skulle vilja ha lite brunare ben innan, bara av fåfänga. Får gå bort till solariet om det inte blir bättre i helgen. Håll tummarna för att solen lyser från klarblå himmel nästa vecka tisdag, onsdag, torsdag, fredag och lördag.

Efter det har jag tänkt åka till Malmö och ligga vid havet medans Madde jobbar.

Madde

God Kväll
Nilla

Träningsvärk

Hallå
Vaknade med en del träningsvärk, konstigt det fick jag inte förra gången jag var på Ki-Box. Regnet gjorde att morgonpromenaden hoppades över men eventuellt tar jag en löprunda till kvällen.

Dagens hissning:
Jesper:
Motivering: En mycket trevlig kille och som är underhållande. Idag pratade vi om en episod från när han var liten. Han var ute med sina kompisar Jim och Erik och de fick då för sig att de skulle blanda posten för hyresgästerna vid ett bostadshus. Det är en rad med postlådor och grabbarna byter post från låda till låda och springer sedan därifrån. Jesper säger till grabbarna att han ska gå hem och smyger då tillbaka och lägger tillbaka posten. Gulligt va!

Dagens dissning:
Vår Skohylla
Motivering: Skohyllan plockar inte själv upp skor i hyllan utan alla skor står runt omkring. Just nu finns det ett par skor på hyllan och en ihopp knölad jacka.

Jag har varit ett varv på stan och gått och letat efter en turkos cardigan till min bruna klänning, som ännu inte kommit. Hade gett upp när jag gick in på Gina Trikå och hittade en. Blev så glad att jag köpte en svart också.

Var sedan i en sportaffär och köpte ett par springbyxor och två tränings T-Shirt. Måste ha ordentligt med träningskläder till kryssningen nästa vecka.

P.S Imorgon ska vi hämta Igges nya bil.

Nilla

Ki-Box


Så har min träningskompis Sally och jag varit på ett Ki-Box pass 75 minuter. Nu har jag så ont i axlarna och dessutom fick jag en rejäl smäll men inte av Sally. Sally och jag är nog ganska jämnstarka och det funkar bra men mitt i passet blev det ett byte i en form av stafett och en tjej skulle sparka på mina mitzlar (hm heter det så?) och jävlar vilken spark , mina händer flög upp och jag fick en smäll på hakan av mig själv.


Får se hur det blir imron med motion eftersom det väntas ett rejält oväder. Kanske kan jag åka och gymma.
Sov Gott
Nilla


Hissa och dissa

Igår kväll såg jag en del på minnes stunden för Michel Jacksson. Jag har aldrig varit någon dyrkare av honom men blev ändå rörd att tårarna rann. Tänkte då på att kommentatorerna pratade om att det sas saker som han behövt höra medans han levde.

Pågrund av det kommer jag att närmaste dagarn Hissa någon och eventuellt dissa något, iden tagen från Rixmorronzo.

Dagen hissining:
Sally med motivering. Sally ställer upp och motionerar med sin 47 åriga moster, trots att hon springer sååå långsamt . Dessutom är Sally så himla rolig och jag trivs jättebra i hennes sällskap och önskar att vi snart kan åka på en semester igen ihop. Puss och kram till en av mina favossar.

Dagen dissning:
Min egen dumhet med motivering. Idag gick jag ut för att ta min morgonpromenad och tänkte då att det skulle vara bra att använda mina masaiskor  som jag tjatade om i våras och sedan knappt använt. Tog på dem och knallade iväg, kände redan efter cirka 100 meter att det här kommer att tära på hälsenorna. Men dum som jag ibland (ofta) är och dessutom envis så vänder jag inte utan fortsätter på min en timmes promenad. Gissa om hälsenorna känns korta nu.


Till kvällen är det tänkt att komma iväg på ett Ki-box pass. Men vilka ska med nu då? Är det bara Sally och jag?

Hör av dig om du vill med jag tänkte ringa och boka vid lunchtid.

P.S. Ingen djurupplevelse på morgonpromenaden idag men här hemma finns det dammråttor, någon som har en slav att låna ut?

Nilla

Söker flera joggingvänner!

En ny joggingrunda med en ny deltagare. Bra Micke, häng nu i och följ med flera gånger.

Spåret i Söderköping var okey men jag tycker att vårt spår här känns säkrare. I Söderköping fanns det lite rötter på banan som jag är rädd att snubbla på och desssutom en del berghällar som jag kan halka på. Man får ju tänka på att jag faktiskt är tre-barnsmor och att åldern gör att läkningsprocessen är längre. För att inte tala om benskörheten som eventuellt kan göra sitt om jag ramlar. Men samtidigt är det nog bra att växla spår och inte köra fast i samma.

Blir bra med Ki-Box imorgon och jag hoppas att Veronica får till det så hon också följer med. Om Madde vore här skulle det inte vara någon tvekan, hon hade hängt på. Therese kan ju iallafall skylla på att hon jobbar, haha!

Igge undrade lite vad jag har för människosyn när jag berättade för honom om vad jag drömt i natt och jag som trodde jag hade en sund människosyn.

Drömmen lyder följande:

Min storebror ringde till mig och berättade att han köpt en thailänska som jag kunde få låna. Jag undrade till vad och han sa bara: nog finns det väll något du behöver ha gjort. Han hade köpt en slav alltså! Jag kommer inte ihåg mera av drömmen men var får jag sådant ifrån?

Ha det Gott
Nilla


I baksätet på bilskolebilen.

Mors
Jag har nu varit med Jesper till bilskolan och suttit i baksätet medan han kört en lektion. Det gick faktiskt riktigt bra även om det finns en hel del för honom att träna på. Vi tänkte ta en tur runt här i Ö-Husby för att han ska få lite extra träning, han har nästa lektion imorgon.

I morse gick jag mitt varv runt Boberga och såg då "hästens bror" (älg). Den var cirka 100 meter bort så jag blev inte ens rädd, bara skönt med en naturupplevelse.

Sally och jag har bestämt att jag ska komma till henne klockan fem för att vi ska ta en joggingtut i något spår i Söderköping. Vi är vekligen på gång, undrar när det går över.

Jag har varit inne och tittat på statestik för min blogg och igår hade jag 25 specifika läsare, klart jag undrar vem för när jag själv räknar vilka det kan vara kan jag möjligen komma upp till tio.

Veronica är tydligen fortfarande lite krasslig, undrar om hon kvicknar till så pass att hon kan vara med på Ki-Box imorgon......

HA det gott
Nilla

Tack Sally



Vilken seg dag.
Det har regnat och regnat och jag har tänkt att då kan jag passa på och göra lite nytta som stryka m.m. Kände mig seg och lite nere så jag var och hyrde en film. "Hämden" en Kurt Wallander film. Den var riktigt bra men inte gav den mig någon kraft precis. Tänkte att jag skulle lägga mig och läsa en liten stund och sen...somnade jag och sov i två timmar....

Det bara fortsätta att regna och jag började fundera på om det verkligen går att springa med flytväst. Veronica hade redan sagt ifrån för att hon har en förkylning på gång. Ska jag verkligen lura ut Sally i detta ösregn? Ringde till henne för att försöka avstyra lite snyggt men fick då veta att jag var en "Pussi" om jag ballade ur. Antar att det betyder någon svag person i högklackat och det vill man ju inte vara.

Sally kom och vi tog en runda i spåret, det var så tugnt. Sally sprang cirka 50 meter framför mig och mot slutet hade nog det avståndet ökat något men hon är ju 15 år och jag 47.

Vi ska försöka få till ett pass till imorgon och kanske komma iväg på Ki Box på onsdag, någon mera som vill hänga på. Kanske Sally fårmed sin pappa att springa, tror inte det skulle skada honom. Sallys mamma borde också följa med och bara gå runt och heja på oss andra. Sally tjata allt du kan.

Kom igen nu
Tusen tack Sally
Tillsammans är vi bäst

Nilla

Första bobergavarvet

Jag har nu gått 5 km. klarde mig nästan från regn, fick några små droppar på mig. Kom då på att hur jag skulle få in en bild på klänningen så varsågoda.

Antar att den på bilden är storlek 36 och jag har beställt 46............
Tror att den blir snygg med en turkos cardigan men var får jag tag i det?

Nilla

Hoppsan nu är brudarna på gång

Ni ser det lönar sig att tjata för nu ser det ut som om jag får sällskap ikväll i joggingspåret. Får nu ladda hala dagen för att orka.

Ibland är jag så larvig, jag skulle gå ut efter tidingen förut iklädd i bara nattlinnet och med paraply. När jag kom fram till gargaget såg jag att sopbilen var på väg till samma ställe som jag. Jag tvärvände och sprang in, ville inte att sopgubbarna skulle se mig. Nu sitter jag här utan tidning......

Madde: Vi har ju inte pratat med varandra ordentligt på ett tag så det är väll därför som jag inte sagt något men kul att du hittade hit. Jag längtar efter dig men snart är jag hos dig. Fixa bara lite fint väder ...

Nu går jag och drar på mig några trasor och hämtar tidingen, om regnet avtar tar jag en promenad runt boberga.


Svik mig inte utan kom och jogga

Nilla

Såå tyst

Nu har Axel åkt till sin pappa Tommy och här blev så tyst och lugnt. Vi var i Söderköping och åt glass vilket inte var den mest lyckade tillställningen. Svinkallt ute och en jättekö innan vi kom in. Veronica och Therese passade på att smita så Jesper och jag fick ta hand om Axel och Lithea. Egentlligen inga problem förutom att jag såga att Lithea nästan inte kunde gå när vi skulle hem. På frågan om hon hade skoskav fick jag ett nekande men när jag frågade om hon ville bli buren av Jesper fick jag ett positvt svar. Eller kanske negativt för Jesper.........

Skoskav är en mycket vanlig och dödstråkig åkomma. Idag har jag plåstrat om Axel för att han har sår på hälarna. Jag har ett skav på ovansidan av foten och det gör så ont så jag kan nästan inte ha några skor. Måste till apoteket imorgon för att inhandla mera plåster.

Jag hittade en jätte fin klänning idag på Ellos som jag snabbt skickade efter. Tänkte lägga ut en bild på den men vet inte hur jag ska göra. Hoppas nu att den hinner komma innan kryssningen.

Inte blev det någon jogging idag inte hm... vad kan jag skylla på? Om det inte regnar i mogon när jag vaknar tänker jag ta en rask promenad runt Boberga, tar ungefär en timme. Eventuellt skulle Sally försöka komma hit och jogga imorgon kväll och om hon kommer då blir det ialllafall av.

Nu ska här sovas.

Skickar med en bild från den manliga hjärnans semester, haha





Tack o Lov för Nalle Puh


Hallå!
Axel och jag har varit i källaren ocj letat i kartonger efter bra filmer. Vi hittade Nalle Puh och tack o lov då blev Axel lite lugn och vi låg i sogffan och tittade och han föll i sömn. Han behöver verkligen sova, han har varit lite småkänslig på förmiddagen och frågar efter mamma. Men det är sällan han blir riktigt ledsen och är riktigt tålig när han slår sig, tror han ramlade 468 gånger igår.

Imorgon är första dagen på semestern och jag har redan tittat i almanackan om det finns någon vecka i höst som är obokad och kommit fram till att vecka 43 ska jag vara ledig. Undrar om min syster har tid och komma och hjälpa mig med tapesering då, jag får väll fråga.

Eller om det har ramlat in en massa pengar från ovan kanske jag tar en solig resa då, allt är möjligt.
Ta det lugnt

 

Söndag morgon

God Morgon
Vaknade cirka halv sju av att Axel ropade på sin mamma som åkt till jobbet. Bara kliva upp men kunde lägga mig hos Axel och mysa lite. Vi har sedan ätit frukost och Axel har sedan sett på barnprogram och då kunde jag passa på att röja upp lite i köket. Vi ska sedan gå ner i källarn och leta lite bland Jespers gamla filmer och se om vi hittar Nalle Phu, tror att vi har en massa gammalt inspelat som kanske fungerar.

Ikväll blir det absolut jogging i spåret: VEM VILL FÖLJA MED?
Nilla

Helt Slut

Det krävs en del energi att vara en heldag med Axel, fullt ös hela tiden. Vi har spelat fotboll, varit ute och gått, lekt med bilar o.s.v. Finns några småstunder som han leker själv men snart ropar han på mormor eller frågor om var Jesper är med motorcykeln.

Imorgon får vi tillbringa hela dagen i Husby för Therese får ta bilen in till jobbet och sedan kommer hon hit cirka halv fyra. Då är det nog dags för en glass i Sörping, vi har inte besökt smultronstället ännu i år.

Får se om det kommer någon som vill jogga i morgon!

Kram
Nilla

Ta det lugnt

Tydligen ingen som vill jogga, tråkiga vänner som inte förstår sitt eget bästa. Jag får väll ta det lugnt första dagen på semestern.

Axel och jag ska snart skjutsa in Therese till jobbet och sedan tänkte vi ta en tur till Lotstorpet och  Nytorp. Har lite ont i huvudet men det kan vara en kompination av att jag kopplar av och desutom kan det vara något i luften.

Lite skönt att inte solen gassar på som den gjort i veckan utan att det blir en paus på det., trots att semestern nu är här.

Hittade den här bilden från vår resa påTeneriffa
Vi ses
Nilla

Semester

Nu är det slut på veckan fredagsmyyysss!

Kom hem för några timmar sedan och då var Axel och Therese med mig. Innan var vi på MAXI och handla och jag hittade ett par kortbyxor och tröja till Axel. Therese köpte sig en tröja och ett par skor till Axel.

Axel har en ny slogan:"Ta det lugnt" synd att han själv inte riktigt tycks förstå innebörden för lugnt är det minsta han tar. Eller kanske just nu då Therese och han ligger i soffan och myser. Meningen är att han ska somna så jag törs inte titta dit.

Tänkte försöka ta ett varv i spåret imorgon, är det någon som vill hänga på? Det ska ju inte bli lika varmt i morgon.

Var bort på Ica och hämtade ett paket från Ellos. I paket fanns det två toppar och en tunika som funkar bra men en kjol i svart linne med några vita rutor längst ner. Therese sa att den var ju inte ful men inte heller snygg. Svårtolkat tyccker jag men jag tar nog och skicka tillbaka den. Jag vill gärna ha en linnékjol men jag får väll kolla lite på stan.

Hm.. Axel sover inte.

Kom och jogga med mig imorgon
Nilla




En bild på mig med barnbarn och plusbarnbarn



Vilken tur att jag hittade en bild på mig att ha med på bloggen, tycker att jag gör mig bra på den.

Sista arbetsdagen

Hoppade morgonpromenaden idag,behöver tiden till att få plocka ihop det sista på Sankt Annagatan 19 i Nyköping. Har inte å många arbesuppgifter kvar men har en anställningsintervju direkt efter lunch.

Plockar med spinningsskorna hem för att  se om det dyker upp något tillfälle under de här veckorna. Förövrigt har jag tänkt att satsa på jogging i skogsspåret, tänkte att jag ska klara två varv innan semestern är slut.Någon som hänger på: Micke och Sally kanske? Jesper och Veronica är också tänkbara träningskompisar det är bara att tjata på dem.
Nu drar jag till sista arbetdagen.

Tjoho!
Nilla


Ännu en ute kväll

God Kväll
Har nu kommit till lägenheten efter en tur på krogen igen. Men jag har druckit två lättöl och ätit en cesarsallad. Min kollegor drack många glas vin och avsluteaade med champang. De var något fnittrig och de har ju inte beredskap.

På luchen idag skulle min chef gå och titta på skor och jag tyckte det var synd att hon skulle behöva gå ensam .........Okey Jag har nu ett par nya skor, ett par svarta HEAD. Mycket sköna och jag behövde dem verkligen.

Nu måste jag plocka ihop här i lägenheten för imorgon stänger den här lyan i fyra veckor. Någon som vill hyra den?

SNART KAN JAG SKRIKA SEMESTER
Nilla

En natt kvar

En kväll kvar i Nyköping före semestern. Hörde rykten om att några kollegor skulle ut ikväll............
Jag har beredskap!

Veronica skrev i ett tillägg att jag lärt henne att aldrig vara lat. Okey det finns gånger som man kan utnyttja latmasken, Jag slutade röka för att jag glömt handla cigg och sedan ine orkade gå tre trapper ner och handla. Sedan ska man inte vara lat om man ser att dynorna ligger ute i utemöbeln till natten, haha.......

Bra att Micke håller koll på Nytorp eller är det min blogg du håller koll på?

Syrran, Kan vi göra någon form av löplina för våra små godingar på Nytorp? Jesper och jag kanske dyker upp i helgen.

Hursom helst har jag faktiskt tappat 1.5 kilo av de som irriterade mig i början av veckan,trots min vinkväll från igår.

Kram
Nilla

Min skyddsling



Axel, mitt älskade barnbarn
Tack för att han finns

Jag är en dålig människa

Hur förklarar man det här?

När jag var ute på lunch idagoch satt på en riktigt mysig uteresturang somäven var bestämd att vi skulle till på källen blev jag sååååå sugen på rödvin men som jag tidigare berättat har jag beredskap.

Ringde och pratade me en kollega och berättade om min situation och hon är så snäll och sa att naturligtvis kunde hon ta beredskapen. Tror ni att jag då säger "nää det behöver du inte" ? Snabbt var jag där med beredskapstelefonen och lämnade över den.

Kom nu hem efter att ha delat två flaskor vin med mina två käraste kollegor. Jag har ätit en god Laxrätt och borde vara nöjd men nu är jag sugen på glass, choklad, muffins o.s.v. I den här lägen heten finns det enbart en åse hasselnötter och några äpplen. Tur att jag är för lat för att gå ut och handla.

Bara två arbetsdagar kvar ...........

Sov Gott

Stilla sommarregn

Det regnar här i Nyköping.
Istället för att bli svettig blev jag lätt fuktig på min morgonpromenad. Det luktar så gott med regn och dessutom lukat hela naturen mycket mera. Bara alla dessa jasminebuskar som jag går förbi på morgonen. Sista dgarna ha jag saknat att få se Häger på morgonen, vet inte var de är men kanske drar dit det äe svalare. Idag såg jag två stycken och man får en känsla av vara i en urtid för de ser så häftiga ut.

Nu blir det frukost med frukt ägg och ost och sedan ut till Aspa cirka 2,5 mil.

Ha en bra dag
För det ska jag ha
Nilla

RSS 2.0