Advent

Helger går så fort men det gör veckorna också så snart är det helg igen......

Den här helgen har delvis innebärt Axelmys. Axel kom igår, lördag, lagom till lunch och jag hade gjort pannbiff med potatismos som han åt med god aptit men frågade varför jag inte hade gjort pannkakor?

Veronica kom och hälsade på oss med Havanna och Lithea och vi tog ett varv i skogen, jätteskönt att komma ut och det skogsspåret är precis lagom för dessa småkottar att knalla runt.Lithea hittade en häst i skogen.När vi kom in fikade vi och sedan var det datorn som gällde och Axel är så snäll och låter Lithea spela en stund men frågar när hon suttit i två minuter: När har ni tänkt åka hem egentligen? Vill ha datorn för sig själv.

Tror att Axel tycker att mormor är mjuk och go och plötsligt på lördagkvällen så bara han somnar:


Inte jättebekvämt för mig men när han somnat kan man flytta på honom hur lätt som helst.

Han fick sova i Jespers säng och två gånger under natten har han ropat på mig att han är törstig, blivit nöjd när han fått vatten och sedan somnat om.

Men vid kvart i sex på morgonen ropade han att han var rädd för han hade drömt att han inte fick spela på datorn på dagis.....värsta mardrömmen. Jag kröp ner hos honom och somnade till när han rustar på mig och säger: Mormor du låter som en ko? Hahaha!

Efter en stund somnar jag igen men blir väkt igen med kommentaren: Hur är det meningen att jag ska kunna sova när du låter så där?

...Nilla...


Min tavlaArdy Strüwer heter konstnären!

Mitt förstaval var egentligen den med flygeln som var av samma konstnär men den gick som nummer två och jag hade nummer tre.

Inköpspriset på min tavla ligger nära femtusen kronor, det hade jag aldrig kostat på mig själv.

...Nilla...


Fynd i Tallin

Ibland ångrar man sina köp och ibland inte.Nu kanske det här ser lite konstigt ut men det här är inget köp jag ångrar. Det finns mycket hantverk i Tallin och den här fanns i många olika mönster och färger och kostade straxt under 200 kronor.

När jag tagit på mig den ser den ut så här:


Tycker den är läcker!

...Nilla...


Ja, det är inte lätt det här.....

Idag har Igge och jag varit och tittat på tavlorna som jag har att välja mellan. Det är sammanlagt 34 konstverk men det är inte alla som är intressanta. Tog foton på dem som jag tycker om och undrar vad tycker ni?

Nummer 1.
 

Nummer 2.


Nummer 3.


Nummer 4.


Nummer 5.


Nummer 6.


Bilderna bliv inte jättebra och blixten från kameran lyser mitt i en del tavlor.

Skriv gärna en kommentar om vilken du skulle valt!

...Nilla... 


En resa i honung...Har ni märkt att det varit lite dimmigt? Skavsta flygplats har i och med det haft lite svårt att få ner sina plan till marken och det gjorde att vi i Lördags fick vänta i två timmar, men vad gör det? Vi satt inte i sjön, nä vi satt lugnt i baren och intog förstärkningar.


Flygresan ner gick på 50 minuter och vi tog då flygbussen direkt till hotellet. Inne på hotellet tog vi en liten paus, det fanns en minibar på rummet.

Ut på staden och första anhalt var katedralen som ser ut som en tårta eller som ett sagoslott.
Inte bästa bilden men det här kruset innehåller min favorit honungsöl på Old Hansa.Här är handfatet på toan, rinnande vatten men ingen el.

Söndagen tillbringade vi förmiddagen med shopping och jag fick ihop några julklappar plus en mössa och en tröja åt mig.

Eftermiddagen var planerad för spa med behandlingar på hotellet.Behandlingarna som var inplanerade var:
Fotvård
Honungsmassage
Ansiktsbehandling.

Fot före behandling:


Fot efter:Ska nu försöka ge mig på en förklaring av honungsmassage.....hm, märklig upplevese.

Jag intar possision magläge. Kroppen täcks först med handdukar och massören trycker utmed ryggrad och känns lite som om hon drar ut muskler. Sedan blottlägger hon ena sidan av ryggen och smörjer in den med flytande honung och börjar massera. Vart efter honungen stelar drar hon bort den med handflatan och det känns lite som vaxning. Får nog bort bra mycket döda hudceller, svider lite men ändå skönt. Hon fortsätter sedan med andra rygghalvan och sedan benen. Kämpar på bra på låren, det här ska vara bra för att reducera celluiter......tror aldrig jag haft några :)

Så var det dags med ansiktbehandling som var underbar. Många krämer och en djupgående ansiktsmask.

Tre timmar med behandlingar plus bubbelbad gör en ganska avslappnad i kroppen och nu gick vi bara till hotellets resturang och åt en sen middag. Här fick vi in vårt kött på glödvarma stenar och stekte det själva, så gott.

När vi tre damer är ute och reser brukar vi leta efter billiga hotell vilket gör att standarn kan vara lite sisådär men här var det jätte fint och ändå billigt.
En en bra frukostbuffe ingick.

Tallin var inte sista gången jag besöker.
Någon som hänger på?

...Nilla...


Fredagkväll på Talmansvägen

Hemma i Östra Husby och helt ensam!

Ja så blev det, Ingemar är på klassträff i Norrköping och jag sköter tvättmaskinen. Dricker ett glas vin och packar.

I morgon lyfter planet från Skavsta till Tallin med tre pigga brudar (kärringar).Vet inte riktigt vad som väntar mig i Tallin men hoppas på en öl på Old Hansa. Mörk Honungsöl som jag blir så lycklig av. Kan bli någon glasgiraff .... men jag hade ju slutat spara på dem......men med en honungsöl i kroppen kan allt vara möjligt.

Så nu blir det tyst från min blogg, tillbaka måndag.

...Nilla...


Har jag flyt?

Om man är anställd i Nyköpings kommun kan man vara med i en konstförening som heter Konturen. Det innebär att på lönen dras det 30 kronor varje månad. Konturen anordnar utställningar och varje vår och höst har vi en tillställning på olika platser där vi får något kulturellt till livs plus att vi äter något gott och har en lottdragning bland medlemmarna. Vi har varit på slott och gott rundvandringar, haft ölprovning m.m.

Idag var det dags för höstutlottning. Vi var då på "fiskhuset" och åt fisksoppa.
Gissa vem som vann?

Jo, jag vann nummer tre vilket innebär att jag får välja som nummer tre av 34 olika konstverk. Dessa konstverk är inga billiga saker, jag kan nog tänka mig att min vinst kan vara värd cirka 5 000 kronor eller lite till........ Det blir något att ta upp i testamentet.

Det blir jättebra med någon ny tuff tavla i vårt vardagsrum när det är färdigt. Den 21 november klockan 17,00 får jag gå in som nummer tre och hämta tavlan.

Riktigt nöjd!

...Nilla...


Att fylla 50 år


I helgen åker jag till Tallin, en av presenterna jag fick när jag fyllde.

Lördag förmiddag går flyget som tar cirka en timme, hinner nog inte med att dricka något vin på den flygresan. Jag vet bara att vi ska till något 4 stjärnigt hotell. Hemma igen på måndag.

Idag fick jag en överraskning. Ett Attlingsmycke som är så fint (se ovan). Det finns de som vet vad jag har för smak tydligen.

Tack igen om ni läser det här.

...Nilla...


Ny kunskapLurat en del på om jag ska bli expert på orchideer. Fick en i present som är så jättefin ...nu...

Ja då är det väl bara att läsa om dem och sedan sköta om dem efter bästa förmåga.

Hittills har jag lärt mig att man inte ska äta dem.......Nilla...


Nu tänjer vi ut navelsträngen.......Då har vi lämnat av grabben i Stockholm där det stod två bussar som plockade upp ungdomar som ska till Tyskland och arbeta på Amazon.

Innan avfärd tyckte jag han skulle ha ätit ordentligt så kanske han skulle kunna sova största delen ner sedan.Eftersom vi ändå skulle vara vid Vasagatan och Jensen´s ligger där tyckte vi att det var en bra ideé. Nog blir man mätt alltid och jag orkade inte med allt.

När Jesper klev på bussen var den ganska fullpackad och vi såg att han fick sitta brevid en tjej och de började prata direkt.

När jag ringde till honom när jag var tillbaka i Nyköping lät han glad och sa att han hade en tjej brevid sig som pladdrade på så han hade underhålling.

Jaha ja då var det meningen att jag inte ska se honom på två månader.

...Nilla..


Snart så

Kan man tänka sig? Nu har vi bara lite kvar att tapesera i vardagsrummet men efter det ska det göras en massa småfix plus att det ska läggas nytt golv.

Första gången som vi tapeserar med easy up och det är verkligen mycket lättare. Vi har också en mönsterpassning att följa men det går bra. Igge har inte kastat ut en ända våd genom fönstret ännu vilket brukar hända..... Vi har dessutom varit sams hela tiden.

Idag kom en skåp iväg på lackning som sedan ska in i rummet.Det ska lackas vitt.

I lådorna i det här skåpet förvarar jag matbestick ...... i mängder.

Hur många sockertångar behöver man egentligen?


...Nilla...


Sista semesterdagen.....

....ja, för den här gången, hade inte gjort något med en vecka till....

Haft det bra och dessutom har tvättstugan blivit välbesökt och allt det här som ligger och ska tvättas för sig, det som är lite udda har blivit tvättat. Men det är väl det som jag uppnått....

Halva vardagsrummet är tapeserat......

En ny vän har jag fått, en massmördare som heter Dexter. En serie som Jesper vill att jag ska se och som han servar mig med.

Nu kommer den servicen ta slut eftersom pojken fått jobb i Tyskland och åker på söndag. Företaget Amazon har varit i Norrköping och rekryterat ungdomar som ska jobba på deras lager med packning. Planen är att han ska jobba där till nyår.

Jag är jätteglad för hans skull men lite orolig också.

Till kvällen blir det Cafe Ro!

...Nilla...


Underbart att bara vara ledig

Oh vad skönt att vara ledig och kunna vara hemma. Oftast när jag tar semester ska jag ut och åka men att jag nu tog två veckor ledigt utan att dra iväg är helt underbart.

Det finns tusen saker här hemma som behöver göras men faktiskt känner jag ingen stress. Igge tog semester måndag och tisdag för att vi skulle tapesera men blev sjuk så inte heller det blir gjort men det gör ingenting.

Jag går och lallar och gör inga stora saker, tvättar lite, låter damsugaren ta ett litet varv och låter dagarna bara gå.

Livet är helt okey!

...Nilla...


Så mycket bra ......Jag har klart och tydlig deklarerat att jag inte har något behov av nya saker i mitt hem.

"Ingen jävla vas" har jag sagt till de som frågat mig om vad jag önskar mig i 50:års present.

Vad fick jag då?

På morgonen fick jag först och främst kaffe på sängen av maken som följdes med ett litet paket. Det paketet innehöll fyra cigarettändare ..... lite konstigt men efter det kom ett paket med en stor flaska etanol......sist en flaska med en bordbrasa, faktiskt inte sett förut men hög mysfaktor.

En ny klockradio fanns också i ett paket eftersom jag envisas med att ha en lite traditionell klockar som tickar så mycket att vi får ibland lägga den under madrassen. Inte nog med det utan ett par nya stavar med stuts. Sedan är det meningen att jag ska få en "Walking Cloosets" så fort vi hinner med den reparationen.
 
Under kvällen ramlade in presenter i olika former, fina viner, goda ostar med kex och smaskig fin choklad. En resa till Tallin och en resa i april som ingen vet vart det bär. Ett resepresentkort på 2000 kronor (Vingresor).

Teaterbiljetter och en massa olika spa-behandlingar, fotvård och massage. Presentkort på stadium, trisslotter och dessutom kontanter.

Känns som om jag kan leva lyxigt en längre tid nu.

Tack alla
...Nilla...


RSS 2.0