Spinninggraf

(null)


Bilden visar hur spinningpasset är upplagt som jag går på onsdagar. Färgerna som ligger vågrätt visar jobbighetsgraden i puls. Rött börjar på 90 % av maxpuls, svinjobbigt kan jag lova och att hålla fokus och fortsätta trampa när det bara spränger i kroppen krävs envishet av hög rang. Tänkte att jag skulle börja på lite Corepass också men tar det efter nyår, blir för mycket inbokat.

...Nilla...

Gammalt intresse

För många år sedan, mellan 15 och 20 år sedan broderade jag mycket. Jag har en massa fina broderade dukar och tavlor. För kanske tio år sedan skickade jag efter ett broderi i form av en julgransmatta som jag tänkte sy till barnbarnet. Men jag tyckte att jag såg för dåligt och tyckte det var lite svårt. För en vecka sedan fick jag för mig att ta fram det och sy lite.

(null)

Ni ser va? Jag har kommit en liten bit men det kommer ta flera år innan den blir klar om den blir klar.

...Nilla...

Vecka ett av etapp två

I omklädningsrummet på gymmet efter spinningpasset pratades det om hur vidrigt jobbigt det här passet är. Flera av dem som är med är rutinerade spinnare och körde de här passen förra året. Men okey, det är bara fem veckor kvar innan etapp tre.

Glömde bort att slutkolla på kaloriemätaren men tror det var cirka 420, tror jag.

...Nilla...

Jo då, det var apjobbigt

Första passet på etapp två..............nära döden upplevels. Passet var uppbyggt att efter uppvärmningen åtta stycken intervaller på vardera 40 sekunder med 20 sekunders återhämtning mellan. 20 sekunder går gräsligt fort och 40 sekunder gräsligt långsamt. Efter dessa åtta minuter var det distansintervaller på först tre minuter, tre minuter återhämtning, fyra minuter distansintervall, tre minuter återhämtning, sedan fyra minuter igen följt av tre minuters återhämtning och sist tre minuters distansintervall. Nu är benen riktigt ansträngda men dåkommer det värsta efter fem minuters återhämtning: åtta stycken intervaller av samma som i början på passet. Under den här slutfasen ska man ge allt från start och se hur långt man orkar. Jag klarade två minuter av dessa åtta, tror inte det var någon som orkade alla fullt ut.

Kaloriemätaren visade 435 😋 Får försöka slå det på söndag

...Nilla...

Etapp ett klar

Funkade bra med att köra ett spinningpass, det sista på etapp ett på Giro 4. På onsdag börjar etapp två och då blir passen 75 minuter istället för 90 minuter men det ska vara jobbiga 75 minuter. Spinninginstruktörerna tipsade om att ta med sportdryck för att få lite extra energi. Ska bli kul att se om jag kan komma upp i samma kalorieförbrukning som i etapp ett.

Är inte riktigt nöjd med spinningbyxorna får fortfarande ont. Kanske ska jag inhandla ett par med gelé i, dehär är det skumgummi i form av en sadel.

...Nilla...

Två skruvar mindre

(null)

Allt har gått jättebra och är det bara lite stelt. Faktiskt räknar jag med att köra spinningpass i morgon.

Själv operationen tog inte lång tid och jag var vaken men var drogad med "slummermedicin" som gör att jag känner att de håller på med foten men jag skiter i vad de gör, coolt va? Låg sedan kanske en timme på upppvaket, fick en kopp kaffe och en macka. Åkte sedan hem och vi fixade lite makaroner och ostsås. När vi ätit började jag må väldigt illa och var tvungen att kräkas. Gick och la mig och kände att det började göra ont, tog en morfin och sov sedan till tidigmorgon då värken kom tilbaka. Tog då två alvedon och somnade om, på förmiddagen fick jag sedan ta en morfin till men efter det har det varit lugnt. Nu är jag helt smärtfri och det är skönt att slippa just morfin jobbigt med svettningar och illamående.

Börjar planera för sommarens resa till Norge där huvudmålet för mig är Trolltunga.

...Nilla...

297 kalorier på 60 minuter spinning

Tog ett litet spinningpass idag eftersom jag inte vet när det sedan kan bli av igen. Operation av foten i morgon men hoppas på bra läkekött. Det ärni sitta veckan på den här första etappen och jag är nyfiken på nästa, den ska vara hårdare men den är då bara på 75 minuter. 

Det kommer bli bra och nästa vecka hoppar jag nog upp på cykeln igen

...Nilla...

517 kalorier

Provat spinningbyxorna, det gör forfarande ont i rumpan men det är klart bättre. Men inte blir det mindre jobbigt och idag var jag helt matt efter passet. Som tur var fanns det några Polly i en påse i bilen så jag fick lite energi. 

Nu får jag vänta lite med de här lite hårdare spinningpasset eftersom foten ska opereras på onsdag men jag hoppas det läker snabbt. Tar ett vanligt distanspass på tisdag för att hålla ångan uppe. 

...Nilla...

Jobbigare än jag trodde 😳

Har inte lyckas få något spinningpass den här veckan, har varit för sen med bokningen och när jag kollat reservplatser har det varit över 20 före. Men i morgon söndag har jag ett och satsar sedan på ett till tisdag, dagen innan skruvborttagning.

Sitter nu och är genomsvettig efter att ha kört först en halvtimme yoga och sedan ett åtta minuters pass. Trodde nog att de här åtta minuterspasset skulle vara en enklare match. Det är skitjobbigt och i slutet av passet vinglar jag och har svårt att hålla balansen vid utfallssteg. 

Började i onsdags och sedan har det inte blivit av förrän idag lördag men det som blir är bra och bättre än inte alls. Kände faktiskt en förbättring bara på andra gången. Likaså med yogan, jag är långt från tillbaka men det ärbättre än förra veckan.

(null)

...Nilla...

Missade boka spinningpasset

Vilket skit, jag glömde totalt bort att boka spinningpasset när det blev bokbart i söndagskväll. Jag var då i Ullared och hadefokus på en massa annat 😜. Bokade reservplats på måndagkvällen och fick reservplats fyra, nu har jag reservplats tre och de som bokar av måste göra det två timmar innan. Funderar på att om jag inte får en plats ändå åka in och hoppas på att inte alla hinner komma, de som inte hämtat biljetter tio minuter innan kan bli av med sin plats. Det är ju 36 platser så det borde gå.

I Ullared var målet att köpa cykelbyxor för att slippa få ont i rumpan. Det var dåligt utbud på dem och jag hittade först inga, de som fanns var bara i storlek S. Men när vi gick till bilen sprang jag in i en mindre sportaffär utanför Gekås och hittade. Oj vad glad jag blev och nu vill jag faktiskt få prova dem.

Köpte den här boken i Ullared:
(null)

Jag är nog lite träningsgalen och nu funderar jag starkt på att köra dessa åtta minuter varje morgon.... troligen kommer jag inte hålla på så länge men det som blir är bättre än inte alls.

Har tagit tag i yogan  och har sedan i lördags kört den tre gånger och känner av förbättringar snabbt men fortfarande är vissa delar av kroppen på tok för stela.

...Nilla...

Seg som en skumbanan

Sista dagarna har jag haft en seghet i kroppen, känner mig trött och sliten men inte sjuk. Har haft ont i nacken och axlarna. Måste göra något åt det och idag tänkte jag till och la fram yogamattan. Det var längesedan jag tog ett pass, fattar inte varför det inte blivit av.

Men herregud hur stel kan man vara? Kände mig som ett badkar eller som ett kassaskåp. Orkade inte hålla kvar i vissa poseer och kom inte heller ner i en del. Nä skärpning, nu måste jag verkligen se till att yoga några gånger i veckan och få tillbaka lite smidighet.

...Nilla...

En evig historia

Hur ska det gå nu då med mitt spinningprojekt? Fått en operationstid för att ta bort lite skrot i foten, två skruvar av de nio som finns där. Operationen ska göras den 15 november vilket är en onsdag, hoppar spinningen den dagen........och kanske söndagen efter. Igår vart det nytt rekord 502 kalorier. Men jag får rejält ont i rumpan och i helgen ska jag till Ullared och ett mål där är att köpa cykelbyxor med stjärtskydd. ...Nilla...

RSS 2.0