Nu ska vi se framåt men.....

I kväll har jag roat mig själv med att läsa gamla inlägg på min blogg. Faktiskt roligt och jag funderar på om det är jag som skrivit vissa texter.

Vikten har varit i fokus och den ser ut att ha varit ganska oförändrad under hela 2011, det är faktiskt ovanligt.

Men nu ska vi se framåt och det är bara en dag kvar av det gamla året och vi kommer in i ett nytt.

Kommer inte ge några nyårslöften för de brukar gå i stöpet direkt.

Men det nya året har en del förändringar eftersom jag bestämt mig byta inriktning på jobbet.

I februari kommer mitt fokus vara handikappomsorg istället för äldreomsorg. Byter från Nyköpings kommun till Norrköping. Kommer inte ha två bostäder, alla saker på ett ställe.

Ska bli skönt.

Gott Nytt år på er
Var rädda om er

...Nilla...

Funderar och planerar

Den här lediga veckan tycker jag går alldeles för fort. Dagarna bara flyger iväg och jag hinner knappt komma ur nattlinnet innan det är kväller.

Igår var jag inne och tog ett varv på rean, eller jag gick bara till tjockisaffären för att se om de satt ner den tröjan som jag vill ha, den kostar 1300 kronor så ....... nä den var inte nedsatt och det fanns bara två kvar. Får väll klara mig utan den.......

De hade mycket som var nedsatt men jag köpte bara ett par byxor som normalt kostar 900 men som nu var halva priset på, ett kap.

Åkte sedan till Hageby och köpte en BH som inte var på rea men det är den aldrig, har hållt mig till samma modell i fem år och vill ingen annan ha.

Systemet var det inte heller rea på men däremot på blomsteraffären och jag  köpte två orchideér, stora för bara 99 kronor styck. Blev fina i mitt rum.

Men så var det även rea på Gudrun Sjödéns hemsida och där surfade jag runt en stund och vips var summan 2500 kronor. Nä skärpning jag rensade ut och köpte en top som jag länge sneglat på och så en långkofta nere på 900 kronor. Har egentligen hur mycke kläder som helst men....mycke vill ha mer.

I förra veckan sa jag upp mitt gym i Nyköping så nu har jag det bara i januari och sedan är jag gymlös...

Kollat runt lite, tänkte ett tag på centralbadet för att kunna alternera med simmning, som jag hatar. Simmar bara på sommaren när man kan simma i 50 meters bassängen.

Kollat lite på de som verkar mordernast i City men tänkte hålla mig från där Jesper tränar så han får vara ifred.

Tror nog att det blir Friskis och Svettis eftersom de har allt det som jag vill ha, spinning gruppträning, gym.

Men vi får se!

...Nilla..

Julen är över!

I år var julen så lugn och bekväm, ingen julmat hemma och neddraget på måsten. Det ända som aknades var Madde som i år inte hade tillfälle att komma hem över julen.

I år firade vi hos Ingemars systers familj och åt julmat så att magen stog i åtta hörn.

Axel väntade mest på Tomten men var ändå väldigt tåligNär tomten varit och leverarat alla paket var det dags för kaffe och tårta och svärmor hade bakat tårtan i form av en pepparkaksgumma, så chokladig och god.I julklapp fick jag en vedkorg som man eldar i ute, sex plankor till plankstek, en fotpall, böcker, cd-skiva, kaffemaskin m.m.

Nu efter jul fick jag äntligen tid och ork (egentligen tvinnade jag mig själv) till att sy nya gardiner till vardagsrummet. Hissgardinerna som jag försökt med tidigare åkte ner i en påse och in i ett skåp, troligen hamnar de på returpunkten.

Det här var något enklare men kanske inte lika trendigt men orkar inte bry mig:


Det går inte att göra riktig rättvisa åt hur fint det är i rummet med den ljussättning som är men det syns lite på bilden att ljuset kommer ner från taket.

Det här är mitt favohörn och det blev ännu bättre nu med fotpall.


...Nilla...


Trött så trött

Så var det äntligen fredag och dagen före julafton. Sitter i soffhörnet och är trött så trött.

Men vad gör det nu när jag är ledig fram till 2 januari. Tänker bara gå här hemma och småpyssla, ladda inför nyår som vi firar med vänner här hemma.

GOD JUL


Julen är nära!Katten som trodde att hon fått en ny säng men fick bli besviken när vi började möblera i vårt nya rum.
Ser ni mitt vita skåp som förr såg ut så här:Tomte-Lykta


Fåtöljer som inte får vara någon kattsäng:Behöver ett bord mellan dessa.

Så var det pepparkakshusdags:Stor koncentration. Resultatet blev:
...Nilla...


Skulle behöva en lång ledighet

Känns som om jag skulle behöva en lång ledighet för att kunna göra allting som jag tänker mig göra.

Behöver komma igång med att röra på mig igen men finner ingen tid,ja om jag inte skulle gå upp klockan 4 på morgonen.

Veckan efter jul har jag ledigt.

Det finns mycket oordning både hemma och i lägenheten. Behöver röja ut i källaren hemma och kasta och sälja saker. Men vem vill ha det som jag förkastar?

Tröttnat på att stå på Loppis, den tiden är förbi..

Vårt rum som varit under renovering hela året tar nu form och till helgen kommer gardinerna upp. Vi har inte riktigt bestämmt vilket matbord som ska in, har tre olika i källaren. Nya stolar ska inhandlas men det får bli efter jul.

Bilder kommer....
...Nilla...


Söndags morgonmys

Söndag morgon med barnbarnet betyder upp i ottan. Men jag tycker det är mysigt, vi sitter här i soffan och har tv4:s barnprogram på. Jag dricker kaffe och Axel äpplejuice.

Axel bestämmer när vi ska gå upp, han vaknar och ropar på mig och jag får krypa ner hos honom. Varje gång jag somnar till säger han åt mig sluta snarka och när vi legat där bra länge (säkert en timme) frågar han hur långt han ska räkna innan vi ska gå upp. "Ska jag räkna till sjuttio?" frågar han "ja" svarar jag. "Nä du mormor, det orkar jag inte jag räknar till tio".

Helgerna går i rasande fart och vi inner inte med det vi vill. Vår renovering i vardagsrummet håller på att bli klar, bara lister kvar och lite småfix. Men igår eftermiddag skar Ingemar sig först i fingret med rakbladskniven och sedan fick han in en sticka i handen som gick rakt in och var en halv cenimeter. Jag fick operera på köksbordet och tillslut fick jag ta en tång från verkstan för att få ut den, lite äckligt alltså. Svetten rann på Ingemar för den gjorde så ont.

Vi får se om vi kan börja flytta in de möbler som står lite här och där under dagen. Var på Ikea och köpte två fåtöljer i veckan.

 Beställt gardiner och matta som jag trodde skulle komma till helgen men troligen kommer de på måndag.

Nilla


Om livet är värt att leva!

Okey, ingen som törs kommentera föregående inlägg .... hur ska jag tyda det?

Men visst är väl livet värt att leva? Nja iallafall de fleste dagarna. Om jag inte levde då hade jag ju inte de fantastika stunder som dyker upp lite då och då.

Som t.ex min femtioårsfest, Axels kommentarer om mina snarkningar (det gjorde till och med mina snarkningar till något värdefullt), Les Miserabels, mitt nya vardagsrum (när det blir färdigt), resor och mycket annat.

Sedan finns det dagar som jag skulle kunna välja bort men om jag inte hade dem så skulle jag kanske inte uppskatta de bra dagarna.

 ...Nilla...


En fråga som kan bli svårHar läst den här boken som jag verkligen kan rekommendera.
Det är den senaste boken om Annika Bengtsson.

Annika Bengtsson är absolut ingen lycklig människa trots att hon har haft framgång på sitt jobb. Hon känns oftast som en svart person i sina tankar. Men om man läst alla böckerna så vet man att hon varit utsatt för många svåra situationer som kan göra vem som helst svart i sinnet.

I den här boken blir hennes man, Tomas, kidnappad i Afrika och man får följa hans helvete och Annikas maktlöshet.

Annika ställer en fråga i ett samtal som gnager i min hjärna och den är inte en fråga man kan ställa till vem som helst eftersom det kan bli jobbigt att bära någon annans svar men undrar om psykvården frågar den ibland.

Frågan är:
Om du nu, när du har facit i handen, fick välja att bli född eller inte hur skulle du välja då? 

...Nilla..


Hemma från en helg i Malmö

Ja helgen har jag tillbringat hos Madde och Nicklas i Malmö.

Tog tåget ner i fredags och var där vid tiotiden på förmiddagen. Madde och Nicklas jobbar så jag har dagen för mig själv. Tar mig till lägenheten via buss och tar en kopp kaffe innan jag tar mig ner till staden. Tänkt gå och ögonshoppa på Gudrun Sjödén och även på B´chic. Jag är inget bra på ögonshopping utan det tärde något på plånboken. Två toppar och ett par jeans. Men det fanns mycket mera jag kunde ha köpt så jag höll igen (men det är en helt ljuvlig topp på Gudrun som jag nog skickar efter).

Eftersom jag hade en bra bok med mig längtade jag tillbaka till lägenheten och Maddes mjuka soffhörn, läser Lisa Marklunds senaste (i skrivande stund har jag läst ut den och den rekommenderas).

Fredag kvällen tog vi det lugnt, lagade mat och såg på tv.Lördagen var planerad för julmarknad, en repris från året innan. Gratis bussar från Malmö centrum till Katrinetorp. En stor marknad med massor med stickat, virkat, handvävt, bakat, syltat, tvinnat och mycke mera.

Mycke provsmak på ostar, rökta korvar, rökt kött, marmelader, choklad, glögg, bröd och andra godsaker.

Jag handlade en kudde som är som en rulle i fårskinn, ska ha den som stöd i ryggen eller som nackkudde. Sen handlade jag lite annat också men vill inte prata om det här, haha.

Till kvällen var "Les miserables" inbokat på Malmö opera. En fantastikt bra och häftig föreställning med bland andra Dan Ekborg och Peter Harrysson.Vilka röster och vilka danser, ja den var bra så tack för det Madde och Nickals.

Söndag morgon var det dags att ta sig till stationen igen för att åka tåg genom halva Sverige.

Väl hemma får vi ett ryck, gubben och jag och beger oss till Ikea. Kommer hem utan någonting......

...Nilla...


RSS 2.0