Stor bak (fri tolkning)

Det har varit något av min specialitet att göra piroger, hade ofta det i frysen på 90-talet och familjen åt dem med stor aptit.

Jesper har tjatat på mig i cirka fem år om att baka igen men har inte haft lust eller ork.

Nu så tänkte jag att det kunde vara bra att återuppliva det gamla receptet och göra "några".

Började göra fyllningen:


Köttfärs, lök, morötter, krossade tomater, riven ost och massa kryddor.När jag bakat 48 stycken var halva fyllningen kvar men ingen deg....

Samtidigt som jag bakar dånar det i hela huset för att Jesper och Ingemar turas om att bila bort en trapp som förarbete för altanbygge.Nu har jag varit och handlat och gjort deg till 48 piroger till men både degen och jag vilar över natten.

För övrigt tycker jag det ligger piroger överallt!


Fått in dem i frysen nu!

...Nilla...Mina nycklar

Har tänkt mycket på var mina nycklar tagit vägen och det är jobbigt att inte ha rätt nyckel till bilen utan reservnyckeln som inte centrallåset funkar på.

Har varit hos Polisen flera gånger och tittat i deras nyckelskåp men nä inte var de där MEN någonstans måste de väll vara.

Ringde dotter Therse igår och bad henne gå in i affärerna som är på den gatan där jag parkerade när nycklarna försvann.

Får så ett MMS från henne:Menar du de här?

Nycklarna har hela tiden legat på en pizzeria......

Galet glad blev jag!

...Nilla...


Dags att ge upp!

Det finns saker som man vill göra någon gång i sitt liv. En del tänker då kanske på att bada i varma källor på Island, åka Hurtigrutten, jorden runt resa, åka till månen, ja det finns många mål att uppnå.

För några år sedan hade jag ett mål som jag skulle uppfylla men det blev inte så men jag tänkte då att det får bli senare i livet.

Idag har jag bestämt mig, jag ger upp för det kommer aldrig att ske.

Jag kommer aldrig i mitt liv klara av att göra en riktig armhävning!Och vågen är inte heller på min sida, inte ett gram i förändring!

...Nilla...Helg Slut

Ännu en helg har gått!

Helgen började med After-Work på Munken i fredagskväll tillsammans med mina nya kollegor.
Trevligt och roligt.

Trodde att jag skulle må dåligt på lördagen efter allt röd vin som slnk ner i strupen men vaknade och var riktigt pigg. Vi fortsatte vår röjning i källaren och fick iväg ett lass med onödigt pråte.

På eftermiddagen hämtade vi Axel som skulle var hos oss för att föräldrana skulle på fest.

I källaren hade vi hittat en påse med massa stridsgubbar som varit Jespers och de fick han ta del av.Ganska nöjd kille!

Senare spelades det chack på datornMormors kille, love him!

...Nilla... 


Okey bekänner mina synder!

Det här med att inte öppna plånboken går väll...... så där!

Idag tänkte jag att jag ville köpa den senaste CD:n med Nickelback. Åkte till Hageby Centrum efter jobbet och gick ett varv men hittade ingenstans där det gick att köpa CD, förr fanns det skivaffärer, var är dom?

MEN jag hamnade i en skoaffär och ja, ni vet hur jag ibland funkar. Kan inte låta bli dessa skor, blir bara dödskär och måste köpa.Men visst är de fina?

Igår kom det ett paket på posten med detta:Klänning och topp från Gudrun Sjöden!

Men jag ångrar inte mina synder!

...Nilla...


Minus är minus

I morse var jag hos tandhygnisten igen (går var tredje månad) och idag var det en som jag inte träffat förut. Men vilken nervös människa, pratade på hela tiden och så rädd att göra mig illa. Hela tiden tänkte jag var tyst och gör bara det du ska....

Nu är tänderna fria från tandsten några dagar till en kostnad av 750 kronor.....

En annan lika tråkig kostnad är att reparera bilen vilket blev gjort i helgen, ny kamrem och service allt en en liten nätt summa av 4700 kronor så nu stänger jag plånboken ett tag.

Det här med att försöka gå ner i vikt går väll så där....eller egentligen riktigt bra om man inte har bråttom. Veckan som gått har jag inte direkt sett till att min mat varit av bästa lågkalori men äter inte något onyttigt mellan målen.

Trodde nog att vikten skulle stå stilla men blev glatt överraskad av att jag faktiskt gått ner 8 hekto den senaste veckan.

...Nilla...


Omväxlande matsedel

Igår kväll gjorde jag plankstek, tog en och en halv timme.Blev jätte gott!

Idag:
Snabbmakaroner med en burk köttbullar i gräddsås!
Smakade okey!

...Nilla...


Naglar!Eftersom jag inte tränade idag hann jag med att slinka in på nagelbaren och fixa till.
Valde en lite mindre i ögonfallande färg.

Tog sedan bilen på SPA, vilket den verkligen behövde.

...Nilla...


Något roligt hände mig på gymmet idag!

Lite komiskt!

Idag var jag nere på gymmet, ja det är ju inte så ovanligt men...... När jag efter styrkepasset stod på Crossover maskinen och körde ur mig mina sista krafter hörde jag hur killen brevid mig med förvåning i rösten utbrast "men va faan" och vinkade åt några andra grabbar (äh, läs gubbar) som stod och pratade.

Jag lyfte blicken och tittade mot det hållet han vinkade och kände att en av dessa kände jag igen men vem var det.....efter en liten stund kom jag på att det var en gammal pojkvän från 70-talet. Gruppen grabbar kommer nu fram till grabben (=) bredvid mig. De pratar om att det är första gången de är där och jag är då tvungen att yttra mig och sa "Ja, du Anders visa nu vad du går för". Han tittar lite förvånat på mig men lyser snart upp och jag förstår att han känner igen mig. Då säger en av de andra grabbarna som är med "ja men jag då?" Då ser jag att det är en annan av de gamla pojkvännerna från 70-talet kallad Peppe.

Peppe pekar på en grabb(som faktiskt var en grabb) och sa att det där är min son. Så går de iväg för att börja träna. Jag fortsätter på min maskin men börjar nu snegla lite på personen brevid. När jag är färdig och torkar av maskinen tittar han på mig och jag fick det jag trott bekräftat: Tomas också en av grabbarna från 70-talet......

Komiskt!

...Nilla...


Ingen överraskning

Nähä, vågen bjöd inte på någon överraskning idag.

Minus tre hekto.

Men nu så tror jag att det komer gå bättre framöver. Har trott att jag ska bli sjuk och har inte vågat träna.

I morse var jag täppt i näsan och kände mig trött, orkeslös o.s.v. men bestämde mig för att utmana.

Faktiskt kan det vara så att det var ett spinningpass som behövdes, bort med gammal energi in med färsk.

Spinningen gick kanon och när jag kom hem var jag på topp. Känner energi och orkade med en del av det som jag ligger efter med hemma som en överfull tvättkorg.

Jaja, nu får vi se hur det känns i morgon när jag vaknar men jag har redan packat väskan för att eventuellt ta ett styrkepass imorgon.

...Nilla...


Så här ska livet vara!

Söndag kväll efter en härlig helg där vi "unnat" oss ett och annat.

Glada att vi kom iväg eftersom det finns en förkylningsbacill som tagit ann oss under veckan.

Ingemar och jag var uppe i stockholm vid två tiden och checkade in på Rica Hotell i PUB-huset på Kungsgatan. Jag hade kört sista biten upp och inne i Stockholm lyckas köra i bussfilen två gånger, skönt att få ställa ifrån sig bilen.

Hotellrummet kändes helt okey.Ut på stan och vad vi hade tänkt oss var en tur till Gudrun Sjöden för att jag skulle kolla in en del av de nyheter som finns i hennes katalog. Den här affären är väl ingen affären som Ingemar diggar så värst men han hittade en bänk att sitta och vänta tålamodigt på:Hade nog föredragit att vara i affären själv men köpte ändå en topp och får sedan se om jag ska skicka efter en del andra plagg jag klämde lite på.

Till kvällen hade vi bestämt med goa vänner att äta middag tillsammans innan Oscars teatern.Jag, Gigi och Peter åt Hälleflundra med inbakad potatispure med kräftstjärtar
 (det hette något annat men det va vad det va). Lovar att det var hög kvalite på den rätten och vi blev rejält mätta. 

Så till resans egentliga mål.


SPAMELOT

Oj,oj,oj vilka galningar! Det var riktigt bra och helt underbart vettlöst hela föreställningen igenom.

Kvällen avslutades med en Kaffe Karlsson på hotellet.

I morgon är det vardag igen och vågen ska få tala om för mig hur mycket jag "unnat" mig.
Hoppas kunna ta ett spinningpass måndagkväll.!

...Nilla...
 


Dagen som gick

Vill inte bli sjuk, vill inte bli sjuk, vill inte bli sjuk, vill inte bli sjuk, víll inte bli sjuk........

Vill vara frisk, vill vara frisk, vill vara frisk, vill vara frisk.......

Jag brukar få som jag vill och nu får det inte vara något undantag.

För att inte utmana "friskheten" avbokade jag spinningpasset ikväll utan åkte hem för att ta det lugnt.

Väl hemma och parkerat bilen och är på väg fram till trappan ser jag att det ligger något på överst på trappan......ett steg till och jag ser.......skriker rakt ut.

FAAN Maja har fångat en mus och lagt den där, vill säkert visa hur duktig hon är. Men jag vet inte varför men jag blir skiträdd, det är det värsta jag vet, möss, råttor och sorkar. Vet knappt hur jag ska ta mig in och inne bara jag stönar och Jesper och Igge tror att jag är dödssjuk men jag är ju bara dödsrädd.

Jesper är en hjälte och går ut och tar hand om eländet.

...Nilla...


Vägrar bli sjuk

Nä, fy jag vill inte bli sjuk!

När jag kom hem igår kväll efter en underbar SPA kväll som avslutades med sushi möttes jag av en genomförkyld make.

Under natten har jag märkt av att han inte var okey och följden blev att han stannade hemma från jobbet.

Nu ikväll är han riktigt dålig med feber och förkylning, blir hemma minst veckan ut.

MEN vi ska ju till Stockholm i helgen, bo på hotell och se Spamelot. Dessutom vill jag verkligen inte bli sjuk själv för då blir träningen lidande, ja en del annat också. Nä går och tar en kivi nu.

...Nilla...


Lyxa till det!

Som väntat blev det inget stort minus men dock ett minus!

-0,3

Känns okey med tanke på hur veckan var och den här veckan blir det inte jättefokuserat heller men försöker hindra att det går åt fel håll.

Var på gymmet idag efter jobbet och det var visst flera som hade samma tanke. Fullt med folk och jag fick skippa löpbandet för att stå och vänta det gör jag inte. Men jag var ändå där i över en timme så jag hade ändå gjort bra ifrån mig.

I veckan kommer jag inte hinna med att träna lika mycket men så är livet.

I morgon blir det att utnyttja ännu en femtio års present. Ska till Grand på spa.

Ska bli så skönt!

...Nilla...


Det är lugnt!

Söndag förmiddag och jag sitter i nattlinne och ser på Vasalopet. Har en bror med fru och avkommor som åker men har inte sett till dem. Lillebror har åkt flera gånger men han har inte vunnit någongång så jag förstår inte att han inte ger upp......

Själv har jag börjat ladda för vårruset men i år har jag inte målet att vinna...... Nä målet är picmnickkorgen efteråt.

Veckan som gått har varit bra, förutom förlusten av nyckelknippan som inte kommit tillrätta. Jag har varit på friskis fyra gånger, styrka måndag och fredag, spinning tisdag och torsdag.

Har lite problem med spinningen för att det värker i mina fötter när vi ska stå upp och cykla. Ska nog satsa på andra skor.

Förövrig har jag nu nya vårskor som gör mig aningen lycklig:Även tröjan är ny.

Så har årets köpfira månad gått till ända. Har faktiskt fuskat med att köpa en bok på bokrean men förövrigt har jag klarat det. Nästa år kan det bli nödvändigt att byta månad för eventuellt kommer vi åka på långsemester då. Men det finns flera månader per år.

Fredag kvällen var vi på Cafe Ro och vilken kväll det blev. Mycket folk, bra musikunderhållning, många skratt och lite lullig på vägen hem.

Lördagen var det några treo som slank ner.......För att göra något vettigt åkte vi till Hagebycentrum och köpte plankor till plankstek som jag sedan serverade till kvällen.

Lyckades riktigt bra med plankssteken och det blev så himmelskt gott. Men matsituationen har inte varit den bästa under veckan. Det har blivit kinamat, mat som innehållit mera kalorier än nödvändigt så något stort minus är inte väntat till morgondagens invägning.

Tänker inte deppa för det!

...Nilla... 


RSS 2.0