Kap Verde

 
 
Kap Verde är en ögrupp i atlanten utanför afrikas västliga kust i höjd med Senegal och Gambia.
 
 
Dit åker jag om 25 dagar.
Det var på en lunch i veckan som jag och en kollega pratade om att vi hatar grådasket och att vi ville åka någonstans där det är varmt. Vi skojade först om att vi skulle boka en resa tillsammans men efter en stund blev det allvar. Vi hade lite olika förslag på vart men kom överens om att vi kunde tänka oss en vecka och att flygresan inte skulle vara jättelång och då var Kap Verde ett bra alternativ, visserligen är flygresan på nästan åtta timmar men det är ju en arbetsdag också :)
 
Dagen efter var vi på resebyrån och beställde ett hotell med all mat och dricka på ön Sal.
 
Nu behövs bara böcker, bikini och solkräm.
 
...Nilla...

Jorå, jag lever

 
Tiden går så fort och dagarna är korta, mörkret gör att tröttheten är tät.
 
Vaknar på morgonen och kommer iväg till jobbet med ett mål att inte jobba förlänge men det är nästan omöjligt klockan rusar iväg och rätt som det är är det mörkt igen. Men samtidigt tycker jag att det är lite mysigt med mörkret och gillar att "chilla". 
 
För två veckor sedan var Ingemar och jag i Malmö, bodde på vårt vanliga hotell Triangeln. Vi åkte tåget ner på fredagsmorgon och var där sedan straxt före lunch. Gick genom Malmö i lugn mak men var trötta på att dra väskorna, gick till hotellet för att ställa dem ifrån oss och fick då checka in trots att tiden inte var inne :)
 
Planen var att gå på stan ingen men efter att vi ätit tyckte vi att hotellrummet lockade och vi softade bara för att sedan ta en taxi hem till Madde och Ines (Niklas var på julfest). Ingemar fixade lite med dimmrar i deras lägenhet och jag lekte med Ines. 
 
Lördagen tillbringades tillsammans med Maddes svärföräldrar och Niklas, Madde och Ines i Köpenhamn. Hade en genommysig dag där alla hjälptes åt med lillsnörpan. Det här gör jag gärna om. Förhoppningsvis i sommar. Tåget gick tidigt på söndag morgon, riktigt skönt med tåg.
 
Julen har också förflyttit i lugnt tempo, faktiskt en riktigt bra jul. Vi tillbringade julen hos Therese i deras nya hus. Therse och Macke hade verkligen fixat till en perfekt julmiddag och julfika. Naturligtvis åt jag lite för mycket och fick en liten dump efter maten men det får jag ta.
 
Finns en del saker i livet som jag nu behöver ta tag i inför 2016, som t.ex. återuppta träning, stresshantering och kanske bestämma mig för hur jag vill avsluta de sista tio åren i arbetslivet. Ska jag gå vidare eller ska jag förvalta det jobbet jag har? Vet faktiskt inte....... Vi får se vad som dyker upp.
 
...Nilla...

I lugn och roNu blir det bara mörkare och mörkare men Ingemar får fler och fler idéer om olika ljussättningar och lägger mycket tid på det när han orkar.
 
Vi pysslar lite inne också, vill inte ha för mycket grejer men när jag kollar på olika inredningssajter finns det så mycket fint men jag försöker verkligen låta bli att införskaffa. Låter bli att handla överhuvudtaget, i alla fall till mig själv för snart blir det julklappsinköp. Men den här påshyllan från Norrgavel klickade jag hem och den är så fin och praktisk.
 
 
 
 
Glöggen är nu första gången silad och står nu för att klarna, får hälla om den en gång om dagen i några dagar för att få bort så mycket grummel som möjligt. 
 
 
Nästa helg blir det en tur till Malmö och träffa Ines med familj. Ska till Köpenhamn och gå på julmarknad och dricka någon eller några öl.
 
...Nilla...
 

RSS 2.0