Jätte besviken ....

....på min kamera som har fått någon dimmig sjukdom.

Jaha då har jag nått den aktningsvärda åldern 50 år och den firades in med en sjujäkla fest.

Östra Husby bygdegård var bokad och borden dukade till 19,00.

När de flesta av gästerna hade kommit hjälpte familjen mig med att hälsa alla välkomna på ett speciellt sätt i tonerna till Veronica Maggios "Välkommen in"Tror att uppträdandet uppskattades.

Nu tycker ju jag att gästerna ska få arbeta lite för att de blir bjudna och jag hade därför gett alla bord ett citat som de tillsammans fick skriva ett tal eller en sång tillängnad mig:

"Rockens Moder"
"Strul i lur"
"Klädd i paljett"
"Rör inte mina cirklar"
"Wild and Crazy"
"Stora stygga vargen"

Det här blev succé som följdes av många skratt, både tal och sånger förekom.

Sally och Veronica hade skrivit en sång speciellt tillängnad mig med texten: Jag har en gammal moster Nilla heter hon.....

Nyköpings vänninorna Ingegärd och Inga-Lill hade skrivit ett tal från A till Ö som slutade med att de bjöd mig på en resa till Tallin. Mina döttrar Therese och Madde hade planerat en lek för maken och mig där vi först fick ta av oss skorna byta en sko med varandra. Stå med ryggarna mot varandra och svara på frågor genom att hålla upp den skon som hörde till den som svaret gällde..t.ex "Vem slösar mest pengar?"  Min sko upp!Del två i den leken var att med först en marshmallows i munnen säga "Det är jag som bestämmer" och sedan med två marshmallows upprepa "Det är jag som bestämmer" Måste medge att Igge vann tävlingen, men han är ju stor i truten (men det är fortfarande jag som bestämmer).En av de överraskningar som jag själv planerat var att mina svärsöner Marcus och Nicklas skulle sjunga karioke tillsammans med svärmor. Den låten som framfördes var "Leende guldbruna ögon"Tror att de verkligen gillade uppgiften :)

Kvällen gick alldeles för fort och många överraskningar, de flesta ganska oplanerade men helt underbara som dessa grabbar som verkligen bjöd på sig:


Staten och kapitalet

...eller när Veronica och Putte förklarade att "Livet är en fest"
Ja, herregud vilken fest det blev och jag tror att de flesta trivdes. Kul att träffa kusiner blandat med vänner och familjen.

Stort tack till alla som deltog.

...Nilla...

P.S. Skönt att jag är ledig en vecka tillMen: Vad ska jag ha på mig?

Mycket som ska fixas inför festen på fredag och en av de stora frågorna är naturligtvis vad jag ska ha på mig. Började fundera lite förra veckan och var då inne på Ellos och kollade av lite. Den kollen gjorde att jag igår var och hämtade ett paket innehållande FEM olika tunikor och klänningar.........

Idag går hela paketet tillbaka..... Nä inte något som jag var nöjd med. Antingen såg jag ut som en tunna på ben eller som ett isterband som höll på att spricka.

Kanske jag kan ha det som jag köpte i våras? Det är ju fortfarande fint och var ganska dyrt..... Men nya skor måste jag ha. På Nilssons skor hittade jag ett par "typ" boots med klack som fick följa med hem. Går i dem nu för att de ska bli ingångna till fredag. Ovant med klack vilket jag verkligen kände av när jag körde bil i dem.

Men så var jag inne på "tjockisaffären" och tittade runt lite. Hittade två tunikor som jag tyckte eventuellt kunde passa. In i provhytten och tog på den ena och kände med en gång: DEN HÄR!

När jag provade den andra var den mera avslöjande vad det gällde valkar även om färgen var min (petrol). Nä det fick bli den första och jag är JÄTTE nöjd. Men priset?????? Ja det var samma pris som de där ellosplaggen tillsammans. ÄH jag fyller nog bara 50 en gång och bättre att jag är nöjd!

Nä det blir inga foton utan det tar vi efter festen.

...Nilla...


Söndag

Nu har jag stoppat in 120 små frallor i frysen, ska baka ett annat bröd också under veckan till partyt. Har även varit och solat också och lämmnat av en massa på returpunkten.

Nä inga problem att få tiden att gå!

...Nilla...


Kolhydratsvärk

Under min semester i somras sökte jag läkare för att jag hade en värk i kroppen som var koncentrerad till lår och ner i benen, kändes som mensvärk. Fick ta prover och skickades till en gynekolog för en ordentlig undersökning. De hittade inga fel och värken försvann av sig självt (trodde jag).

Samtidigt som värken försvann hade jag börjat att äta LCHF och dessutom köpte vi ny säng. Troligen försvann värken samtidigt som den nya sängen kom in (trodde jag).

LCHF-dieten funkar tydligen inte på mig som på andra, jag får inget viktras. Har nu haft tankar på att ge faan i LCHF och veckan som varit har bjudit på många tillfällen som det inte varit enkelt att hålla sig till LCHF.

I helgen har kolhydraterna hittat mig i alla dess former. Har inte frossat i socker direkt men bröd, pizza och andra dumheter.

VET NI VAD!

Har nu fått tillbaka värken........

...Nilla...


Förberedelser

Höstsemester nu i två veckor, många har frågat vart jag ska åka. Men mitt pass är utslitet så jag stannar hemma :)

Nä det blir ingen resa utan den här veckan förbereder jag för att ha fest.

Idag har jag förberett förrätten och använt mig av bland annat 40 ägg, 4 liter vispgrädde, 1 kg smör........ Men nu är den klar och ligger i frysen.

...Nilla...


Hur en 4:åring tänker

Lördagen var Axel med familj här oss hos i stort sett hela dagen. Fullt med bus och stunder som han satt med morbror Jesper vid datorn. Vi tog ett varv i Kullabacken (liten skog) och letade efter troll. En lite en stund på skolgårdens lekplats där det mest var mamman med sambo som lekte........

Framåt kvällen när tröttheten smög sig på den lilla mannen frågade han sin mamma: "När blir du gammal?" Vi förstod inte riktigt och han ser så beskymrad ut och fortsätter: "Jamen när har jag ingen mamma mer?". 

Usch i bröstet känner jag hans sorg och kommer ihåg från när jag var barn och man undrade om man skulle överleva en sådann sorg. Nu vet jag att man gör det och det går faktiskt bra. Visst finns det stunder som det gör ont i saknaden. Svårt att förklara för en fyraåring att livet går att leva utan sin mamma. Jag får vara tacksam att jag hade min mamma i 48 år.

...Nilla...


Blir inte riktigt klok på´t

Tänk va, vad en stegräknare kan gör med en.......

Måste få ihop 10 000 steg varje dag vilket gör att mitt tankesätt har ändras. Som t.ex. idag när jag på jobbet var på väg upp till en avdelning och jag kom på att jag glömt byta glasögon (hade terminalglasögonen på mig), normalt sätt hade jag då tänkt "men vad i helvete". Men nu, nu vänder jag så glatt och tycker att det var bra, några steg till.

När jag kom till en parkering förut ställde jag bilen en bra bit från ingången till affären och när jag kom till lägenheten fanns det ingen parkering utanför på gatan utan fick parkera ett kvarter bit bort.

Jag har nu cirka 1500 steg kvar vilket kommer att göra att soporna med lätthet kommer ut och jag kommer dessutom gå ett par gånger extra med alla dessa kartonger som ligger i klädkammaren och legat där sen urmodern uppfann Sjöbloms dass....Nilla...


Bara behövde den!!!!!!Det här med ändrat beteende, hur var det nu då.......Måste medge att den här väskan som jag klämde på har legat i huvudet och gnagt.......

Hittat en liknade på nätet som nu är på väg hem till mig, beräknas komma till på fredag.
Den är jag väl värd?

Människa!

...Nilla...


Ålder är bara en siffra

Tre veckor kvar till min jubeliumsfest och det finns mycket kvar att fixa.

Funderar lite på mitt ändrade beteende, är det en tillfällighet eller har jag vuxit till mig. I vekan hade vi en skoförsäljare på jobbet och jag såg mer än ett par stövlar, jättesnygga. Men jag provade dem inte ens...... frågade heller inte efter pris.

På färjan mellan Rödby och Puttgarden såg jag en handväska som bara ville till mig, den klämde jag på ordentligt (cirkapris 1000 kronor). Men den fick inte följa med mig hem.......

Måste medge att just den här väskan har jag en saknad efter.

Tidigare har jag sparat på giraffer, den perioden av mitt liv är nu avslutad.

Men jag har startat en stegtävling med mig själv och sparar på steg........nä det kan ju tolkas som om jag inte går. Jag har bestämmt att minst 10 000 steg per dag måste jag genomföra.

Började igår och fick då lätt ihop det genom att städa hemma, ett rum grundligt, finns mycket kvar att göra.
Men kan inte möbelbranchen ta sitt ansvar och förbjuda svarta soffor?

Känner mig lite slö idag och skulle behöva någon form av uppåt tjack....Nilla...


TGIF

Fast att jag haft en tredagars vecka är jag så fredagstrött.Nu har jag två tuffa arbetsveckor framför mig och sedan två veckor semester.

...Nilla...


Inköp i Tyskland

Eftersom jag har planerat en jubiliumsfest till slutet av oktober är det nödvändigt att inhandla en del alkoholhaltiga drycker. Efter tips från andra mera vana inköpare av dessa drycker gjorde jag tillsammans med sonen en tripp till Tyskland.

Vår resa startade i söndags tillsammans med Madde som var på besök i hemstaden, eller hur blir det nu då? Är hemstaden Malmö.....

Vi tillbringade natten mellan söndag och måndag hemma hos Madde. Klockan åtta på morgonen satt vi i bilen för att starta resan. Ingen av oss med något lokalsinne......

Planen var att ta bron över Öresund och sedan ner till Rödby där färjan går över till Puttgarden.

Som alltid på mina resor åker jag fel minst en gång. Skönt att få det gjort redan på morgonen. Vi (jag) missade en avfart vilket gjorde att vi var på väg till Trelleborg. Då är frågan: ska vi ändra planer och ta en färja därifrån? Eftersom jag hade datorn i bilen stannade vi och goglade. Nä, smartast var nog att vända.

En liten miss som kostade 5-6 mil extra, inte så farligt i det stora hela för resten av dagen gick som på räls.

Straxt före halv tolv stod vi i kön till färjan Rödby-Puttgarden. Eftersom färjorna går med 40 minuters mellanrum och nästa skulle gå tjugo minuter i tolv var tiden perfekt. Färjan över tog  cirka 45 minuter på den tiden hinner vi både äta och gå på toaletten.


Min resevän som har det bästa tålamodet!

Väl framme i Puttgarden åkte vi till den berömda pråmen. Vi hade fått tips om att åka till Calles i Burg men hörde sedan att ut budet skulle var något mindre men något billigare. Men pråmen var så enkelt att åka till och för att förhindra flera extra mil tog vi den.

Ja det här med utbudet? Kanske hade det varit bättre med Calles, för här var utbudet bara för stort. Inte lätt det här! Vi började med att fylla en kundvagn med vin och gick sedan över till starksprit och likörer. Ut till bilen och lastade in för att sedan in igen och köpa öl. Vi irrade runt en del men vi fick nog med allt .... och lite till... Känns som om jag inte behöver inhandla mera under min livstid. Tråkigt i så fall för det här var kul.

Tillbaka till färjekön och hade tur igen för vi fick åka på nästan direkt. 16 mil genom Danmark och straxt efter klockan fem var vi på Öresundsbron på väg över till hemlandet. Två gånger i Danmark samma dag.Nu kunde vi ha valt att stanna i Malmö en natt men att ha en bil lastad med alkohol stående i centrala Malmö, alternativet att packa ur för att packa in igen var inte så lockande utan vi åkte hemåt.

Det kändes som en evighet fram till Jönköping och vi var skapligt trötta men efter det var det som nedförbacke. Jesper och jag kan ha så intressanta samtal ibland och nu hade vi några av dessa stunder.

Runt elva tiden var vi hemma och gissa om jag sovit som en klubbad i natt. Skönt med en dag ledigt för åtehämtning.

Tack Jesper för ditt tålamod och för att du är så hjälpsam!

...Nilla...


RSS 2.0