Älskar överraskningar

Det finns kreaktiva människor det har jag idag verkligen fått bevisat. Idag när jag kom till jobbet möttes jag av en överraskning:Hoppsan bilden kom fel men......äh, de skulle ta sådan tid att göra om.


Fått en kvast som tröst för att cykeln blivit stulen.

(tror jag vet från vem)

Tack, den var fin!

...Nilla...


Bara måste!

Hm...igår kväll kunde jag inte somna, var jättetrött men låg och tänkte på min cykel.

Planerna nu var att jag skulle ta upp mammas cykel till Nyköping. Den är en gammal utan växlar och ganska skramlig. Tänkte att det kanske är en sådan cykel som man får behålla.

Men jag vet hur det blir: Jag kommer att ta bilen för att det inte är roligt att cykla på en utan växlar och osäker broms. Nä, det blir bilen som får åka korta turer, vilket är osmidigt, inte miljövänligt och kostar en del.

Jag bestämde mig för att jag skulle ha en ny cykel.

Bra tid att köpa cykel på hösten efter som de har en del rea (visst, kan ha blivit lurad).

Fick välja mellan en vit eller grön, valde grön.Ser väll bra ut?
Bättre än den här som bor brevid:


En sak till bara:
Idag har jag långbyxor vilket är lika med att hösten är här.

....Nilla...


Undrar hur det känns att cykla på en stulen cykel?

Usch, vilken seg helg!

Lördag morgon vaknade jag med lite tungt huvud och tog en treo för att lätta upp. Tog tag i räkningshögen och jobbade mig igenom den. Hade planer på att åka till mor och fars grav. Sedan ladda inför kvällens kräftskiva, baka västerbottenostpaj. Huvudvärken försvann inte utan tilltog och jag mådde dessutom illa.

Gick och la mig och tänkte att det nog skulle lätta varefter. Nä inte lättade det blev bara värre och det kändes stundtals som om hjärna svullnade, riktigt otäckt.

Fram på eftermiddagen när det egentligen var dags att göra sig iordning tog vi ett tråkigt beslut. Vi lämnade återbud......

På kvällen hade värken avtagit men jag kände mig som om jag varit på en dunderfest. Låg i soffan och såg på tv:n. Såg Bröllopsfotografen som jag hade hört av värdelös men jag tyckte den var riktigt bra.

I dag, söndag, har jag orkat damsuga lite men varit riktigt trött och håglös.

Ja,ja nu var det ju på det viset att vi har tolv årig bröllopsdag idag, borde ha firats men på tisdag är det 24 år sedan vi träffades i Palace kön. Det ska vi fira med att Ingemar kommer upp till mig och vi går ut och äter och sedan åker vi till Arlanda och hämtar Jesper, det ser jag fram mot.

Tre veckor kvar till sol och värme i Tunisien!

....Nilla....


Skrattet har tysnat

Jag är dyster, jättedyster!

Undrar var jag ska börja min berättelse om mitt eländiga tillstånd!

Du som inte tycker om gnäll kan sluta läsa här för nu börjar det:

I måndags var jag och tränade och jag kände under passet att min hälsena protesterade och som vanligt vill jag inte lyssna. Nu måste jag lyssna för nu har jag så ont, smörjer med värksalva och måste nog börja äta inflammationshämande. Ställer in träningen några dagar.

Igår åkte jag från Nyköping för att i min lägenhet skulle avloppsrören fixas och man fick inte spola något på 24 timmar. Hemma i Husby finns det visserligen inget vatten eftersom vi byter rör men det går att använda toaletten med hinkar med vatten.

Ett paket från Ellos fanns att hämta på Ica och det var ett par nya jeans till hösten och en jeansskjorta. Jeansen var för korta och jeansskjortan gjorde att kostcirklarna jag har runt midjan blev väldigt markerade. Bara att skicka tillbaka.

Okey men nu kommer det värsta: När jag kommer till jobbet i morse och tittar ut undrar jag var är min cykel? Står den utanför lägenheten, eller? Tankarna virvlar och när kollegan kommer uttrycker jag min oro. Hon berättar då att det ligger ett avklippt slanglås utanför på gräset. Vi går ut och mycket riktigt, DET ÄR MITT LÅS!Blir så arg, ledsen och besviken!

Tröstade mig med en pizza och ny CD
Oskar Linnros

Ringde på eftermiddagen till Jesper i Malaga och han berättade att han hade vunnit tävling om bästa cocktail! Drinken var en blandning med choklad, apelsin och chili. Låter riktigt gott!

Skönt att han kommer hem på tisdag för nu längtar jag efter honom.

.....Nilla....


Mår så superbra

När klockan ringde i morse kände ja att jag inte kunde få nog av min säng. Men med en hel del självdisiplin kom jag upp och sedan har jag känt mig ovanligt pigg och lite bubblig lycka, finns ett skratt inom mig som gärna vill ut.

Till kvällen hade jag och två kollegor bokat ett motionspass som kallas "Nia". Nia är en kompination av dans, yoga och kampsport.

Nackdelen var att passet inte började förrän klockan sju, vilket jag tycker är lite sent eftersom jag inte kan äta innan.

Jo, då. Det var med blandade känslor som jag genomförde passet och då barfota. Passet var väll i sig mest dans men i mellanåt kändes det lite små fjolligt och svårt att hålla sig för skratt. Men efter ett tag hade jag vant mig och flaxade runt bland ovana och vana Nia-praktikanter.

Men min hälsena ....... det riktigt kändes hur mycket stryk den fick ta. Undrar varför jag alltid känner av den.

Hur som helst det här passet var en egensföreteelse för idag fick man prova på för 50 kr annars kostar det 1350 kronor för 10 gånger ( 135 kronor per gång) det tycker jag är lite för dyrt.

Förresten tror jag att jag tappat något kilo ......... någon som sett var det ligger. Om du har det så låt det ligga kvar.

....Nilla....


Oj,oj,oj

Första arbetsveckan avklarad, nu är det fyra veckor kvar till resan till Tunisien.

Faktiskt känner jag mig lite som den här figuren:Jobbar med vikten men inget händer, eller ja väldigt lite iallafall.

För tillfället tycks vatten var ett av mina vardagsproblem. Hemma byter Gubben vattenrör och därför är vattnet avstängt. I lägenheten ska det göras stambyte och då får jag inte använda avloppet under tiden. Tänker på hur bra vi har det med vatten i vanliga fall. Bara öppna kranen och det kommer och om jag behöver bli av med det så rinner det bara ner i avloppet........

Åkte upp till Nyköping tidigt idag för att gå på gymmet, hemma fick jag iallafall inget gjort. Känns bra att jag har tränat och i morgon ska jag pröva på någon slags Yoga blandad med kampsport......Bild från Husbys himmel lördag kväll.

....Nilla....


Kul!

Titta vad jag hittade på nätet:

Direkt från Spanien, troligen någon av de första dagarna. Ser han inte ut att längta hem?

....Nilla...


En kalori hit och en dit

Här försöker vi ha koll på kalorierna. Jag använder mig av "Hälovakten" som räknar åt mig. Ibland är det lite svårt att kunna redogöra för hur mycket jag har ätit av något och ibland finns inte det jag ätit med i deras register. Men jag tror att det blir ganska nära sanningen iallafall.

Jag har använt den nu i två och en halv vecka och idag är första dagen jag överskridit mitt dagliga kaloriemål. Beror på att jag ikväll varit och ätit en plankstek och druckit en öl.

Överskridandet är på 251 kalorier..........MEN igår låg jag på 907 minus (klart att det var spinningens förtjänst men ändå).

I viktväktarna får man spara och dessutom har man bonuspoäng och då måste väll jag ha det också?

.....Nilla....


In i rutiner

Då var man tillbaka i vardagen igen. Ganska skönt ändå eftersom jag egentligen mår bäst då. Dessutom är det bara fem veckor att jobba innan en ny semesterresa är på gång, då bär det av till Tunisien. Den resan ser jag jättemycket fram mot eftersom vi då är många som åker, den ända jag behöver oroa mig för är katten. Det är hela min familj och syrrans, tretton personer.

Jag försöker nu igen tappa några kilon ....... Målet är att tappa ett hekto om dagen fram till resan (inte min idé). Försöker att fokusera på att äta rätt mängd kalorier och att träna. Styrka igår och spinning idag.

Spinningen idag var riktigt jobbig och sist jag var på spinning var den 20 maj, inte igår alltså. Egentligen skulle den köras med pulskoll men jag hoppade det för jag tycker det är bättre köra på känsla, upplever att pulsklockan inte riktigt stämmer på mig på grund av PeaceMakern. Riktigt riktigt svettig och dessutom rann mascaran men duktig var jag.

Pratade med Jesper idag som är i Malaga och han hade det toppen, lät så glad. Berättade om allt han lär sig och hur roligt han har. Det gör mig lycklig.

Förövrigt knallar livet på, en liten tripp till Krakow har vi inbokat i oktober, plus en tur till Malmö.

......Nilla.....


Ur ett modershjärta

Nu så, har han kommit iväg till Malaga. Tyvärr var han inte helt frisk och ganska blek, men vi får hoppas han piggar på sig snarast.

Vi åkte till Arlanda och rände runt där för att hitta rätt, jag har alltid varit vid terminal 5 och inte haft en tanke på att det fanns flera. Men det var bara att knalla på och det var inte svårt att hitta.

Det kändes lite oroligt när vi såg honom försvinna in genom säkerhetskontrollen, första gången han åker helt ensam, jag har aldrig åkt ensam. Vi pratades vid två gånger innan han klev på planet och vi bestämde att han skulle ringa när han landat.

Hemma sitter jag sedan och väntar och väntar. Planet skulle landa klockan sju. Under kvällen hinner jag få ihop en heldel fantasier om vad som kan ha hänt eftersom han inte ringer. Kollar på vad en resa till Malaga skulle kosta om jag nu behövde komma till undsättning (hittade riktigt billiga resor).

Kvart över tio ringer han.....Mobiltelefonen var urladdad.........den tanken fanns inte med i mina scenario jag haft under kvällen. Han var framme och var då ute på en barrunda.....hade inte tid att prata med mig.

Idag har jag tänkt på vad som faktiskt kan bli problem med att han är där, något mera realistiska tankar:

Vi får inte igång DVD
Boxern till TV:n hänger sig
Jag vill ha en låt till på MP3
Datorn krånglar
Jag förstår inte någons engelska uttryck på Facebook
Han blir brunare än mig (har aldrig hänt förut)
Katten får en depression

Och bilen behöver klippas:


...Nilla...

Inne på sista semesterveckan

Hm.....var tar tiden vägen?

Helgen som gått har verkligen gått. Madde har varit här och vi har gjort ganska mycket tillsammans. Jag hämtade henne vid tåget i fredags och skjutsadevi då Therese till Nyköping som skulle jobba. Lite tråkigt när Syrran var här men "sånt är livet" 

Gissa vems fötter som är vems:
Madde och jag kan få för oss att utmana våra kroppar och när jag på lördagen föreslog att vi skulle cykla till Nytorp tur och retur (4-5 mil) var hon med på noterna. Hon fick låna Igges cykel och hjälm av grannen. På vägen hem tröttnade hon på att vänta på sin mamma och cyklade då i förväg, vann hemfärden med sju minuter.

Kvällen hade vi (jag) bestämt skulle tillbringas i Nyköping eftersom Therse tyckte det var tråkigt att hon jobbade när Madde var här. Meningen var att vi skulle åka upp hela familjen men Jesper vår blivande "jonglerade bartender" låg hemma för han har naturligvis dragit på sig någon influensa. Men syrran och svågern följde med och vi var på Rökeriet och åt. Mums med rökta räkor och fisksoppa.

Eftersom det var karneval i Nyköping drog vi runt ett litet varv där och systrarna från åttitalet var tvugna att ge sig på den hemskaste karusellen. Vilka stollar, betala för den skräckupplevelsen (hm...var det inte bara jag som hade kontanter).
Söndagen började med ett varv i joggingspåret........nja, jag gick ett varv i snabb takt och Madde sprang två.
Här ser ni hur fort jag gick:


Här är Madde i mål:Vi tog sedan en tur in till Hageby-centrum och Madde träffade lite vänner, vi köpte en väska åt Jesper och flanerade runt.

Kvällen tillbringades i soffan med en jättebra rulle:

"Änglavakt"

I morse gick Maddes tåg tillbaka till Malmö så nu ses vi inte förrän vi drar till Tunisien. Bara sex veckor kvar.


Nu ska här packas och förberedas för Jespers utmaning: Bartenderkursen i Malaga. Han mår nu så pass skapligt att han kan åka och flyget går i morgon från Arlanda 14,45. En liten tripp till Stockholm då imorgon.

.......Nilla.....


De snabba besluten brukar bli de bästa

Jesper har länge pratat om att han vill åka på en bartenderkurs utomlands.

I tisdagskväll satt jag och goglade lite på bartenderkurser och hittade då en i Stockholm. Jesper vart inte nöjd utan vi kollade då vidare och hittade det han egentligen ville. Men eftersom vi ska till Tunisien i september var tanken att han skulle åka efter den trippen, alla kurser var då fulla.

Nu fanns det en kurs på tre veckor i Malaga från den 10 augusti. Hm....redan på tisdag och Jesper fyller 19 år på torsdag.

Äh, jag tyckte att han skulle åka eftersom han ändå inte har något jobb och dagarna bara går. Jesper själv blev tveksam men fick sedan sova på saken. Han hade lagt ett inlägg på facebook om ämnet. Alla tyckte att han skulle hoppa på.

Nu är allt bokat och klart.

På tisdag skjutsar vi honom till Arlanda och han får då alldeles själv ta flyget till Malaga.

Jag tycker det är skithäftigt men kommer troligen att klättra på väggarna tills han är hemma igen.

Ja just det 19 årsdagen kommer vi att fira på söndag....Nilla...


Så sant!


 • Det som du äter när ingen ser, det har inga kalorier.

 • När du dricker en lättdryck tillsammans med en chokladkaka, kommer kalorierna i chokladkakan att bli nollade av lättdrycken.

 • När du äter tillsammans med andra, räknas bara de kalorier som du äter mer än dem.

 • Mat som intas för medicinskt ändamål räknas aldrig.
  (är du det minsta tveksam? fråga din läkare)

 • Ju mer du fetar upp dem som till vardags finns runt dig, desto smalare verkar du själv.

 • Mat (t.ex. popcorn, jordnötter, läskedryck, choklad och karameller) som intas som en del av underhållningen när du ser på film eller hör på musik, innehåller inte kalorier eftersom den inte intas såsom föda, utan som en del av underhållningen.

 • Kakor innehåller inte något fett om du bryter dem och intar bit för bit, eftersom fettet förångas när kakorna bryts.
  (Tänk bara på att göra det inomhus, ute i kylan förångas fettet dåligt!)

 • Allt som slickas från knivar, skedar eller annat när du lagar mat, innehåller inte kalorier eftersom de är ett led i matberedningen.
  (var bara försiktig när du slickar knivar, blod innehåller kalorier!)

 • Mat med samma färg har samma kaloriinnehåll (t.ex. gult äpple och ostkaka, tomater och jordgubbssylt).
  (Här kommer en vinnande förklaring från Annika Öhrn: kalorierna sitter i färgen på maten och här gäller "lägsta värdets princip", en regel enligt svenska bokföringslagen)

 • Mat som är fryst innehåller inte kalorier, eftersom kalorier är en värmeenhet.Lata dagar

Semestervädret är inte det mest perfekta men för min del gör det inget. Jag får tiden att gå ändå och tar faktiskt vara på mig själv. I morse tog jag en timmes promenad och passade på att snacka lite med de här godingarnaÅkte sedan in till Norrköping och gled runt medan jag väntade på Jesper som var hos sin jobbcoach. Passade på att byta min trasiga MP3 spelare, handlade träningskläder och tog en sallad på Paus.

Hemma var jag tvungen att ta en cykeltur för att lyssna på musik, cyklar och sjunger. Eftersom vädret är ostadigt får man klä sig därefter:


Trodde väl aldrig att det skulle sitta en cykelhjälm på mitt huvud.

Mina fötter mår inte riktigt bra, självsprickor och blåsor. Därför inhandlade jag lite preparat och de har nu fått lite omtanke:De blev så glada, fötterna!

.....Nilla...


Är inte överens med min kroppNej nu får det bli ändring.
Mina två sista semesterveckor tänker jag lägga på att få ordning på mig själv. Ordna upp mina matvanor och se till att kroppen kommer upp i kondition, för som det är nu kan jag bara inte tillåta.

Är riktigt missnöjd med att jag är så här stor och blir begränsad i vad jag kan göra.

I helgen var vi i Malmö och vi gick och gick, konditionsmässigt är det inga problem men eftersom jag väger så mycket tar mina fötter stryk och jag hade stora blåsor under fötterna. Dessutom hade jag före helgen tagit rejäla promenader där strumporna skavt mellan sko och häl, blåsor där också.

Vi hade planerat att åka till Nimis kullaberg, som en överraskning och när vi kommer dit kan inte jag följa med utan får vänta medan de andra tog en tripp. Jag hade verkligen sett fram mot den trippen.Idag har det regnat och eftersom skoskavet finns blev det ingen promenad, tänkte vänta till regnet avtagit för att ta en cykeltur. Det gick inte att vänta utan jag fick ge mig ut ändå, men det gick bra 45 minuter 1 mil och 4 kilometer.

Har även hittat en sida som heter Hälsovakten den hjälper mig hålla koll på vad jag stoppar i mig och vad jag förbrukar.

.......Nilla......


RSS 2.0