En resa i det blå!

Min kära vännina och kollega Inga-Lill fyllde jämt i oktober. Ingegärd och jag ville hitta på något roligt för henne. Vi har haft många ideér men till slut bestämde vi oss för en överraskningsresa till Malmö.

Inga-Lill har bara fått veta vilken helg hon ska bort och att packa nattdräkt, mössa vantar. Dessutom sa vi att hon skulle ha ordentligt med pengar med sig för det är väll alltid bra att ha. Instruktionen var att komma hem till min lilla lägenhet i Nyköping klockan 10 på fredag förmiddagen.

Där bjöd jag på kaffe och semla och sedan tog vi min bil till Hållet. På Hållet väntade vår assistent Susanne med sin bil som tog oss till tågstationen.

Vårt första tåg mot Norrköping var försenat och vi vart riktigt oroliga att vi inte skulle hinna med tåget till Malmö. När vi sedan kommer på tåget fick vi höra att Malmö tåget var försenat en timme, tur för oss.

Sent på eftermiddagen kom vi fram till Malmö tog en buss hem till Maddes lägenhet. Madde själv hade dragit till Göteborg.

Vi installerade oss snabbt och tog en taxi till Sankt Markus vinkällare. Om man är i Malmö måste man gå till Sankt Marcus. Vilken buffe de har och nästa gång jag är där ska jag börja med efterrättsbordet eftersom jag blir så mätt. Priset för den här buffen är 318 kronor och det är den värd.

Lördagen gjorde vi stan. Vi började med att ta buss till Turning Torso, där blåste det rejält och vi tog straxt bussen tillbaka, var inne på ett galleri medan vi väntade på busen.Nu bar det av till Moderna Museét. Inga Lill ville träffa en speciel get som vi döpte till Gullspira eftersom vi kände oss som "Barnen från frosmofjället" i vinterkylan.


 
Andra konstföremål om jag smygfotade:
Efter vår kulterella stund var det shoppingdags och vi letade reda på en speciell affär som Inga-Lill ville till, vi hade sett från bussfönstren att de hade REA. Mot Rabalder som affären heter och möttes där av följande skylt:Undrar över hur de fick upp lappen.

I Malmö finns det många fontäner med skulpturer och dessa används tydligen som isskulpturer på vintern:Coolt och kallt
Lördag kväll var vi i Maddes lägenhet och åt varma mackor drack vin och bara slappade.
Söndag morgon var det dags för återfärd och vi fick gå upp tidigt och sedan åka upp genom ett vintervitt land.

Gillar Malmö och längtar redan tillbaka men nästa gång jag åker hit ska det vara varmare, inga isskulpturer och en längre tur i hamnen.

....Nilla....


Malmö

Nu är jag med vänninor i Malmö. Min vännina Inga-lill har fyllt ?? år och måste firas. Vi tog tåget från Nyköping på förmiddagen till Norrköping och bytte där till Malmö. Inga-Lill har inte vetat var hon skulle förrän vi var halvvägs.

Vi har nu varit på sankt Marcus vinkällare och ätit bästa buffén.

Imorgon Moderna museet.

Nilla 


Trött, Trött, Trött

Jag är trött på snön, trött på mig själv, trött på att jag är trött  men när jag ska sova då minsann kommer inte John Blund.

Så här gott skulle jag vilja sova:


Therese i soffan  och jag passade på att damma av henne, haha. Tycker bilden blev snygg.

Om tre veckor sitter syrran och jag med varsin drink och förhoppningsvis värme. Bara vila och återhämtning, samla kraft.  Kunna bada i salt vatten som inte är full av issörja som här:Nilla


I-Landsproblem

Inte långt kvar på den tråkigaste månaden på året, nja november är inte heller kul. Jag har i två år tidigare bestämt att februari ska vara en månad som jag inte handlar något som jag kan klara mig utan. Då är det inte mycket som behöver inhandlas faktiskt.

Varför den iden då? Jo jag hörde om någon som gjorde så undr ett helt år för att vara så miljövänlig som möjligt. Tyckte att jag också kunde bjuda till och dessutom är det bra för ekonomin.

MEN

Nu ska jag ut och resa i februari och då blir det lite knepigt för någon sak vill jag nog ha med mig hem. Dessutom vill jag säkert ha något nytt i klädväg med mig. Hm...

Får väll ta Mars istället men den månaden är längre och jag ska resa då också.

April .....Hm.... Vårskor....

Svårt det här!

....Nilla...

Besviken

Ännu en dag som jag skött mig både med träning och matintag. Duktiga jag. Tycker att jag skulle få en belöning....

Vad vore då bättre en ett par nya skor?

Idag skulle Pålsboda komma till jobbet och visa skor och jag behöver ett par nya till jobbet. Dessutom kanske de har något bra till semestern som det nu är 30 dagar kvar till.

Sprang i ett kör och kollade efter den här skoförsäljaren men han dök inte upp.

Jag känner mig otillfredsställd.

....Nilla...


Rolig historia

Här om dagen fick jag ett SMS från syrran som jag gick och skrattade åt länge, här kommer den:

Jag fick ett samtal från en välgörenhetsorganisation
om att skänka kläder till svältande i Afrika.  
Jag bad dom dra åt helvete
för om mina kläder passar svälter dom inte.

Ja, nu måste jag skärp tll mig med vikten och träningen för jag vet att jag mår så mycket bättre när jag gör det.
Har idag varit på ett spinningpass som ledaren själv kallade bergspasset, skit jobbigt pass.

När jag sedan skulle laga mat efter passet fick jag se att det jag tänkt laga skulle ta cirka 1,5 timme. Kallas planering. Men jag tänkte snabbt om och gjorde en grönsakssoppa med lax, samtidigt som jag gjorde den tänkta mousakan. Känns bra nu eftersom jag då har maten klar för imorgon kväll och onsdag kväll. DET KALLAS PLANERING.

....Nilla...


Nya tag......igen

Nu laddar jag för en ny vecka med nyttigheter och träning.

Har gjort upp matsedel fram till torsdag och bokat spinningpass till imorgon. Finns många bra recept i nya Iso-diet boken. Har just nu kyckling i ugnen som ska bli till en sallad med mango, ingefära, sesamolja med mera, verkar mumsigt.

Igår började jag och mina syskon lite smått i mor och fars hus. Vi har att göra vill jag mena. Det är både sorgligt och stundvis roligt att hitta en massa saker från barndomen. Vi hittade mina organge tofflor från 70-talet, synd att jag inte tog kort.

Vi diskuterade att det kanske är förtidigt att börja men jag tycker att det är för tidigt när vi än börjar och att det är en del i sorgearbetet att hålla på med det också.

Tänker mycket på pappas sista timmar och att vi inte hann till honom. Vill inte tänka men min hjärna är dum och gör inte som jag vill. Beror kanske på att jag sovit dåligt senaste natten.

I fredags morse när jag kom till jobbet hade min bästa kollega ställt in en blomma till mig. När jag sedan kom hem hade Lundby blommor varit och lämnat en buket tulpaner som var från mina kollegor på specialistfunktionen. Lördag eftermiddag kom grannen in med en bukett tulpaner. Alla är så omtänksamma.

Jag älskar tulpaner för de symboliserar att våren är på väg. Pappa köpte mycket tulpaner och ringde till ofta till mig och bad mig komma för han hade köpt en knippe till mig också.


Madde, pappa och mamma

.....Nilla.....


Men då!

Just nu är det två saker som är i fokus. Jag är hela tiden hungrig och hela tiden trött.

Söv ner mig ett tag och ge mig dropp!

Nä men det är tur att jag ser en solig resa innom rimlig tid. Det är Hurghada vi ska till och Hotellet är ett i Hilton-kedjan.Hilton Plaza Hurghada

Någon kanske undrar hur det går med Maja. Det går bra och hon går på lådan, har ännu inte fått gå ut.


.....Nilla.....


Egypten

Har nu varit inne på Vingresor och betalat en resa till Egypten:Syrran, hennes dotter Sally, Jesper och jag drar till Egypten den 18 februari en vecka. Valt ett hotell med all inclusive.

Ingen av oss har varit där förut så det ska bli spännande och såååå skönt. Sola, bada, äta, dricka och bara ha det bra. Tror att det är vad vi behöver.

37 dagar kvar.

...Nilla...


Maja

Försöker nu hitta tillbaka till vardagen men går lite på halvfart. Jag orkar det jag orkar och måste låta min sorg få ta den tid den tar.

Idag tog jag mig i kragen och var på ett spinningpass. När det blev tugnt sa jag, i tanken, till mamma och pappa att hjälpa mig och de fick ett ben var att dra runt. Hjälpte jättebra och jag kände att mamma var lika envis som vanligt och att pappa bara fick hänga på. Låter det helt sjukt? För mig var det en skön tanke.

Mamma och pappa har/hade en katt vid namn Maja. Maja var deras guldklimp, kanske mest pappas som skämde bort henne allt han kunde, stekte bacon till henne på morgonen, köpte vispgrädde och hon sov vid hans fötter.Vi, syskon, har resonerat om vad som ska hända med Maja, ingen av oss hade egentligen plats för henne. Men Jesper och Ingemar tyckte att vi hade det så nu är man med katt då:

Eftersom vi inte vill att Maja ska dra från oss har vi bestämt att hon ska vara inne en vecka innan hon får gå ut, vilket innebär att hon måste använda låda för att uträtta sina behov.Tror ni hon fattar vad lådan ska användas till?

Nilla


Min pappa

I den bistra kalla vinternatten somnade pappa in, inte ens två månader sedan mamma lämnade oss.

Pappa Elving Kalered drog sitt sista andetag 5 januari 23:49 på intensivvårdavdelningen i Norrköping,samma avdelning som mamma, samma tid. Ingen av oss var hos honom vi slutet. Det kom så oväntat.

Den sorg, ångest och förtvilan som nu tagit plats i mitt bröst är inte lätt att bära och den grund trygghet som jag växt upp med i livet har fått en rejäl törn.

Det är tur att jag har min familj, mina syskon och vänner att dela sorgen med.

Igår skulle mamma fyllt 76 år och vi fyra syskon träffades hemma hos mig och åt middag. Innan dess var vi på kyrkogården och gjorde fint för henne:Mamma hade kallat på pappa, det är jag övertygad om. Vi fick ha honom hos oss över jul och nyår men nu skulle han till henne för att fira födelsedagen. De har levt ihop i 60 år och det känns rätt att de nu ska vila tillsammans. En tröst i sorgen.Hoppas spåren kommer finnas kvar länge i snön.

Ett jättetack till Catrin, Viktoria, Jenny, Marie, Johanna A, Johanna R, Åsa och Monica för blommorna som ni skickade.Nilla
 

Vardagar är ändå bäst

2009 har lämnar oss och tillhör historien. Under de sista flämtande timmarna var jag inne med vänner till Norrköping och gick ljusvandring.Vardagen är nu här och nu gäller det att se till att komma i form. Vågen var inte barmhärtig i morse och kroppen har blivit lite...oformlig eller det finns mera former än det ska.Här i nyinköpta träningskläder och då måste man väll använda dem.  Det har jag gjort till viss del. Byxorna hade jag idag på spinning men tröjan tyckte var lite för avslöjande ännu, valde en mörkare t-shirt med lite mera vidd.

För att kunna vara ute i den här kylan köpte jag dessutom ett par ordenliga stövlar.Idag har jag varit och fått instruktion på det nya gymmet. Där kommer hela min träning ligga på den här lilla grejen:Ett jätte häftigt högteknologiskt gymm, är jättesugen på att komma igång men imorgon ska kroppen vila eftersom jag nu har tränat två dagar i rad.

God Kväll
Nilla

P.S. du syrran, jag har rakat benen för nu är det nytt år! 


RSS 2.0