Måndag igen!

 
 
Veckans viktminskning - 0,4kg
Nuvarande vikt 94,4 kg
Totalviktminskning -13,6
 
Börjar se ett mönster men bara det går neråt är jag nöjd!
 
...Nilla...

Sol i massor

Men det borde vara förbjudet för helger att gå så här fort!
 
Igår fick vi för oss att åka och kolla bilar, hade tänkt mig en som kunde få vara två, tre år. Vi började på första bilfirman på väg in och där blev vi fast. Gick ut därifrån med ett avtal och nu är det tre veckors väntan till jag sitter i min nya Mitsubishi ASX. 
 
Vi åkte sedan och storhandlade för att fylla frysen för jag hatar att komma hem efter jobbet och behöva åka och handla. Handlade kött för grillen till sommaren också.
 
Idag tog jag en lunk tur på 5,8 km, gick första 500 meterna och lunkade sedan i cirka 4,5 km, men inte går det fort inte.
 
Har sedan hjälpt till med att få upp poolen som vi nu fyller med vatten, kommer nog att dröja innan vi kan bada eftersom det ska bli sämre väder i slutet av veckan.
 
Vägning i morgon, har ingen aning om hur det kommer att gå!
 
...Nilla...
 

Äntligen

Vaknade till i natt när jag fick ett SMS från Madde med meddelande att hon nu åkte till förlossningen med värkar och att vattnet gått.
 
Fick sedan nästa SMS vid sju tiden om att bedövningen var lagd och att allt var okey. Efter det var det en lång väntan. Satt på möte på förmiddagen och telefonen ringde och jag skrek till, övrig kollegor undrade vad jag hööll på med utom de som visste som fick förklara. Det var den andra dottern som ringde och ville ventelera vår gemensamma oro.
 
Vid halv tre på eftermiddagen kom ett MMS med en liten fin tjej som hade blivit född straxt före klockan ett och den lilla Malmöfamiljen mådde bara bra. Madde ringde senare och berättade om hela förloppet, hörde hur lycklig hon var och jag längtar nu riktigt mycke till nästa onsdag när jag tar tåget ner till dem.
 
Längtar också efter att jag ska få lite bilder att sätta upp bland de andra på min kontorsdörr bland de andra.
 
 
Firade mormorskapet med att ta en liten lunkrunda nere vid strömmen innan jag åkte hem från jobbet. Det är så vackert där nu och jag får ordentlig påfyllnad av syre. Lunkade runt cirka tre kilometer.
 
 
Om ni har lust med en vacker promenad kan jag rekommendera Rhododendrodalen.
 
 
 
Riktigt nöjd med dagen.
 
...Nilla...

När det inte kan bli mera uppför blir det mera uppför!

Tog mig en liten utflykt på cykeln idag.
 
Cyklat den här turen en gång tidigare, tror det var för ungefär ett år sedan. Hade glömt hur mycket uppför det var!
 
Ni som känner till Vikbolandet kan själva prova. Cykla från Östra Husby till Kuddby, mot Östra Ny och sedan vidare till Häradshammar och sedan tillbaka hem till Östra Husby. En liten tripp på nästan 3 mil (saknades 400 meter).
 
Tror inte att jag sätter mig på cykeln nu på några dagar...... Skönt att köra slut på kroppen men jag hade en del problem på vägen. 
 
Tror jag blir lite påverkad av pollen för jag var snorig under hela färden och fick stanna och snyta mig flera gånger. Växlarna på cykel funkade inte riktigt utan ibland "kuggade" tramporna runt och vid ett tillfälle hoppade kedjan. Trodde jag skulle vara tvungen att ringa hem men fick på den igen.
 
Hela cykelturen tog två timmar och nio minuter och enligt Runkeepern brände jag 520 kalorier men det där vet man aldrig.
 
Kan medge att jag inte orkat mycket mera idag än att laga mat, tvätta och lyssna på ljudbok.
 
Känns helt okey att nu ha fyra arbetsdagar framför mig innan helgledighet och då får vi se vad jag gör för att utmana kroppen.
 
 
...Nilla...
 

Resultat

 
Veckan viktminskning -0,4
 
Aktuell vikt 94,8 kg
 
Total viktminskning 13,2 kilo
 
Hm tänkte innan jag ställde mig på vågen att jag skulle vara nöjd med -0,5 kg!
 
 
Problemmet är att jag inte känner mig missnöjd heller :)
 
...Nilla...

Mycket mat blir det!

 
Dagens middag blev lasange.
 
Jag har när bilden tagits serverat mig själv, ett litet hörn av hela formen. Maten räckte till att båda blev mätta, två matlådor åt mig och fyra matlådor till Ingemar.
 
Är riktigt nöjd med mig själv angående "lunken" . Lunkar på det mesta av spåret, det går inte fort men jag orkar. Idag hade jag lite känning i knävecken och det löste vi genom att Ingemar masserade in "Hot and Cold" salva direkt när jag kom hem. Massagen gjorde riktigt ont men det hjälpte bra.
 
Det är roligt när vänner frågar "Hur mycket har du gått ner?" och när de får veta viktminskningen säger de "Det syns!". Tänk om någon skulle säga:
"Det syns inte!"
 
...Nilla...

Soligt värre

Fryser och känner hur det svider i ansiktet efter att ha varit i solen största delen av dagen. Lyssnat på ljudbok och bara vilat.
 
Men har ändå hunnit med att baka energibars med nyponskalsmjöl, solroskärnor, hasselnötter, gojebär, fikon, havregryn, smör och honung. De blev riktigt smarrigt och jag kommer att använda dem som mellanmål.
 
Tänk att jag har varit ledig i två dagar och har två kvar!
I morgon blir det lunk runt Boberga, någon som ska med?
 
...Nilla...

Planer

Kroppen eftersvettas efter att fått röra på sig, 5 km där det var mera lunk en vad det var gång.
 
Gånguppvärmning i cirka 600 meter lunk 300 meter gång 100 meter och sedan 3 kms lunk sista biten varvas också.
 
Men det tar fortfarande lång tid, 48 minuter. Men vi får se vad det blir på Vårruset, finns ännu tid att träna.
 
HAde inte tänkt börja med att lunka på så här innan jag var under 95 kilo men kan inte vänta. Nästa grej jag tänker vänta in är att börja träna på "plankan" och det när jag väger under 90 kilo. Ska ta fram det gamla träningsschemat då men enbart göra plankan på det. Se hur långt jag kommer.
 
Skönt med fyra dagars ledighet för jag behöver verkligen vila upp hjärnan.
 
Ännu inget barnbarn i Malmö, en vecka över tiden idag.
 
...Nilla...
 

Hjärtkoll

 
Idag har jag varit hos hjärtspecialisten för att göra en koll på pacemakern och hjärtat.
 
Jag var på kontroll veckan innan min GBP operation och då var läget inte så bra och jag fick öka på betablockeraren massor för att hjärtat inte skulle rusa lite då och då.
 
Sedan dess har hjärtat skött sig riktigt bra, bara någon liten topp men inget mot hur det varit. Läkaren trodde att det skulle bli bättre vart efter när jag tappat mera vikt men nu är det betablockeraren som håller hjärtat lugnt.
 
Läkaren tyckte att ett ultraljud på hjärtat vore bra för att kontrollera att det inte tagit stryk av allt flimmer så det är bara att vänta på en kallelse.
 
Om cirka fyra månader ska det göras en ny kontroll, dels för att se vad ultraljudet visat och för att se om det är dags att trappa ner mediciner. 
 
Om pacemakern jobbar som den gör idag kommer batterierna att hålla i tio år till.
 
...Nilla..
 
 
 

Hunger och mättnad

Nu har jag fått tillbaka hungerkänslor och också mättnad. 
 
Synd bara att jag inte orkar eller hinner med den träning jag vill. Men snart är jag ledig i fyra dagar och då ska jag få till det absolut. Det är mindre än en månad till Vårruset och att jag ska kunna ta det på 40 minuter ser inte så ljust ut.
 
Var i lördags med systerdottern till ett gym i Sörping och använde där löpbandet och det kändes riktigt bra men inte springer jag så fort inte. 
 
Förövrigt går en del energi till att vänta på att barnbarnet ska födas.
 
...Nilla...

Bra resultat

 
Veckans viktnegång -1,4 kg
Totalt 12,8 kg
Nuvarnde vikt 95,2 kg
 
Elva veckor sedan jag började på flyt och åtta veckor sedan operation.
 
Är det bra... eller är det dåligt?
Har mindre betydelse.
 
Det som nu är besvärlit är att jag har en magkatarr som visar sig när jag dricker vatten. Svider då i magen. Hjälper med medicin till viss del. Lever lite stressigt för tillfället.
 
Men det kommer att ordna sig det också.
 
...Nilla...

Barnbarnen på besök

-
har haft fint sällskap ida-i
@ b ttreuter

_


Ändrade vanor

En gång har jag brytit mitt köpstopp på kläder som från början gällde från januari till och med mars och den tycker jag var tillåten eftersom det var utförsäljning på Zizzi och de har en del basplagg. Har nu förlängt köpstoppet till jag kommer till Malmö i början i maj.
 
Vad som heller inte har hänt ännu i år är att jag inte druckit någon alkohol....... Vilket egentligen inte är någon större sensation. Tycker att det är onödigt att prova eftersom jag inte vet hur kroppen kommer att reagera. Inget jag heller saknar eller har behov av.
 
Har heller inte ätit något godis eller kaffebröd efter operationen. Inget jag längtar efter heller.
 
Det jag längtar efter är ARUBA och Malmö.
 
I Malmö kommer det inom snar framtid födas ett barnbarn till mig och väntan är spännande och orolig men den blivande mamman känns lugn och trygg. Skulle gärna vara där men skulle troligen bara vara i vägen. :)
 
...Nilla...
 
 
 

Vaken i ottan

God Morgon!
 
Klockan är kvart i fem på morgonen och jag har varit vaken sedan klockan fyra. Lika bra att gå upp och starta dagen med att plocka ur diskmaskinen :)
 
Sover mycket bättre nu och jag  behöver inte sova så mycket som jag gjorde förut eller är det för att jag är lik far min som jag inte sover?
 
Pappa var alltid uppe tidigt och om jag bad honom ringa och väcka mig vid ett klockslag ringde han alltid minst en kvart tidigare. På de resor vi gjorde tillsammans och bodde ihop fick jag alltid kaffe på sängen och det blev lite tidigare för varje morgon och då menar jag morgon, före klockan sex.
 
När Therese och Madde, mina flickor, var små och bodde hos mamma och pappa för att jag var på semester då kommer jag ihåg att Therese tyckte det var konstigt att morfar var vaken när hon gick och la sig och vaken när hon gick upp. Hon bad mormor om att få en väckarklocka för att gå upp och kolla om han sov men hon vaknade inte av den, hahaha.
 
När jag åker till eller ifrån jobbet och tar Södra promenaden ser jag fullt med blå vårblommor som det fanns massor av under ett Philträd hos mamma och pappa, undrar hur det ser ut idag.
 
Ha en bra dag alla
 
 
...Nilla...

Minus är ett minus

Veckans resultat -0,4 kg
Total viktminskning 11,4 kg
Nuvarande vikt 96,6 kg
 
Det var inte mycket men jag jag såg bättre siffror här om dagen så om jag väger mig igen om några timmar tror jag på ett annat resultat :)
 
Känner i kroppen att det har hänt en del och att allt blir lättare plus att en del värk i kroppen har avtagit.
 
Tappar nu en massa hår trots att jag ätit extra vitaminer för det. Min dietist sa att hon aldrig hört någon som tyckt att det hjälpt med extra vitaminer och att det är övergående, en omställning i kroppen som sker. Synd att lägga pengar på det då!
 
Ska till frissan straxt och piffa till lite idag.
 
Så till något hemskt vilket gör mitt håravfall och lågt minus till en småsak.
Fick i morse se en bild på en brand i ett flerfamiljshus i Nyköping, i ett bostadsområde där många av mina gamla vänner i Nyköping bor. Fy, fy vad heskt och nyheterna har bekräftat att en person avlidit.
 
Kan jag göra något för att hjälpa dem?
 
...Nilla...

Gymmet istället för ute

Tur att jag har gymmet att ta till när det inte känns jättelockande att ge sig iväg ut i springspåret. Hade absolut planerat att ge mig iväg på Bobergaturen 5 km men aprilvädret visade sig med att regna lite smått.
 
Men konditionen måste hållas i schack och jag brände iväg in till gymmet och körde 45 minuter på Crossover maskinen. Orkade med högre motstånd än vad jag gjorde innan operationen, tror jag körde på max 5 förut men nu gick det bra med motstånd 10, bra va.
 
Provade en del byxor på förmiddagen och det blev en hög med icke användbara och även en del kjolar. Tog fram en del av de som jag inte kunnat komma i tidigare men som passade nu, tur jag har stor garderob.
 
Har sökt efter något gott att dricka och nu har jag hittat det men kommer troligen att tröttna. Blandar med vatten så att det inte blir för bubbligt i magen och det funkar bra.
 
 
Innehåller lite kalorier men det är så lite.
 
Spännande blir det på vågen i morgon.
 
...Nilla..
 

Finns så mycket fint

Börjar känna mera och mera i kroppen och på kläderna.
 
Tittar på en massa fina kläder och är så sugen på att handla men låter ännu bli, onödigt att införskaffa något jag sedan bara kan ha en kort tid.
 
Den här klänning tycker jag är riktigt söt.
 
De flesta klänningarna som jag tittar på är lite korta och jag måste nog ha knäbyxor till för mina lår är inte så vackra ;)
 
Fortsätter att lunka på och träna inför Vårruset, härligt att vara igång.
 
...Nilla...

Vågar att testa

Två dagar på internat med massor med mat men det har gått bra.
 
Har vågat prova lite som jag inte provat förut och allt har gått bra. På Sandvik där jag varit blir man serverad mat som är upplagd på tallrik och det är förrätt och varmrätt både till lunch och middag och vid middagen var det även efterrätt. Allting är väldig vällagat och gott och inga stora portioner.
 
Jag åt av allt men såg till att lämna hälften. Efterrätten på kvällen var någonsorts fruktsoppa med bitar av frukt, en mandelkaka och toppad med glass. Jag åt av fruktsoppan och den glass som smält ner i soppan, max en matsked. Tänker på att det är inte smart att äta och få någon magsmärta som jag inte klarar av och dessutom inte är hemma i tryggheten.
Resten av sällskapet drack vin eller öl till maten men jag höll mig till vatten.
 
Prövade att äta frukt till mellanmål, litet päron och halvt äpple och även det gick utmärkt. Det serverades bakverk till kaffet men de var inte för mig.
 
Dietisten pratade om att det kan funka med kolsyrat vatten om det inte var så mycket kolsyra i och jag tog Loka som jag blandade med vatten och ännu ett prov som gick vägen.
 
Imorgon kväll ska jag gå ut och äta med kollegor men tror inte det blir något problem.
 
 
...Nilla...
 
 

RSS 2.0