Naturligtvis saknar jag dem

Mår egentligen ganska bra men naturligtvis saknar jag mina föräldrar. Det är så konstiga tankar ibland. Tänker att jag ska fråga pappa om något eller visa mamma något. Vill på morgonen ringa till pappa och småprata lite.

Tänker att IFK spelade oavgjort i måndags, skulle pappa tyckt varit bra. När brorsans grabbar springer på tävlingar och det gått bra så solta och glada de hade varit.

Pappa hade gått och blängt på min bil som jag inte gjort iordning och ifrågasatt det, säkert tyckt att det var slarvigt. Pappa och jag hade småskrattat och retat syrran för att hon nu bytt sin lilla bil mot en annan liten bil som vi kallat "leksak" eller "bärplockare".

Förra våren ville mamma så gärna se när grodorna spelade i Janssons kärr och jag hade lovat henne att hon skulle få följa med i vår.

Jag gråter inte längre men sorgen och saknaden finns.

....Nilla...


LotstorpetI veckan la mäklaren ut mitt föräldrahem för försäljning. Att se bilderna käns något märkligt och jag önskar att mamma och pappa såg dem. Mamma tycker nog att vi tagit bort för mycket men pappa skulle nog vara stolt och tycka att det är fint.

Mitt rum som har samma tapeter som jag valde då (70-talet)Bråviken med sjöboden:Nästa helg är första visningen och det ska bli spännande att se hur många intresserade det är.

.....Nilla......


Första joggingturen

Tid och ork plus lust till att blogga har inte funnits senaste veckan. Jobbet har krävt all energi och tid och har därför inte tränat. Det blir som en ond cirkel, jag tränar inte och därför orkar jag inte tillräckligt.

Typiskt att jag i den här veckan deltar i stegräknartävling och inte får ihop de superresultat som jag vill.

Detta kräver bättring och jag har därför tagit första försöket till en joggingtur. Var ute på min halvmilsrunda och joggade eventuellt två kilometer sammanlagt. Ja någonstans måste man väll börja?

....Nilla...


Vilken kille!
Vi tog en promenad idag till kärret, Therese, Axel och jag. Vi såg att grodorna hoppade en bit ut i kärret men de var ännu inte så blå som de är innan de lägger yngel. Axel försökte fiska lite men fick inget. Joggingspåret såg okey ut nu men ändå blir det inte av att jag joggar.

Lördagen jobbade vi i Lotstorpet med all möjlig bråte som ska sorteras, kastas o.s.v. Jag bar plattor och det känns i armarna idag.

I morgon börjar stegräknartävling och jag har inga batterier i min räknare.......får väll räkna stegen manuellt!

....Nilla...


Älskar min säng

Hupps vad veckorna bara försvinner.

Var idag på en kurs i jämställdhet som var helt okey. Mycket tankar och riktigt roliga diskussioner. Vi fick börja dagen med att tala om vad vi hette och samtidigt en sak som var viktig för mig i vardagen. Naturligtvis var jag tvungen att utmärka mig.

Andra berättade om att de inte kunde vara utan motion, eller naturen, sina barn, sin man, sin hund medans jag sa min säng. Men tänk dig att du inte skulle ha en säng vad jobbigt livet skulle vara då!

Nu väntar min säng troget på mig och jag längtar. Ska upp tidigt imorgon för att jobba vid Lotstorpet. Nu är det dags att fixa alla uthusen och tömma dem. Nästa vecka lägger mäklaren ut huset för försäljning och det ska bli så spännande att se hur stort intresset är.

Trots att det var snö i luften idag såg jag våren på eftermiddagen i form av vitsippor:OCh den här rosen fick jag igår när jag var och representerade Nyköpings Vård och Omsorg på God Man föreningen.Alltid uppskattat med en ros.

.......Nilla....

Vad är detta?Detta är vad som finns under min byrå i lägenheten.

Den här veckan funkar inte med min tänkta diet. Måndag var okey med träning på gymmet. Tisdag var jag ute och både åt och drack gott. Alltså jag var tvungen...hade inget val, eller?

Idag var det tårta på jobbet, dessutom fick jag chansen att välja vilken tårta. Valde då en som jag inte kan motstå, här finns inte heller något val....eller? Var och tog ett rejält spinningpass.

I morgon kväll var det planerat att träna men fick ett jobb uppdrag som jag sa ja till utan att tänka mig för.

.....Nilla....
 


Helgen med LoppisEtt berg av saker hade vi med oss på loppis syrran och jag. Vi fick ganska mycket sålt men det finns mycket kvar. Att bli rik på loppis är en omöjlighet för när man sedan räknar på timpengingen skulle alla som jobbar fackligt få ett krampanfall. Men det är roligt och man ser mycket och med det undrar man mycket, ja fantasierna sätter igång. Dessa fantasier ska vi nog inte dela med någon för då blir vi insydda på något "Gökbo".

Kan tycka att en del är lite konstiga när de vill ha en sak och då prutar när man till slut säger att du får den då är dom inte intresserade längre. Eller när något kostar en tia vill de betala en femma. Tror inte att de fattar att vi betalar för att få en plats, vår hyra den här gången var 400 kronor (två platser). Men det gick ihop sig och vi fick en liten slant över (700 kronor var).

Var idag, söndag, ett varv i föräldrahemmet och fixade lite inan mäklaren kommer och tar foton. Jag passade på att ta en del foton själv på saker som vi senare måste ta beslut om:Tror att det är fem av dessa stolar.I den här spegeln blir man smal. Någon som vet vad detta kan vara värt?Lotstorpet.
Här bodde jag från 1968 till jag flyttade hemifrån.
Syrran och jag åkte sedan upp till graven. Förra helgen tog syrran med sig några kvistar hem som nu slagit ut (forsytia, tror jag). Dessa satt vi nu på graven plus tre penseér som systra min inhandlat.Hoppas att gravstenen kommer snart.

.....Nilla....


Fem veckor

Nu är det bara en arbetsdag kvar till helgen,veckorna bara rinner iväg. Den här veckan hade jag bara fyra arbetsdagar. Det är inte många veckor i år som jag jobbat fem dagar men nu tittade jag i kalendern och såg att det är fem arbetsdagar i fem veckor. Ingen dag som jag måste vara ledig på grund av begravning eller något annat tråkigt. Det är inte heller någon dag inlagd för någon rolig resa heller. Men vet ni, JAG TYCKER DET ÄR SKÖNT.

Helgen som kommer är inbokad med Loppis på lördagen. Loppisen är i Söderköping sporthall som ligger vid badet, om du vill titta dit. Vi öppnar klockan 10. Välkommen och köp.

Idag är jag nöjd, inga frästelser som jag fallit för och jag har varit på gymmet.

.....Nilla.....


Anna Anka

Sitter här vi datorn och äter efter ett spinningpass. Samtidigt ser jag på Anna Anka söker assistent, ser om hon kan lära mig något. Kanske jag kan få några tips inför semestervikarietillsättning.

Undersökningen av mina batterier i peacemakern gick bra, åter på koll efter sommaren och inom ett år kommer de att bytas.

Idag utsattes jag för en frästelse. På ett personalmöte idag bjöds det på goda ostar, kex, bagetter och kakor. Min mun bara vill ha och min hjärna vill ha men min kropp behöver det inte. Tycker jag var ganska duktig som bara tog "lite" ost och några gurkbitar. Hoppas de kalorierna försvann under spinningpasset. Jag är inte helt nöjd med mig själv idag.

Hoppsan, nu sa Anna Anka att hon inte behövde "personlig utveckling". Tråkigt att vara färdig utvecklad......


.....Nilla.....


Kolla batterierSitter och äter min grönsakssoppa med lax, i ugnen står en Moussaka och gräddas. Har varit på gymmet och kört ett pass innehållande 11 styrkemaskiner och två motionsövningar. Idag är jag nöjd med mig själv.

I morgon ska jag till hjärtmottagningen och kolla batterierna i peacemakern vilket jag nu måste gör varje halvår fram till nästa byte. Tror inte att det är någon fara för jag tycker att jag mår bra.

Peacemakern har jag haft i sex år, hinnan det mådde jag inte så bra. Tur att det finns grejer som kan öka på livskvaliten. Innan jag fick peacemakern var jag så trött, så trött, orkade inte gå ur bilen ibland när jag kom hem utan fick tvinga mig själv. Jag min IDIOT trodde att jag bara var lat.

Jaja, imorgon blir det spinning.

Glömt att berätta att katten Maja mår riktigt bra nu och försöker stödja lite på benet, hoppar upp i soffor, fåtöljer och sängar. Hon har magrat väldig .....  det har inte jag.

.....Nilla....


Absolut NUUU

Så var påsken över och vardagen närmar sig. Jag har haft en jättebra helg trots att vi hoppat påsken. Men vad vi inte hoppat är att stoppa in den ena onyttigheten i munnen efter den andra. Vet inte om jag törs ställa mig på vågen imorgon för den kanske inte håller.

Inte har det blivit så mycket motion heller utan bara en unka timmes promenad. Men jag har inte suttit stilla precis utan varit igång i stort hela tiden. Föräldrahemmet är klart för att mäklaren ska komma och ta foton och lägga ut för försäljning. Innan visning ska det bara finstädas och nya blommor in. Sedan blir det spännande.

Varje gång vi åker dit tänker jag att jag inte ska ta med mig något hem......I helgen blev det ett skåp, vinglas m.m. Ingemar var med och hjälpte till att röja källaren..hans koffert var full.

Hur som helst är jag mäkta trött på mig själv som fått tillbaka den stora valken på magen och jag kan inte skylla på någon annan än mig själv.

Därför har jag nu planerat för veckan och varit och handlat. Två dagar i rad kommer jag att äta KRÄFTSTJÄRTAR MED AVOKADO OCH KIDNEYBÖNOR till lunch. De andra två luncherna den här veckan blir KYCKLINGSALLAD MED KIDNEYBÖNOR OCH MANGO. Två kvällar blir det MOUSSAKA till middag, en kväll GRÖNSAKSSOPPA MED LAX. Veckans frukost blir TVÅ ÄGG OCH EN SMOOTHIE. Mellanmål blir frukt och nötter.

Räknar med att träna tisdag, onsdag och torsdag.

Så lite naturbilder från promenaden:

BergväggIsfallVägen (snart kommer jag att jogga här).Våren på väg

och då finns de här i träden:


(Jesper)

Ser fram mot veckan.

.....Nilla....


RSS 2.0